Zobrazit plnou verzi : Jak odstranit vypalane body?
Gounesek
06-06-2008, 10:52
Zdravim vsechny
stala se mi jedna nemila vec a to , ze laser na disco mi vypalil 2 body do CCD takze v obraze mam takove 2 cerne tecky . bohuzel ty tecky jsou v 1/3 ze spodu obrazu takze orezat to moc nejde tak sem se chtel zeptat jestli existuje neco co by to dokazalo nejak zamaskovat. Pouzivam Vegas 7 .
diky za odpoved
Pokud je to v celém záznamu, tak to v podstatě nejde odstaranit. Jinak si nech kameru rekalibrovat. Do tří vadných bodů vedle sebe, se to dá napravit. Případně si sežeň servisní manuál a uděláš si to i sám.
Gounesek
06-06-2008, 11:08
Ty tecky nejsou vedle sebe ale nekolik CM od sebe skoro v jedne rovine :(
Ze servisu mi psali ze vymena CCD -3500KC takze sem si vydelal
A opravdu neexistuje nejaka moznost jak to aspon nejak ve vegasu zamaskovat aby to nebylo tak viditelne treba blur efektem nebo podobne???
Pokud nejsou hned vedle sebe, tak je to ještě lepší na opravu. Pro servisáky je jednodužší vyměnit celý čip, než si hrát s rekalibrací.
V tom videu bys to musel něčím překrýt. Což by vypadalo blbě. Pokud je to něco důležitýho, tak to nech holt i s bodama. Jak to začneš rozmazávat, tak to zmršíš celý.
Kdyby to bylo něco hoooodně důležitý, tak jedině použít podle prostředí udělanou tečku v Photoshopu s neutrální barvou na cca 60-80% průhlednosti a dát jí na ty bílý místa. Aby to tak ,,neřvalo" do očí.
To by chtělo kousek toho videa vidět. Zkus sem pár sekund v plný kvalitě dát a něco zkusíme.
Gounesek
06-06-2008, 11:38
Mam Canon MV750i a absolutne nevim co to je kalibrace a jak na to :(
Jinak to video je celkem dulezite svatebni :(
Prikladam zatim jeden snimek Tecky sou dobre viditele v tom dortu dole video zkusim prihodit pozdeji
http://img108.imagevenue.com/loc799/th_48125_Image0_122_799lo.jpg (http://img108.imagevenue.com/img.php?image=48125_Image0_122_799lo.jpg)
Mal som to aj ja, robil som to cookie cutterom s dvoma stopami, kde tu druhu, z ktorej bolo pomocou toho cookie vidiet iba malu cast v okoli toho vadneho pixelu som posunul o par pixelov a este pouzil na nu median.
Stay: Taky jsem nad tímhle přemýšlel. Proto jsem chtěl tu ukázku, jestli to je poznat v odlišných barevných zlomech u těch vadných bodů. Pokud to máš úspěšně vyzkoušený, tak by to mohla být nejschůdnější cesta.
Gounesek
06-06-2008, 12:01
Prosim napiste mi presnejsi navod jak na to ja totiz ve vegase jeste nejsem takovej profik
Pls pls
Gounesek:
Pro ten levý bod zkus toto:
1. dej stejné video do dvou stop nad sebe
2. k videu v horní stopě přidej Video FX filtr "Gaussian Blur" a nastav ho podle obr. fx1.gif
3. pak k tomu přidej druhý filtr "Cookie Cutter" a nastav ho podle obr. fx2.gif
4. pohraj si s parametry nastavení filtrů.
:-D Dik Saxel, usetril si ma
A teraz ma este napadlo, ze vhodne by bolo pouzit filter SPHERIZE, kde ho treba nastavit tak, ze ten vadny pixel zmensi na minimum
Gounesek
06-06-2008, 21:03
DEKUJI vsem moooooc jste mi pomohli :)
Nakonec jsem docilil celkem uchazejiciho efektu a ani to skoro uz nejde poznat kdyz se na to clovek extremne nezameruje
Jeste Jednou dikec
Edit: A jeste mala otazka na ten druhej bod , kdyz pouziju totiz znova ten "Cookie Cutter" na to video abych si mohl oznacit tu druhou tecku tak mi to porad meni to prvni nastaveni a nemuzu tam dat dva "Cookie Cuttery" nevite jak docilit aby tam byli 2 "Cookie Cutter" efekty v jednom videu???
V avidu můžeš udělat to (když se ten bod nehýbe), že určíš (jakýkoliv) bod "vedle", aby celou dobu maskoval tento bod (průběžným signálem, takže to pak opravdu většinou není vidět).
Ale umí to až Media Composer, AVid Xpress ne, takže ti to asi moc nepomůže.
Mohl bys tuhle funkci ale napodobit pomocí PIP (picture in picture). Do stopy nad klip dej vždy stejné video, posuň ho o pixel (vlevo nebo vpravo), a pomocí masky - matte key (či PIP) vymaskuj/ořízni cropem obraz tak, aby se z něj uplatnil pouze ten jeden pixel (zvětši si náhled např na 400pct). Efekt ulož a aplikuj na všechny klipy (ty "nad).
Pro druhý bod by to mělo jít stejně, v celém videu by to mělo být hodně zamaskované, tam kde by to "vylezlo", můžeš upravit efekt posunem.
... nevite jak docilit aby tam byli 2 "Cookie Cutter" efekty v jednom videu???
To asi nepůjde. Vyřešit to můžeš tím, že přidáš třetí videostopu a pořešíš ten druhý bod v ní nebo místo filtru Cookie Cutteru zkus vytvořit masky v Event Pan/Crop.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.