PDA

Zobrazit plnou verzi : Adobe Premiere Elements 4 pomoc

ocak1
11-03-2008, 15:42
sehnal jsem si APE 4, protože prý umí pracovat se soubory .M2TS (videokamera canon HG10), při otevření souboru se stane to že v organizeru se mi objeví modrý obdélník s reproduktorem a soubor lze umístit pouze na audio stopu a pracovat jen se zvukem.
Děkuju za radu.

Pave1
11-03-2008, 18:36
zkus koncovku souboru přejmenovat na m2t, pozor taky na název (háčky, čárky, mezery nepoužívej).

např.:

videoklip_1.m2t - dobře

klíčenka 1.m2t (blbě, někdy i tohle může dělat problémy)

ocak1
11-03-2008, 19:14
přejmenoval jsem to a nepomohlo to, otevře mi to mp4 a mpg, ale m2ts nebo m2t prostě ne, všiml jsem si na Tvém webu že střiháš v APE a tušil jsem, že mi pokusíš pomoct - vsadil jsem se s babou že se určitě ozveš, díky
zkoušel jsem to otevřít i ve vegas platinum a taky nic
nevíš co s tím?
mám dát ukázku? třeba je tam někde chyba - nevím

Pave1
11-03-2008, 19:18
u těhle nových kamer může být zakopanej pes i jinde ( v samotném souboru). To chce zkontrolovat v nějakém "informátoru" (přehrávač, properties apod)

Premču Elements 4 tu mám (uhodl jsi .-) ), m2t soubory (HDV) mi běžně baští (pokud máš tedy správně nastavený projekt - že by ;) ? )

ocak1
11-03-2008, 19:45
nerozumím, dneska jsem ho nainstaloval a je v anglicky zkus mě nakopnout

tady je ukázka (nic moc - učím se)
http://leteckaposta.cz/982273515

Pave1
11-03-2008, 19:59
sosám, mrknu se.

Pave1
11-03-2008, 20:02
Ten soubor je nějaký nakopnutý, video je nějak poškozené.

proto ho ta premča nemůže načíst (KM player ti to ukáže).

Zkus natočit ukázku jinou a prostuduj návod kamery, jak ji správně importovat, jestli někde neděláš nějakou chybu.

ocak1
11-03-2008, 20:08
ok zítra, zatím děkuju za info a tvoje rady

ocak1
12-03-2008, 17:27
Pave1 ...............(pokud máš tedy správně nastavený projekt - že by ? )

když zadávám projekt, tak je tam napsáno:
PROJECT SETTINGS: PAL-DV-STANDARD48kHz
nejde tam nic jinýho nastavit
jinak všechny soubory m2ts nebo m2t otevřu a můžu pracovat v Neru 8, ale tam se mi to moc nelíbí

Pave1
12-03-2008, 21:14
ale ne:

1. To video bylo opravdu nakoplé, zkus natočit nějaké jiné a po stažení z kamery ho napřed ulož na disk a zkus přehrát např. v KM playeru nebo ve VLC

2. Pokud video hraje, před importem souboru do Premči nastav projekt na HDV (otevři Premču - nahoře v pravém rohu okna výběru projektu je ikona "setup", klikni na to, objeví se ti možnosti nastavení projektu.

Jsou tam tři adresáře (custom, NTSC, PAL), rozklikni PAL, tam jsou opět tři možnosti (DV, HDV, disk enbo Flash memory camcorder), zvol správnou volbu (dle typu kamery).

Já tam nastavuju HDV (1080i 25 - tak to značí), ty dvě další volby jsou POUZE pro SD rozlišení. Pokud máš tedy HD kameru, napřed klipy ulož do PC, založ HDV projekt a soubory do něj importuj (z Premči - get media).

Takhle je to stručně, podrobně koukni do manuálu, snad ti to pomůže.

ocak1
12-03-2008, 21:48
ad1
natočil jsem více záznamu a KM player ani VLC ani jeden nepřehraje, pouze Nero
ad2
záložku setup mám úplně prázdnou
tak ti nevím, je to celý nějaký divný
záznam z kamery ukládám na HDD přiloženým softwarem Corel Guide Menu a v PC se ukládají soubory dle data např.: 20080308115648.M2TS myslím že tady chybu nedělám vlastně není co zkazit
budu dál laborovat a dám sem info,
děkuji ti za rady a za čas

Pave1
12-03-2008, 22:11
Zkus se zeptat na podporu té kamery (zpracování) u pana Jelínka v Brně, ty Canony osobně zkoušel, tak nějaký postup zpracování snad mít bude. Má na webu diskuzi ke kamerám. Já ty tvoje soubory z kamery ale nepřehraju, takže problém vidím někde v tom převodu z kamery.

Obecně platí, že nejdřív urči , jestli je kamera HD nebo SD. Pro zpracování pak nastav správně projekt v střihovém programu, na to rozlišení (premiere el. 4 má setup funkční, nemáš jen demo? Tam je HDV myslím nedostupné).

Zeptej se někde v obchodě, na to zpracování, mohli by taky pomoct, nebo diskuze na webu výrobce.

dejv
13-03-2008, 08:03
Taky jsem nedávno zvažoval kopi nějaké Canon HD kamery a protože dělám v AP CS3, díval jsem se co by se hodilo. Ten model HG10 je AVCHD a našel jsem diskusi, že to ani CS3 zatím nepodporuje a bůhví, kdy to bude - viz diskuse zde : http://blogs.adobe.com/genesisproject/2007/11/avc_hd_on_premiere_pro.html
No je to smutný, ale co se dá dělat. Někdo nabízí workaround že importuje soubory z kamery pomocí Final Cut a pak ty .mov natáhne do Premiere a edituje. To ale není nejlevnější řešení, že ? :OO

stayman
13-03-2008, 11:00
Skuste Vegas. V pohode jak HDV, tak AVCHD a samoze aj ine (DV, XDCAM atd)