PDA

Zobrazit plnou verzi : Shrnutí DV

bousa
06-11-2004, 18:49
Tak ještě jednou vše pohromadě:

Když chci zálohovat důl. VHS kazetu na DVD, použiju Canon MV750i jako převodník analog-digital.:
- Z VHS přes kameru do Pinnacle Studio 9 Plus (uloženo jako AVI/DV)
- úprava, střih v Pinnacle Studio 9 (1 hod. VHS = cca 4 soubory *.avi po 4GB)
- v Pinnacle uložit jako co, abych to mohl ProCoderem 2.0 převést na MPEG2 a pak DVD??? Nebo rovnou použít v Pďnnacle export videa do MPEG2 s nastavenim vlastní komprese MPEG2, šírka 720x576, dat. tok 8500 kbps s CBR? To by mělo stačít?

Když chci zálohovat vlastní nahrávku z DV kamery:
- z kamery do PC pomocí Pinnacle Studio 9
- úprava, střih v Pinnacle
- v Pinnacle export na pásku DV camcorder a úschova na později
- z kamery zpět do PC pomocí Pinnacle (60 min. = cca 13GB dat po 4 souborech *.avi)
- v ProCoderu 2.0 přidat všechny 4 soubory *.avi a konverze do MPEG2 s jakým nastavením na DVD???? Jedná se mi o dat. tok, apod.

Tak, teď do se do mě pusťte....

clee
06-11-2004, 19:42
prvni, kdyz chces pouzit procoder, nezbejva ti asi nic jinyho nez to vyexportovat jako DV a to pak natahnout do procoderu

bitrate dej takovou aby se to veslo

druhy, presne tak, nastaveni viz prvni odstavec, mas to dobre...

bousa
06-11-2004, 20:35
ad prvni

jestli jsem to všechno pochopil dobře, tak je jedno jaký DV kodek v Pinnacle použiju při export do AVI, protože se jedná o kopírovaní jedniček a nul? No a pak přes ProCoder vytvořit MPEG2 pro DVD.

Jaké je vhodné nastavení v ProCoderu pro tvorbu DVD? Nastavuje se tam nějaký interlacing?

clee
06-11-2004, 20:56
no vzhledem k tomu ze veskery dv (pokud nemas kameru s moznosti progresivniho snimani) je prokladany, tak nastavis vsechno na lower field first

co se tyce vyberu dv kodeku tak je to uplne jedno...

bousa
19-01-2005, 17:34
A jakou mám nastvavit interlace nebo deinterlace v Procoderu, když ze sestříhaného DV budu dělat DVD?
Dnes koukám celý den do PC a už mi z toho šibe, takže vlastně jsem tak domotaný, že nevím, co mám nastavit.....

distortion
19-01-2005, 18:46
alterego uz ti nevodpovi protoze vodcad radsi zdrhlo:)))))))))))

StD
19-01-2005, 18:55
Bousa, základní poučka:
1) Z kamery DV vždy LFFF
2) Z TV a dalších zdrojů vždy UFFF
Stačí?
P.S. Díky, Clee.

bousa
19-01-2005, 19:24
Jo, díky moc...
A ještě jednou sorry.... dneska mám fakt dost, nespočetl bych ani 1+1...

vlada
31-01-2005, 08:54
bousa> Pokud děláš v Pinnaclu nějaký zásahy do videa (úpravy barev, titulky, přechody atd.), tak na použitym DV kodeku záleží. Místa bez úprav by měl každej solidní edotor zkopírovat bez rekomprese, ale když to upravíš, tak to už nejde, to je přece logický.
Ještě dotaz - proč to sekáš na 4GB soubory? To chceš říct, že ještě používáš Win98 nebo WinXP a FAT32 partition?
No a co se týká komprese, tak každej solidní enkoder by Ti měl bejt schopnej udělat douprůchodově tak velký video, jak chceš. Používej radši VBR, při stejnej velikosti budeš mít vyšší kvalitu. Bitrate, jak už jsem řekl, je závislej na velikosti DVD (4,4 GiB) a délce videa.
Vláďa

SUGO
23-03-2005, 15:37
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda můžu z digitální kamery přes DV výstup "stáhnout" video do PC přes rozhraní IEE1394 které mám na SB Audigy, a zda je k tomu nutný nějaký hardwarový výkon PC, nebo když jsou to jen jedničky a nuly přes DV, bude stačit můj Celeron 1,1 GHz s 206 MB RAM. Děkuju

Hawkey_tvf
28-03-2005, 00:18
StD: "z nie kamery" UFF nie vzdy sedi, povedal by som mu ze skus UFF a ak nie tak to zmen 9-)

Pitomec
28-03-2005, 07:40
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda můžu z digitální kamery přes DV výstup "stáhnout" video do PC přes rozhraní IEE1394 které mám na SB Audigy, a zda je k tomu nutný nějaký hardwarový výkon PC, nebo když jsou to jen jedničky a nuly přes DV, bude stačit můj Celeron 1,1 GHz s 206 MB RAM. Děkuju
Pokud nebude problém v té kartě (jakože občas bývá), tak by to mělo jít.