Zobrazit plnou verzi : ACID Pro 5.0
http://mediasoftware.sonypictures.com/default.asp
http://mediasoftware.sonypictures.com/products/showproduct.asp?PID=928&FeatureID=7997&FeatureTL=7995
StayMane, poradil bys odkud se dají stáhnout nějaké hudební nástroje, abych měl v Acidu větší výběr? Dík.
Nieco je na oficialnej stranke, ale myslim ze aj v zakladnej distribucii u toho acidu... Inak hladaj cokolvek na webe, podporuje uz aj VST pluginy a aj VSTinstruments... :-D
http://download.sonypictures.com/current/demosongs/
http://download.sonypictures.com/dev/soundeffects/
http://www.acidplanet.com/
Tomáš X.
02-12-2004, 21:42
Nejlepší hudební nástroje jsou:
1. SampleTank 2 XL od IK multimedia www.sampletank.com
2. Native Instrumens Kontakt
3. AKAI samply
Můžeš se vzdělávat na:
www.intelliware.cz
www.klavesy.cz
www.disk.cz
www.muzikus.cz
http://audio.komunita.cz/ak-uvod/
http://www.all-midi.com/
Tomáš X.
02-12-2004, 21:48
Každý, kdo se pokoušel amatérsky na něco brnkat nebo hrát a mrzelo ho, že ke svému vyluzování hudby nemá lepší doprovod, musí být ze SampleTanku doslova na sračku. Samohrajky za 30 000,- Kč v kvalitě zvuku akustických nástrojů poráží s přehledem. A stojí jen 9 300,- Kč.
Hawkey_tvf
04-12-2004, 08:32
Tomáš X.: ja by som si dokonca trufal povedat, ze len idiotsky snob dnes kupi akusticky klavir (za drahe prachy = aby sa mohol vytahovat pred susedmi), MIDI keyboard a DOBRY sa da zohnat za par tisic, k tomu PC fakticky zadarmo (dnes je to bezne zariadenie domacnosti a nutna potreba znacnej casti obyvatelstva), donho snad lepsia zvukovka (pre bezne hranie resp. pokusy o hranie je SB Live je good enough, ale osobne som fanusik M-Audio) a potom je to uz len zalezitost softu.
Mne sa raz znamy "pochvalil", ze kupil pianino aby ... ehm, no poviem to "milosrdne", vytazil potomkov (nie som priatel NUTENIA deti do hrania na nejaky nastroj ak NECHCU SAMY, je to najlepsi sposob zabit im kopu casu ktory by sa dal lepsie vyuzit ak by sa im nasla cinnost ku ktorej by aj mali vztah ci predpoklady - rodicia su na posudenie predpokladov casto IMHO k nicomu - maju akurat casto velke oci ako z potomka vycepuju slavneho trzlikanta, pricom realna sanca je skoro nulova) a este na moju spontannu reakciu "dobra blbost" zapotil, ze pianino straca hodnotu podstatne pomalsie ako PC. A to je programator, uz vtedy (199x) sa chystal upgradovat tu jeho 386ku, ale pokial sa nemylim, ta PCI Matrox karta mu trci v supliku doteraz :-E , keby miesto tych 50-70 l vytrepol prachy (podstatne mensie) za MIDI klavesnicu (ktora fakticky nezastarava, len sa mechanicky opotrebuva) a "postupnymi upgradmi v ramci moznosti" udrziaval PC v prijatelnej moralnej forme, asi by urobil lepsie.
Plus, MIDI zostava skor moralne mladne s kazdym novsim softom.
Plus, dam sluchadla na usi miesto outu na zosilovac - a nerusim pri cviceni siroke okolie. Skuste to s pianinom :(( .
Plus, syntak nie je len o tom skomponovat skladbu ako sled frevencii a ich dlzok trvania, ale vymyslate aj samotne zvuky - vacsie tvorive moznosti (uz vidim ako "klasici" skacu do stropu).
Plus, co ma v tom utvrdzuje, sused + jeho syn su muzikanti, kridlo ani pianino u nich nestretnete, ale PC + MIDI klavesnicu a par syntakov hej, a hravaju casto na sluchadla, a je pokoj v dome. To spontanne sami od seba, nie ze by sa im to nanutilo zvonku, takze ak je to pre muzikanta dost dobre, potom opacny nazor snobskeho amatera beriem ako demo jeho inych psychickych insuficiencii.
Hawkeyi, krásně napsáno a docela jsem se pobavil. Myslím si, že bys tento článeček měl poslat i tomu kamarátovi o kterém píšeš.Mohl by to být prekrásny dárok :-D .
Tomáš X.
05-12-2004, 11:54
S bojem zastánců analog : digitál se setkáváme na každém kroku:
1. Fotografie (dobojováno ve spotřebitelské třídě, v profi segmentu zdaleka nikoliv)
2. TV vysílání (zastánci analogu dostávají zbraně do rukou díly nízkému bitrate)
3. HiFi - poslech (odpůrci CD díky jeho relativně nízkému vzorkovacímu kmitočtu a revitalizace gramofonu)
4. Hudba - vlastní hraní muzikantů (superlevná levná komerční digitalizace je odstrašující a nahrává zastáncům akustiky)
5. Video (tady už je dobojováno, spíše bojují různé formy digitálu)
6. Medicína (zastánci filmů versus masivní digitalizace - monitor nahrazující kvalitu filmu je od 300 000,- Kč výše!!!)
7. Architektura, umění, ...
Hawkey_tvf
06-12-2004, 09:51
Tomas X.: no u fotky by som veru analog z ruky nedal, ale ak nejde o kvalitu, tak isteze aj ja mam nejaky trojmegapixlovy kompakt. A to este DLLLLHO nebude inak, a na specialne prace tu bude chemicky proces (pojem ANALOGOVY v suvislosti s fotografiou sa mi nepaci) este dlhsia ako DLLLLHO.
Co sa tyka TV tak plny suhlas, co sa tyka HiFi, tu vazne pochybujem, ci viac ako 5% typkov vlastniacich HiFi zostavu ma realne taky sluch aby poznali nejaky rozdiel, zvlast byvali navstevnici diskotek, ale my co usi este mame uzivime up to 192 kHz :-E vlastne nahravanie - no to je zas o tom istom, pokial nema niekto vedomostny background, tak ma proste smolu, video opat suhlas ze dobojovane, medicina asi tiez, s vyhradou ze ak nieco specialne tak asi tiez este furt analog.
Ale to umenie, tam by som sa starych materii nezriekol za ten svet. BTW aj pokusy nahradit klasicke materialy ako temperu ci olej akrylom a pod. nedopadaju prave najlepsie.
Tomáš X.
06-12-2004, 11:35
T a medicína - tam je to ještě větší problém, než u fotoaparátu:
klasický RTG snímek velikost A4 na filmu vůbec není legrace nahradit monitorem z hlediska kvality. No a samozřejmě jakékoliv snížení rozlišení i škály šedi může poškodit pacienta.
No a i primárně digitální obrázek, jako je CT, tak má na filmu výhody oproti monitoru: 10*10 cm obrázek na filmu má lepší rozlišení, než fullscreen 17'' monitor běžné kvality, takže na A3 film se vejde najednou tolik řezů, na kolik by jich člověk potřeboval celou stěnu monitorů. Monitor, který snese srovnání s filmem, stojí 300 000,- Kč a film se dá nosit po nemocnici a nakupte monitory po 300 000,- Kč na všechny místa, na kterých se posuzuje film. Jenže ty filmy jsou pekelně drahé, ale úvodní investice do jejich plného nahrazení je o řád někde jinde.
Hawkey_tvf
06-12-2004, 13:57
Tomas X. jo presne... aleee... ten film nie je zas az taky drahy (obojstranny so zosilujucou foliou asi stovka? ale nepamatam ci to nebolo za zubny, teda asi ako dlha obalka na listy).
To v krystalografii je to uz o inom, denzitometre nemali ani presnost ani rozlisenie na nejake presne odcitanie z filmov, takze my sme uz medzicasom plne digitalni. Zas ale... z 6 a viac milionov za masinu pada drviva vacsina na detektory, napr. co sa v Polsku robia (a Anglani na nich bohatnu :(( ) Oxford Xcalibur tak goniometer je stale ten isty s vynimkou synchrotronoveho a teraz jedneho takeho kompaktneho modelu, meni sa len detektor v poradi bodovy scintilacny -> maly CCD -> vacsi CCD -> HOVADSKY CCD a ten najsamhovadskejsi plus vsetok bordel okolo stoji +/- 20 000 000.
help://download.sonypictures.com/current/acidpro50b.exe
Tomáš X.: ja by som si dokonca trufal povedat, ze len idiotsky snob dnes kupi akusticky klavir (za drahe prachy = aby sa mohol vytahovat pred susedmi),
Troufat si muzes, ale jen kdyz budes opravdu muzikant a budes opravdu vedet o cem mluvis! Kazdy, kdo mysli hudbu vazne ti rekne, ze skutecna dynamika je pouze na akustickych nastrojich. Pokud ale chces skladat techno sekvence, tak to pak go go! :-k
MIDI keyboard a DOBRY sa da zohnat za par tisic
No mozna za par tisic sezenes MIDI keyboard, ale s nevyvazenou klaviaturou a tudis BEZ dynamiky!
nie som priatel NUTENIA deti do hrania na nejaky nastroj ak NECHCU SAMY, je to najlepsi sposob zabit im kopu casu ktory by sa dal lepsie vyuzit ak by sa im nasla cinnost ku ktorej by aj mali vztah ci predpoklady
jj naprosty souhlas!
Plus, dam sluchadla na usi miesto outu na zosilovac - a nerusim pri cviceni siroke okolie
Pokud zase budes chtit brat hru na klavir vazne, tak pak je nutne cvicit na kladivkovou klaviaturu. Klavesy, ktere se priblizuji svou "tvrdosti" a vyvazenosti jsou napr Yamaha S90(ktere osobne vlastni muj bratr) a ty v sobe maji udelanou kladivkovou klaviaturu... problem je ale cena takovych klaves... Kupoval je za 65000Kc. A stejne, kdyz cvici Rachmaninova a podobne silenosti, stejne sedne k pianinu.
Samo ze je neco jineho, kdyz cvicis veci do kapely, (napr Lordovy hamondove party v deep purple) to potom je jasne ze nebudes hravat na pianinu...tady uz smysl sluchatka maji... Tak ze castecny souhlas B-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.