PDA

Zobrazit plnou verzi : Jiny STB pro UPC kabelovku?

vandaar
27-12-2007, 18:46
Asi je to pitomy dotaz, ale nikde sem nenasel odpoved...

Mam od UPC zrizenou kabelovou digitalni televizi a dostal sem od nich i STB (Handan CV-5000CNXiL), se kterym ale nejsem moc spokojeny. Mysli si nekdo, ze je mozne (ptal jsem se UPC, ale tvrdili ze ne) koupit si nejaky jiny, lepsi STB (napr. s HDMI)?

Nejvetsi starost mi dela Conax (ale nevim, ktere presne kanaly pres nej jedou, HBO nemam)...

Velmi dekuji za jakoukoli radu.

Ivo Mašek
27-12-2007, 19:43
Tenhle problém mají asi všichni majitelé kabelovky, a nejenom naší UPC (Karneval), včetně mě. Bohužel, pokud použiješ jiný STB pro DVB-C (např, v Německu se dá koupit desítky modelů, bydlím v pohraničí a za "čárou" jsem viděl opravdu exkluzivní kousky), tak zapomeň na příjem kodovaných pořadů.
Ten Handan je dělán na zakázku spolu s dekodovací kartou. Ty dva "kousky" jsou spolu neoddělitelně spjaté. Takže na dotaz:

Mysli si nekdo, ze je mozne (ptal jsem se UPC, ale tvrdili ze ne) koupit si nejaky jiny, lepsi STB (napr. s HDMI)?

zní odpověď: NE.
Je tu sice thread o tomto tematu, kde se to údajně povedlo, ale nic bližšího o tom není. Já osobně jsem si chtěl např. koupit PC tv tuner od TechniSat pro DVB-C, ale pak jsem od toho upustil, neboť dekodovací karta není s tunerem funkční (nelze ji spárovat). A nekodované programy ZDF a zprávy ze SAT mě fakt neberou.

vandaar
27-12-2007, 20:47
Takze chapu dobre, ze kodovany jsou i "obyc" kanaly jako STV nebo Spektrum?

Ivo Mašek
27-12-2007, 20:50
Takze chapu dobre, ze kodovany jsou i "obyc" kanaly jako STV nebo Spektrum?
U těch programů, kde se ti v jedné záložce, kterou vyvoláš dálkovým ovladačem, objeví symbol dolaru, tak tyto programy jsou kodované.

vandaar
27-12-2007, 21:30
Diky,

tak to je pro me vlastne dobra zprava! Dival sem se a nekodovany sou vlastne vsechny programy z nabidky Standard; kodovany sou akorat ty "vyssi" jako HBO nebo Nonstop Kino.

Takze finalni otazka: Ty "nekodovany" bych teda moh prehrat s jakymkoli DVB-C STB anebo jakymkoli STB s Conaxem?

Ivo Mašek
27-12-2007, 21:37
Ty "nekodovany" bych teda moh prehrat s jakymkoli DVB-C STB

Ano, nekodované pořady nepotřebují dekodovací kartu, tudíž se ti objeví na jakémkoli STB pro DVB-C a nebo na jakékoli tv kartě pro DVB-C.

vandaar
27-12-2007, 22:56
Fajn a vazne moc dekuju za akuratni a vcasnou pomoc... ;-)

Pitomec
28-12-2007, 06:05
Jenom měj na paměti, že kabelový operátor může kdykoliv zakódovat i zbytek a pak seš víš kde...

Burina
02-01-2008, 16:35
Dival sem se a nekodovany sou vlastne vsechny programy z nabidky Standard; kodovany sou akorat ty "vyssi" jako HBO nebo Nonstop Kino.

Ty chceš říci, že v současné době v sítích KARNEVAL - UPC běží v pásmu DVB-C nekódovaně EUROSPORT nebo MARKÍZA ?

A že pokud budu od nich odebírat TV ( stačí ANOLOG - MINI ) a budu mít televizor s DVB-C, takže na něm naladím EUROSPORT??

To se mi tedy moc nezdá.

Hledal jsem u nich na www stránkách, ale nikde jsem nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, a kde tedy stačí mít jen jakoukouliv TV nabídku a televizi ( LCD ) s tunerem pro pásmo DVB-C a že budu mít možnost sledovat většinu programů - mimo filmových HBO, atd..

Ivo Mašek
02-01-2008, 16:39
Analogová televize UPC: http://www.upc.cz/televize/kabelova_televize
Digitální televize UPC: http://www.upc.cz/televize/digitalni_televize

Burina
02-01-2008, 17:08
Ale já se ptal, že jsem "..nikde nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, ..".

A pokud tedy budu mít analogovou nabídku MINI, jaké TV programy budu moci přijímat na televizoru, který má jak klasický tuner, tak i tuner pro pásmo DVB-C.
A že se mi moc nezdá podle předcházejících příspěvků, že by v DVB-C běhal nekódovaně například EUROSPORT.

U nás vybudoval sítě KARNEVAL a vím, že tam v rozvaděči jsou jen tři možnosti na byt - základní nabídka, rozšířená nabídka a rozšířená nabídka + HBO.

Ivo Mašek
02-01-2008, 17:32
nikde nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, ..".

To jsou ty, u kterého nemáš při vyvolání jedné záložky přez DO, znak dolaru.

Burina
02-01-2008, 17:55
Jenže já mám zatím ANALOG - Klasik.
Mám ještě od KARNEVALU AKCI kdy k ceně MINI nabídky přidám jen 50,- Kč a mám rozšířenou nabídku. V dnešních jménech se tato nabídka jmenuje KLASIK. Takže takto to nemůžu zjistit.

A jak je to s tím např EUROSPORTEM jak jsem se ptal v předešlých příspěvcích ?

Dík všem za odpovědi.

Retiree
02-01-2008, 18:14
Nekódované programy jsou ty bez znaku "$", jak píše Ivo. Jsou sledovatelné na jakémkoli DVB-C tuneru. Jsou to tyto programy: ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 sport, Nova, Prima, UPC Expres (ty jsou v systému Conax "odkódované") a dále programy ZDFVision: ZDF, ZDFinfokanal, ZDFdokukanal, ZDTteaterkanal, 3sat a KiKa (které jsou zcela mimo systém kódovaní)

pravidelnycitatel
14-01-2008, 06:10
Kolega ted bydli v novostavbe, ma tam kabel od upc a vubec nepouziva jejich STB a tahne to primo tv kartou a rikal ze kodovane programy spusti v poho a u klasickych mu nejde zvuk. Protoze tomu vubec nerozumi,tak mu neni divne jak to ze to funguje pres tv tuner.... :(

Ivo Mašek
14-01-2008, 06:26
Kolega ted bydli v novostavbe, ma tam kabel od upc a vubec nepouziva jejich STB a tahne to primo tv kartou a rikal ze kodovane programy spusti v poho a u klasickych mu nejde zvuk. Protoze tomu vubec nerozumi,tak mu neni divne jak to ze to funguje pres tv tuner.... :(
Na tv tuneru mu fungují analogové programy (ty, které jsou součástí konkrétního balíku) a nekodované digitální programy (opět pouze ty, které jsou součástí konkrétního balíku).
Pokud mu běží i kodované digitální programy, tak to znamená, že provozovatel je zapoměl pro jeho linku zablokovat, nebo je má odblokované pro určitý čas, jako promo akci a po uplynutí doby promo akce o ně přijde (pokud si je neobjedná).

arne.sen
22-01-2008, 14:42
Jsem novým zákazníkem DVB-C UPC od 4. ledna letošního roku, kdy mně byl dodán digitální set top box CV-5000 CINX iL a předvedeny základní funkce technikem. Záhy po jeho odchodu jsem však zjistil, že na přijímači jdou sledovat digitálně pouze programy ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Nova, Prima a UPC Express. Analogově jsem však mohl bez nejmenších problémů sledovat všechny programy Klasik a HBO, které platím. Vada byla ve spárování digitálního přijímače a dekódovací karty, po jejich výměně jsem měl možnost asi čtrnáct dní sledovat i oba programy Cinemax a FilmBox Extra.
Svým příspěvkem chci pouze potvrdit, že kódovány nejsou výše uvedené programy ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Nova, Prima a UPC Express, všechny ostatní jsou kódovány, označeny dolarem a bez zaplacení nejsou ani s dodaným set top boxem přístupné.

dejv
22-01-2008, 21:04
Trošku sleduji tuhle diskuzi a chtěl bych se zeptat (jsem v tomto amatér). Mám Karneval (teď) UPC už léta, momentálně nabídku MINI v analogu. Televizi likviduji a potřebuji prohnat vysílání přes PC a vhodnou kartu na monitor s DVI vstupem. Jestli tomu dobře rozumím, mám si koupit nějakou vhodnou DVB-C kartu (třeba Technisat) a do ní nacpu konektor, co mi tady trčí od UPC a nějakým SW naladím tuner - těch cca 6 programů co mi tady jede a jsou nekódované a hotovo ?? V jaké to budu přijímat kvalitě ?
Díky za radu

Ivo Mašek
23-01-2008, 05:52
Použiješ tuto tv kartu pro DVB-C:
TechniSat CableStar 2 TV PCI (DVB-C)

Karta TechniSat CableStar 2 TV PCI umožní příjem digitální kabelové televize (DVB-C).
Vstupní frekvence 81-860 MHz, rychlá a jednoduchá instalace Plug & Play, automatické vyhledávání programů, záznam oblíbených pořadů v MPEG2 na HDD v PC (PVR), TXT - teletext, EPG - elektronický programový průvodce. Balení obsahuje CD (ovladače + aktuální software), dálkové ovládání a INFRA čidlo.

Pitomec
23-01-2008, 05:52
dejv: Na ty volně vysílané programy v DVB-C bych moc nesázel - to může kdykoliv skončit a pak je ti celá karta na dvě věci.

Ivo Mašek
23-01-2008, 05:57
... ale kdyby jsi se přesto rozhodl pro tu variantu (Pitomec má pravdu v tom, že nekodované kanály nemusí být věčně nekodované), tak mrkni sem:
http://www.omko.cz/?uid=fb8e817a1952877a&lg=cz&idm=katalog&sub=katalog&subidm=DVC

Burina
23-01-2008, 06:35
.. že na přijímači jdou sledovat digitálně pouze programy ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Nova, Prima a UPC Express. ...

Chtěl bych se zeptat, zda je nějaký rozdíl v kvalitě obrazu mezi digitálem a analogem na těchto programech

Uvažuji, že bych si koupil do své LCD televize od firmy GRUNDIG do SCARTU modul ( DCR-1786 ), který umí i pásmo DVB-C - pro volně šiřitelné. Ale nevím zda je obraz z pásma DVB-C lepší něž z pásma analogového.
Jestli je nějaké viditelné zlepšení obrazu - zvuku, nebo to je na stejno.
To vše na LCD televizoru.

arne.sen
23-01-2008, 08:15
Uvažuji, že bych si koupil do své LCD televize od firmy GRUNDIG do SCARTU modul ( DCR-1786 ), který umí i pásmo DVB-C - pro volně šiřitelné. Ale nevím zda je obraz z pásma DVB-C lepší něž z pásma analogového.
Jestli je nějaké viditelné zlepšení obrazu - zvuku, nebo to je na stejno.
To vše na LCD televizoru.

Moje třítýdnová zkušenost je, že na mém analogovém 100Hz CRT televizoru není v obraze žádný rozdíl mezi analogovým a digitálním příjmem. Jinak platí, co bylo již dříve řečeno, jak dlouho a hlavně které programy budou na DVB-C volně přístupné.
Myslím si, že jakákoliv investice do nějakých modulů pro příjem DVB-C je zbytečná.

dejv
23-01-2008, 14:31
Díky ta tip na tu kartu. Jen se dívám že má 2 konekory, na co je tam výstupní konektor? Na nějaké rozbočení ? Jinak tedy koupit za 2,5 tisíce kartu a po čase zjistit, že to UPC zakóduje je skutečně na zvážení. Předpokládám, že oni k tou asi seriózní informaci nedají....

Burina
23-01-2008, 17:16
Ilustrační obrázek je na adrese :
http://www.videoprogress.cz/prodej/images/DTR1560_connect2.jpg

Firma videoprogress prodává i modul "DTR1760 Micro" ( taktéž do scartu ) pro pásmo DVB-T.

Škoda že ten "DCR-1786" ( pro pásmo DVB-C ) se zatím prodává jen v Německu, tím pádem tu nemá s tímto nikdo žádné zkušenosti.

Tyto moduly mají ještě tu výhodu pokud máš LCD od GRUNDIGu, tak se dá ovládat vše z jednoho - televizního ovladače ( dálkové ovladače jsou totiž totožné jak pro televizor tak i pro modul ). Prostě televize se tváří jakoby tuner byl součástí televizoru už z továrny.

RoCo
24-01-2008, 01:23
Díky ta tip na tu kartu. Jen se dívám že má 2 konekory, na co je tam výstupní konektor? Na nějaké rozbočení ? Jinak tedy koupit za 2,5 tisíce kartu a po čase zjistit, že to UPC zakóduje je skutečně na zvážení. Předpokládám, že oni k tou asi seriózní informaci nedají....

Oni Ti seriozní informaci asi opravdu nedají, byli by sami proti sobě (myslím obchodně), ale já Ti dám aspoň jednu radu - být tebou, tak bych se řídil poslední větou předchozího příspěvku od uživatele ARNE.SEN. A to proto, neboť jak jsi psal, tak máš analogové Mini. To určitě ještě nějakou chvilku poběží, ale asi to nebude trvat dlouho a budou Ti postupně mizet programy. Z jednoduchého a prostého důvodu - tlak na přechod na DIGI sílí i u UPC. Anebo zasáhne vyšší moc, jako třeba od nového roku zasáhla na Óčko - to už teď v Mini nemáš, co? Takže s kartou do PC za dva a půl litru s nejistým výsledkem, to bych se opravdu hodně rozmýšlel. Ale jak se říká, IT´S UP TO YOU............

dejv
24-01-2008, 11:43
No tak OK, ale pořád mi na tom vadí, že potřebuji místo TV přístroje obraz dostat přes PC na monitor, protože tu televizi ruším. Tak co třeba nějaká levnější alternativa třeba i dočasně pro analogový příjem, ale přes PC ?

Ivo Mašek
24-01-2008, 17:58
Tak co třeba nějaká levnější alternativa třeba i dočasně pro analogový příjem, ale přes PC ?

Pro analogový (pouze pro analogový) signál, byť z kabelovky, můžeš přijímat na jakékoli analogové tv kartě, kterou si dáš do PC.

Ivo Mašek
30-09-2008, 18:51
CA MODUL CONAX CAS7
TECHNICRYPT CXV
Tento modul je určen pro použití v sítích kabelových operátorů provozujících systém CONAX CAS7 s párováním. Je možné ho použít v zobrazovacích panelech jako jsou LCD a plazmové televizory, Set Top Boxy dalších výrobců apod. Podmínkou je, aby v používaném koncovém zařízení byl televizní tuner DVB-C a kompatibilní CI (common interface) slot.
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm

(k dnešnímu dni z toho nejsou moudří ani na UPC foru. Kloudné bližší info zatím není)

jarda50
04-10-2008, 17:03
Doplním info. Uvedený modul funguje s TV Sonyx od verze W3000 a výše podmínkou je to aby TV měla mimo jiné i tuner DVB-C s MPEG4 (pro HD kanály). Doposud žádná jiná značkaTV nebyla testována a Sony musel dodatečně provést drobné úpravy. Ale dnes modul funguje s touto TV v naprostém pořádku.

petrsv_shw
05-10-2008, 19:36
Pro úplnost, modul byl testován i v jiných TV, Sony neprováděla upravy ohledně funkčnosti modulu, ten chodil ihned, províděli upravy v ladění a úpravy EPG.

Další TV ve kterých byl modul zkoušen jsou Technisat, Sharp, Finlux. Moduly pracují dobře o těch TV se to nedá říci na 100%

jarda50
05-10-2008, 19:51
Tuto informaci jsem dostal jak z UPC tak ze Sony. Děkuji za doplnění a upřesnění. Čerpal jsem z veřejných zdrojů. Jaké by se mohli vyskjytnout problémy?

Proč třeba nebylo testováno na Samsungách?

petrsv_shw
06-10-2008, 06:34
Protože asi o to nemají zájem, a kupovat každou TV s DVB-C tunerem není celkem rozumné :-), zájem o zkoušku by měli mít především dovozci ....

jarda50
06-10-2008, 14:30
to je zajímavé, že nemají zájem o trh, který dnes představuje v ČR cca 200 000 uživatelů a už vůbec nechápu že implementace DVB-C je nerozumné. Hlavně nevidím důvod, zvláště když tento trh ještě poroste a to neberu zahraničí. Jen například v USA pokud nemáte SAT což v NY je velice těžké tak se bez kabelu na nic nepodíváte a když tak s opravdu pěkným zmršením a to bylu už před cca 20ti lety.

Marfa
12-10-2008, 14:11
Chci se zeptat, bude my tento modul (jak uvadite vyse CA MODUL CONAX CAS7) fungovat na tv sony 32v4500???
dekuji a jeste se chci zeptat co vse musim udelat abych mel upc kabelovku bez stb. Staci si zaridit dvb-c a rict, at mi daji jen kartu a stb si nechaji? pak to jen spojim s timto modulem, nahodim do tv a naladim?? je to tak? diky, nejak se v tom nevyznam...dekuji

jarda50
12-10-2008, 14:31
Mafa nejprve musí být smlouva s UPC na kabelovku digitální. LICA pošle modul s kartou obojí musí být zpárováno a musí to neověřit u UPC podle toho taky jakou nabídku máš. Jinak modul bude fungovat akorát u HD kanálu Filmbox nepůjde zvuk. Přesně jak říkáš zastrčíš modul do modulu kartu a spustíš ladění. Někde se to tady popisuje.

Marfa
12-10-2008, 14:49
Takze STB vubec nebudu pouzivat, jen budu mit ten modul s kartou zasunuty v tv? bude to fungovat na sony 32v4500?
Nabidku si budu asi objednavat kabelova tv -> digitalni tv -> standard+balicek HBO
Podivam se zkusim to nekde najit, jaky je postup vyuziti teto novinky. Super!!

Marfa
12-10-2008, 15:12
Nevite nekdo jak je to u UPC s NOVA HD??

jarda50
12-10-2008, 16:52
Jo to to bych taky rád věděl. Ještě k tomu systemu. Asi nejlepší by byla kombinace Technisat GigiCoder HD (S)2 s HDD-nahrává i HD programy a k tomu ten modul. Upscalin všech programů na 1080p jak kdyby byly všechny v HD

Pitomec
12-10-2008, 18:39
Mafa nejprve musí být smlouva s UPC na kabelovku digitální. LICA pošle modul s kartou obojí musí být zpárováno a musí to neověřit u UPC podle toho taky jakou nabídku máš. Jinak modul bude fungovat akorát u HD kanálu Filmbox nepůjde zvuk. Přesně jak říkáš zastrčíš modul do modulu kartu a spustíš ladění. Někde se to tady popisuje.
No tak to je dost o ničem, ne? :confused:

jarda50
12-10-2008, 18:59
pitomče tak to vysvětli ty. Tvé konstatování postrádá doplnění. Je Ti zase dne s blbě tak zase prudíš tady?

Marfa
13-10-2008, 08:25
Ja jsem to pochopil, ze model bude fungovat, ale u HD kanalu Filmbox nepujde zvuk.
Na to abych se zbavil STB, my vubec nebude vadit ze nebude filmbox. Na to abych platit 1100 kc, za par programu navic, stejne cas na tv mam jen vikend a vecer, zbytek zabere prace...

jarda50
13-10-2008, 10:57
Marfa
pak si myslím, že to je pro Tebe pozitivní. Ještě bych ale počkal chviličkuaž to tady někdo pořádně otestuje

arne.sen
13-10-2008, 13:00
Takze STB vubec nebudu pouzivat, jen budu mit ten modul s kartou zasunuty v tv? bude to fungovat na sony 32v4500?
Nabidku si budu asi objednavat kabelova tv -> digitalni tv -> standard+balicek HBO
Podivam se zkusim to nekde najit, jaky je postup vyuziti teto novinky. Super!!

Fungovat to bude, podrobnosti lze dohledat na fóru zde: http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2097&start=140
Podle vyjádření různých uživatelů na uvedeném fóru lze konstatovat, že karta funguje se všemi LCD televizory Sony, které jsou vybaveny slotem CI, tunerem pro příjem kabelové televize (DVB-C) a pokud někdo chce sledovat i HD kanály, musí mít televizor tuner pro vysoké rozlišení (MPEG 4) - H.264.
Osobně mám Sony KDL 32W4000 a běží na něm všechny programy vč. HD, jediný problém je u Filmbox HD, kde nejede zvuk. Tento problém mají všichni uživatelé CA Modulu CONAX CAS7.
Kompatibilitu a funkčnost lze zjistit dotazem na support@dvb-c-shop.cz
Jinak při objednání vlastního modulu se každý zájemce musí nejdříve zaregistrovat na http://www.dvb-c-shop.cz/ a tam mimo jiné uvést, v jakém televizoru chce kartu použít a jakou programovou nabídku UPC využívá. Teprve po ověření mezi firmou Lica a UPC se dodávka uskuteční. Dodávka pak obsahuje CA Modul CONAX CAS7 včetně spárované smart karty. Celková cena dodávky je 1 688,- Kč (modul + vratná záloha za smart kartu + doprava).
Pokud jde o nového zákazníka, který objednává službu digitální televize, je mu dodán set top box Handan 5000 se spárovanou smart kartou, který je v ceně služby, neplatí se zvlášť. Smart kartu nelze použít v jiném zařízení, než ke kterému byla dodána. Toto zařízení se při použití vlastního modulu Conax nevrací a lze jej použít pro další televizor v bytě.
Závěrem lze konstatovat, že přijímaný obraz přes modul je daleko kvalitnější, než obraz z dodávaného set top boxu.

jarda50
13-10-2008, 17:50
dobré shrnutí a jasné

Pitomec
13-10-2008, 19:20
pitomče tak to vysvětli ty. Tvé konstatování postrádá doplnění. Je Ti zase dne s blbě tak zase prudíš tady?
Co ti mám na tom vysvětlovat? Seš malý dítě že nechápeš, že nějaký postup s externím modulem, který znemožní příjem zvuku na Filmboxu, k ničemu není? To si radši nechám originál STB od UPC, který je bezproblémů, ne?

jarda50
13-10-2008, 19:59
Pitomec pokud chceš jen klasiku tak to vyhovuje. Ale pokud chceš všechny HD tak je to blbý to s Tebou souhlasím. Snad to LICXa vyřeší. Já ho vzal pro kombinaci s tím Technisatem DC HD 2, aby to bylo i s nahráváním. Já jsem s H7000 scelkem spokojen, akorát cca 1x za týden zásek a pak musím chvíli čekat. Na jedné ze dvou TV to vyzkouším a uvidím, který Handan vrátím.

Kdyby jsi to napsal takhle rovnou tak jsme si ušetřili vysvětlování ne? Jse řžo pochopil jinak jako, že ten postup je na nic. Tak že promiň.

Pitomec
14-10-2008, 08:00
Co je na originál STB od UPC špatnýho, že se musí člověk dívat jinde? To se ptám úplně normálně, není v tom žádná ironie...

jarda50
14-10-2008, 09:33
PITOMEC

pro mne je ten důvod hlavní a jediný možnost nahrávání jak HD tak SD proto ten Technisat Digicoder. Kdyby to Handan 7000 umél tak bych do toho nešel.

jarda50
14-10-2008, 19:20
PITOMEC
dnes začal modul plně fungovat zvuk and FB HD už běží. Tak co na to říkáš? Užse to vyplatí ne

Marfa
15-10-2008, 10:48
Chci se zeptat jaky typ koax. kabelu pouzivate? potrebuji sehnat cca. 12m dlouhy v co nejlepsi kvalite, kvuli signalu a obrazu. Diky.
Jedna se o propojeni lcd s dvb-c UPC.

Pitomec
15-10-2008, 19:04
PITOMEC
dnes začal modul plně fungovat zvuk and FB HD už běží. Tak co na to říkáš? Užse to vyplatí ne
Pokud nahráváš, tak ano.

Pitomec
15-10-2008, 19:13
Chci se zeptat jaky typ koax. kabelu pouzivate? potrebuji sehnat cca. 12m dlouhy v co nejlepsi kvalite, kvuli signalu a obrazu. Diky.
Jedna se o propojeni lcd s dvb-c UPC.
LCD TV a STB (DVB-C) propojíš jedině přes AV (SCART, CINCH), takže k tomu ti žádný koaxiální kabel nepomůže a musíš koupit AV kabel.

Marfa
16-10-2008, 16:30
Mam mensi dotaz.
Kdyz si poridim digitalni kabelovku od UPC tak dostanu od nich STB a kartu. Kdyz mam TV na CI slot, tak si objednam na netu CA modul Conax CAS7 Technicrypt (www viz. nize) a od nich dostanu ten modul a kartu.
Budou mi ty karty fungovat potom obe? Nebo se spolecnost Lica, se kontaktuje s UPC a tu jednu kartu zablokuji.
Dekuji

jarda50
16-10-2008, 16:37
PITOMEC doplním ještě přes HDMI (H7000 HD).I když H7000 mám propojený také koaxem, scarty a hdmi,

Marfa zatím ty druhé karty fungují s tím přístrojem, který máš od UPC, ale možná se to může změnit. Kdo ví?

Marfa
16-10-2008, 16:43
Jsem si rikal, ze jednu kartu s tim modulem Conax napojim do Sony 32v4500 (ma DVB-C + CI slot+ mpeg4 pro HD programy)a STB s kartou propojim s druhou TV.

Nebo jak to resi UPC kdyz ma nekdo doma 2TV. Dalsi pronajem za STB??

jarda50
18-10-2008, 08:05
Marfa
Mám to takhle doposud než jsem opatřil modul, tak jedna TV jede na H6000 a druhá na H7000. Nyní jedu modul a H6000. Pokud jde o rozvod do těch dvou TV tak nejprve jsem to řešil rozdělovačem signálu, který jsem zasunul do zdířky na zásuvce a z toho pak 2 koaxi k TV. Později jsem si nechal od UPC udělat druhou zásuvku, kterou mi koaxem natáhli do místnosti kde jsem to potřeboval. Ale stejně to moc nepomohlo tedy v tom, že každý se dívá na to co chce. Platí zlaté pravidlo "I kdyby jsi měl TV kolik chceš všichni se chtějí dívat jen na to Tvoji".

jarda50
18-10-2008, 08:08
PITOMEC musím Ti dát za pravdu v tom, že Handany 6000 a 7000 jsou obrazově na velice dobré úrovni (na základě porovnání s modulem)

JakubS
20-10-2008, 23:02
pro mne je ten důvod hlavní a jediný možnost nahrávání jak HD tak SD proto ten Technisat Digicoder. Kdyby to Handan 7000 umél tak bych do toho nešel.

Jen dotaz jestli jsem to pochopil dobře ,když si pořídím ten modul a mám doma k TV připojen DVD recorder s HDD tak bez toho set-top-boxu od UPC nebu moci nahrávat? tak jako s analogem na staré dobré vídeo,asi se ptám dost hloupě ,ale jsem z toho zmaten

jarda50
21-10-2008, 16:11
JakubS pokud chci nahrávat na vlastní DVD tak pokud připojím přímo koax kabel tak jsem omezen na nekodované programy. Přippjením přes STB H 7000 HD můžu buď nahrávat to na co se dívám a nebo to co my system dovolí naladit na DVD recorder. Ale je to přeci jedn horší kvalita. Nejideálnejší je modul s kartou zasunuty do STB s HDD Technisat DigiRecorder H2 HD, kde lze nahrávat více programů najednou, ale i HD programy.

JakubS
21-10-2008, 19:28
Ok,dík za upřesnění .Nejde mi o nějaké velké nahrávání ,ale občas člověk něco nestíhá tak se hodí něco nahrát třeba v horší kvalitě,na 99% to jsou stejně sportovní přenosy a pro mou drahou ty pos.... seriály a to vše bude asi na těch nekodovaných. Já teda ještě jedu na analog (za krásných 209 komplet,ale na tmavo a to nepotrvá věčně),a možnost mit pořady v lepší kvalitě bez nutnosti použít něco od UPC co vypadá jak krabice z Kauflandu o ovladači nemluvě ze mi zamlouvá proto plánuji přesunout staré LCD Sharp k dětem a já bych si tůze přál tu Sony W4000.Teda ještě mám možnost nechat si zapojit IPTV ale tam ta kvalita asi nebude taková a to jejich zařízení taky nic moc.

jarda50
21-10-2008, 19:58
Jakube zítra nebo v sobotu budu testovat nahrávání s tím modulem a DVR Sony 910 s HDD je to rok starý model ještě bez HDMI a DVB-T tuneru. Pak dám vědět.

JakubS
08-11-2008, 14:02
Jak dopadlo testování ? Já už mám doma 40w4000 + modul Conax 7 a rovnou jsem pořídil RDR-HXD990,ale nějak se motám v zapojení.Když přes EPG v TV nastavím nějaké nahrávání tak se to krásně spustí,ale nemohu přepnout jinam.

jkl.lcd
11-11-2008, 15:55
Mam dotaz, objednal jsem si tenro modul a dnes mi prisel potvrzovaci mail, z eobjednavka je odeslana. Problem je v tom, ze cena je prave jen 1 487 Kc. Takze pravdepodobne mi posilaji jen modul, ktery mi bude v televizi k nicemu. No, napisu jim.

jarda50
11-11-2008, 16:55
jkl. zachovej klid taky jsem se vyděsil, že tam něco nebude a pak to přišlo komplet a platil jsem oněch 16 plus něco. Ten modul posílají s kartou. Ještě jsem se koukl na objednávku a tqaky je tam to samé jako u Tebe. TAK SE OPRAVDU NEBOJ a jen čekej a těš se.

jkl.lcd
11-11-2008, 19:19
ok. Diky za uklidneni. Jinak chci se zeptat, mam nabidku standard, musim si dokupovat nejaky ten balicek, abych videl ty HD programy? Nova HD tam asi neni, co? Planuje se?

jarda50
11-11-2008, 19:40
Jo to bych taky rád věděl kdo ví.n Cca týden Ti pojede promo a tak uvidíš vše po tu dobu.

JakubS
12-11-2008, 20:18
Jakube zítra nebo v sobotu budu testovat nahrávání s tím modulem a DVR Sony 910 s HDD je to rok starý model ještě bez HDMI a DVB-T tuneru. Pak dám vědět.

Prozradíš jak ti dopadlo to nahrávání ? A ještě mi TV přes ten modul nenaladila Očko přes STB tam je a analogově taky.

jarda50
12-11-2008, 21:30
Dopadlo to tak jak jsem očekával při nahrávání z TV přes line in velice dobrý obraz a normální nahrávání jako z analogu něco jde něco je horš. Dokud nebude nahrávadlo s DVB-C tak to bude asi stále stát za prd. Tedy pro ty kteří jedou UPC kabel. Bohužel kabeky budou vždy v tomhle ohledu horší.
Nevím Jakube co máš za TV ale u Sonek někdy pomůže naladění automatické a pak to kompletní. Mně se to tedy nacucalo bez problému. Dej vědět

JakubS
03-01-2009, 00:22
Tak jsem se dnes odhodlal prubnout to ladění. To automatické tam nenašlo žádné vysílače a chtělo to nějaké ID sítě (které neznám) a při tom kompletním to Óčko taky nenašlo.Mám 40W4000 a hodně jsem se u toho povztekal,když to po naladění toho samého co jsem tam měl zpřeházelo všechny programy bez nějakého dotazu zda to tak chci uložit nebo ne,bohužel TV nenabízí volbu manuálně u kabelového vysílání a toho jsem se tak nějak bál a až dnes jsem to teda zkusil.Po opětovném srovnání programů jsem si řekl že holt Óčko nebude,není to žádná pohroma a vše makalo celé odpoledne jak má a večer když zapnu bednu tak nic.V analagu tam je vše,na druhé TV s STB taky,jen na Sonce s modulem jdou v digitálu ČT1-2,Nova,Prima a ty co nejsou asi kódované,ostatní tam jsou jen naladěné,když přepnu jinam tak TV zobrazí co zrovna jede (název,čas,atd.) ale to je vše obraz ani zvuk nikde,znovu jsem dal kompletní ladění které našlo opět vše co jsem tam měl ( na konci tam bylo info že TV naladila 94 vysílačů) zase to všechno rozházelo a obraz ani zvuk u naprosté většiny programů stále není. Netuší zde někdo co s tím?????

mike568
08-02-2009, 12:38
Zkousel nekdo CI kartu s Dreamboxem? Lze to vubec?

jarda50
08-02-2009, 13:47
Jakub mám tu samou telku a modul a bez problému to samé i na 32W4000. Naladěno 109 včetně rádia obrazové 87 a vše funguje jak má. Obrátil bych se s dotazem na Licu.

Pokud má DB podporu a system Conax tak by to mělo teoreticky jít, ale ruku do ohně za to nedám ani náhodou. Obrať se na firmu Lica ta ti poradí lépe.

fwefw
22-02-2009, 15:23
Jaký STB k plasmě pro nejlepší obraz, o příplatek za HD nemám zájem.

jarda50
22-02-2009, 15:59
Pokud má plasma HDMI tak pak jedině H7000 HD, pokud ne pak H 6000 DVR s hadrem-má jen scart a pak už je jen H 5000 a to je nic moc

HunterGtNet
23-02-2009, 18:25
u nas na kabelovce uz frci arion AT-2410 VHD DVB-C za cenu 3800kc

OO7
23-02-2009, 23:05
Hunter, jen se chci zeptat, tuto cenu 3800k. nabízí asi jen ta společnost ne?Nebo na netu je cena tohoto HD-Boxu vesměs kolem 6000k. a ještě bych se chtěl zeptat o jakou společnost jde, jestli to není "tajné"

jarda50
24-02-2009, 17:32
Hunter nepleteš se náhodou tenhle přístroj používá poskytovatel placené platformy DVB-T a ne kabelovka což je DVB-C.

jarda50
24-02-2009, 17:41
007 jedná se o Spray TV. Nikde jinde jsem je neviděl.

OO7
24-02-2009, 22:48
Jardo, jen pro doplnění:
Objednání služeb je možné na webu www.spraytv.cz (od března 2009), nebo na stránkách Partnerů. Zájemce je následně osloven montážní firmou, která ověří signál v místě příjmu. Zájemce zakoupí některý z kompletů SPRAY TV (Handan SD + anténa orientačně 4500 Kč, Arion HD + anténa asi 8000 Kč, modul + anténa asi 4000 Kč – ceny se mohou měnit podle kurzu EUR i USD). Montáž není zahrnuta, cena montáží se může lišit podle místních podmínek a složitosti zapojení. Zájemce zároveň obdrží dekódovací kartu, za kterou zaplatí depozit 300 Kč....Jardo tak si myslím že by se asi oplatilo raději si pořídit Sat.HD-Box a k tomu Skylink kartu, neboť ta jejich cena se mi zdá dost vysoká, a to je ještě bez montáže.Tak jaký máš názor ty Jardo?

jarda50
25-02-2009, 15:56
007 díky za informaci. Zatím je brzoto hodnotit. Bude záležet jak se rozjedou a hlavně jaká bude kvalita. Zatím SAT před nimi vede, ale kdo ví?

OO7
26-02-2009, 00:20
Samozřejmě, to ukáže nejbližší doba, sám jsem zvědaví

HunterGtNet
26-02-2009, 17:22
ne je to DVB-C jo jen ta spolecnost http://tv.moravianet.cz/ . Tu jsou o nem informace http://tv.moravianet.cz/data/Image/magaziny/moravianet04.pdf ale set-top box je sparovany s kartou

jarda50
26-02-2009, 17:49
Hunter přečti si otázku. "Jiny STB pro UPC kabelovku?" UPC a ne MN UPC nemá kromě Handanu žádný jiný tedy ještě ten nový Technisat od Lici.

HunterGtNet
26-02-2009, 20:42
nj trochu mimo tema :-)

jarda50
26-02-2009, 20:46
To nic, nic se neděje.

fwefw
07-03-2009, 22:09
Bude obrazový rozdíl na H7000 HD nějak viditelný i v případě, že nemám zájem o placené HD kanály ? Vyplatí se ta změna za příplatek ? UPC jej dodává pravděpodobně s kabelem a je pak lepší si jej ponechat nebo vyměnit a koupit kvalitnější kabel. U původního setboxu se mi změna scartu obrazově velmi vyplatila.

HunterGtNet
08-03-2009, 18:27
sak vyskousej na mesic a uvidis jakej to je rozdil :-)

xprim01
22-07-2009, 21:21
Máte někdo konkrétní zkušenosti s UPC a jiným DVB-C tunerem z poslední doby? Máme doma LG LH4000, ve které je CI slot i tuner, takže by mě zajímalo, jestli mi to pojede i bez set top boxu a bez kódovací karty, případně jestli je potřeba dekódovací modul. Chceme jen základní nabídku bez prémiových programů. Dík za odpověď.

jarda50
22-07-2009, 21:30
Bohužel Commn Interface ještě neznamená výhru koukni, jestli má TV DVB-C tuner a pak máš tak na 98% vyhráno. Pokud ho má tak odešli dotaz na firmu Lica, zda jejich modul s Tvou TV pojede.

xprim01
22-07-2009, 21:40
Psal jsem, že mám jak CI slot tak tuner, přesněji tedy DVB-C. Díky Nordic bugu je to vpoho. :-)
EDIT:
Takže vyzkoušeno a nekódovaně běží čtyři programy. UPC Express, Z1, Prima Cool a Nova Cinema. :-) Nevíte jak zařídit, aby mi došel rovnou dekodér do CI slotu místo STB? Zástupce UPC o tom nevěděl.

Pitomec
23-07-2009, 12:13
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm

xprim01
28-07-2009, 19:08
OK, chystám se kartu objednat, ovšem stejně mi nikdo z UPC neřekl, jak je to s placením za televizi, když mám zapojenou TV na STB Handan 5000 a zároveň na CI kartu. Takže jak je to s placením, platíte stále stejnou cenu nebo ještě nějaký bonus za dvě licence?

Pitomec
28-07-2009, 19:15
Co se týká měsíčního paušálu, tak platíš jenom jeden.

xprim01
28-07-2009, 19:22
Nejde mi jen o paušál, jde mi o poplatky celkem, jestli je nezvýší. Když jsem se totiž ptal na zapojení na druhou televizi, tak mi říkali, že je možné mít pouze od nich pronajatý druhý STB za 90Kč měsíčně. Jenže ten já nechci. Takže nákup modulu = placení jedné smlouvy bez nějakých dalších skrytých poplatků a vyúčtování? Vím, že zaplatím cca 1700 Kč za kartu, ale to je doufám vše.

Pitomec
28-07-2009, 19:28
Jelikož si modul (příp. můžeš i STB) koupíš sám a za svoje, tak nikomu nic měsíčně za pronájem platit nemusíš (vyjma jednorázové částky 200Kč jako vratnou zálohu na kartu). Toto ovšem platí u UPC, jiný kabelový operátor může mít odlišné podmínky.

xprim01
28-07-2009, 19:54
K díky myslel jsem si to, ale nedivil bych se, kdyby si vymysleli poplatek za správu dvou odlišných Ca modulů v jejich databázi nebo dalších 1000+1 důvodů na to, aby si dali zaplatit za nic. Modul objednán, čeká se na verifikaci, tak doufám, že bude fungovat bezproblémů. No měl by, když televize našla i volný nekódovaný kanál UPC Express a celkem 83 kanálů, tzn. i kanály na 5000ksym/s.

EDIT: Televize nakonec našla i s CI modulem celkem 93 kanálů, vše funguje (vyjma nesprávných znaků v EPG) a LG 37LH4000 je tak další televizí, co se dá použít jako alternativa k STB Handan od UPC. Tuner zobrazí i HD a bez nutnosti SCARTU, takže výsledkem je kvalitní obraz a úspora 90 Kč měsíčně. :-)

johnxtcIczI
05-11-2009, 18:57
Zdravim mam kabelovku od Elsatu (nechtel jsem zakladat novy topic) a zajima me jestli podle popisu zajimavy Topfield bude bezproblemu fungovat i v u nas v CZ zvuk atd...

http://www.topfield-europe.com/de/01_produkte/01_02_02_tf7700hcci.php

Dekuji vsem za info

J.

Pitomec
08-11-2009, 21:05
Toto ti v první řadě musí sdělit sám poskytovatel služeb, tj. Elsat