Zobrazit plnou verzi : Zajímavý článek o natáčení.
Třeba to bude někoho zajímat. Jsou tam užitečné informace z praxe.
http://www.super.cz/moc-a-penize/25928-chcete-vydelat-prachy-natocte-film.html
Je to dobrý, až na ten bulvární nadpis - chcete vydělávat peníze, natočte film.
Ten je opravdu mimo, peníze jako motiv No.1, to je opravdu jen bulfární ftip .-) .
Třeba tahle pasáž je docela zajímavá :-) :
Hodně vám může pomoci dramaturg. „Každý scenárista má tendenci inklinovat k tomu, co dobře zná. Chce dělat film o lásce a místo toho napíše film o angličákách. Na to ho dramaturg upozorní. Nebo mu řekne, že tam má postavu navíc, že ději něco chybí a podobně. Dramaturg ví, co funguje, a také ví, jak se k tomu dobrat. Druhá cesta je, že si napíšete scénář, necháte ho rok uležet a pak si ho přečtete. Za tu dobu získáte patřičný odstup a můžete být sám sobě dramaturgem. Osobně ale dramaturga doporučuji.“
Byť je tohle o filmech, má to info něco do sebe .-) .
dobes je magor, ignorovat...
No, docela zajímavý pořad o natáčení běží na ČT2 každou středu odpoledne pod názvem ZOOM.
appalacio
05-10-2008, 20:18
No, docela zajímavý pořad o natáčení běží na ČT2 každou středu odpoledne pod názvem ZOOM.
jj, bohužel v archivu ho nemají..kdyby ho někdo natáčel, uvítám nějaký odkaz .-)
To je pro absolutní začátečníky a navíc jak z rychlíku.
ale v archivu ho maj
tady:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10169539134-zoom/208572232000002-25.06.2008-17:00.html
appalacio
06-10-2008, 10:13
ale v archivu ho maj
tady:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10169539134-zoom/208572232000002-25.06.2008-17:00.html
jj, jsem trdlo .-) díky ... hledal jsem a nenašel...
appalacio
06-10-2008, 10:15
To je pro absolutní začátečníky a navíc jak z rychlíku.
no a co? já dělám s videem několik let a rád se na to podívám, nehledě, že neustále diskutuji s kamarády co a jak.. tak teď je můžu odkázat na zajímavý materiál... protože vím, že učený z nebe nikdo nespadl... možná, že ty jsi se už narodil jako profík?...
P.S. jak z rychlíku? no já bych řekl, že je to 100proc toho co by měl amatér znát a co mu pro živo stačí... není potřeba rozebírat věci do detailu, které stejně nevyužiješ...no asi nevíš pro koho to točili..
No pokud máš tu možnost podívat se na to vícekrát (jak vidím, ta možnost tu je) tak to beru, ale jedno podívání pro začátečníka rozhodně nestačí.
jo jo je to docela dobrej pořad , škoda že je to v tom archivu až od druhého dílu.
Jsou tam vysvětlený základy - zjednodušeně - je to pořad pro širší veřejnost, takže to ani jinak udělat nemohli, ale určitě nejen pro začátečníka jsou tam poučný momenty
jo jo je to docela dobrej pořad , škoda že je to v tom archivu až od druhého dílu.
Jsou tam vysvětlený základy - zjednodušeně - je to pořad pro širší veřejnost, takže to ani jinak udělat nemohli, ale určitě nejen pro začátečníka jsou tam poučný momenty
Souhlasím. Natáčím film a video dobrých 30 let. Tak si myslím, že o tom už taky něco vím. Přesto přinejmenším jako rekapitulace se mi to líbí a sleduji to pravidelně od samého počátku. A i kdyby tam bylo jen 1% co ještě neznám stojí mě to za to se na to dívat.Nehledě, že tam už byly i velmi zajimavé filmy. Některé z prezentovaných filmařů jsem už i osobně potkal a jsou to skutečně osobnosti. Například pamn Nykl, to je animátorská třída.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.