PDA

Zobrazit plnou verzi : Jak je to s autorskymi pravy

Špeta Marek
29-11-2004, 17:21
Chtel bych dat do sveho filmu jednu ci dve pisnicky, nevite jak je to pravama, nikde to nebudu promitat, ale na netu se meze nekladou.

clee
29-11-2004, 17:24
hehe ja ty svoje průjmy promitam skoro vsude a s timhle sem este problemy nemel :-)

martr
29-11-2004, 19:17
Pokud to nikde promitat nebudes (nebo budes a nikdo te nenabonzuje) tak je to vpoho.
Jinak jsem vcera narazil na zajimavej server, kde to vypada ze by tam hudba mohla bejt free free: http://www.freeplaymusic.com/

clee
29-11-2004, 19:23
tak sice je free ke stazeni ale prava na to nekdo asi ma, sirit se to sice smi ale pouzit k vlastnimu uzitku asi tezko

yaso
30-11-2004, 08:30
nechci být nepopulární, ale OSA a jemu podobné instituce dokáží být hodně nepříjemní. Znám to na vlastní kůži, když hrajeme na různých akcích.
Na našich stránkách http://yaso.kyklop.cz v záložce stahuj najdete autorský zákon (je to nuda, ale vysvětlení tam najdete.)

Tomáš X.
01-12-2004, 09:08
Jo, jo, když se budete chtít v hospodě ožrat a zazpívat si odrhovačky, tak musí hostinskej 14 dnů dopředu sepsat repertoár, který tam budete zpívat, a požádat písemně OSA o povolení a zaplatit poplatek podle počtu židlí v hospodě. To je bez přehánění přesně tak - jednou jsme si dělali srandu a telefonovali jsme s dotazem do OSA přesně na tohle téma a ani to opravdu asi 10 minut brali vážně a vysvětlovali nám, že když neznáme název písničky, tak jim stačí jen část textu a oni si to najdou v databázi.
Pak jsme oponovali, že budeme tak vožralí, že nebudeme vědět, co budeme zpívat, oni nám v naprostém klidu sdělili, že prostě repertoaár budeme muset dodržet, že nás hladina alkoholu neomlouvá.
Pak jsme je požádali, aby našli v databázi nějaké šílené sprosťárny a oni nám sdělili, že zajisté nebudeme zpívat nic, co by ostatní návštěvníku oné restaurace pobuřovalo, to že si provozovatel restaurace zajisté ohlídá a že on má tu povinnost náš repertoár předložit ke schválení regionálnímu zastoupení OSA. Prostě absurdita dotažená do naprosté dokonalosti.

Tomáš X.
01-12-2004, 09:17
Jo a přečtěte si FAQ na www.osa.cz a pochopíte písničku Karla Kryla: "Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat, jak zakázali hrát a zakázali zpívat."
Ajajajaj, tak jsem citoval slova z písničky a nepožádal dopředu OSA o povolení - a jsem v průseru.

yaso
01-12-2004, 09:31
.... onehdá jsme hráli jednu šou - přehlídka šperků. Spolu s organizátorkou jsme chtěli mít všechno tip top a tak jsme tedy zavolali na OSA, jak to bude s autorskými právy. Po výčtu skladeb, které jsme uvedli, počtu míst k sezení a vstupném nám vyčíslili něco kolem 3000,-. Zdálo se nám to moc a tak jsme jim sdělili, že změníme trochu repertoár, aby se cena snížila. Změna spočívala v tom, že budeme hrát jen a jen písničky lidové, přesněji národní, kde není uveden autor. Milá OSA se asi za dva dny ozvala s tím, že by nám chtěla vyjít vstříc, že nemusíme měnit repertoár a poplatek snížila na 800 Kč. Světe div se ! Kde se najednou vzala ta skulinka, že mohli slevit o 2200 Kč ????
Je to hnus a to se už nebavím o tom, že takových svazů na ochranu autorských práv je u nás více a pakliže je autor zastoupovaný více svazy, hold musíš zaplatit oběma !
Je to nekonečné téma a zvedá se mi u toho žaludek. Jen když si vzpomenu, jak moje dcera cvičila a těšila se na klavírní předehrávky v Základní umělecké škole a OSA nelenila a poslala výměr platby za takovouto akci. :-k

Tean
01-12-2004, 09:47
No páni, vase skusenosti ma udivuju. Je mi z toho :-k

kirk
01-12-2004, 09:55
Jéžišmarja, VYSERTE SE NA Z******U OSU KONEČNĚ!

clee
01-12-2004, 10:01
jo tak presne takovejhle prispevek je zralej na poradny zmoderovani :-E

ViKinG
01-12-2004, 10:07
a autor(cpt.) je zralej na co?

ohm
01-12-2004, 18:51
kriminál

Kevin
01-12-2004, 21:52
Trochu jsem so o to zajímal a zjistil jsem, že když chci dozvučit záznam ze závodů, budu platit za minutu skladby 600,-Kč. Takže pa pa.

Tean
02-12-2004, 09:34
Trochu jsem so o to zajímal a zjistil jsem, že když chci dozvučit záznam ze závodů, budu platit za minutu skladby 600,-Kč. Takže pa pa.
Musis pouzit rovnaku taktiku ako Yaso a budes to mat za 100,- :-E

Surgical_tvf
02-12-2004, 10:03
Musis pouzit rovnaku taktiku ako Yaso a budes to mat za 100,- :-E

Jasnacka, zaznam ze zavodu dozvucis slagry typu Skakal pes pres oves a Kdyz jsem husy pasala...

smigura
02-12-2004, 12:36
Jezismaria , vetsina z vas na PC stiply SW za statisice a budete se tu babrat s nejakym podbarvenim videa skladbou
9-)
To ze to nekoho bude zajimat je asi stejne pravdepodobne, jako ze se u vas stavi SW policie a nasledky by byly mnohem, mnohem horsi.

ViKinG
02-12-2004, 12:52
Lada: pokud je to podbarvený video určeno pro komerční účely je tvoje pozice "trošku" jiná než u homevidea... snad jen kdybys naštval tchýni :-E .

smigura
02-12-2004, 12:59
Lada: pokud je to podbarvený video určeno pro komerční účely je tvoje pozice "trošku" jiná než u homevidea... snad jen kdybys naštval tchýni :-E .
POkud to nebude do reklamy do TV, tak se nic nemeni na tom co jsem napsal