PDA

Zobrazit plnou verzi : Co znamenají svislé pruhy přes obraz?

ondrejkovic
19-11-2004, 20:05
Objevují se mi svislé tenké proužky přes obraz - viz zde: http://mujweb.cz/www/ondrejkovic . Na některých kanálech jsou jsou silnější, na některých sotva znatelné a někde nejsou vůbec. Při vyhledávání programů je vidět, že jsou na pozadí skoro pořád, ale pak v některých nalezených programech nejsou vidět. Jak to odstranit? Je mi jasné, že zdrojů může být mnoho. Zkoušel jsem přehazovat TV kartu snad do všech PCI slotů v PC, ale změna skoro žádná - snad jen že po znovuvyhledání kanálů se pruhy občas přesunuly na jiné programy než byly předtím. Vyndal jsem všechna ostatní zařízení z PCI slotů a nic. Když už ty pruhy někde sjou, tak se vůbec nemění bez ohledu na to jestli třeba jede disk nebo kdyš hýbu se všemi kabely nebo když odtáhnu celé PC o půl metru dál. Podle mého zbývá grafická karta (mám starší NVIDIA GeForce 440MX, 32MB) nebo zdroj - ten mám nový supertichý EUROCASE 350W. Používám Windows XP Professional, procesor mám AMD Athlon XP 2500+, 512 MB RAM. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Podotýkám, že mi to dělá asi 3-4 týdny a TV, která je zapojena až za PC (za rozdvojkou) to nijak neovlivňuje.[/img]

Pejsano
20-11-2004, 16:07
Příčin může být více:
rušení od grafiky,disku,zdroje,přepětí v anténním rozvodu a také rušení od přetaktováného procesoru.
Jak už bylo na tomto fóru mnohokrát řečeno,na každém počítačí jsou jiné problémy a rušení.
Dokonalá pc sestava neexistuje!
Zatim zdar

Sego
26-11-2004, 18:32
Cau.

Skus spravit to co ja. Mal som uplne take iste pruhy v obraze ako ich mas ty.

Mne stacilo spojit medennym valcekom / moze to byt samozrejme hoci co vodive :-) / tu plechovu krabicku na tunery so spodkom case.
Ale len o tu krabicku , nie o tie vyvody co z nej idu. A vzdy v urcitej polohe tie pruhy uplne zmiznu.

ondrejkovic
28-11-2004, 20:02
Propojil jsem to tak jak jsi říkal, hrál jsem si s tím přes 2 hodiny, hýbal jsem vším a všemi směry a jediné co na TV zůstalo, byly právě ony pruhy!

Sego
30-11-2004, 08:33
No to je blbe. Mne to funguje na 100 percent.
Ale mozno to nejde lebo mas inu kartu. Ja mam FlyView34FM.

Je to divne akonahle dam to prepojenie prec tie pruhy co mas na tom obrazku znovu nabehnu. Ale len na par programoch.

Este nieco ked som mal kablovku UPC tak som tie pruhy nemal vobec.
Ale teraz mam druhu, podstatne lacnejsiu a uz tam mam tie pruzky asi v cene :-) Aspon ze ich dokazem uplne potlacit.

Tipi
06-12-2004, 13:37
Naviac mi tam "smrdí" ten zdroj. Mal som ten istý problém a po výmene shitu za Enermax je všetko v pohode. Ale ostatne tak ako uz napísal pejsano príčin môže byť mnoho...

Ivo Mašek
07-12-2004, 05:24
Ondrejkovic:
My už jsme o tom, myslím, spolu mluvili. Je to "frekvenční" záležitost. Rušení od jiného "zdroje kmitů". A nemusí to zrovna být zdroj PC. I když ten EuroCase - no nevím - s tímto výrobcem mám neblahé zkušenosti.

ondrejkovic
29-01-2005, 16:45
Mnoho se změnilo, jen pruhy zůstávají. Byli tu technici od UPC, zjistili, že signál je v pohodě (65 dB), pro jistotu to zvedli na 70 db a vyměnili zásuvku. Bohužel nic nepomohlo. Až jednoho z nich napadlo vytáhnout kabel z PC - a světe div se - i bez signálu v tom zrnění tam ty pruhy byly! Když jsem přepínal "kanály" bez kabelu, tak na některé frekvenci byly jak dálnice, na některých skoro neznatelně.
Tak to vypadá, že něco ruší uvnitř, ale co když se to pořád a nepravidelně stěhuje z prohramu na program? Dnes je třeba ČT1 a ČT2 úplně čistá, Nova má trošku proužky a Prima takové silnice 1. třídy. Před týdnem to bylo skoro obráceně, o týden dříve to bylo všude, před měsícem zase jenom na Polácích. Sakra odkud to jde? Jak to zjistit? Zdroje už jsem vyzkoušel dva a je to stejné. HDD běží přeci nepravidelně, tak by se na těch pruzích mělo něco měnit, ne? Od rafiky jsem to dal dál a pak zase blíž a je to furt stejné.

Ivo Mašek
29-01-2005, 16:49
Pokud máš tv kartu od Leadteka, zapni Time Shifting. A sděl, zda ty pruhy trvají.

StD
29-01-2005, 19:55
...supertichý Eurocase plus MoBo <NoName>

Ivo Mašek
29-01-2005, 20:06
...supertichý Eurocase plus MoBo <NoName>
Já jsem s ním mluvil přes email. Takže se to řeší. :-)

ondrejkovic
30-01-2005, 22:18
Další zpráva - když vytáhnu ten TV kabel ze zásuvky ve zdi - pruhy jsou tam v tom zrnění furt. Když ten kabel vytáhnu (opačný konec) z TV karty - pruhy zmizí z převážné většiny frekvencí, ale někde jsou pořád (z 27 kanálů, z nichž tak 18-25 je s kabelem "zapruhovaných" zůstanou tak na 3-5).
Odhaduji, že mi tedy něco ruší příjem zvenku a mohlo by se to zlepšit dobře odstíněným kabelem. Ale když to tam někudy leze i úplně bez toho kabelu - jak to odstranit? Ten počítač už jsem měl v okruhu asi jednoho až jednoho a půl metru všude a je to stejné.

Ivo Mašek
31-01-2005, 07:39
To opravdu vypadá na zdroj.
(z 27 kanálů, z nichž tak 18-25 je s kabelem "zapruhovaných" zůstanou tak na 3-5).

...jsem v práci a do 19:00 nebudu mít moc času.

ondrejkovic
31-01-2005, 18:54
No a neměl by to dělat každý zdroj jinak? už jsem tam vyzkoušel 3 a je to totálně stejné! A přitom jeden z těch třech tam byl více než půl roku na začátku a přitom tam žádné pruhy nebyly.

Ivo Mašek
31-01-2005, 19:00
To rušení vzniká v PC bedně. Protože po odpojení kabelu tam vždy rušení je (a je jedno, na jakém "kanálu"). Zkus přehodit RAM do jiného slotu. Pokud nemáš RAM stejné hodnoty, případně od jednoho výrobce, prohazuj ve slotech. Pokud máš jednu RAM, přehoď ji jinam. Musíš skoušet různé varianty uvnitř PC.

Jano
31-01-2005, 20:29
Nechcem sa vám do toho starať ale ja by som vyskúšal aj inú fázu
ak je to v rodinnom dome .
Alebo nejde poza pc popr. prívod elektrická inštalácia v stene - dať ďalej

Jano :-)

ondrejkovic
31-01-2005, 21:30
Mám jen jeden modul RAM a myslím, že ho můžu mít akorát v prvním slotu. Když ho dám do druhého, obávám se, že to nebude fungovat.
V rámci místnosti jsem to PC přenášel už asi v okruhu dvou metrů a ty pruhy se ani nehly.

Ivo Mašek
01-02-2005, 06:23
. Když ho dám do druhého, obávám se, že to nebude fungovat.
Nemělo by to vadit. BIOS si ho najde a přiřadí.

ja by som vyskúšal aj inú fázu ak je to v rodinnom dome .
Vyzkoušej přes jiný jistič, tedy pokud všechny zásuvky v bytě nemáš přes jeden (to určitě ne)

ondrejkovic
04-02-2005, 19:50
Tak si představte lidi, že jsem kouskem papíru odizoloval anténní vstupy TV karty a potom "dosed" karty dole u základní desky a po pruzích není ani památky!!!! Kromě toho jsem koupil metr a půl kabelu s ferritovými prstýnky. Ja su tak ščasnéééééé!

Ivo Mašek
04-02-2005, 20:02
To řešení je opravdu netradiční. Ty chytáš nějaký "signál" na koax. Respektivě, na opláštění.

ondrejkovic
04-02-2005, 20:10
Ony tam ty pruhy byly i když jsem úplně vytahal z anténních vstupů na kartě všchny dráty. No ale když jsem rozmontoval PC a viklal jsem tou kartou ve slotu, tak jsem si všiml, že v určité poloze ty pruhy mizí. Tak mně napadlo, že je to právě v tom půlmilimetru, kdy se ty vstupy (myslím ty camprdlíky co trčí z karty) nedotýkají kostry. No a ještě jsem pro jistotu vypodložil papírem tu kovem obalenou část na TV kartě. No a pomohlo to!!!! Já se snad vožeru radostí!!!!!

Ivo Mašek
04-02-2005, 20:15
No já ti fandím. Je dobře, že ti to šlape. :-)
Já jsem v oboru elektroniky profesionál, takže ty papírky by mi opravdu vadily.
Ale když to funguje, tak ať to funguje. :BB:

Jano
04-02-2005, 20:21
Uži si !
Môže to prerážať aj zdroj ale už je to asi jedno :-)