PDA

Zobrazit plnou verzi : miniDV nahravka, poruchy v obraze, oprava chyb

JC-VIDEO
11-11-2004, 07:44
Na jednej miniDV kazete, sa mi objavilo odost chyb (vytrhnute stvorceky, mozaika, ...) . poznate niekto sposob ako tieto chyby opravit? nejako zahladit? aby to az tak nebilo do oci? Dakujem. :-(((

Tean
11-11-2004, 08:54
Nemas iba spinavu hlavu?? Ak sa ta mozaika vyskytuje na tom istom mieste a inde je to OK tak je to vadnou kazetou.
Cim nahradit stratenu videoinformaciu netusim.
To by bola ale dost nechutna mravcia pracicka.

JC-VIDEO
11-11-2004, 09:23
Nemas iba spinavu hlavu?? Ak sa ta mozaika vyskytuje na tom istom mieste a inde je to OK tak je to vadnou kazetou.
Cim nahradit stratenu videoinformaciu netusim.
To by bola ale dost nechutna mravcia pracicka.

Je to mozne ze bola spinava hlava, uz som to dal vycistit, skusim to prehrat s citymi hlavami, ale mam dojem ze to uz nezachranim

stayman
11-11-2004, 12:07
1. Ak to nebol dolezity zaber aj zvuk, tak to budes asi musiet vystrihnut...
2. Ak to nebol dolezity zaber ale zvuk ano, pouzi inzert z inej sceny, ineho zaberu (na detail atd.)
3. Ak to bol dolezity zaber a aj zvuk, tak ten efekt mozaiky, alebo nejake bluru, alebo pouzi PIP, kde sa to viac strati, alebo len cookie (nejaku obalku) je asi dobra volba nie?
4. Ak to bol dolezity zaber a zvuk nie, postrihaj to na iny zvuk ako nejaku "vsuvku" = klip s nejakym umeleckym zamerom (co v podstate mozes aj pri strihu predtym..)

JC-VIDEO
11-11-2004, 14:06
1. Ak to nebol dolezity zaber aj zvuk, tak to budes asi musiet vystrihnut...
2. Ak to nebol dolezity zaber ale zvuk ano, pouzi inzert z inej sceny, ineho zaberu (na detail atd.)
3. Ak to bol dolezity zaber a aj zvuk, tak ten efekt mozaiky, alebo nejake bluru, alebo pouzi PIP, kde sa to viac strati, alebo len cookie (nejaku obalku) je asi dobra volba nie?
4. Ak to bol dolezity zaber a zvuk nie, postrihaj to na iny zvuk ako nejaku "vsuvku" = klip s nejakym umeleckym zamerom (co v podstate mozes aj pri strihu predtym..)

Dakujem za cenne rady budem to musiet nejako polepit, mam to natocene cele vkuse a je tam dost aj OK cistych zaberov, najhorsie je ze je to velmi chulostivy zakaznik ktoremu vadi kazda mala chybycka, inak by som sa s tym moc netrapil

condor
12-11-2004, 18:46
To me delalo taky, pri prehravani pasky na me kamere - spatne.
Pri prehravani na jine kamere - ok.

Nechal jsem vycistit hlavy a bylo to s tou paskou lepsi.
Pasku jsem vyhodil a koupil novou - problemy zmizely.

zaver:

Asi neni dobre mnohokrat prepisovat jednu a tu samou pasku, casem to jde do kytek.

ODSakEda
13-11-2004, 21:52
Měl jsem podobný problém. Občas kratičký výpadky(kostičky) v obraze při stahování přes FireWire! Jenže stahoval-li jsem stejný úsek analogově z mojí SONY D8 přes S-VIDEO IN TV karty, výpadky v obraze nebyly!!!...

Dále jsem zkoušel přesměrovat kopírování přes FireWire na jiný, méně zaplněný a defragmentovaný HDD zapojený jako master. A? Problém také zmizel!!!!!!!!! žeby nestíhal zaneprázdněný systém transport datového toku, který není nejmenší?!

Ještě dodávám, že kopírování v aplikaci Pinnacl dělalo mnohem více chyb, než pomocí supr jednoduché utilitky: WinDV !

Je možná dobré nemít otevřenej MSN a Outlook a mnoho jiných aplikací a ještě při kopírování dat z kamery pracovat na PC.

athlon_tvf
14-11-2004, 19:45
Jojo, to jsou prostě digitál kamery. Stalo se mi to několikrát...
S tim nic moc neuděláš. Sestřihat, vystřihat, zfiltrovat, tak jak je už uvedeno..
Jinak to může bejt-- kazeta,- radši ji rovnou vyhoď, nebo špinavá hlava, ta nejhorší možnost by byla hlava kamery...

prog
07-12-2004, 08:26
Něco podobného se mi stalo u kazety, která nějakou dobu "ležela". Místy kostičkovaný nebo proužkovaný obraz, nahrával jsem to tehdá na jiné kameře než mám dnes. Pomohlo mi přetočit pásku nakonec a zpět. Pak to bylo úplně bez chyb.

freegrass
09-12-2004, 20:58
Nikdy nekupuji pásky pod 300 Kč. Úplě nejlépší se mi ukazují SONY DV CAM ale ty stojí 800,- jedna. Tocím na ní každý den zpravodajství a už jí mám v profi kameře rok. Je to tvrdá páska a ne nějaký měký bláto ze supermárketu. Koupit takovou pásku se určitě vyplatí.

MOJE
09-12-2004, 21:33
Rok ? :OO

A v akej kamere? B-)

A DV alebo DV CAM - tá kamere

Díky