PDA

Zobrazit plnou verzi : Zachytavani pres s-video

Waxik
01-11-2004, 16:33
Kdyz dam prehravani TV pres s-video tak ten obraz je sice peknej ale je cernobilej nevite nekdo proc ?? je to televizi nebo necim jinym

Anonymous
01-11-2004, 16:56
Podpora S-Videa musí být oboustraná a jsou potřeba dva živý vodiče, tak tady bude asi chyba, že ... :-)

Waxik
01-11-2004, 17:19
Podpora S-Videa musí být oboustraná a jsou potřeba dva živý vodiče, tak tady bude asi chyba, že ... :-)
Takze jakej kabel tam mam este pripojit kdyz uz tam mam pripojenej takovej ten kulatej co se da pouzit i pres grafarnu do TV

Anonymous
02-11-2004, 12:34
Zachytávat S-Video jde pouze ze zdroje co má S-video výstup.

clee
02-11-2004, 13:36
jj, tzn s-vhs, hi8, dv kamery a decky, btc sp (ne vsechny), jo a dvd playery :-)

Waxik
02-11-2004, 16:05
Vjak ja na bedne mam s-video vystup ale obraz je cernobilej

StD
02-11-2004, 17:48
Waxik: Tou "bednou" jsi měl na mysli svou hlavu? Já osobně mám S-video výstup pouze na S-VHS VCR. :-(( a vše In Farbe!

venda
02-11-2004, 17:50
V ovládači grabovací karty nastav jako vstupní signál S-Video.

Waxik
02-11-2004, 17:56
Ja na redukci na bedne mam jasne napsany s-video tak cist este umim ono mi to funguje ale nevim proc je obraz cernobilej

StD
02-11-2004, 18:15
Jo, není halt S->video jako S<-video... To se z těch polovičních Html tagů představujících šipky zase jednou PhP zblázní...

Waxik
02-11-2004, 18:39
jo ale ja tam mam s-video a muze menit -> a <- ,mam tam cuplik a ti menim jestli dou data do televize do kompu nebo z tevize do kompu

mirekv
02-11-2004, 18:59
Waxik: já bych ti docela rád pomohl, ale tvé vstupy jsou tak zmatené, že pořádně ani nevím co chceš. Chceš nahrávat z TV do PC, nebo sledovat film co máš v PC na TV? Kde máš ten přepínač IN - OUT? Na scartu? Co máš na druhém konci šňůry?

Pitomec
02-11-2004, 19:26
Vjak ja na bedne mam s-video vystup ale obraz je cernobilej
Na celým světě snad neexistuje TV přijímač, který má S-Video výstup (vstup ano, těch je celá řada, ale výstup není u žádného) - takže buď jseš pionýrem, který má zcela unikátní model TV přijímače, anebo (to spíš) sis to celý nějak popletl. Mimochodem - co se takhle občas podívat do návodu na obsluhu...? :-)

Waxik
02-11-2004, 20:26
Waxik: já bych ti docela rád pomohl, ale tvé vstupy jsou tak zmatené, že pořádně ani nevím co chceš. Chceš nahrávat z TV do PC, nebo sledovat film co máš v PC na TV? Kde máš ten přepínač IN - OUT? Na scartu? Co máš na druhém konci šňůry?

Nahravat z Tv do PC,ten přepínač mám na scartu

clee
02-11-2004, 20:46
zapoj tam prosimte kompozit a nesaskuj s s-videem...

mirekv
02-11-2004, 20:50
Waxik: konečně! S-video z TV neleze! Na vstupu karty musíš nastavit composit, jak radí clee.

Waxik
02-11-2004, 21:08
Ted presne nechapu kde to mam nastavit nekde v grabovacim programu nebo jak ?

mirekv
02-11-2004, 21:19
Ted presne nechapu kde to mam nastavit nekde v grabovacim programu nebo jak ?
Tak to už záleží na kartě a softu.

Waxik
02-11-2004, 21:20
Ja si nemuzu pomoct ale kdyz dam zdroj composite vydeo tak to fakt nic nedela je proste jen cerna obrazovka ale kdyz to dam pres s-video tak se mi zobrazi to co mam na bedne jenze cernobile a ta bedna je barevna

mirekv
02-11-2004, 21:24
Ja si nemuzu pomoct ale kdyz dam zdroj composite vydeo tak to fakt nic nedela je proste jen cerna obrazovka ale kdyz to dam pres s-video tak se mi zobrazi to co mam na bedne jenze cernobile a ta bedna je barevna
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?

stayman
02-11-2004, 21:32
Neviem ci to skor nemas problem s PAL vs. NTSC,m ale aj ak je problem s tym Svstupom, ku karte by si mal mat adapter hosiden (alebo viackoli) -> cinch (samica) kde zapojis cinch z videa, TV...

Waxik
03-11-2004, 04:40
Waxik: sakra, vás mladé neučí česky? vYdeo! Nemá karta composite vstup (žlutý cinch)?
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-(((

Pitomec
03-11-2004, 05:57
Tak si ho běž za 20Kč koupit, ne?

mirekv
03-11-2004, 07:16
Waxik: ach jo. Ale hlavně, že jsme na to přišli.

BorekS
03-11-2004, 09:30
Waxik:

jestli to i pak budes mit cb, tak fakt jeste zkontroluj, zda mas v PC signal na PAL. viz

Neviem ci to skor nemas problem s PAL vs. NTSC

jen jeste na okraj: pokud ma ta tvoje TV i SCART, muzes koupit treba redukci SCART/S-Video + 3x CINCH (1x VIDEO, 2x AUDIO) a mit zapojeny vse a koumat, jakej signal bude lepcejsi :-D ... za predpokladu, ze mas patricne kabliky :-)

Anonymous
03-11-2004, 11:28
jo karta ccomposite vstup ma ale ja na to nemam kabel :( mam jen ten na s-video :-(((

Composit jde i na S-video kabel.

mirekv
03-11-2004, 11:31
Tím bych si tak jistý nebyl, doma to schválně vyzkouším.

Anonymous
03-11-2004, 11:41
No výstup z televize půjde jen compozit, s-video má o jeden drát víc, nevím jak to bude v konektoru k tý kartě. Všechno mám tažený v S-videu do TV a přepínám jen na televizi zda compozit či S-video.(např. z grafárny jedu composit a z DVD decoderu S-video)

mirekv
03-11-2004, 11:48
No výstup z televize půjde jen compozit, s-video má o jeden drát víc, nevím jak to bude v konektoru k tý kartě. Všechno mám tažený v S-videu do TV a přepínám jen na televizi zda compozit či S-video.(např. z grafárny jedu composit a z DVD decoderu S-video)
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).

Anonymous
03-11-2004, 12:02
To jo, on potřebuje composit z TV do karty, to by musely být živé piny v s-konektoru spojené, možná jsou, ale spíš ne, šňůra je obousměrná (přepínač).

Z televize S-video ale nepoleze, vsadím 2m drátu :-E :-E :-E

mirekv
03-11-2004, 13:09
Bullback: proboha, kdes to četl, že bych psal, že z TV leze s-video! :-R Já jako TV technik sám vím nejlíp, že to není v principu možné. Jenomže Waxik cpe ten composit do s-video vstupu na Y pin, proto to má čb a proto potřebuje šňůru s cinchem, ju?

Anonymous
03-11-2004, 13:28
Bullback: proboha, kdes to četl, že bych psal, že z TV leze s-video! :-R Já jako TV technik sám vím nejlíp, že to není v principu možné. Jenomže Waxik cpe ten composit do s-video vstupu na Y pin, proto to má čb a proto potřebuje šňůru s cinchem, ju?

Sorry ale nemuže cpát drát jen do barev, compozit leze z díry (nebo do ní přichází (u toho kulatýho pětikolíku nebo co to je) stejnou dírou jako jasák.

mirekv
03-11-2004, 14:02
Ale nééé. S-video vstup je jen na s-video. Vedle má žlutý cinch, což je composite vstup. On potřebuje šňůru, co má místo s-video konektoru žlutý cinch, který vrazí do žlutého cinche na kartě a v softu ke kartě zapne vstup composit.

Anonymous
03-11-2004, 14:16
No nevím jak to má k tý kartě, já to měl u ATI jinak neš u TVkarty a jinak to mám u DVD, ale vím jeno a to když do TV(jako stolní bedna) přivedu jak už sem psal cokoli jede to buď po jednom ne bo dvou drátech, třetí jako sam. compozit třeba jenom já nemám, to samý platí i když je to ve scartu.

Waxik
03-11-2004, 16:26
no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D

mirekv
03-11-2004, 16:33
no tak jsem si to tady pekne precetl a asi jsem to pochopil takze koupit zlutej kabel vrazit to do zlutyho cinche a nastavit composite video :-D
Kabel může být i černej, :-) ale se žlutou koncovkou - cinchem. Jak to máš na té kartě? s-video, žlutý cinch, bílý cinch, červený cinch, nebo jak?

BorekS
04-11-2004, 09:59
kdyz na to tak prijde, nemusi mit ani zlutou koncovku a nemusi tam byt jen jeden cinch z kazdy strany... mnohokrate vyzkouseno, na sve domaci sestave - byly casy i s 15m :-) a kupodivu to bylo bez rusivych elementu

BorekS
04-11-2004, 10:15
jak vypadaji cinch kabely (ty dole, cerveno cerny):

http://www.alzasoft.cz/ImageWrite.asp?CO=MK390-2&FL=4

hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.

Anonymous
04-11-2004, 11:38

Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a máš to barevně.

mirekv
04-11-2004, 13:23

Nemusíš kupovat žádnej kabel jestli Ti to nejde, zkus vzít tak 1cm drátu o prům. cca 0,3mm, udělej z něho skobu a propoj ty dírky v tom S-VHS a máš to barevně.
Konečně aspoň s něčím s tebou souhlasím! :-D

Anonymous
04-11-2004, 13:28
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E

mirekv
04-11-2004, 13:38
To by nebyla diskuze kdybychom všichni spolu souhlasili :-E
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO

Anonymous
04-11-2004, 13:42
Totiž přesně tak bych to udělal já (spíš bych to spájel na konektoru), ale raď někomu nezkušenému, aby cpal někam dráty, nakonec je narve do el. zásuvky a mě za radu zavřou. :OO

S těma radama je to fakt blbý, třeba někomu poradíš jak nastavit encoder, toho někoho zavřou za porušování autorskejch práv a pudeš sedět za spoluvinu :-E :-E :-E

Waxik
04-11-2004, 15:18
No nejaky draty nikam strkat nebudu a myslim ze ani s-vhs tam nemam tak si koupim ten kabel.dik všem :-)

Waxik
04-11-2004, 15:20
jak vypadaji cinch kabely (ty dole, cerveno cerny):

http://www.alzasoft.cz/ImageWrite.asp?CO=MK390-2&FL=4

hledej v obchodech se zlutou koncovkou. kdyz nenajdes, muzes vzit za vdek i nejakejma obycejnejma.

jj hned jak bude cas tak je zajdu koupit :-D

StD
05-11-2004, 00:16
...tak příště jdi rovnou na nákup a nenech rozproudit ty zbytečné pudy tady kolem. Vždyť to chvilku trvalo a TelekomunistaODS taky něco stojí...

Anonymous
05-11-2004, 13:27
No nejaky draty nikam strkat nebudu a myslim ze ani s-vhs tam nemam tak si koupim ten kabel.dik všem :-)

Čipy BT 8xx a SAA mají v sobě přepínač:
1) Composite
2) S-Video
3) Tuner (není li tuner tak druhý composit)

Samuraj
10-11-2004, 12:54
Pro všechny co nikdy nevideli S-video VÝSTUP na televizi:

Teda, je to hlavně pro Pitomce, kterýho sem už asi dvakrát přesvědčoval, že taková TV existuje, a on po mě chtěl typ, a já se vždycky vykašlal na to ho zjišťovat. Takže je to SONY KV-E2961D. Divil bych se kdyby žádná kvalitní televize dneska neměla S-video výstup, a jestli ne, tak aspoň chápu, že kvalita obrazu nebyl jedinej důvod proč tahle televize dost dlouho vedla žebříček 4:3 TV v německým Video magazínu (bylo to myslím někdy 1998-1999).

mirekv
10-11-2004, 13:05
Samuraj: TV tuner z principu nemůže mít s-video výstup!!! \/

Anonymous
10-11-2004, 13:36
Samuraj: TV tuner z principu nemůže mít s-video výstup!!! \/

Zkus se Samuraje zeptat kolik má rozlišení VHSka ??? :-E :-E :-E a bude Ti vše jasný ...

Pitomec
10-11-2004, 15:05
Samuraji, Samuraji... Nevěř všem kecům, který se povalujou v prospektech na netu - ten údajný S-Video výstup ta SONKA samozřejmě nemá a technická specifikace napsaná nějakým hňupem mně žíly netrhá... \/

Samuraj
10-11-2004, 18:35
mirekv: Za prvý sme se bavili o televizi, ne TV tuneru. A jestli vidíš nějaký principiální problém, proč TV nemůže mít S-video výstup, tak ho sem napiš!

Pitomec: Menší problém je v tom, že tu televizi mám doma a S-video výstup běžně využívám... :-)

mirekv
10-11-2004, 19:08
Samuraj: TV přijímač je vlastně TV tuner doplněný o obvody umožňující sledovat signál z tohoto tuneru na obrazovce - signálové, rozkladové, zvukové...
Po detekci jde z tuneru vždy KOMPOSITNÍ video a pro potřeby dalších obvodů se teprve dělí na složky Y a C. Je blbost tahat z TV tyto složky, když už prošly různými filtry. S-video z TV je blbost.
Jo, TV může mít kvalitnější s-video vstup, protože složkami Y a C obejdeš právě tyto filtry.

mercenary
10-11-2004, 19:36
mirekv: vím, že to ode mne nic neznamená, ale pochvala za odpověď. Je to odpověď, která mi vysvětlí něco, co jen tuším.
I když si umím představit, jsk může někdo tímto výstupem TV vybavit z marketingových důvodů: "naše obvody pro oddělení Y a C jsou revoluční a proto stojí ona TV revoluční sumu" :-E

Samuraj
11-11-2004, 10:23
mirekv: No, to sme se ovšem nedozvěděli nic novýho. Hlavně si vůbec nenapsal, proč by to principiálně nešlo, jak si říkal. Složky Y a C se ze signálu samozřejmě oddělují, a to i u úplně nejprimitivnější barevné televize. Jak asi víš tak lepší televize na to mají hřebenový filtr (stejně jako ta zmiňovaná Sony). Takže signál z tuneru se digitalizuje a prožene jak píšeš těmito filtry, kromě toho comb filtru má ta Sony třeba Digital Noise Reduction (nastavitelný v menu). No a po těch úpravách, nejen že signál jde do rozkladových obvodů, ale je taky vyveden na konektor na zadní stěnu. Není na tom žádná věda.

A že je blbost tahat z TV signál, po tom co prošel různými filtry? Když ten signál bude kvalitnější než přímo z tuneru, tak proč ne? Před časem, když sem chtěl kopírovat nějaký chráněný videokazety z půjčovny, sem signál vedl z jednoho videa do TV a od tam do druhýho videa. Fungovalo to výborně. To ovšem samozřejmě přes kompozit. To jen tak abys věděl, k čemu může být dobrý výstup z TV až po zpracování signálu. Ovšem sem přesvědčenej, že to tak maj všechny kvalitní TV.

No a ten S-video výstup používám jako zdroj signálu do PC.

mercenary: Takže jestli je kvalitnější signál z TV pouhý marketingový důvod, tak k tomu už fakt nemám co říct...

mirekv
11-11-2004, 11:03
Samuraj: Ty ses nedozvěděl nic nové, ostatní možná ano. To mi chceš říct, že signál projitý hřebenovým a jinými filtry je lepší, než čistý výstup z detektoru? Snad ten DNR. Ovšem to je zase něco jiného. A videa sem nepleť, bavíme se o TV signálu, aspoň pokud vím.

Anonymous
11-11-2004, 11:49
Samuraj: Udělám Ti z TV výstup i RGB, taky můžeš namítnout něco o rozkladu, princip je ale ten že z Compositu ať uděláš cokoli bude to kvalitou horší. Proto nebývá zvyklostí z TV vytvářet něco jiné.

Jesli to někdo vidí z toho S-video lepší je to problém úrovní.

Pitomec
12-11-2004, 02:22
Samuraj: Ty seš chlapče rád, že máš doma aspoň Selenu a vyčtený bláboly o nějakých zázračných filtrech a S-Video výstupech z TV si laskavě nechej mezi svoje kamarády někam do hospody, kde ti to možná žerou. Tady (jak už snad sám zjišťuješ) s tím nikoho neoblbneš.

Samuraj
16-11-2004, 21:29
mirekv, Bullback: Chtěl sem hlavně říct, že existují TV s s-video out. Záleží na vás, jestli jste schopni uvěřit něčemu, co jste ještě neviděli, nebo jestli zaujmete postoj jako Pitomec 'jen já mám pravdu, co jsem neviděl neexistuje'. Jestli je signál z s-video out lepší než z kompozitu je na jinou debatu. O tom se podle mě nemá cenu dohadovat, protože hodně záleží na konkrétních přístrojích. A taky je dost subjektivní to posuzovat. Každopádně já mám v TV kartě lepší signál přes s-video než z kompozitu, což je asi hodně daný 'kvalitou' vstupů na TV kartě. Signál se musí na Y a C rozdělit tak jako tak, a je rozdíl (i když ne moc velkej), jestli to udělá kvalitní digitální hřebenovej filtr, nebo jednoduchý notch filter v TV kartě - mám kartu s chipem BT878 který používá notch filtr, karty s modernějšími chipy SAA7134 a CX23881 používají už comb filtr. Tímhle ale rozhodně nechci říct, že všechny karty s comb filtrem jsou lepší než bez něho. Samozřejmě mnohem víc záleží na kvalitě tuneru. A i typů comb filtru je spousta v různé kvalitě.

Pitomec: Nesuď ostatní podle sebe, Pitomče. Ne každej je takovej chudák, aby si chodil na zdejší fórum honit ego tím, že ví, že PAL má 625 řádek. Když sem ti řek, že existuje TV s S-video out, tvrdils že to není možný, a chtěl si vědět přesnej typ. Když sem napsal typ, řek si že je to pouze mylná informace z marketingový brožury. Když řeknu že TV mám doma, takže vím přesně co za vstupy a výstupy má, tvrdíš že lžu. Takže teď bych logicky mohl poslat fotky, možná by bylo zajímavý co bys vymyslel na tohle. Nepochybuju že by si tady zase něco vyblil. :-k Ale co, to se už nedozvím, protože tohle ukončuju. Už to není diskuze, pouze ubohý osobní napadání.

Ale pokud se najde někdo jiný, kdo je na pochybách, TV můžu nafotit a poslat fotky, včetně toho diskutovanýho S-video out konektoru. Stačí když sem na sebe dáte mail.

Pitomec
17-11-2004, 13:30
Nafotit sem můžeš co chceš, ale prostě TV s S-Video výstupem není. Já chápu, že máš doma prospekty od té SONKY a čumíš na starýho ruskýho dřeváka, ale kvůli tomu se tady neztrapňuj - zatím těm tvejm kecům tady nevěří vůbec nikdo 9-)