Zobrazit plnou verzi : DVD se "zoubky"
imported_fireboy
21-11-2004, 13:19
Ahoj, omlouvam se za zrejme diletantske tema, ale jiz asi rok narazove bojuji s upravou videa a exportem na DVD. Bohuzel spise neuspesne, takze prosim o radu. Za prve - pokud video sestriham, upravim a vypalim na DVD, je vetsinou "zubate", zejmena pri rychlych scenach. Pouzivam Vegas 3.0, Power Director nebo Ulead (v tom jedinem to jakz takz jde). Zkousel jsem i Pinnacle, ale se stejnym vysledkem. Vsechny softy mam bud v omezenych verzich nebo legalne koupene. Naposledy jsem koupil Nero Visson Expres a take to neni ono. Nevite nekdo, cim by to mohlo byt? A za druhe jsem se chtel zeptat, jak je mozne (v jakem softu) nastavit obraz videa takovy, jako v televizi. Neumim to definovat, ale jde o jakysi filtr, ktery vzdy krasne rozlisi zabery z amaterskeho videa a z normalni kamery (jakoby matne). Lepe to popsat neumim :-). Diky Mirek
Whitejoker
21-11-2004, 21:54
jestli to video prohlížíš v počítači, tak ty "zoubky" jsou způsobeny prokládáním snímků - počítačový monitor neumí většinou správně zobrazit prokládané snímky, kdy zobrazuje současně liché a sudé půlsnímky. Na TV je to standart, takže když to DVD pustíš ve stolním přehrávači, tak by mělo být v pohodě.
Pokud chceš v počítači odstranit při koukání prokládání na monitoru, musíš použít přehrávač, co umí odstranit prokládání (např. PowerDVD), nebo použít deinterlace filtr.
ODSakEda
21-11-2004, 22:45
Whitejoker: Jen doplnuji, že vroubky nejsou problém monitoru PC (jak by se nepřesnou formulací zdálo), kteý toto spíše odhaluje (včetně grafické karty!), narozdíl od nedokonalé a také "řádkující" (obraz obřádek postupě zobrazijící a pomalu kmitajícím paprsek...-lenoch jeden, starej technologickej...) TV obrazovky!...
Tedy je to již ve zdrojovém videu!!!........
imported_fireboy
22-11-2004, 08:17
Bohuzel jsou zoubky videt i na normalni TV ...
fireboy, nedělal jsi resize? Svislý rozměr 576 musíš zachovat po celou dobu zpracování.
imported_fireboy
22-11-2004, 08:52
Nedelal jsem zadny resize, to uz je na me moc :-) Dokonce jsem zkousel video vubec neupravovat, jen Capture z kamery a hned prevod a vypaleni na DVD. Vcera vecer se mi to povedlo v tom Neru, ale nemuzu si pomoci, neni to proste ono. Z normalni analogovy kamery je video mnohem lepsi ... Z Nera nemam sice zoubky, ale zase takovy "duchy" ...
A ne ukladas to treba ve formatu NTSC misto PAL? Ty duchy budou zrejme blend deinterlace
Hawkey_tvf
22-11-2004, 10:14
A nielen blend deinterlace ale aj primyslene zvysne framy do 30 fps.
Zuby z pulldownu by snad ne TV neměly jít vidět, ne? Ono se to těžko radí, když to člověk nevidí.
Hawkey_tvf
22-11-2004, 13:08
no len ci Nero robi pulldown, he he he he heee :-k
ODSakEda
22-11-2004, 17:53
Pánové!
V analogovém videu je prokládání synchroizováno s prokládaným zorazováním elektronovým paprskemu TV obrazovky!
DVD prostě vezme prokládané video snímky a valí je do PC moitoru nebo D/A videopřevodíku u video OUT compzitního do TV nesynchronně!
Tedy kreslení snímků paprskem u TV monitoru (který naslepo furt valí i když na vstup žádný video neposílám!) není sychronní se zdrojem videa!!!
Proto doporučuji vždy při převodu z DV formátu (z dig. kamer), na jakýkolv jiný (MPEG-2, XviD/DivX) ale i ponechání po editaci v DV kodeku, zároven provést deinterlac!!!!!
TV, i když do ní pustím takové neprokldané a krásně vylazené video (progresívní) at již z PC či stolního playeru, si jej stejně zobrazí posvém! Tedy (zastarale...) proládaně...
Deinterlaci u videa z TV vysílání dělají (v realném čase přes mezipamět) nutně i LCD TV či projektry, ale i stolní DVD playery s lepším videvýstupem než jen Compsit a S-vide! Jelikož LCD a projektory nevykreslují obraz postupě obřádek-tedy prokládaně a už vůbec ne pomalu-50Hz-ci... (dříve se tuším požívala sycronizace dle frekvece el. sítě 220V/50Hz), proto to pomalé mrkající vzorkování (obnovovací frekvence zobrazení) -50Hz...
imported_fireboy
22-11-2004, 18:32
Skutecne pouzivam PAL normu a klasicke nastaveni programu, ktere jsem uvedl. Nemenim zadne hodnoty. Vypada to, ze jsem asi jen "trubka" :-). Byl by tedy nekdo z Vas tak hodny a mohl mi strucne popsat postup pro stazeni videa z kamery a nasledneho publikovani na DVD? Staci jen stahnout, strihnout a pri exportu nastavit klasicky DVD PAL format pres nejakeho pruvodce? Nebo je lepsi treba exportovat video do MPEG-2 a pak nejak rovnou palit? Jak se prosim dela ta deinterlace? DIKY M.
fireboy: ODSakEda-ovi moc nevěř.
imported_fireboy
22-11-2004, 19:19
:-) ani nevite, jak me to video uz stve. Kluci hraji hokej a ja nejsem schopnej udelat poradny video ... kralovstvi za know-how :BB:
Skus pouzit Reduce Interlaced Flicker, alebo to deinterlacuj.
ODSakEda
22-11-2004, 20:24
Odkud jsi?
Nemáš mi sice věřt, ale já dělám video i na zakázky i DVD video kompatibilní i když je to jakesi Hollywoodskej sh-it, podobně, jako by jsi vlastní muziku (nahrávky) namísto ve wav či Mp3 (vyšších bitraidů samo) převáděl a archivoval v audio CD (jen s trac-ky, kde nevidíš vlastně sobry!...) formě, namísto přímých wav soborů jako holá data, jao fotky a pod., s možností snadého kpírování a editace i dodatečně.
A tak doporučuji i zákazníkům co nechtěj PC v obýváku, raději noutbuk s dvd mechanikou nebo DivX stolní playery, podoně jako wav/mp3 playery u hudby a na DVD dávám nejraději video jako AVI soubory, progresivně, v PAL-u v XviD a na zdlohavé renderování do jakési zakleté podoby jako jsou kupované DVD s flmy, sloužící hlavně k "ochraně" atorských práv, se vykašlime!!!!!
Ne náhodou se "nějakým" XviD-em zabejvá dnes již spousta i značkových výrobců DVD playerů a i do 2000kč!!!!!!!!!............
Ale nevěř dle merekv-va vlastně ani těmto výrobcům, oni to vyrábí jen tak pro srandu a natruc Hollywoodu?!...
imported_fireboy
22-11-2004, 21:02
Su z Praglu, se vi ... :-) Ja bych rad kazde video vypalil na DVD v top kvalite a navic zazalohoval v XVID nebo DivX. Ale o tom si muzu nechat uz uplne zdat. Pokud by mel nekdo nekdy hodinku cas, rad nekam prijedu nebo vezmu notas do prace v Cimicich - tam je klid. Natocil bych 3 minutovy video a pokud by mi nekdo mohl nazorne ukazat ty dva vyse popsane postupy (DVD a DivX) bylo by to asi nejrychlejsi. Rad se i revansuju. Pro zacatek nabizim informaci pro dosud neznale - porovnejte ceny napr. stolnich DivX prehravacu tady v CR a pokud si ho objednate na www.pixmania.com ... Diky vsem za rady, Mirek
ODSakEda
22-11-2004, 21:16
Ja z JM...
imported_fireboy
22-11-2004, 21:20
ODSakEda
... a nasel bys nekdy hodku? V jakem softu pls delas?
ODSakEda
22-11-2004, 22:10
Dělám nejčastěji "jen" dokumenty z akcí bez kudrlinek-přechodů a tak, jen výřezy nudných pasáží!
To dělám vše ve free softech a kodecích! Kvůli distribuci!!!
Tedy:
-přes FireWire stáhnu video v DV z dig.kamery pomocí free softu WinDV -žádný těžkopádný střižny...
-bez zdlouhavého natahovní to v mžiku otevřu ve VirtualDubu (VD) po předchozím nainstalování kodeků(DV kodek nainstaluj ještě před stahováním!) : DVmainkoncept a XviD (od Koepiho)
-označím a vymažu nechtěné úseky
-přednastavím ve VD: filtr-deinterlace a potvrdím, pak až nastavím compresson-vyberu Xvid a nastavím u něj-bitrate od 2000 do 6000 kb/s dle dynamiky videa a Motion preczion na 6-UltraHi. Chcešli v budoucnu i v XviD-u editovat, nastav Maximm I frame interval na z 300 na 25, at to jde jemněji stříhat.
-nezapomen označit celý úsek časové osy (pro zkoušku si ale označ jen kousíček a zkus to zhlédnout) a dej uloži jako..., A JE TO!
-tento soubor v AVI v XviD nahrej ("vypal"...) na DVD-R jako data, soubory!
Lepší je udělat si více soborů a ne vcelku 1h a pod... V XviDu lze i dodatečně editovat ve VD a to již v přímé ideální kopii bez zdlouhavého renderingu a dalšího prznění komprimací!!!!!
Stolní DivX/XviD player uvidí klasicky jako v PC soubory AVI popřípadě i složky a podsložky s .AVI i .wav i .mp3 i fotkami-.jpg!
Pro videomontáže a přechody a pod. použij Adobe Premieru, nebo oblíbený Vegas des již d SONY! To již je ale práce na dny!
Nakonec i z krátkých scén v AVI-XviD nařezaných na jednotlivé scény ve VirtualDubu a pojmeovaných dle libosti lze udělat ve freesoftu např. neoDVDplus5, DVD video kompatibilní s klasickými náhledy popsanými automaticky jako jsou původí názvy oněch nařezaných scén!
Soft neoDVD (podobně i jiný zpravidla k DVD "vypalovačkám" (recordérům je správně že?!)) vše převede na ono kompatibilní DVD s VOB-y a IFO!
Ciste Professional equipment ala HDTV z JM 9-)
"V XviDu lze i dodatečně ediovat ve VD a to již v přímé ideální kopii bez zdlouhavého rendering a dalšího prznění komprimací!!!!! "
Počkej, to ti zítra Bullback dá! :-E
wtf? dv->xvid->mpeg2??? no to je taky pekny 9-)
ODSakEda: jak jsem rád že jsi JM... nemůžu přijít na to, jestli si z nás děláš srandu nebo to vážně myslíš vážně????? :OO :OO :OO
ODSakEda
22-11-2004, 23:52
Clee: mám vlastní video nahrávky z kamery prostě v XviD ve vyšším bitrate a zvuk ve wav-u, což je koneckonců lepší než dostupný MPEG-2!!!...
A jen vyjímečně a nerad to případnému zájemci co koupil za 20.000Kč... player co nic neumí..., to renderuji do MPEG-2, čli DVD video kompatibilní!
Tedy posloupnost kvality je pro mě sestupně tato: DV to XviD to (MPEG-2...)
Je na tom snat něco nepochopitelného???
To navíc není teorie, to je letitá praxe!
A proč tedy např. zde:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatID=75&LayId=2&ArtId=20385&ChapID=6573
je uváděno:
-Oba přehrávače podporují přehrávání videa ve formátech MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 / AVI i souborů Xvid. Není podporovaný nativní formát digitálních kamer DV (ten je ale stejně vhodné převést na MPEG-2 nebo DivX(XviD).
No zřejmě to autor článku i výrobci HW nemyslí vážně ale zesrandy? jako já..., že ViKinG?
ODSakEda: to si teda ty leta tu praxi dost proflákal... ono je to jinak
DV = ztrátová komprese, DivX = sakra ztrátová komprese, DVD-Video(MPEG2) = taky dost ztrátová komprese.
A první poučky u DV jsou:
a) DV nechat na pásce b) všechny úpravy (střih, přechody atp.) udělat v DV a pak !!!!!!!!!!!!!!rovnou!!!!!!!!!!!!!!!! komprese do zvoleného distribučního formátu. Poradit DV2XviD2DVD (tedy provést 2 těžce ztrátové komprese) to si dovolí skutečně málokdo.
Na čem by si (mimo PC) asi to tvoje vysokobitratový XviD někdo pouštěl??? Zvuk ve wavu????? Proč???? Z kamery....???? To je další nesmysl... AC3 bude 5-8x menší a ty nepoznáš rozdíl. A ušetřený bitrate se sakra hodí pro video.... ty letitý praktiku. :-)
jj presne, nevidim JEDINEJ duvod proc nestrihat primo v DV uz jenom kvuli tomu ze je to keyframe only a pri strihu nedochazi k rekompresi (krome zmen-prechody, efekty, zpomaleni/zrychleni) a pak rovnou do mpeg2 (a dv zpatky na pasku) Tohle je jedinej spravnej postup k dosazeni nejlepsi kvality
ten xvid je tam naprosto zcestnej a zbytecnej 9-)
ODSakEda
23-11-2004, 01:52
Já jsem ale uváděl:
-že otevřu DV ve VD a po editaci převedu na XviD!
-A že jde i v XviD editovat, jeli I-frame alespon 25 namísto původních 300
ODSakEda
23-11-2004, 02:01
A ViKinGovi klidně pošlu kousek videa z kamery v DV a kousek v XviD 6000kb/s a zvuk dávám vyjímečně u finálu i do Lame mp3 (to je až o 30% zmenšení AVI souboru, to si uvědomuji) nebo čehokliv dle libost, kdyby se někomu zdálo na DVD-R médum 2h home videa málo... a ujištuji Vás, že když vám to pustím i na větší LCD či plasmě, přesto že se tam pohybují děti s míčem, nepozáte okem rozdíl!!! Tím spíš ne na TV... Rodíl je ovšem ve velikosti soborů: 220MB u DV vs 20-30MB u XvD!!!!!!!!!!!
Vzhledem k tomu, že mnoho lidí bude mít v česku ještě dloho klasickou TV (nanejvejš s 550x450bodů fyzicky, o rozlšení barev nemluvě...) a VHS recordery(320x240... v lepšm případě 384x288 a barvy zase nic moc)..., bych prosil nehledat mušky na omnoho lepší kvalitě PALu byt v XviD! Je to lepší i než u stolních DVD recordérů zpravidla do MPEG-2! (což jsme zkoušeli s kolegou na DVD-R/RAM Panasnicu při nejlepší nastavené kvalitě-většina to na TV ale stejně nepozná a neocení...)
achjoooo, to je zase dokola porad to stejny, dv->deinterlace->xvid, omfg jak vysvetlit ze dokud sou standard kamery co snimaj interlaced (proc kuwa asi? aby to bezelo normalne na TV) ze jakakoli sachovani s fieldama (blending, apod.) ja kravina na kvadrat, navic kdyz to do mpeg2 lupnes kraaasne procoderem (proc ho kuwa nepouzivat kdyz se da sosnout????) 2pass vbr na plny rozliseni interlaced (mpeg2 ma tu schopnost ukladat jednotlivy fieldy zvlast) kvalita a kompatibilita zarucena, dve hodiny na dvd jako nic. zkousel si to vubec porovnavat??? xvid je vybornej kodek na kompresi progresivniho zaznamu z orig. dvd... no patlej si to jak chces, ja bych to takhle nedelal, na to nemam zaludek, navic lidi kterejm odevzdavam zaznamy by me s cimkoli jinym nez dv paskou (even. dvd) poslali do pr**le, takze o nicem jinym ani nepremejslim
Hawkey_tvf
23-11-2004, 06:51
a navyse ako si to popisal ze len pouzijes ten deinterlace filter co je vo VD tak ten ma zrovna default postup blending, co vyraba dost... eeeehm... mysticky vyzerajuce (sami duchovia) video
pokial nemam VELMI DOBRY dovod tak to nechavam interlaced
a dnes nie je dovod robit MPEG-4 pri PAL rozliseni, DVD technika je dostupna a rozsirena, MPEG-4 kompatibilne prehravace robia skor problemy a to aj tie lepsie (skus pouzit GMC+Q-pel naraz...)
a pokial ide o "jemny strih" s I-frames kazdu sekundu... tak to je bohovsky jemneee... pricom vsetci normalni vieme ze obcas aj na frame zalezi (trikove zabery, napr.)
imported_fireboy
23-11-2004, 07:49
To: ODSakEda - diky, vcera vecer se mi podarilo stahnout video pres Nero Vission Express, strihnout, pridat titulek a vyexportovat na DVD v celkem rozumny kvalite. Asi mam na prd kameru (Canon MV5i). Jinak diky za ten postup do Xvid. Pro me je optimalni - jak jsem rekl, original chci na DVD a zalohu v Xvid nebo DivX.
Hawkey_tvf
23-11-2004, 08:20
To nebude kamera, chyba byva v hlave.
Ako som povedal, Vegas ma flicker, alebo deinterlaciu.
imported_fireboy
23-11-2004, 12:33
To: Hawkey bezva napad, vzdyt rikam, ze to neumim, proto se tady snazim najit nekoho, kdo mi poradi! Ty jsi asi nejaky vseumel co?
Hawkey_tvf
23-11-2004, 14:15
fireboy ma neser, tvoje pseudoproblemy tu uz boli asi mlionkrat riesene, nie si prvy ani posledny co na to narazil, ja sam som prvykrat (uz par rokov dozadu) mal uplne the same problemy, takze stacilo prehladat stare diskusie a mal by si to bez ODSakovho biasu
imported_fireboy
23-11-2004, 14:28
To Hawkey: Nechapes ty hlavo otevrena, ze to vubec cist nemusis ????? Pisu snad nekde "Hawkey, rekni mi, porad mi, ... ????" Nepisu, tak mi vlez na zada. Nastesti je tu spousta normalnich lidi, ktery mi bez problemu odpovi. A na to asi ty fora jsou, ne? Ale podle tvych prispevku vidim, ze tohle pochopit bude asi na tebe moc ... :-D
Anonymous
23-11-2004, 14:31
Každej lama si myslí že je-li video interlaced že to je něco špatnýho a už přežitýho a musí se toho co nejdřív zbavit jako chřipky \/ \/ \/
Když někdo dělá deinterlaci před uplným zničením do Xvidu to bych pochopil že na to absolutně se*re a jde mu jen o to že chce zabít čas.
Ovšem nepochopím proč si někdo nekoupí foťák a nefotí fotku za fotkou když chce přijít o plynulé video :-E :-E :-E a používá kameru :-E :-E :-E
ja zas nechapul lidi ktery prijdou na forum, ani se nenamahaj podivat ze o par temat nize je uplne ten stejnej problem a rovnou sem flaknou dalsi thread, pak se nadava jakej je tu bordel, kuwa ja chci aktivni moderatory :(( :(( :((
Hawkey_tvf
23-11-2004, 14:46
fireboy: ty zas pochop ze ked sa niekto pyta uz miliontykrat na to iste, tak aj ked sme tu na to viaceri co vieme odpovedat tak kazdy to uz pise aspon stotisici krat, pritom hned na titulnej strane mas pokyn najprv hladat, az potom sa pytat
GRRRR
cize vid cleeov nazor :-] plne suhlasim :-]
aby to tu napokon neskoncilo ako na linuxerskych diskusiach, ze thread-otazka-odpoved RTFM
Ja som mu odpovedal 2x o tom istom a on to absolutne ignoruje, asi tento thread uzavriem, aj tak sa tu len osocujete.
imported_fireboy
23-11-2004, 14:57
StayMan by €RikŁ€
Neignoruji to, ale predstavte si, ze neco delate poprve, tak prece nemuzete vedet bez dalsiho objasneni co je treba ta Vase "deinterlace". Kazdpadne vecer to nekde najdu v menu a zkusim, co to udela. A jeste neco, diskuzi jsem podrobne neprohledaval, protoze nelitam cely den po diskuzich - nemam na to cas. Proste jsem se chtel na neco zeptat, tak jsem se zeptal.
Vegas mas? Ten Reduce Interlaced Flicker ja az na dvoch miestach v pravom tlacitku mysi u jednotlivych klipoch, a to: 1. v Properties a za 2. vo Switches. O deinerlacii ti poviem neskor ak ti toto nebude vyhovovat...
Fireboy - myslíš, že všichni mají spoustu času se zabývat tvým problémem? Když nemáš čas na vlastní hledání a řešení, nech si svoje video zpracovat u profesionálů. Nejsem častým přispěvatelem, ale než provozovat takovouto diskusi, tak raději hledám, bývá to rychlejší. Teprve když nenajdu, tak se ptám. Ještě se mi nestalo, že bych byl odmítnut, či nějak napadán za nesmysly.
brko: vzornej, chvalim :-)
imported_fireboy
24-11-2004, 10:02
To:Brko Ale kdyz nemas cas, tak mi neodpovidej - ja ti prece ruce nekroutim :-) Prave proto, ze cas NEMAM, tak nez abych hledal, zeptam se. Sleduju ale, ze ve spatny diskuzi, takze se tu mejte.
Hawkey_tvf
24-11-2004, 10:17
fireboy prave ten tvoj pristup vedie k tomu ze nemozes ani poriadne najst...
starej_vul
24-11-2004, 11:52
.. já také nemám čas odpovídat. Nemám čas ani přečíst pořádně tuto jednu diskusi ... ALE ... DÁM TI RADU NAD RADU: Hodně myslivců zajícova smrť! (Neplést se slovem smrď) Hoň jenom jedno, než pochopíš, než se naučíš. Pro tento první okamžik zapoměň, že je nějaký jiný kodek než DV-kodek (tím se nahrává video z Digitální Kamerky) a MPG-2 kodek, to je ten čím se to zapisuje na DVD placku.
- Nacti Video z kamerky WinDV (www.mourek.cz)
- přešeň to nějakým editačmním softem (např. VEGAS nebo VIRTUAL DUB) s uložením do MPG-2 nebo DVkodeku (jen vystříhej nepodarky/začátky/konce) (KAŠLI NA DEINTELACE A DALŠÍ PTÁKOVINY-NECH DEFAULT NASTAVENI)
-a vypal to na DVD placku přes VEGAS Architekt.
-zkontroluj Qalitu (lepší už to nikdy nebude)
A až to bude O.K na koukání, tak dej vědět. Pomůžeme ti s kodekama na tu CD-placku,ale myslím, že od těch CD ustoupíš. (DVD=17 Kč CD= 9 tak asi nějak)
imported_fireboy
24-11-2004, 12:11
To starej_vul: Palim na DVD, jestli nekde pisu CD, je to chyba. Dekuji za info, presne tohle dnes vyzkousim ve Vegas 5.0 (ktery mam nove a dnes naistaluji) a jakmile pokrocim, pokusim se te tady nekde vyhledat a poptam se na veci, ktere mi nebudou stale jasne. Ostatni myslivce necham radeji na pokoji. Dekuji :-)
starej_vul
24-11-2004, 12:21
fireboy:
Zatím v tom VEGASE nic nemeň v nastavení. Opravdu jej pro první pokus použij na odstřižení začátků a konů a "seřazení" záběrů.
Taky je dobré mít nějaké RW DVD medium. Uspoří ti to nečekaně mnoho financí ...
A ten VEGAS Architekt si sežeň. Dovede ti jednoduše vytvořit menu (přetažením se daj dávat obrázky jako pozadí nebo jako nabídka klipu)
P.S. A jestli máš NERO, tak si to udělej v něm. Umí pohyblivé klipy v menu...(Ale toho NERA nemám rád). Myslím, že to bude chtít část s názvem NERO VISION EXPRESS 3.
P.S. A ty ostatní stejně nenecháš na pokoji. Oni ti taky pomáhaj, třeba i tím, jak si tě pomalu "učesávaj" do téhle diskuse. A ještě se nestalo, že by se někomu nedostalo vyřešení jeho problému. Prostě. KAŽDEJ JSME ŇÁKEJ!"
imported_fireboy
24-11-2004, 15:01
To starej_vul : Uz jsem ucesanej :-) Moc diky, mam i DVD Architekta i Nero Vission Expres. Nainstaluju, nesahnu na nastaveni, stahnu z kamery tak 3 minuty videa a vyzkousim doporucovane. Jeste jsem mel jeden dotaz - AVI verze 1 nebo 2 (ci jak se to jmenuje, kdyz je audio a video zvlast/pohromade) stazene z kamery je vzdy stejne, at to stahuji cimkoliv? Pouziji samozrejme WinDV, jen me to zajima. A diky !!!!
Hawkey_tvf
24-11-2004, 16:15
fireboy: ak sa po 2-3 mesiacoch nechces poblit z toho co si tvoril v nedavnej minulosti tak na Nero Vision Express sa rovny vys*r... iny kodek je vo Vegase za 500 USD, iny v debiline bundlovanej skoro zadara k 99% napalovaciek na planete
imported_fireboy
24-11-2004, 16:26
To Hawkey: domnivam se, ze zde je odpoved na moji pocatecni otazku!!! Netusil jsem, ze je rozdil v kodecich. BTW to Nero Vission jsem platil, to se nebundluje. No vsak vecer uvidim :-) DIKY za dalsi radu!
Hawkey_tvf
24-11-2004, 17:01
Nero Vision stiahnes z webu Aheadu a doinstalujes k akejkolvek instalacii Nera s platnym licencnym cislom, pokial viem
v kodekoch je rozdiel NESMIERNY, na jednej strane su kadejake zastarale riesenia typu tej sracky v Pinnacle Studiu, alebo amaterske bastle typu QuEnc, na druhej strane Sam Velky a Svaty Canopus ProCoder. Jasne pokial nejdeme do oblasti profi rieseni na baze hardware za miliony...
imported_fireboy
25-11-2004, 15:30
Tak jsem vcera otestoval presne dle navodu Vegas 5. Musim rict, ze jedine co jsem nastavil byl vystup do PALu, jinak nic a video je KOUKATELNE !!! Rozhodne vice nez ma predchozi. Zkusil jsem i DVD architekta - jeden snimek z Vegasu, jeden stazeny MPEG z TV tuneru a oba fakt jedou :-) Akorat se mi nepovedlo menu. Takze vsem diky, ted budu experimentovat dle navodu. Zkusim i tu deinterlaci - i kdyz vubec netusim, co to udela .-) Jeste bych se snad zeptal - cim tedy upravim obraz, aby vypadal jak z TV a ne "domaciho videa" ? Nevim jak to popsat, jde o nejaky filtr. Diky vsem
Tebe fakt chlape asi nic nehovori tlacitko "HLEDAT"
http://www.tvfreak.cz/forum/search.php
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=459
imported_fireboy
25-11-2004, 16:26
To: StayMan by €RikŁ€
Ale, uz se polepsim, tezky zacatky, znas to :-)
Hawkey_tvf
25-11-2004, 16:28
fireboy: ako z TV - PORIADNOU (3 CCD a tak 80000+ koruniek) kamerou, najlepsie niecim z tychto:
http://www.ikegami.com
ale to uz bude naaarocnejsie na srajtoflu (300 l+)
inak sa da experimentovat s deinterlace, upravou gradacnych kriviek, farebnej saturacie, atd., a kedze tieto terminy ti zatial nic moc nehovoria, tak sa najprv nauc jednoduchsie veci a ked sa k tomu prehryzies, tak... proste pustaj sa do takych veci, ked pride ich cas
imported_fireboy
25-11-2004, 16:35
To Hawkey : Vsak jo, uz vam dam pokoj. Pekny video uz z toho vytahnout umim, tak ted si bdu hrat. BTW - zas takovej vul nejsem, napr. bez saturace bych neudelal zadny z nasich firemnich webu ... :-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.