PDA

Zobrazit plnou verzi : Virtual Dub a VOBY?

kormi
28-10-2007, 00:58
Začínám s Virtual Dubem.Asi se budu ptát úplně hloupě,ale je je možné načíst Voby např. pomocí nějakého pluginu rovnou do VD aniž bych musel soubor (VOB) konvertovat do jiného formátu? Děkuji za odpověď.

stayman
28-10-2007, 02:06
A co potrebujes robit s tym virtualnymdabom? Sak na VOBy su ine moznosti, ak myslis strih a jednoduche upravy.

kormi
28-10-2007, 11:38
Našel jsem Virtual Dub-MPEG2 a ten čte Voby,ale ještě neumím nastavit parametry pro výstup do jiných formátů.

Jinak potřebuji jednoduše vystříhávat VOBY tak,abych nemusel konvertovat. Nějaké programy už jsem našel,ale přijdou mi nepohodlné. Ty voby pak archivuji.

Dále bych potřeboval poradit jak do toho (videa) vstoupit s nějakou grafickou tužkou.

Předem děkuji za odpověď.

Foolproof
28-10-2007, 13:47
Trošku zmatek.

Pokud chceš archivovat vystříhané voby, bez rekomprese, tak tě uršitě nemusí zajímat nastavení do jiných formátů ve VirtualDubu, resp. vlastně VirtualDUB a jeho klony vůbec. Tam je totiž výstup do AVI,MKV,OGM, ale MPG ani omylem.

Potřebuješ program typu WombleMPEGWizard, ve kterém postříháš VOB a pokud do toho nebudeš zasahovat, tak rekompresuje pouze místa střihů a zbytek nechá tak, jak to je. Nebo VideoRedoPLus.

Proč vůbec vob, taky moc nechápu, protože bez navigačního souboru, který je na DVD přicházíš o další zvuky, titulky, kapitoly a tak, co ten vob obsahuje, přitom to tam jenom zabírá místo.

Grafická tužka je na obrázky a ne na video, které těch obrázků má třeba 25 / sek a někdy jenom i polovičních :) .Co bys jako chtěl tužkovat ?

kormi
28-10-2007, 23:22
Jedná se archivaci různých prostříhaných záznamů sportovních přenosů,jejichž vstupy jsou v různých formátech - často právě VOBY. Zvuk není pro archivaci podstatný.
Myslel jsem tužku do "mrtvolky" v reálném čase by to asi bylo o jiných penězích.