PDA

Zobrazit plnou verzi : Problém prosím poraďte

Carix
24-11-2007, 23:59
Zdravim všechny,

Předevčírem jsem si koupil z druhé ruky DVD Rekordér Hyundai DVR 350 a Televizi mám stařičkou Sony Trinitron (stará ale maximální spokojenost).

Tak mi DVD přišlo, já zapojil a ono nic. Snažím se kanál s DVD naladit už dva dny téměř v kuse a DVD prostě nemůžu najít. Mimochodem zapojení je klasicky Anténa - DVD - DVD - TV vše koax. Napadlo mě jestli není náhodou DVD nefunkční a tak jsem ho zkusil na novější televizi, která má SCART a spojení bylo naprosto v pohodě (Anténa -(koax) TV -(scart) DVD, tzn. DVD naběhlo, přehrávalo všechno co je v popisu uvedené prostě paráda.

Nenapadá náhodou někoho jak to rozchodit po koaxu? Rád bych používal SCART ale ta má Sonka nemá Scart a nemám teď peníze na pořizování nové TV.

Za veškeré nápady předem Děkuji!

Tom

Pitomec
25-11-2007, 06:48
DVD rekordér, jenž má modulátor (abys to mohl provozovat na TV bez AV vstupu), jsem ještě neviděl. Takže buď si kup modulátor externí (cena cca 1000-1500Kč za stereo provedení) nebo tu TV odvez do sběrného dvora a šup pro novou :-)

stani
25-11-2007, 07:10
Přesně tak, modulátor snad žádný DVD přehrávač(rekordér) nemá. Jedná se o tzv. LOOP tedy pouhou smyčku....

Carix
25-11-2007, 10:01
Tak toho sem se bál, protože ted před vánoci opravdu nemám peníze abych si mohl koupit novou TV a nemá cenu kupovat nějakou starou to radši počkám a koupím si už nějakou LCD... Ale díky moc za názory. Já měl totiž za to že to půjde stejně jako s videem video taky zapojíte přes koax a normálně ho na TV naladíte..

Díky za Odpovědi
Tom

Carix
25-11-2007, 10:12
Heleďte ještě se zeptám asi dost blbě... Když na DVD mám konektro S-Video a na PC taky dá se spolu nějak propojit? Myslím že i kabel by se tu našel

mirekv
25-11-2007, 10:14
ee, bohužel, ale Ty máš video? Tak rekordér připoj na něj přes Scart, dej funkci monitor a normálně nalaď na TV.

Pitomec
25-11-2007, 10:22
Heleďte ještě se zeptám asi dost blbě... Když na DVD mám konektro S-Video a na PC taky dá se spolu nějak propojit? Myslím že i kabel by se tu našel
Pokud je v PC ten S-Video konektor jako vstupní, tak ano. Ale většinou bývá spíš výstupní, takže pro tvoje účely k ničemu.

Carix
25-11-2007, 11:11
Tak video sice doma nemam ale vyhrabal jsem starší Satelitní přijímač. <a href="http://www.carix.ic.cz/fotky_satelit/DSC00547.JPG">Tady</a> máte fotku zadního panelu. Kdo by mě poradil jak to zapojit byl bych strašně vděčen! Alespoň než si koupim novější TV.

Ta fotka je z mobilu tak to berte s rezervou... Radši jsem to vyfotil víckrát ještě <a href="http://www.carix.ic.cz/fotky_satelit">Tady</a>

Edit: Ty fotky se uploadujou pockejte tak 10 minut, Pokud to bude pro nekoho dlouhe stahovat tak to hodim do zipu a uploadnu jako celek

Pitomec
25-11-2007, 11:37
Vem kabel SCART-SCART, zapoj ho na výstup DVD přehrávače a do vstupu DECODER (příp. VCR) u SATu a uvidíš jestli to z RF výstupu u SATu poleze ven nebo ne.

Carix
25-11-2007, 11:46
Vem kabel SCART-SCART, zapoj ho na výstup DVD přehrávače a do vstupu DECODER (příp. VCR) u SATu a uvidíš jestli to z RF výstupu u SATu poleze ven nebo ne.

Jenže já tam mam jak Decoder tak VCR takže do kterého ?

Nevím co je RF výstup

Nevím jak zjistit zda mi někde něco leze nebo ne. Mám ladit televizi? Mám ladit satelit? Jsem opravdu neznalý v těchto technologiích prosím polopatě na mě

Carix
25-11-2007, 11:51
Tak konečně se to rozchodilo ! Ale mám ještě dost drobností... Když se tedy chci dostat na DVD musim do Satelitu do Menu - Tam dát EXT Decoder a tam se mi pak objeví DVD ALE nelze pracovat s DVD bez toho aniž bych tam měl nějaké menu satelitu. Tzn. DVD hraje a tak ale pořád je tam menu saletilu.

Další vážnější problém je, že mi nehraje zvuk, zkouším to ladit a měnit všude možně ale nefunguje zvuk jen to šumí :(

Kdyby mi i s tímhle někdo dokázal pomoct ;)

mody které můžu zvolit na satelitu: Stereo A, Stereo B, Stereo C, Stereo D, Mono 1-9, Mono V

Pitomec
25-11-2007, 11:54
Tak to zkus zapojit do toho vstupu VCR (pochopitelně jenom přes SCART-SCART). Pokud to ale nejde, tak smůla.

Carix
25-11-2007, 12:04
DVD se mi objevi pouze přes konektor decoder Pres VCR je jen černá obrazovka

Carix
25-11-2007, 12:08
Už se mi tedy povedlo abych měl na jednom programu na TV DVD bez menu atak podobně ale stále se mi nedaří ten zvuk nemá někdo nápad ?

Carix
25-11-2007, 12:58
Dalším problémem je že mi nede na DVD naladit žádný kanál tudíž neni zařízení použitelné ani jako recorder...

Pitomec
25-11-2007, 14:05
Pokud máš do DVD rekordéru připojený anténní kabel (a je v něm analogový signál) a nejde nic naladit, tak může být ten rekordér po smrti (samozřejmě za předpokladu, že to ladíš tak, jak máš).

Carix
25-11-2007, 14:16
Teď to mám zapojené takhle:

Anténa ---(Koax)--- Sat. přijímač ---(Koax)--- Televize
|
|---(SCART)--- DVD Rekordér

Ty programy mě ani tolik nevadí ale hlavně mi vadí ten zvuk...

Carix
25-11-2007, 14:16
hm ten scart měl být pod Sat. přijímačem

Pitomec
26-11-2007, 13:31
Ten anténní kabel hlavně musí procházet tím DVD rekordérem, protože jinak si ten DVD rekordér ty programy může dost těžko naladit...

spyko
29-11-2007, 14:30
Zkus na televizi přehodit normu/ pal B/G /totéž VHS.