Zobrazit plnou verzi : Vegas - nejede video stopa
x-diablo
11-12-2004, 14:15
Vegas 4.0 nebo i Vegas 5.0 mi nechtějí načíst obrazovou stopu z videa, načte se pouze zvuk. Dělá mi to se všemi formáty Video souborů. Kodeky pro přehrávání a enkodování mám nainstalované. Dá se to nějak vyřešit reinstalace Vegas nepomohla.
x-diablo
12-12-2004, 15:45
Tak se mi podařilo rozjet alespoň MPEG-1,2 ale WMV a MPEG-4 a podobné stále nejedou
Tomáš X.
12-12-2004, 15:59
V tom dotazu je příliš málo informací, než aby bylo možné na něco usuzovat. Není to žádná chyba, která by byla obvyklá, a tudíž se dalo byť jen odhadnout, čím to je a poradit. V tomto případě nezbývá, než vybrat nějakou systematickou, ale velice pracnou cestu:
1. Srovnání s podobnými software - samozřejmě velice důležitá informace je, jestli to nenačte jenom Vegas nebo to nenačte také Premiéra, Pinnacle Studio, Edius, Virtual Dub, Ulead, ....
2. Vyzkoušení na jiném počítači, který má jinou konfiguraci software, OS, hardware, .... a hledání rozdílů
3. Postupná instalace od čistých Windows s doinstalováním jen Vegasu
Problém může být všude možně - perou se kodeky, ta videa jsou vadná, nekompatibilita čehokoliv s čímkoliv, nesmyslná konfigurace, ....
Tomáš X.
12-12-2004, 16:01
Tak po tom upřesnění je to už skoro na 100% problém v kodecích.
Tomáš X.
12-12-2004, 16:08
Ještě bych podotkl: píšeš o MPEG-1, MPEG-2, WMV, DivX.
K čemu ten Vegas chceš používat? Vegas je primárně určen na pokročilý střih videa v DV kodeku. Ten jsi jako jediný neuvedl.
Vegas určitě nen ideální řešení třeba k uříznutí začátku a konce MPEG či DivX videa, jelikož to vždy přesampluje (že jo Riku?). Pro jeden střih před I-frame je lepší jiný, řasto freeware produkt.
Ovšem pokud chceš dělat něco složitějšího, co způsobí nutně resample tak jako tak, potom proč ne Vegasem.
Hele, a máš u videostopy v její hlavičce nastavený "compositing mode" na "source alpha"?
Mě se u Vegasu 5a natahují všechny videa s nastavením "multiply (mask)" a pak jede jen zvuk a v obraze je samozřejmě černo... :o)
starej_vul
13-12-2004, 11:11
1/odinstalovat Vegas
2/ sehnat jinou kopii než máš, nebo znova ztáhnout
3/ znova nainstalovat
P.S. A nejednat stylem pokus/omyl, zvláště pak v nastaveních...
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.