Zobrazit plnou verzi : Archivace hudebních CD
Sháním nějaký program ve ,kterém by se daly archivovat hudební CD,/vytvářet seznam/prosím o info jen progr. v češtině.
Děkuji.
Takových softů je! Jednička=cdex
Teraz je jednicka WMP10 :((
wmp je rad ze najde mechaniky :-E cdex je na grabovani CD jednoznacne nejlepsi, navic se v nem da zvolit kodek (ogg, aac, wma, mp3-fraunhofer, lame, apod.) wmp blbe opravuje chyby a vubec je to smejd :-!!! :-D
WMP10 vie WMA (aj bezstratovo) a original MP3 od Fraunhofera (~320) a nie nejaku Lamu :-k :-D Jo, a co mas s mechanikami ??? :-E
No já nevím, audioCD bych archivoval jako audioCD..... :-I
jooo, mit tak patnactinasobnej bejvak, mozna by se mi ty alba co mam v mp3 na disku vesly jako audioCD do pokoje
Tak skladuj jenom to, co zvládneš poslechnout :-E
jooo ja to slysel vsechno (az na maly vyjimky), je fakt ze posledni dobou drhnu poslednich 15-20 alb co sem stahnul
Hawkey_tvf
16-11-2004, 15:50
ja to bucham na DVD do MPA (Monkey Audio), ale pouzivam Exact Audio Copy... +/- to iste ako CDex ale asi viac moznosti nastavenia a zda sa mi ze zvlada lepsie chranene CD
StayMan by €RikŁ€> Ach jo, co kdyby sis to jednou vyzkoušel, co je lepší. Jestli téměř 10 let starý Frauenhoffer nebo odborníky a nadšenci neustále vyvýjený LAME.
Co se týká grabovacího SW, souhlasím s Hawkeym. CDex nebo EAC, radši mám EAC. Akorát poznámku k formátu - Monkey's Audio používá p59ponu .APE, MPA se používá pro zvuk z MPEGu, tedy většinou MPEG-1 layer 2. Další dobrý bezztrátový kodek je FLAC (free lossles audio codec), který používá kontajner OGG. Ze ztrátových kodeků je nejlepší (ale ne moc podporovaný) MPC, založený na MP2. Přehraje ho víceméně pouze WinAMP a foobar2000. Co se týká kvality, tak z závěsu za ním je OGG Vorbis. Na přibližně stejné úrovni jsou potom AAC (SBR), MP3Pro a MP3 LAME. U vyšších datových toků ztrácí SBC efektivitu, takže MP3Pro není lepší než klasická MP3.
Já bych tedy doporučoval EAC (CDex) + FLAC (APE) pro bezztrátovou kompresi a kvůli kompatibilitě OGG Vorbis pro ztrátovou kompresi.
Vláďa
Vlada, LAME je "lepsi" od dat. toku 156kbps a viac, co ty nemas sancu pocut, no a ja si to robim s Fraunhoferom so 128kbps:))) Ak chces naozaj porovnavat, musel by si sahnut po VQF, co ti je v praxi na dve veci, alebo urcite poznas AC3 :-D
http://home.zcu.cz/~mtoman/mp3.htm
:-)
kdyz uz mermomoci chci 128kbit tak to soupnu do oggu, u mp3 ti nepomuze svecena voda (vodka), natoz nakej fraunhofr
StayMan by €RikŁ€> Si sa zbláznil, či co? Jako první bych nedůvěřoval člověku, kterej označí 96 kbps za CD-like. Navíc ten článek je z roku 2001! Od tý doby se toho plno změnilo. Porovnáváa LAME 3.62, dnes se používá nejčastějš stabilní 3.93 nebo nějaké novější beta a alfa verze. Je pravda, že rozdíl u většiny formátů s bitrate nad 160 kbps nepoznam, ale fraunhoffera na 128 od originálu určitě. Pro datový toky 128-256 bych používal LAME MP3, OGG Vorbis nebo MPC (oprava - existuje i DS filtr), u vyššich by šel radši do lossles formátu. Pro bitrate pod 128 kbps bych šel do AAC+ (AAC SBR, AAC HE).
Vláďa
Pouzivajte si co chcete, ako som povedal, VQF, alebo AC3, este tak beztratovy WMA :-) Vsetky tie shity co pouzivate stoja za velke :-k , hlavne ze ste radi, kolko sa vam vlezie na medium :-E :-E :-E
Pouzivajte si co chcete, ako som povedal, VQF, alebo AC3, este tak beztratovy WMA :-) Vsetky tie shity co pouzivate stoja za velke :-k , hlavne ze ste radi, kolko sa vam vlezie na medium :-E :-E :-E
Já ne :-) . Když zvážím množství muziky, kterou stihnu poslechnout, není důvod prznit audioCD ztrátovou kompresí...
Bezeztrátového WMA jsem si v WMP10 všiml a určitě zkusím, podle uváděných datových toků je komprese od 1:2 do 1:3,5...
jooo ja to slysel vsechno (az na maly vyjimky), je fakt ze posledni dobou drhnu poslednich 15-20 alb co sem stahnul
To seš šťastlivec... Mně nějak ne a ne zbýt čas na takové věci....
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.