Zobrazit plnou verzi : problem s AC3 5.1
Zdravim, mam film kterej ma zvuk kodovanej v AC3, ale 5.1. Kdyz ho pustim tak me spadne cokoliv v cem to pustim, VirtualDub me hodi, ze nemuze dekodovat audio stopu (ve file information u audio comprese je Unknown (tag2000)). Kdyz se na to mrknu Gspotem tak me to hodi, ze mam na to nainstalovanej kodek.Neco sem cetl, ze byva problem s 5.1 zvukem kdyz pouzivam jenom par bednicek, ale bylo to popsany pro SB Live. Ja mam zvukovku z MaBo - MSI KT4AV-L- Realtek AC97 a mam nainstalovanej posledni AC3 kodek a aji ten MatrixMixer. Akorat asi nevim jak to nakonfigurovat...
please help... Diky
Odinstaluj ten AC3codec a nainstaluj AC3filter0.70b
Nesouhlasím Stayman - tato verze se okamžitě zhroutí ve spolupráci s programy, které streamují mpeg soubory s AC3 zvujem.
Doporučuji stejný filter ale verze 1.01 a
http://prdownloads.sourceforge.net/ac3filter/ac3filter_1_01a_rc5.exe?download
Nesouhlasím Stayman - tato verze se okamžitě zhroutí ve spolupráci s programy, které streamují mpeg soubory s AC3 zvujem.
Neviem, ci som slepy,ale tuto verziu tam nevidim :-I
Hm.. dal jsem tam link z helpu
http://ac3filter.sourceforge.net/download/ac3filter_1_01a_rc5.exe
http://on165-http.skycn.net:8181/down/ac3filter_1_01a_rc5.exe
Když tak najít Kopernikem.
No ty kodeky mam stahly a vyzkouseny oba, ale porad to samy..:-( Instaloval jsem tam puvodne jakousi verzi AC3ky ktera je uz starsi, ale ted nevim jak se ji zbavit - posilam vypis bataku ktery ji nainstaloval:
@echo off
echo Registering AVI-AC3 Filters...
copy iviaudio.ax %windir%\system32
copy mpgaudio.ax %windir%\system32
regsvr32 /s %windir%\system32\iviaudio.ax
regsvr32 /s %windir%\system32\mpgaudio.ax
echo Finished registering Filters...
pause
kdyby nekdo vedel jak se ho zbavit tak dejte vedet. Ale bojim se jestli to stejne pomuze...:-(
To je těžké, stačí ten "baťák" upravit. Ale nebudu to dělat, bylo by to moc pohodlné.
Přečti si help ve Windows , jaký parametr máš dát k regsvr32.exe, aby místo registrace dělal unregistraci.(u?)
Kdyby se ti nechtělo ani číst, lze to pustit v command line bez parametrů a ono ti to vypíše samo.
Jinak filtry vypneš např, pomocí mmview.
tak jsem to takhle upravil:
@echo off
echo Registering AVI-AC3 Filters...
del %windir%\system32\iviaudio.ax
del %windir%\system32\mpgaudio.ax
regsvr32 /u %windir%\system32\iviaudio.ax
regsvr32 /u %windir%\system32\mpgaudio.ax
echo Finished registering Filters...
pause
predpokladam, ze je to OK, pak jsem znovu nainstaloval ver. 1.01a rc5 no a jedina zmena je, ze ted me to nepada, ted se zakousne celej poc na tvrdej reset...:-(
V obdobných případech postupuji takto:
Graphedit - render file - podívám se co vybuduje, když to spadne,mmview a něco vypnu, o čem předpokládám, že by to mohlo dělat.
Totéž dělá GSpot, nějak nepíšeš, jestli to GSpot přehrál, pouze,že oznámil kodek OK.Vypnout kodeky pomocí GSpot lze taky, ale je to pro pokročilé.
Jestli to v těchto jede, mělo by to jet i ve WMP, MediaplayerClassic má default forced svoje kodeky, když to nejede v něm, tak už bych to viděl na poškozený soubor, špatný interleaving nebo něco podobného.
Jinak jestli VirtualDub píše neznámý kodek a GSpot je spokojený, zajímalo by mě jaké 4CC ten GSpot našel pro audio, já ti z tabulky zjistím o co přesně jde.
Cozeeeeee???? Ta 0.70b je pekne dlhooooo a nic sa nezrucuje !!!! Skor s tou tvojou mi tuhne aj Dr.DivX a td :-k
Muzu Ti na email poslat image toho co me vyhodi Gspot - nejak presne nevim kterou informaci po mne chces...:-) Klikl jsem na render a proslo to v pohode... Jo a taky nejak nevim co myslis tim Graphedit a mmview - to jsou nejaky programky? Jo a primo tenhle film jede na jinym poci s Livem...
Cozeeeeee???? Ta 0.70b je pekne dlhooooo a nic sa nezrucuje !!!! Skor s tou tvojou mi tuhne aj Dr.DivX a td :-k
DOS je tu déle a někomu taky skoro neškodí.
Je mi snad i líto autora, že by si s tou novou verzí dal takovou práci zbytečně ?
Verze 0.7 funguje dobře jenom za AVi splitterem, kdežto ta nová umí i mpa a pod.,takže v systemu stačí naprosto jeden jediný audio dekoder a tím se stává právě 1.01.
Muzu Ti na email poslat image toho co me vyhodi Gspot - nejak presne nevim kterou informaci po mne chces...:-) Klikl jsem na render a proslo to v pohode... Jo a taky nejak nevim co myslis tim Graphedit a mmview - to jsou nejaky programky? Jo a primo tenhle film jede na jinym poci s Livem...
Potom nechápu, že píšeš, že ti to nepřehraje. Potom ti to tedy nepřehraje jenom nějaký dojebaný přehrávač, protože system to evidentně umí.Chybu teda hledej jinde a ne v kodekách a celá diskuse tady je naprosto zbytečná.
No jo, ale jaktoze to teda pada at to pustim v WMP, mDVDplayeru, InterVideoWinDVD 5 a ted jsem to stejny zkusil na jinym pocitaci se skoro stejnou bordkou a problem je porad stejnej
Přehrej si to v GraphEditu-active movie okno můžeš roztáhnout ma full screen. :-D
Jestli to přehraje GraphEdit, musí to přehrát i WMP.
Tak jsem si stahl ten GraphEdit no a ten pada taky...
Takže v GraphEditu postav graf, který ukazuje GSpot ( tam píšeš, že ti to funguje) nebo ještě lépe tomu audiofilteru, na který ti to jede, nastav vysoký merit (v GSpotu)a zkus GraphEdit znova.Nejsem si jistý, jestli nemusíš restartovat PC aby se změna projevila.
Tak jsem si trochu hral s tim Graphditem a zjistil jsem, ze kdyz smazu vetev s videem tak to jede...:-) Ale jenom zvuk - takze se omlouvam, ale zmatlo me, ze VirtualDub hlasil neznamy audio kodek. Predpokladam, ze chyba bude nekde v XviDu, ale taky zatim nevim kde - ostatni veci v XviDu jedou...
Tak jsem to prepojil a misto XviDu sem tam dal DivX no a uz to jede.. Sranda je, ze Gspot hlasi, ze > Video Path : (S) --> AVI Splitter --> XviD MPEG-4 Video Decoder --> (R)
Jenze bych se chtel zeptat, da se mu nejak vnutit aby to dekodoval vzdycky v DivXu misto XviDa - kdysi jsem s tim mel problem a nejak jsem v Hexeditoru editoval primo ten soubor, ale uz si to nepamatuju.. Jo a stve me, ze ve VirtualDubu s tim zvukem porad nejde vubec nic delat...:-(
DOS je tu déle a někomu taky skoro neškodí.
Je mi snad i líto autora, že by si s tou novou verzí dal takovou práci zbytečně ?
Verze 0.7 funguje dobře jenom za AVi splitterem, kdežto ta nová umí i mpa a pod.,takže v systemu stačí naprosto jeden jediný audio dekoder a tím se stává právě 1.01.
Zda sa, ze zbytocne moc filozofujes :-( To nema cenu komentovat...
Nevsimol som si, ze by mi v systeme nieco chybalo, alebo vadilo, ze tam nemam tu NON STABLE verziu 1.0.1 a uz zrovna nie u mpa, ten filter pouzivam pouze pre shitove AVI, pre naozajstne prehravanie mam PowerDVD, ktory je uz mimochodom vo verzii 6.
http://www.gocyberlink.com/english/products/product_main.jsp?ProdId=28
9-) :BB:
Nevsimol som si, ze by mi v systeme nieco chybalo, alebo vadilo, ze tam nemam tu NON STABLE verziu 1.0.1 a uz zrovna nie u mpa, ten filter pouzivam pouze pre shitove AVI, pre naozajstne prehravanie mam PowerDVD, ktory je uz mimochodom vo verzii 6.
http://www.gocyberlink.com/english/products/product_main.jsp?ProdId=28
9-) :BB:
To jsem si oddychl, bál jsem se , že to bude WMP 11 :-)
Predelal jsem to zase v tom HexEditoru. Diky vsem za pomoc hlavne - pavelpt... Akorat porad nechapu proc ten zvuk nemuzu rozjet ve VirtualDubu...
Tak jsem to prepojil a misto XviDu sem tam dal DivX no a uz to jede.. Sranda je, ze Gspot hlasi, ze > Video Path : (S) --> AVI Splitter --> XviD MPEG-4 Video Decoder --> (R)
Jenze bych se chtel zeptat, da se mu nejak vnutit aby to dekodoval vzdycky v DivXu misto XviDa - kdysi jsem s tim mel problem a nejak jsem v Hexeditoru editoval primo ten soubor, ale uz si to nepamatuju.. Jo a stve me, ze ve VirtualDubu s tim zvukem porad nejde vubec nic delat...:-(
V Xvidu - configure decoder - 4CC support - uncheck DivX
a půjde ti xvid na xvid a divx na divx.
Predelal jsem to zase v tom HexEditoru. Diky vsem za pomoc hlavne - pavelpt... Akorat porad nechapu proc ten zvuk nemuzu rozjet ve VirtualDubu...
Zkus VirtualDubMod
To jsem si oddychl, bál jsem se , že to bude WMP 11 :-)
Na tu si musime pockat, aj ked neviem preco, WMP10 funguje skvele :-E
Tak ten toho sice napise vic nez N/A ale porad tomu moc nerozumim -> Audio Tag : Tag : 0x2000, Decodeable ATSC/A-52 (Dolby AC3) Unknown (tag 2000) no a zvuk v nem porad nejede...:-(
Odinstaluj vsetky somariny, kodekpacky, mixery :-k a nainstaluj iba kodeky a ten AC3filter0.70b a mas pokoj. :((
Mne nejde ani 0.70b ani 1.01a popripade ked ju nainstalujem tak mi zhodi
aj WMP.
ac3 samotné viem prehrať v Creative media playeri čo je v softe ku
Audigy 2. sere ma to a čo stým rozbijem si celú mašinu a 3 noci v ťahu ! :-G
Inštaloval som aj soft -kôli mixu je tam peak na uroveň hlasitosti a automatická korekcia prebudenia pri nahrávaní -
"hlavne " ať vidím co slyším - a nahrávam !
Ku SB LIVE 1024 player filter išiel teda tá 0.70 :-)-
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.