Zobrazit plnou verzi : Jak je to s autorskymi pravy
Špeta Marek
29-11-2004, 17:21
Chtel bych dat do sveho filmu jednu ci dve pisnicky, nevite jak je to pravama, nikde to nebudu promitat, ale na netu se meze nekladou.
hehe ja ty svoje průjmy promitam skoro vsude a s timhle sem este problemy nemel :-)
Pokud to nikde promitat nebudes (nebo budes a nikdo te nenabonzuje) tak je to vpoho.
Jinak jsem vcera narazil na zajimavej server, kde to vypada ze by tam hudba mohla bejt free free: http://www.freeplaymusic.com/
tak sice je free ke stazeni ale prava na to nekdo asi ma, sirit se to sice smi ale pouzit k vlastnimu uzitku asi tezko
nechci být nepopulární, ale OSA a jemu podobné instituce dokáží být hodně nepříjemní. Znám to na vlastní kůži, když hrajeme na různých akcích.
Na našich stránkách http://yaso.kyklop.cz v záložce stahuj najdete autorský zákon (je to nuda, ale vysvětlení tam najdete.)
Tomáš X.
01-12-2004, 09:08
Jo, jo, když se budete chtít v hospodě ožrat a zazpívat si odrhovačky, tak musí hostinskej 14 dnů dopředu sepsat repertoár, který tam budete zpívat, a požádat písemně OSA o povolení a zaplatit poplatek podle počtu židlí v hospodě. To je bez přehánění přesně tak - jednou jsme si dělali srandu a telefonovali jsme s dotazem do OSA přesně na tohle téma a ani to opravdu asi 10 minut brali vážně a vysvětlovali nám, že když neznáme název písničky, tak jim stačí jen část textu a oni si to najdou v databázi.
Pak jsme oponovali, že budeme tak vožralí, že nebudeme vědět, co budeme zpívat, oni nám v naprostém klidu sdělili, že prostě repertoaár budeme muset dodržet, že nás hladina alkoholu neomlouvá.
Pak jsme je požádali, aby našli v databázi nějaké šílené sprosťárny a oni nám sdělili, že zajisté nebudeme zpívat nic, co by ostatní návštěvníku oné restaurace pobuřovalo, to že si provozovatel restaurace zajisté ohlídá a že on má tu povinnost náš repertoár předložit ke schválení regionálnímu zastoupení OSA. Prostě absurdita dotažená do naprosté dokonalosti.
Tomáš X.
01-12-2004, 09:17
Jo a přečtěte si FAQ na www.osa.cz a pochopíte písničku Karla Kryla: "Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat, jak zakázali hrát a zakázali zpívat."
Ajajajaj, tak jsem citoval slova z písničky a nepožádal dopředu OSA o povolení - a jsem v průseru.
.... onehdá jsme hráli jednu šou - přehlídka šperků. Spolu s organizátorkou jsme chtěli mít všechno tip top a tak jsme tedy zavolali na OSA, jak to bude s autorskými právy. Po výčtu skladeb, které jsme uvedli, počtu míst k sezení a vstupném nám vyčíslili něco kolem 3000,-. Zdálo se nám to moc a tak jsme jim sdělili, že změníme trochu repertoár, aby se cena snížila. Změna spočívala v tom, že budeme hrát jen a jen písničky lidové, přesněji národní, kde není uveden autor. Milá OSA se asi za dva dny ozvala s tím, že by nám chtěla vyjít vstříc, že nemusíme měnit repertoár a poplatek snížila na 800 Kč. Světe div se ! Kde se najednou vzala ta skulinka, že mohli slevit o 2200 Kč ????
Je to hnus a to se už nebavím o tom, že takových svazů na ochranu autorských práv je u nás více a pakliže je autor zastoupovaný více svazy, hold musíš zaplatit oběma !
Je to nekonečné téma a zvedá se mi u toho žaludek. Jen když si vzpomenu, jak moje dcera cvičila a těšila se na klavírní předehrávky v Základní umělecké škole a OSA nelenila a poslala výměr platby za takovouto akci. :-k
No páni, vase skusenosti ma udivuju. Je mi z toho :-k
Jéžišmarja, VYSERTE SE NA Z******U OSU KONEČNĚ!
jo tak presne takovejhle prispevek je zralej na poradny zmoderovani :-E
a autor(cpt.) je zralej na co?
Trochu jsem so o to zajímal a zjistil jsem, že když chci dozvučit záznam ze závodů, budu platit za minutu skladby 600,-Kč. Takže pa pa.
Trochu jsem so o to zajímal a zjistil jsem, že když chci dozvučit záznam ze závodů, budu platit za minutu skladby 600,-Kč. Takže pa pa.
Musis pouzit rovnaku taktiku ako Yaso a budes to mat za 100,- :-E
Surgical_tvf
02-12-2004, 10:03
Musis pouzit rovnaku taktiku ako Yaso a budes to mat za 100,- :-E
Jasnacka, zaznam ze zavodu dozvucis slagry typu Skakal pes pres oves a Kdyz jsem husy pasala...
Jezismaria , vetsina z vas na PC stiply SW za statisice a budete se tu babrat s nejakym podbarvenim videa skladbou
9-)
To ze to nekoho bude zajimat je asi stejne pravdepodobne, jako ze se u vas stavi SW policie a nasledky by byly mnohem, mnohem horsi.
Lada: pokud je to podbarvený video určeno pro komerční účely je tvoje pozice "trošku" jiná než u homevidea... snad jen kdybys naštval tchýni :-E .
Lada: pokud je to podbarvený video určeno pro komerční účely je tvoje pozice "trošku" jiná než u homevidea... snad jen kdybys naštval tchýni :-E .
POkud to nebude do reklamy do TV, tak se nic nemeni na tom co jsem napsal
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.