Zobrazit plnou verzi : Fireware– Kde je chyba?
Cafte vsetci,
no viem ze to tu bolo omielane tolko krat, bohuzial to co ja presne potrebujem som nenasiel. Ide mi o to najzakladnejsie. Jednoducho zkopirovat z DV pasky do compu co som natocil. Kameru mam Panasonic (typ neviem) MiniDV a ako sa snazim tak sa snazim, neviem nikde najst ako jednoducho zkopirovat obsah pasky na disk. Dari sa mi to jedine cez graboviacie softy Premiere, iuVCR atd. Ale tam to je samozrejme grabovane v nakom codecu. Co treba na to stiahnutie obsahu pasky? Ovladace? Mam dosku ASUS P4C800 Deluxe kde fireware uz je. Dakujem vsetkym za odpovede a omluvam sa za vytahovanie urcite starej a otrepanej temy :-)
V "nakom codecu" ??????? :-? A v com by si to chcel, v korunkach??? Cez FireWire sa len kopiruju data, takze je to v tom kodeku, v akom si to nahral, teda v DV, kedze mas MiniDV=format kazety, kameru.
Samozrejme tomu rozumiem. Ale pri grabovani cez naky soft mi to ide rychlostou 1:1. Predpokladam ze jednoduche kopirovanie z kazety ide rychlejsie. Sa pytam ako sa to da jednoducho zkopirovat. Viem ze miniDV ma DV codec.
Grabovanie nie je urcite ten proces, ktory si myslis->to o com pises, je kopirovanie dat zo sekvencneho media - DV pasky a to inak ako pri rychlosti 1:1 zial nejde.
A tobě ten Panák umí motat s páskou v režimu PLAY rychleji? :-) TO JE JASNÝ, ŽE 1:1. To neřeš.
Dokud nebudeš obraz nabraného videa upravovat nebo kombinovat s jiným obrazem či s titulky, tak ŽÁDNÝ KODEK není použit.
Existují stroje, jenž kopírují DV až čtyřnásobnou rychlostí, ne...? Tak proč by ho nemohl mít i tazatel... :-)
To by ale specifikacia firewire=IEEE1394 musela zvladat aj ine FPS ako 50 resp.60FPS...
prdlajs specifikace firewire, tomu sou fps docela jedno, ma prutah bud 400 nebo 800mbps, takze zvlada a este s veeeelikou rezervou :-E
Clee:
Tak,tak ak ide o samotne firewire ako sietove rozhranie naozaj vie prenasat data aj 400Mbit /resp.800/, ale v spojeni s DV je to stavane "len" na cca 3.7Mbyt/sek=25Mbit/sec=720x576 25snimkov/sec
Ale to je stale DV a s FireWire ma akurat spolocne to, ze ziadne ine nebolo vyhovujuce a aj to, ze je to "vynalez" Apple a on nepouziival ziadne USB a pod. \/ Takze FireWire je LEN rozhranie, a ked chces, aj na prenos dat.z dig.kamery...
To by ale specifikacia firewire=IEEE1394 musela zvladat aj ine FPS ako 50 resp.60FPS...
Na DV pásce máš zapsaný jenom data a nikoliv počet nějakých snímků. Takže profi stroje skutečně dokáží přečíst ten záznam až čtyřnásobnou rychlostí (ovšem pro domácí uživatele toto aktuální samozřejmě není...).
DV AVI su definovane ako synchronny prenos dat s parametrami, ktore som uvadzal a ak chcete prenasat cez firewire rozhranie nieco ine ako je DV AVI tak je to mozne aj rychlejsie. Dajme tomu, ze by niekto skonstruoval paskovu mechaniku, ktora by dokazala citat trebarz pri 10x rychlejsom posune pasky data, ktore by nejaky HW musel uz v uplne inom formate ako DV AVI posielat cez firewire - to by bolo mozne ak by sa paska /DV kamera/ chovala ako asynchronny disk - ale to uz teoretizujem...
Hmmm len stale som sa nedozvedel ci na to kopirovanie z pasky potrebujem naky softik alebo driver alebo by sa mi pri zapojeni kamery do fireware mal automaticky ukazat dalsi disk. A este jednu vec som si vsimol ked som graboval cez premieru, alebo iuvcr vysledne video bolo prekladane - interlacing. To je normalne?
1.Na kopirovanie dat cez firewire vo WinXP nepotrebujes ziadne dalsie drivery, dokonca ani softy-XPcka csetko maju v sebe.
2. Druhy disk v spojeni s firewire je len vtedy ak pripojis do rozhrania nie kameru ale napr. spec zariadenie mass storage IEEE1394 resp. iny pocitac cez specialny firewire kabel.
3.DV AVI je vzdy prekladane /ak kamera neumoznuje nieco ine /film rezim// ale celkom urcite na to nema vplyv software cez ktory sa data z pasky kopiruju do PC.
POtřebui radu.POraďte někdo co mám dělat když při přenosu Videa z kamery do PC je obraz kostičkovaný,nebo je jakoby za šedivou stěnou kde jsou jenom kostičky a různé pravidelné tvary.Obdélníčky Elka... .Grafickou kartuou to není a RAMkou taky ne,Protože jsem zkoušel tyto věci z počítače na kterém to funguje.PC je Celeron 2,4 ASUS MB,256MBRAM gRAFIKA je ATI catalyst 64MB.Nebo mi dejte radu na diskuzi přímo k tomuto problému.Děkuji mockrát.
Stále mám problém.Stále kostičkuje.Už nevím proč.Test HDD řekl ,že je vhodný.Že by nestíhal Celeron 2.4 .Nebo může Firewire špatně komunikovat se zaákladní deskou?MB je Asus P4S533-MX.Prosím o radu.
to: michalJ,
tvoje kockaté obrázky majú pravdepodobne iba jeden dôvod a to je zlý prenos z kamery na HDD.
Procesor C2,4G, RAM a grafická karta s tým majú málo spoločného.
Najčastejší problém je pomalý disk. HDD by mal byť 7200rpm a dostatočne veľký. Dobre je pred zápisom disk defragmentovať, najmä keď to tvoje video chceš natlačiť na "poslednú piaď". Myslím že na starších diskoch bolo vhodné zapnúť aj prepínač DMA, ktorý bol št. vypnutý. Mne pomohlo vymeniť dátové káble za modernejšie. Môžeš skúsiť napojiť disk na samostatný kábel / IDE port.
Niekedy sa stáva, že zle číta data z pásky aj kamerová hlava - to keď je znečistená.
Veľa šťastia!
Jo je pravda,že nevím jak je rychlý disk.Je to totiž u kamaráda a on je ůplný zelenáč.Je jenom uživatel.Ale zase je to PC půl roku starý.Tak si nemyslím,že to bude ani nevím kolik měli ot. ty starý 5 700?Věřím že ot.jsou 7 200.Studio 9 mi píše , že tento disk je vhodný pro zachytávání.Zítra jdu formátovat HDD.A instalovat mu čistě WIN.tak uvidím.Už opravdu nevím co jiného.Možná si nerozumí firewire s MB.
starej_vul
22-11-2004, 09:40
www.mourek.cz a tam je WinDV. Musí to jít. Přes IEE1394. Podívej se do manuálu na nastavení kamery pro přenos (DV-in nebo tak něco) ...
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.