PDA

Zobrazit plnou verzi : Jaký stolní dvd přehrávač?

dvdlama
14-12-2004, 10:16
Budu rád, když mi poradíte. Vím, že se už o tom tady psalo. Chci koupit stolní dvd přehrávač, který budu používat k -

- poslech mp3 (nejčastěji)
- prohlížení jpeg (méně často)
- promítání filmů (nejméně často)

Měl by být co nejlevnější, protože stejně rychle zastará a za rok si koupím dvd rekordér. Poradíte mi nějaký? Možná jsem špatně hledal, ale nikde jsem nenašel přehrávač v obyčejným koaxiálním výstupem pro připojení k tv, scart nemám. Pokud takový přehrávač není, lze to řešit nějakým převodníkem?

Další věc, která mě hodně zajímá, je přehrávání mp3. Mám je na cd v adresářích. Jak takové přehrávání na stolním dvd přehrávači probíhá?

1. Je možné přehrávat i bez zapnuté tv? Samozřejmě, repráky budou připojené k dvd, ale jde mi spíše o to, jestli nebudu nucen vybírat něco z menu na obrazovce.

2. Předpokládám, že na přehrávači nebo DO budou tlačítka pro přeskok mezi skladbami. Dají se přeskakovat i celé adresáře? Dá se skočit i do vnořených adresářů?

Díky za rady.

clee
14-12-2004, 10:24
tak to ti staci naka smucka z makra za 1500,- prakticky jakejkoli player z tyhle cenovy kategorie splni tvoje pozadavky

AleK
14-12-2004, 10:39
tak to ti staci naka smucka z makra za 1500,- prakticky jakejkoli player z tyhle cenovy kategorie splni tvoje pozadavky

ale dej si pozór jen na to aby to podporovalo ten jpg. stím jsou trošku problémy jinak jak píše clee to ti stačí šunka za 1500,-

clee
14-12-2004, 10:52
mno to staci projet e-shopy, tam sou vetsinou diskuze u jednotlivejch modelu a odtamtud se da spousta veci zjistit, btw. posledni dobou se mi stava ze ctu vyhradne diskuze u clanku, protoze je tam vetsinou vic info nez v clanku samotnym :-E

mirekv
14-12-2004, 10:55
Taky ty MP3 to chce vyzkoušet, z CD to asi půjde, ale práce s menu je někdy hrůza.

dvdlama
14-12-2004, 12:34
Díky za odpovědi. A jak je to s tím koaxiálním výstupem, má ho nějaký přehrávač? Zatím jsem viděl jen digital koax., což má být na audio.

mirekv
14-12-2004, 12:52
dvdlama: abych pravdu řek - neviděl. Když, tak použít vnější, což se však pořádně prodraží. A nemá ta TV jiný vstup, než SCART?
Jo k těm MP3: měl jsem přehrávač, co podporoval adresáře, ale na displeji se skladby normálně očíslovaly, jak šly za sebou, takže deska měla třeba 48-59, udělal jsem si obal i s tímto číslováním.

Mike
14-12-2004, 14:12
S koaxem se zadny nedela, to maj pouze rekordery, musel bys pouzit modulator, ale jestli chces co nejlepvnejsi, tak radsi do toho nejdi, portoze to jsou sunky a moc nefungujou, bez SCARTu se asi neobejdes

Pitomec
14-12-2004, 15:19
DVD rekordér sice IEC konektory na vstup/výstup má, ale bohužel neobsahuje modulátor - takže tím jenom prochází signál z antény, ovšem nelze do toho přimíchat výstup ze samotného přehrávání DVD disků. Podobný "ojeb" je taky u DV rekordérů (namátkou JVC HDS2).

ODSakEda
14-12-2004, 21:21
DVDlama má na mysli asi Composit video OUT , píšeli dále v kontextu o scartu.
Přívlastek koaxiální, se používá pouze u digitálního audio OUT-u!

Jinak, koupíšli DivX-ový player, což velmi, ze zkušeností s mnohými doporučuji, zaručuji ti, že bude číst skoro cokoliv.

DivX/XviD player totiž narozdíl od NE-DivX-ových vidí přímo holá data i složky a podsložky na CD či DVD mediích (podobně jako na PC) a netřeba jim ani video ani foto podsouvat a pracně převádět na komplikovanou standartní formu...

I ostatní výrobci sice slibují prohlížení fotek, ale skutek utek... (tají že ne přímo zapsané jako data z PC, ale umí...)
Např. Panasonic i když zaručije čtení fotografií, nečte (nedekoduje) přímo soubory .jpg, ale je bohužel právě nutné fotky převádět, ale tím i degradovat defakto na videosekvence (pouze rozlišení PAL 720x576 což je jako předloha i pro TV obrazovku málo...) dle firemního softweru!...
Foto dekodováno přímo z .jpg z velkého rozlišení pixelů i barev je ostřejší a barevně věrnější z playeru co to umí!

DivX-ový playery jsou dle mojí rétoriky defakto jakési datavideoplayery, datové přehrávače a je 99% předpoklad, že přečtou vlastně i vaše původně jen běžné zálohy hudby i dig. fotografií z PC :-)

I proto DivX-ové playery začali (k nevoli Hollywoodu a splo...) vyrábět i po čínanech i firmy zvučných značek jako je SONY, Philips, Pioneer a pod!

Standartní DVD video kompatibilní disk s filmem, pouze se známými náhledy scén, umí DivX-ový player nakonec také.

Dnes se prodávají cca od 2000,-Kč :-D

dvdlama
15-12-2004, 05:55
dvdlama: abych pravdu řek - neviděl. Když, tak použít vnější, což se však pořádně prodraží. A nemá ta TV jiný vstup, než SCART?

Je to stará televize, jiný vstup nemá :-((( . Jak se přesně jmenuje ten externí převodník koax.>scart?

clee
15-12-2004, 09:58
modulator

Miuvek
15-12-2004, 12:49
jj, modulátor a myslím, že ti řádně "sestavu prodraží. Pokud je ale k dispozici video (třeba i s vadnou mechanikou), lze jej pro tento účel využít.

ODSakEda
15-12-2004, 19:18
Jo taaak! On myslí tím koaxem, že má jen anténní vstup!...... Ach jo, zahod to!!!!!!!

dvdlama
17-12-2004, 09:06
jj, modulátor a myslím, že ti řádně "sestavu prodraží. Pokud je ale k dispozici video (třeba i s vadnou mechanikou), lze jej pro tento účel využít.

To je výborný nápad, mám hodně staré video Avex. Takže by to mělo fungovat -

z dvd do videa scartem a z videa do tv koaxem. Jen nevím, jestli to ten Avex zvládne.

mirekv
17-12-2004, 09:32
dvdlama: měl by, pokud má monitoring, tedy sledování, co nahráváš.

MSG
21-12-2004, 14:09
Já se taky připojím s žádostí o radu (nechci zakládat další thread na téma "jaký DVD") - zvažuju nějaký levnější přehrávač, cca 2000-3000kč. DivX moc neužiju, mám jich pár a do budoucna se budu orientovat jen na už jen DVD, ke kterým mám dobrý přístup.

Kromě přehrání filmu bych ještě (v menší míře) používal přehrávání mp3. Víc nic. Jde mi hlavně o to, aby to sežralo vše, včetně špatně vypálených a poškozených disků (v rámci možností, pochopitelně), mělo slušný (v lepším případě skvělý) obraz a zvuk, moc to nerachtalo a nějakou dobu vydrželo.

TV mám normální 72cm s S-Videem a RGB (bez P.Scanu), audio jen stereo (ale dost drahé -> a nebudu kupovat nějaký aušus sady dom. kino za 5.000kč (myšleno bez přehrávače)

Zvažuju buď :
1. nějaký lepší lowend bez divx - LG DV 8900, mascom 454..., ale ne značkové (sony, panason., thomson...)
2.nějaké low end divx - Yakumo Master DX4, CYBERHOME CH-DVD 462...

ViKinG
21-12-2004, 21:54
MSG: ty Cyberhomy jsem měl doma 6ks 462 a 4ks 452(neDivX) a hrály vše co jsem jim podstrčil... a jsou za takovou cenu, že ti nebude líto je za nějakej roček vyměnit za něco nového. S tvým vybavením a požadvky bych šel do něj. :-)

MSG
22-12-2004, 12:00
to Viking: právě jsem přečetl celou tu debatu na Grafice (ostatně jsem se už tam ptal předtím) a s Cyberhomem maj některý celkem problémy ohlední braní DVD. Taky ten proces flashování vyopadá dost dobrodružně:-)... tak nevím.