PDA

Zobrazit plnou verzi : export do MP4 - nastavení?

paveton
01-08-2008, 22:55
Chci upravit video ve Vegasu (prostříhat, přidat přechody) a exportovat do MP4 - je to nejlepší možnost s ohledem na poměr kvalita/velikost souboru (nebo je lepší to vracet do WMV)?
Nevím si moc rady s nastavením exportu (nikdy jsem to nedělal), tak bych chtěl poprosit o nějaká doporučení. Zdrojové video je WMV (WMP v9), 960x540 (16:9), 3151 kbps a předesílám, že bych ho chtěl (dost) zmenšit a používat jen na PC, takže:
1. kodek MainConcept (nabízí to ještě SonyAVC?)? Kvůli velikosti a zaplněnosti disku to asi budu muset rekoprimovat přímo z Vegasu.
2. frame size - 640 x 360?
3. profile Main?
4. frame rate - 29,970?
5. field order - None?
6. PAR 1,0?
7. number of reference frames?
8. bit rate? - zkoušel jsem VBR max. 3000 kbps a avg. 1100 kbps při těch 640 x 360 a asi se to blížilo tomu kompromisu kvalita/velikost, který je pro mě přijatelný... Rád bych věděl, jestli při podobné výsledné velikosti souboru (1 min = cca 10 MB) můžu dosáhnout vyšší kvality tím, že něco jinak nastavím?
Jsou nějaká pravidla pro změny frame size, případně pro vztah mezi frame size a bitrate, aby kvalita zůstala jakž takž?

Pave1
03-08-2008, 22:22
překódováním do H264 (s dat. tokem pod 3Mbps) nezískáš v tomto případě žádnou kvalitu navíc.

exportoval bych to "v kvalitě zdroje" (jako wmv se stejnými parametry, pokud byla fps 25 tak opět stejná včetně stejných rozměrů), datový tok kolem 3Mbps je dostatečně nízký, při dnešních velikostech pevných disků nemá moc smysl ho zmenšovat (pokud se nejedná o internetovou distribuci). Pro net můžeš zmenšit rozměry (nejlépe jako cca 1/2 původních), pak můžeš dát i menší dat. tok (vyzkoušej si to, záleží i zda to bude wmv, flash, atd).

paveton
07-08-2008, 01:33
Já od toho ale nečekám nějakou kvalitu navíc, důležitá je ta editace a úspora místa při nevelké ztrátě kvality... jsou to záznamy fotbalu, chci si z toho střihnout góly, šance atd., abych si někdy po čase mohl připomenout, jak to probíhalo, nebudu se tím kochat každý večer ve fullscreenu u sedmičky vína :)
Ta netová kvalita asi bude stačit resp. ta kvalita h264 při cca 1200 kbps.
Za těch 25 fps dík, on to Gspot u zdrojového videa neukazoval, ale podle Vegasu to tak je, tak jsem to nechal.
Zkoušel jsem h264 a wmw9 při max 3000 a avg. mezi 1000 až 1400 a h264-vbr-2 průchody vždy kvalitnější a víceméně i rychlejší než wmv (vbr_peak) a navíc wmv vyrenderuje na dolním okraji videa černý proužek (nevím proč).
Ohledně zmenšování - ta 1/2 původních rozměrů má nějaký důvod (menší "zkreslení" nebo tak něco)?

Pave1
07-08-2008, 20:42
ano, polovina původního rozměru má své výhody.

Pokud nejde o nic důležitého, tak jistě můžeš pod ty 3Mbps jít, to je pak něco jiného (je dobré to už v dotazu trochu upřesnit).