PDA

Zobrazit plnou verzi : Multikamera v Premieře

biL
27-06-2008, 08:43
Po sestřihu ze dvou kamer v režimu multikamera mi nejde žádný zvuk. Zdrojové soubory jsou bez problémů. Máte někdo typ, kam se podívat?

BEPE
28-06-2008, 16:41
To je zajímavé, mě to pokaždé chodí. Jaké typy souboru stříháš, jsou to AVI? Jinak by ve stopě V1 přednastavovací sekvence měl být klip podle kterého by se měly synchronizovat ostatní klipy.

video
30-06-2008, 07:42
Pozri sem malo by tam byť všetko : http://library.creativecow.net/tutorials/adobepremierepro

biL
30-06-2008, 08:05
Vstupní soubory AVI z DV zvuk 5.1. bez problému přehrává. Synchronizace, vše bez problémů. Střih bez problémů teda kromě toho, že tam chybí v tý stopě multikamera zvuk. Jasně, můžu si tam dát zvuk jenom z jedný kamery, ale v tom případě mám trochu problém v tom, že ty kamery jsou od sebe asi 500 metrů a je to naprd.

BEPE
30-06-2008, 18:13
Právě, že funkce multikamera je založena na tom, že vše se synchronizuje podle jedné kamery, řekl bych tzv. "master kamera". Proto tato musí být umístěna ve stopě V1. Všimni si, že i např. v TV inscenaci je zvuk naprosto kontinuální a záběry kamer se přepínají v režii, ale zůstávají vůči zvuku neustále synchronní. V Multikamu je to obdobné. Proto na začátku natáčení pro příští multikam si musíš dopředu určit která kamera bude "natáčet" řekl bych "master zvuk". Další kamery, ale by měly běžet souběžně s touto kamerou.Pokud nepožaduješ takovou úroveň synchronizace, tak je zbytečné stříhat v Multikamu a stačí obyčejný sestřih v klasické timeline. Tak jsem to již několikrát dělal a výsledek byl vždy dle očekávání.

biL
01-07-2008, 07:10
Díky za tipy. Cožpak to, to já si poradím, mám kontinuální audio nahrávku od zvukařů z mixu, takže veškeré ty "řeči" budou ještě v extra audio stopě. Měl jsem myšlenku ty kamery použít jako ruchové mikrofony a tím pádem je potom hloupé mít ruch odjinud, a jaksi tam nemám ty "ruchy" vůbec. Snad objevím kde je zakopaný pes.

BEPE
01-07-2008, 17:07
Tak to bych řešil tak, že bych se vyprd na multikam a kontinuální "master" zvuk bych dal do A1 stopy; na V1 bych dal video z hlavní kamery, pokud taková nějaká existovala, a do dalších V stop udělal prostřihy z dalších jednotlivých kamer a "ruchový" zvuk bych přes další A stopy vmíchal do "master" zvuku s tím, že konkrétní zvuk podle potřeby bych oddělil "unlinkem" od videa.