Zobrazit plnou verzi : Budoucnost DivX Pro (Qpel, GMC, B-Framy)
Zdravím všechny!
Chci koupit DVDplayer a rozhoduji se mezi H&B 3220 a Maxton MDVD-101. Pro Maxton mluví podpora titulků, pro H&B že přehraje DivX Pro. Moje otázka tedy zní: Jak vidíte budoucnost DivX Pro? Budou se nové filmy dělat stále víc s v DivX Pro nebo je to u stolního přehrávače zbytečnost?
Prosím NO FLAME ohledně toho zda je lepší Maxton nebo H&B. Rád bych aby se tato diskuze točila pouze kolem budoucnosti DivX/XviD.
Quaero
99% releasu vychazi v xvidu mimochodem...
Proč dělat filmy v DivX, když máme běžně vypalovačky DVD a můžem zůstat u MPEG2 ? Stolní player s MPEG4 má smysl jen pro toho, kdo má z minulosti větší sbírku MPEG4 disků, budoucnost bych v tomto směru neřešil.
Proč dělat filmy v DivX, když máme běžně vypalovačky DVD a můžem zůstat u MPEG2 ? Stolní player s MPEG4 má smysl jen pro toho, kdo má z minulosti větší sbírku MPEG4 disků, budoucnost bych v tomto směru neřešil.
Proč? Třeba proto že se jich vejde na jedno dvd víc a pokud jsou dobře udělaný tak rozdíl ve kvalitě je minimální. Stolních přehrávačů s DivX přibývá a časem budou nejspíš stolní HDD nahrávače rovnou do DivX. Takže budoucnost bude rozhodně zajímavá...
divx ani xvid zas tak moc dlouhou budoucnost nemaji, po rozsireni h.264 nemaj sanci...
Anonymous
04-12-2004, 16:53
Proč? Třeba proto že se jich vejde na jedno dvd víc a pokud jsou dobře udělaný tak rozdíl ve kvalitě je minimální. Stolních přehrávačů s DivX přibývá a časem budou nejspíš stolní HDD nahrávače rovnou do DivX. Takže budoucnost bude rozhodně zajímavá...
To se musíš rozhodnout jestli budeš chtít čučet na mazaanice nebo patlanice v MPEG-4 ...
DivX a XVId a pod. blbosti budoucnost mají protože slepejch přibejvá ... :-E :-E :-E
To se musíš rozhodnout jestli budeš chtít čučet na mazaanice nebo patlanice v MPEG-4 ...
DivX a XVId a pod. blbosti budoucnost mají protože slepejch přibejvá ... :-E :-E :-E
To si dělás srandu ne? DivX (pokud je kvalitně udělaný) žádná mazanice není! Ted´jsem např. dočetl recenzi na H&B DRX-430 a cituji: "GMC a Q-pel u DivX už se dnes stává standardem". Hmmm... proč asi, když je to taková "blbost"? :-I :-I :-I
divx ani xvid zas tak moc dlouhou budoucnost nemaji, po rozsireni h.264 nemaj sanci...
No, všechno je relativní žejo... Kdy asi tak budou přehrávače h.264 (a to nemluvím o HDD nahrávačích) za přijatelnou cenu? Já myslím že tak brzy to nebude. A dokud nebudou za příznivou cenu tak se nějakého většího rozšíření nedočkáme.
quaero: jen tak interně, s Bullbackem se o DivX nehádej! \/
mirekv - :-E :-E
cena za mír je moje \/
Anonymous
05-12-2004, 13:30
To si dělás srandu ne? DivX (pokud je kvalitně udělaný) žádná mazanice není!
To zní jako "dobře upečená zmrzlina" ...
Já se nehádám. Já narozdíl od něj agrumentuju. :((
no divx ani xvid nejsou zadnej standard narozdil od h.264 ktery je uznany jako standard pro bluray (nebo hd dvd? ted nevim)
Anonymous
05-12-2004, 14:07
Já se nehádám. Já narozdíl od něj agrumentuju. :((
Tak ten "argument" mě teda nějak uniknul :-E
Tak ten "argument" mě teda nějak uniknul :-E
To je tvůj problém. :-E
Jinak nějakej člověk na žívě docela vystihl i můj názor:
"Pre format DVD (MPEG2) hovoria nasledovne vyhody : Kvalita obrazu PAL, NTSC HDTV..., kvalita zvuku (AC3, DTS, THX...), mnozstvo titulkov v roznych jazykoch, moznost menu, kompatibilita a rozsirenost, pocet vydanych titulov, podpora oficialnych vydavatelov filmov, hudby a vyrobcov HW zariadeni .... nevyhoda je iba jedna - zastaraly kompresny algoritmus, takze cim dalej budu potrebovat stale viac GB dat na ulozenie 1 filmu, vacsie DVD disky (momentalne DVD9), takze buducnost je zavisla na vyvoji techologie vysokokapacitnych medii. Pre format DivX, XviD (MPEG4) jasne hovori kvalita komprimacneho algoritmu a tym aj uspora dat a lepsia prenositelnost cez Web - obdoba MP3 pre hudbu, pricom tu paralelne existuju 2 standardy - v obchodoch je CD-Audio, za ktore sa PLATI, a na Webe MP3, ktore je FREE, podobne sa to vyvija aj pre filmy. S pribudajuciou velkostou MPEG2 zdrojov sabude postupne vylepsovat aj MPEG4, aby splnil svoj ucel - moznost zdielania na webe, takze ak QPEL a pod. zlepsia kvalitu a zmensia velkost dat, trend je jasny."
no divx ani xvid nejsou zadnej standard narozdil od h.264 ktery je uznany jako standard pro bluray (nebo hd dvd? ted nevim)
To je sice hezký, ale rozšířený jsou a jejich počet hned tak klesat nebude, soudě podle toho že časem se snad i my v ČR dočkáme toho že většina lidí bude mít vysokorychlostní internet a stahovat filmy přes p2p.
no me nejde o warez scenu (ta jede na xvidu, takze divx je tam prakticky mrtvej), ale o oficialni nosice, ktery v divxu asi nebudou 9-)
no me nejde o warez scenu (ta jede na xvidu, takze divx je tam prakticky mrtvej), ale o oficialni nosice, ktery v divxu asi nebudou 9-)
No, HDD rekordéry s DivX nejspíš budou... 9-) 9-) 9-)
hw mpeg4 enkodery sice existujou, ale kvalita dost pochybna, s nastupem digitalniho vysilani budou celkem k nicemu...
Anonymous
06-12-2004, 10:54
Pre format DivX, XviD (MPEG4) jasne hovori kvalita komprimacneho algoritmu
To píšou v časopise "DÍVKA" ??? :-E :-E :-E
Až se podíváš na MPEG-4 zblízka a né prde*lí tak budeš vyléčen :-E
Bullback: "Až se podíváš na MPEG-4 zblízka a né prde*lí tak budeš vyléčen" no tak tomu se říká argument... škoda, že tě včera nevzal ssebou nějakej rohatej. :-)
Anonymous
06-12-2004, 11:27
ViKinG: No MPEG-4 prostě není schopno zaencodovat detaily, v tom je jeho přednost, avšak ta přednost je na úkor kvality ...
Žádný "dokonalý" algoritmus neexistuje a existovat ani nemůže, půjde-li o ztrátový kodek ...
Bullback: no vidíš, když to napíšeš takhle, tak s tebou můžu bez problémů souhlasit. Jenže prostě jsou uživatelé, kterým ztráta kvality nevadí jen když dokážou dostat na DVD placku několik filmů "v téměř DVD" kvalitě :-) . Což je samo o sobě bezobsažný pojem, protože DVD-Video(MPEG2) může být jak mizerný tak celkem slušný... (vynikající nikdy, protože je omezen max bitrate).
Anonymous
07-12-2004, 10:51
ViKinG: No vidíš i já mohu souhlasit, ale domnívám se že jsou právě i tací kteří budou kopat bláboly o teoretických perfektnostech. :-)
tak v tom pripade je perfektni jen uncompressed RGB, ale prece jen bitrate pres 160mbit uz je trochu moc :-)
Anonymous
07-12-2004, 11:36
Nóóóó, 240 je akorát ale i 160 (170) ujde ... :-E
freezeJCavi
07-12-2004, 14:25
podle mne je lepší XViD i když preferuji MPEG-2 (respektive HD, které nemám :-((( ) XViD má sice super filtry ale na stolních DVD-Playerech si neškrtnou a DiVX je na tom ještě hůř....
clee napsal:
jediny co od xvidu nechodi na stolnich playerech je q-pel a GMC, (na kissovi treba gmc chodi)
Na Eltě nechodí, já bych ty "vylepšovatele" pověsil do průvanu a víš za co.
ODSakEda
07-12-2004, 15:28
Dovolím si již dnes tvrdit: u HDTV bude MPEG-4 pro archivaci např. dokumentárních filmů na HDD, nutnost!
(přece si nedám 1 film na 1 200GB HDD???...)
---------------------------------------------------------
for Bullbak: MPEG-4 je mazanice možná tak v rozlišení z netu: 320x240 a 700kb/s, ale kde je problém nastavit 768x576 a minimálně 3000, optimálně ale 6000 až 10000kb/s???
I free(!) soft VirtualDub nemá problém uložit free kodek(!) XviD třeba i do rozlišení 1920x1080 a pracovat s ním. Tím nijak drasticky nedegraduji fascinující rozlišení neprokládaného videa (již i nasnímaného neprokládaně!), podobné dig. fotografii.
Stejně tak u dig. fotek i nebo spíše právě(!) s rozlišením nad 5Mpixelů je pro domácí potřeby neje postačující, ale i nutné používat větší kompresi (JPG) a nenechávat to ani v TIF-u což je zbytečné, neb drobnokresbu dělá stejně to vysoké rozlišení ale i větší objem dat (ne až přílišná komprese). Takže nepřehnanou kompresí videa pomocí MPEG-4 se docílí efektivního poměru: rozumná velikost souboru/dostačující kvalitě .
Co je dostačující, at si každý nastaví sám :-D
Dovolím si již dnes tvrdit: u HDTV bude MPEG-4 pro archivaci např. dokumentárních filmů na HDD, nutnost!
(přece si nedám 1 film na 1 200GB HDD???...)
---------------------------------------------------------
for Bullbak: MPEG-4 je mazanice možná tak v rozlišení z netu: 320x240 a 700kb/s, ale kde je problém nastavit 768x576 a minimálně 3000, optimálně ale 6000 až 10000kb/s???
I free(!) soft VirtualDub nemá problém uložit free kodek(!) XviD třeba i do rozlišení 1920x1080 a pracovat s ním. Tím nijak drasticky nedegraduji fascinující rozlišení neprokládaného videa (již i nasnímaného neprokládaně!), podobné dig. fotografii.
Stejně tak u dig. fotek i nebo spíše právě(!) s rozlišením nad 5Mpixelů je pro domácí potřeby neje postačující, ale i nutné používat větší kompresi (JPG) a nenechávat to ani v TIF-u což je zbytečné, neb drobnokresbu dělá stejně to vysoké rozlišení ale i větší objem dat (ne až přílišná komprese). Takže nepřehnanou kompresí videa pomocí MPEG-4 se docílí efektivního poměru: rozumná velikost souboru/dostačující kvalitě .
Co je dostačující, at si každý nastaví sám :-D
Souhlasím do tečky a do písmene. :BB:
Hawkey_tvf
08-12-2004, 05:41
768*576? tie primyslene pixely budu podstatne vacsia kravina ako dodatocne prepocitanie na patricny AR... ach jaj...
clee: suhlas ze po nastupe h.264 je vsetko ostatne zalozene na MPEG-4 mrtve; koniec koncov uz som tu kdesi videl oznamenie o HW H.264 kodeku...
BTW WMV 9 je taktiez standardizovane a nevyzera zle (a je free)
ODSakEda
08-12-2004, 11:52
768x576 je přesně 4:3! (1,333333333....)
720x576 je možná (kdo ví?!) kompromis a není to 4:3 (ale 1,25)!
(při zachytávání do 768 mi ani grafika nedeformuje obraz na analogovém výstupu pro TV avšak při 720 udělá na bocích proužky, stejně tak datavideoprojektory 4:3 i přes VGA výstup... )
Možná je to kompromis pro jistou kompatibilitu a možná i z technologických a cenových důvodů výrobců, neb je podivné až snadné přepínání nejen dig. kamer mezi PAL (720x576) a NTSC(720x480) nebo u stolních DVD video playerů, které mají ve specifikacích: PAL/NTSC.
(asi bylo nutné alespon jeden rozměr rozlišení zvolit společný a u NTSC se bere informace jen z užšího vertikálního rozlišení)
Bohužel si čipy v přístrojích, možná právě kvůli tomu, neporadí s rozlišením 768, tedy "plným" PAL (přesnější je: rozlišení odpovídajíci PAL, neb PAL není rozlišení, ale systém vysílání a zobrazování analogového signálu a má jen řádky) a přesně 4:3. Pro pozdější reprodukci na stolních playerech je toto ideální rozlišení nepoužitelné!
(apropo: zachytávámli u mojí TV karty do nejvyššího zvolitelného rozlišení:768x576 a zároven to komprimuji rovnou např. do XviD (nebo MPEG-2), zatížení cpu mám 80% a do rozlišení 720x576-tedy menšího, paradoxně zatížení větší: 99%! Tedy zřejmě těch 768x576 je fyzické rozlišení karty a do 720x576 musí více přepočítávat)
768 je údaj získaný zpětným propočtem z 576 řádků a poměru stran vysílání: 4:3, neb paprsek v TV obrazovce nezná nic než jen řádky, na kterých pouze rychle mění intenzitu záření, nikoliv však že by vykresloval body. Ale digitál a CCD mají mřížku a maticový výpočet XxY!
768 tedy není nesmysl.
hehe ty si blbej jak tago, nech si vysvetlit ze pal je jeden a ma 720x576, to co leze z eteru nema zadny rozliseni, ale je to jen vlneni ktery rika tuneru a nasledne elektronovymu delu co ma vykreslit na obrazovce, dopocitavat si muzes co chces ale je ti to k nicemu, nejde tady o rozliseni obrazu v pal nebude nikdy vic nez tech 720x576, jde o rozmer tech jednotlivejch bodu, stejne to nepochopis, servete ho nekdo taky :-E
Anonymous
08-12-2004, 12:57
Na 10 000kb/s je lepší MPEG-2 o dvě třídy, na nížší toky je to uplně k hov*nu.
ODSakEda
22-12-2004, 17:44
http://www.cdr.cz/a/12776 ...
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.