PDA

Zobrazit plnou verzi : Problém s DVDMaestrem

kirk
19-11-2004, 21:23
Mám takový problém s menu u Tróje :-((( Dával jsem si k ní v DVD Maestru češtinu i angličtinu, přičemže češtinu jsem dával jako první audiostopu. Jestliže po výběru jazyka nebo titulku spustím film, tak jede stopa, kterou jsem si zvolil. Ale pokud po výběru jazyka vlezu do menu "Výběr scén" a skočím zde třeba do prostředka filmu, tak se mi vždycky spustí čeština, ikdyž předtím vyberu Angličtinu :(( Ale na originálním DVD jede vše tak jak má :-? Co mám dělat, abych odstranil tento problém? Prosím o co nejpodrobnější a pokud možno polopatickej postup, jak to mám nastavit, aby mi i po výběru nějaké scény jel takový jazyk, který si vyberu a ne první audiostopa.

ladinek
19-11-2004, 21:25
Koupit si to DVD !!!

kirk
19-11-2004, 21:33
Ladinek: Spíš by mi pomohlo, kdyby mi někdo vysvětlil co dělám špatně! Zkusil jsem už i příkazovou sekvenci, ale asi to s ní ještě moc neumím.

ai
20-11-2004, 02:02
zvol to vyberove menu v Maestru, klikni na Buttons ( vedle tlacitka Color Mapping) , potom klikni na prvni button v obrazku, pak musi byt v Stream Pre Selection vsechno zasedle (nic nenastaveno) a to same pro druhy, treti ....

kdyby to stale blblo , tak by se to muselo nastavovat natvrdo ,a to tak, ze bys musel nastavovat zvukovou stopu podle nejake promenne , treba GPRM0, pokazde pred skokem na kazdou kapitolu, ale napred bys ji musel menit tu GPRM0 na 1 nebo 0 ,prave po tom jazykovem menu, podle toho jakou stopu tam zvolis, to by bylo na delsi vysvetlovani ,jestli by te to zajimalo, muzu to rozebrat, ale mozna to vyresis tim vyse .....

kirk
20-11-2004, 21:33
Máš na mysli menu "Výběr scén" nebo "menu jazyky" ? Ale jestliže v jazykovým menu nebude nic zaškrtnutý, tak jak v něm vlastně nastavám jazyk? :-? Raději mi podrobně rozeber tu druhou variantu. Dík za pomoc.

Fallen_tvf
20-11-2004, 22:16
dá se někde dvdmaestro ještě stáhnout?

ai
20-11-2004, 23:06
Kirk -U Vyberu scen, tam by nemelo byt nic, zadne nastaveni audio streamu, pro jakykoliv button, protoze , je smerodatne to nastaveni v jazykovem menu.
U Jazykoveho menu mas asi dva buttons ,jeden ma nastaveni Set audio To 1, stopy prvni (cesky) a druhy Set Audio To 2 (anglicky), to musi byt zase u toho buttonu pro anglickou stopu.
Porad to nefunguje ? Musi prece.

Zku tedy. Vytvor novy command sequence a ten nazvi "pro 1 stopu" a mela by vypadat takto:

MOV GP0,0
Jump To hlavni menu (#X)

-predpokladam, ze ti po zvoleni buttonu na volbu jazyku to skoci do hlavniho menu (nevim jak ho mas nazvane), a na button cislo X (ja nevim, na ktere cislo buttonu to vyvola to jazykove menu z toho hlavniho menu)
-do jazykoveho menu to dej ten comman sequence jako linku pro button 1 (cesky)

Vytvor novy command sequence "pro stopu 2" :

MOV GP0,1
Jump To hlavni menu (#X)

-a zase dej tento command sequence jako linku pro button 2 v tom jazykovem menu (anglicky)

Vytvor treti command sequence "skok do filmu", kterou dej jako linku ke vsem skokum do filmu

SetSTN Au(GP0)............nastavi prislusnou zvukovou stopu
MOV GP2,SPRM8.........v SPRM8 je informace o posledne stlacenem tlacitku
DIV GP2,1024................v pameti GP2 se nastavi cislo posledne zvoleneho buttonu
Jump Movie(GP2)...........skok do filmu na prislusnou kapitolu, kde Movie nahradis tvym nazvem filmu

to bude fungovat jedine, kdyz menu "Vyber scen" ma nastavene tlacitko na kapitolu1(zacatek filmu) jako 1 (prvni muselo byt nakreslene), tlacitko pro skok do kapitoly 2 musi mit cislo 2 atd ....jestli ne, tak to predelej

Cele je to ale postavene na hlavu a nejak se mi to nezda, to puvodni nastaveni v Maestru musi fungovat, jinak tam mas nekde chybu.[/b]

kirk
20-11-2004, 23:26
ai: v tom menu, kde se vybírá jazyk, mám u každého tlačítka jako cíl nastaveno menu jazyky.

ai
20-11-2004, 23:50
v tom menu, kde se vybírá jazyk, mám u každého tlačítka jako cíl nastaveno menu jazyky

Ta veta je normalne zrala na zatuhnuti mozku :-), no nevim

U tlacitka pro stopu1 a stopu 2 ti to skoci zase zpatky do toho sameho menu, a ty buttons musi mit nastavene ty zpravne audio stopy!, ale to tam pak musis mit navic jeste tlacitko se skokem zpet do nejakeho hlavniho menu nebo skok do filmu nebo to tam mas skok do toho vyber scen menu ?

kirk
21-11-2004, 00:00
Celé to DVD menu je v podstatě původní menu z originálního DVD Troja.
A z jazykového menu se lze vrátit do hlavního menu.

ai
21-11-2004, 00:00
Ja tu mam doma navic taky jeden prehravac, uplnou sunku, a tam vubec nezalezi co se za zvukova stopa nastavi, treba to dam v PGCEDITu jako prikaz tesne pred vstupem do title, vubec to ten prehravac nezajima a POPRVE tam prskne vzdy stopu1, jestli to neni nejak tvuj pripad, dela to to stejne v PC prehravaci ?

ai
21-11-2004, 00:04
Ja to DVD neznam, ale stejne nic to nemeni na tom co jsem uvedl, proc to tedy nejede jak jsem psal opravdu nevim, muzes zkusit ty command sequence

kirk
21-11-2004, 22:00
Ai: dost dobře nechápu, kam přesně t té příkazové sekvenci mám napsat to "MOV GPO, 0" Na tohle su vážně trubka. Nemohl bys to napsat polopatě?

ai
21-11-2004, 23:10
Stahni si manual v pdf http://www.dvdzone.sk./modules.php?name=News&file=article&id=18 na strane 378 zacinaji command sequences , podivej se na to, kdyz neumis anglicky aspon obrazky

Kliknes na pravym na Command sequences a das Add New Command Sequence, vytvori se nova sequence ale prazdna, dvakrat na ni kliknes a naskoci ti editor na screen, funguje to tak, ze nikde nic nepises, jen klikas na moznosti ruzne nabizene a tim pises tu sekvenci do tech radku,

priklad je treba tu na vytvoreni radku Jump to Film(#kapitola)

http://www.dvdrhelp.com/forum/images/guides/146371/testimage9.gif

prohlidni si jak na to vytvoreni toho Jump Film(#kapitola) jde od bodu 1 az bodu 4 tam vytvori ten jeden radek, kdyz chces vytvorit radek druhy das zase Add atd...

Priklad vytvoreni

MOV GP0,0
Jump To hlavni menu (#X)

Add
Set GPRM
Immediate
0 .........dat jako ciselnou hodnotu ( nula tam je asi defaultne)
Add
Jump
Menu
v Jump To si vyhledas to tve menu podle nazvu a zvolis ho
zvolis button
OK

kirk
22-11-2004, 12:18
Ai: Tak mě napadá, jestli problém nezpůsobují "přechodové" animace v menu. Jestliže v jazykovým menu stisknu tlačítko pro návrat do hlavního menu, tak se to vrátí hned do hlavního menu. Ale když v hlavním menu stisknu tlačítko pro menu výběr kapitol, tak se nejdřív přehraje titul (nikoliv menu), který jsem nazval "před výběrem scén" a hned po jeho konci následuje menu "Výběr scén 1". Já jsem totiž části menu, kde se nic nevybíralo, a které sloužili pouze jako přechodové animace mezi jednotlivými částmi menu, dělal jako samostatné tituly.

kirk
22-11-2004, 14:11
Takže moje domněnka se potvrdila. Stačilo, abych dotyčné části menu předělal na regulérní menu a už to jede ok :BB:

ai
22-11-2004, 14:38
.....a ten titul s prechodem mel pouze stopu jedna ,takze se ta stopa musela vzdy nastavit :-), ty prechody tam zkus nechat a dej jim dve zvukove stopy (stejne audio v obou)

Jeste bych chtel pridat, ze ty prechodove animace je dobre delat jako menu s timeout nula a skokem v tvem pripade do toho vyberoveho menu, a jeste to popripade manualne strcit do stejneho TITLE jako ty menu kolem (Manual VTS Allocation v properties), protoze to pak se ten stream ulozi do VTS_0x_0, tedy vedle dalsich menu , coz se projevi vetsinou prehravanim bez preruseni, jinak kdyz to mas jako movie a treba nekde za hlavnim filmem, tak pak treba hlava DVD prehravace prejizdi cele DVD a je tam treba 0.5 s pauza,

m.j. i u tech movie muzes manualne ovladat fyzicke umisteni na DVD take ,pravym mysou na Movies v Tree View okne a pak Re-order Movies: