PDA

Zobrazit plnou verzi : Ctění páni střihači!!!

ondra88
03-09-2007, 16:23
Dobrý den přeji
Zavítal jsem na toto forum z nekolika důvodů...hlavní z nich je že se zde nachází mnoho zručných a protřelých odborníků na práci s videem od, kterých Já amatérský střihač rodinných záběru potřebuji pomoci. Používám čas od času (když je potřeba neco kvalitne sestrihat) sony vegas, chtel bych se vás zeptat jestli jdou nejak nezávisle na sobě stříhat zvuková a video stopa aniz bych je musel napr pojedné vkládta s trimmeru(jako to dělám teď), další otázka: když použiji filtr zesvětlení u tmavých záběru zobrazuje se mi na nich cca ve proster obdelník s jiným octínem světlé - zůstane tam i po exportu kompletního videa? Dále pak když chci vásledný film převést na DVD je nejlepsí ho z vegasu vyrenderovat v AVI? a PAL dv nebo nekomprimováném formátu no a úplně poslední otázka : pouzivam skvely program convertxtodvd - je nejaky kvalitnejsi? jedine co mi vadi je to ze se v nem daji vytvorit opravdu velice jednoducha menu ..doporucili by jste mě DVD Architect? nebo nějaký jiný program.
Děkuji mockrát za váš čas a doufám že alespoň z Vás mi odpoví.

stayman
03-09-2007, 21:46
Vsimni si hlavnu listu s ikonkami, jedna z nich je ta prava, takze si odomkni stopy od seba a strihas nezavisle audio od videa... Neviem co myslis za filter, takze neporadim... DVD je mpeg2 a nie Avi, a neviem co je convertxtodvd, takze neporadim.

ruy
13-09-2007, 18:25
..tak ako píšeš na občasné domáce zábery tak len na to je vegas asi aj zbytočný luxus - ale odhovárať ťa od neho určite nemienim
..a ak máš na mysli vsodivxtodvd tak ten určite postačuje (jednoduchy a spolahlivy občas drbne =) ) - a pokial ide o menu tak da sa robiť aj napr. v nero alebo"
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/zpracovani_videa/neodvdvideo-8-lp/

..a k dvdarchitektovi stačí ak si trocha počítaš tu na fóre a rozhodnutie je na tebe

danny1
15-09-2007, 15:12
Také jsem před časem s Vegasem začínal,proto vím,že není nad to,začít "od piky".Snad Ti tento odkaz alespoň do začátků pomůže,jako mě. http://tracker.boodin.org/Wikka/?wakka=SonyVEGAS :)