Zobrazit plnou verzi : Jak odinstalovat kodeky?
Jack_lib
28-10-2004, 12:39
Dobrý den, v minulosti jsem na PC instaloval ACE media codec pro -chybami se člověk učí, udělal mi děsnou paseku :-( Bohužel se mi neodinstaloval tak jak má, zbylo mi spousta kodeků (3ivx, Matrox, Vss, Canopus, AVImszh, LEAD...). Zkusil bych to přes registr, ale nevím jak. Díky za radu.
Povypinaj si ich pomocou GSpotu alebo MMCompViewu
Anonymous
29-10-2004, 13:25
Zkusil bych to přes registr, ale nevím jak. Díky za radu.
Máš je tam všechny napsdaný a cesty ke knihovnám, napřed smaž ty knihovny a pak odkazy v registru. Pozor na jednu věc a tou je že některé knihovny obsahují více kodeků.
Jinak na přepínání je pohodlný ten MMCompView :-)
MMCompView v1.10
Copyright (c) 2003 Nir Sofer
Web site: http://nirsoft.cjb.net
Description
===========
The MMCompView utility displays the details of all installed multimedia components
(Codec and ActiveX filters) and allows you to disable and enable specific components.
nie je treba inštalovať.
:-!!!
Foolproof
21-02-2006, 11:09
Výše uvedené metody s "vypínáním" kodeků fungují spolehlivě pouze tehdy je-li kodek zaregistrován v systemovém nebo neutrálním adresáři.
Jel-li kodek umístěn v rootu aplikace nemusí být ke své správné funkci zaregistrován vůbec a přesto funguje a "vypnout" jej v této aplikaci je skoro nemožné, kromě fyzické likvidace. :-)
Taky vsak (ak je taky) potom problemy ostatnym nerobi, a teda ho vypinat ani nemusis... :-)
Foolproof
22-02-2006, 12:02
Zcela správně.
POkud jsou kodeky nainstalovány k aplikacím a nikoliv všechny natlačeny do systemového adresáře,kde si to potom system musí přebírat, je možno na disku ze "studijních " důvodů mít přehršel různých sraček a ony neškodí. :-E
Bullback
22-02-2006, 12:16
Jel-li kodek umístěn v rootu aplikace nemusí být ke své správné funkci zaregistrován vůbec a přesto funguje a "vypnout" jej v této aplikaci je skoro nemožné, kromě fyzické likvidace. :-)
Je-li kodek umístěný v adresáři sesouborem který ho požaduje registrovat se nemusí ale ani odregistrovat protože jakmile se aplikace vypne nejde ani kodek, tudíš je jasné že vypínat tento kodek je holej nesmysl. Navíc ostatní kodeky zaregistrované plošně vůbec neohrožuje.
Foolproof
22-02-2006, 19:53
Moc nerozumím tomu "...se souborem, který ho požaduje registrovat..."( ten kodek)
asi jsi se nějak přepsal.
Bullback
23-02-2006, 12:58
Moc nerozumím tomu "...se souborem, který ho požaduje registrovat..."( ten kodek)
asi jsi se nějak přepsal.
Ten program který je umístěný ve stejném adreáři, souborem sem myslel program.
Foolproof
23-02-2006, 15:17
MOžná jsem se nešikovně vyjádřil, chrěl jsem jenom říct, že vypnutí kodeku pomocí MMView nebo zrušení jeho identifikace v registru není universální.
Např. k DVBplayerům bývá dodávka kodeků, které si instalační program umísťuje do svého adresáře a zaregistruje je, tím pádem jsou použitelné pro jakoukoliv aplikaci.
Stává se (bohužel často), že kodek na některém počítači nefunguje dobře
ani v mateřské aplikaci (grafika atd.) a při nastavení s automatickou volbou grafu se tam tlačí, protože má třeba vysoký merit atp.
Jeho vypnutí pomocí MMView sice znepřístupní kodek pro ostaní aplikace, avšak v mateřské škodí dál.
Bullback
24-02-2006, 10:51
Foolproof
a při nastavení s automatickou volbou grafu se tam tlačí, protože má třeba vysoký merit atp.
Když ho vypneš tak se tam tlačit nebude. Když je jich tam víc tak je to chaoz, jednou tak a podruhé tak ...
Dávky kodeků by se měly instalovat do Program files\common files\shared\, nikoli do kořenu Windows !
Dávky kodeků by se měly instalovat do Program files\common files\shared\, nikoli do kořenu Windows ![/quote]
Suhlasím. Zložka Program files\common files\shared\ je len obyčajna zložka windowsu kde si ukladajú inštalované programy svoje subory. Podotýkam že ide o zdielanu zložku takže je ju možno bez problémov odstrániť !
miloš
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.