Zobrazit plnou verzi : Je tato rychlost renderu normalni?
Špeta Marek
27-11-2007, 16:36
Mam Pentium D 2,66, 2GB RAM SATAII disky, mam HDV stopy a renderuju do 720p s force resample a asi se 2ma filtry (vetsinou zmeny barev a jasu). No render mi to dela asi 1snimek za 3s, coz pri 37minutovem filmu dela asi 68hodin, je to normalni? Nejaka rada? Vsiml jsem si ze mi totiz ani CPU nejde naplno, jedno jadro tak 70% a druhe stezi 40%.
Jak ti má někdo napsat radu, když ani nepíšeš v čem to vlastně renderuješ?!
Já snad ani neznám sw na video, který by při renderingu uměl využít obě jádra na 100%, vím to jen z diskuzí, dvoujádro nemám. Rychlost renderingu je závislá právě na použitých filtrech a jejich nastavení. Zkus schválně filtry vypnout, jak rychle to pojede.
mirekv: Ale jó, Vegas umí při renderingu využít obě jádra naplno a určitě to budou umět i další softy. Divné je, jak píše Špeta Marek, že mu ani jedno jádro nejede na 100%. Ale jak uvedl Pitomec, nevíme jakou aplikaci vlastně používá.
Špeta Marek
28-11-2007, 19:13
jo sorac, Vegas 7.0a
Jaký máš nastaven typ výstupního souboru (a kodek), jaký jsi zvolil template?
Špeta Marek
29-11-2007, 08:31
Jaký máš nastaven typ výstupního souboru (a kodek), jaký jsi zvolil template?
wmv9, mam jeden hlavni projekt 1280/720 square pixels good render quality do nej mam vsak vlozeny jako stopy projekty jednotlivych scen, ktere maji klasicky HDV template
Špeta Marek
29-11-2007, 20:24
No tak, jelikoz jsem to hlavniho projektu za boha nemohl aplikovat videobus track z vnitrnich projektu stop, tak jsem nucen renderovat jednotlive sceny to bezztratoveho kodeku, to pak naskladam za sebe a bude. Co me ale prekvapilo, tak rendering je 10x rychlejsi a to pri best na renderu. Asi to bylo prekombinovanosti tech stop, nebo nevim.
Na pomalejším stroji s jedním jádrem (Celeron 2,4) jsem se pokusil nasimulovat tebou popsaný případ a rychlost renderingu byla cca 3 frejmy za 2 sekundy při nastavení na Best. Projekt HDV 1080i (s jednou videostopou) jsem vložil do timeliny projektu 720p, přihodil jsem filtr Color Corrector a Breightness and Contrast a renderoval do WMV 1280x720. Zajímavé bylo, že chvílema opravdu nejel procesor na 100%.
No tak, jelikoz jsem to hlavniho projektu za boha nemohl aplikovat videobus track z vnitrnich projektu stop, tak jsem nucen renderovat jednotlive sceny to bezztratoveho kodeku, to pak naskladam za sebe a bude.
To už by snad bylo lepší nakopírovat všechny projekty do jednoho za sebe a potom renderovat. Projekt můžeš mít klidně v HDV a přitom renderovat do 720p.
Já snad ani neznám sw na video, který by při renderingu uměl využít obě jádra na 100%, vím to jen z diskuzí, dvoujádro nemám. Rychlost renderingu je závislá právě na použitých filtrech a jejich nastavení. Zkus schválně filtry vypnout, jak rychle to pojede.
Edius ma podporu DualCoru
Špeta Marek
30-11-2007, 15:43
To už by snad bylo lepší nakopírovat všechny projekty do jednoho za sebe a potom renderovat. Projekt můžeš mít klidně v HDV a přitom renderovat do 720p.
No ja v tech projektech uz mel i ty krivky video bus tracku a volume, nechtel jsem aby to zaalo haprovat, uz to budu mit pomalu vyrenderovane, pak to jen rekonvertuju do 3 ruznych kvalit a bude to hotove. Kazdopadne dik za snahu. Ale pro spravnou simulaci bys tam musel jeste dat nejake ty filtry. Treba ted tam mam chroma keyer na to color balance a color curves a vali to asi pul snimku za sekundu. Jinak to da tak 1,23 snimku za sekundu, coz uz je primerene, narocnosti toho projektu.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.