Zobrazit plnou verzi : Multikamera v Premieře
Po sestřihu ze dvou kamer v režimu multikamera mi nejde žádný zvuk. Zdrojové soubory jsou bez problémů. Máte někdo typ, kam se podívat?
To je zajímavé, mě to pokaždé chodí. Jaké typy souboru stříháš, jsou to AVI? Jinak by ve stopě V1 přednastavovací sekvence měl být klip podle kterého by se měly synchronizovat ostatní klipy.
Pozri sem malo by tam byť všetko : http://library.creativecow.net/tutorials/adobepremierepro
Vstupní soubory AVI z DV zvuk 5.1. bez problému přehrává. Synchronizace, vše bez problémů. Střih bez problémů teda kromě toho, že tam chybí v tý stopě multikamera zvuk. Jasně, můžu si tam dát zvuk jenom z jedný kamery, ale v tom případě mám trochu problém v tom, že ty kamery jsou od sebe asi 500 metrů a je to naprd.
Právě, že funkce multikamera je založena na tom, že vše se synchronizuje podle jedné kamery, řekl bych tzv. "master kamera". Proto tato musí být umístěna ve stopě V1. Všimni si, že i např. v TV inscenaci je zvuk naprosto kontinuální a záběry kamer se přepínají v režii, ale zůstávají vůči zvuku neustále synchronní. V Multikamu je to obdobné. Proto na začátku natáčení pro příští multikam si musíš dopředu určit která kamera bude "natáčet" řekl bych "master zvuk". Další kamery, ale by měly běžet souběžně s touto kamerou.Pokud nepožaduješ takovou úroveň synchronizace, tak je zbytečné stříhat v Multikamu a stačí obyčejný sestřih v klasické timeline. Tak jsem to již několikrát dělal a výsledek byl vždy dle očekávání.
Díky za tipy. Cožpak to, to já si poradím, mám kontinuální audio nahrávku od zvukařů z mixu, takže veškeré ty "řeči" budou ještě v extra audio stopě. Měl jsem myšlenku ty kamery použít jako ruchové mikrofony a tím pádem je potom hloupé mít ruch odjinud, a jaksi tam nemám ty "ruchy" vůbec. Snad objevím kde je zakopaný pes.
Tak to bych řešil tak, že bych se vyprd na multikam a kontinuální "master" zvuk bych dal do A1 stopy; na V1 bych dal video z hlavní kamery, pokud taková nějaká existovala, a do dalších V stop udělal prostřihy z dalších jednotlivých kamer a "ruchový" zvuk bych přes další A stopy vmíchal do "master" zvuku s tím, že konkrétní zvuk podle potřeby bych oddělil "unlinkem" od videa.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.