PDA

Zobrazit plnou verzi : Jak na menu v DVD Architect 4.0 ?

Penax
02-09-2007, 14:18
Zdravím a pozdravuji.Po zjištění,že na mou otázku ohledně menu v Pinnacle mi asi nikdo neodpoví,zkouším tedy jiný dotaz.Ten samý problém, ale v DVD Architect.Nejsem zas takový amatér abych neuměl vytvořit tlačítka s odkazy na jednotlivé kapitoly a vytvořit třeba i podmenu.Však tlačítko přehrát vše nedovedu udělat ani v DVD Architect.Copak žádný Soft nedovede udělat script do kterého se napíše co přehrát za sebou,tak aby se to po první kapitole nevracelo zpět do menu a přitom každá kapitola šla přehrát zvlášť? Nějak to jít musí protože je to skoro na každém DVD.Nevím jestli jsem můj problém popsal dost srozumitelně,ale už mi jde z toho hlava kolem.Disk mám zapráskanej daty a nemohu se hnout z místa.Děkuji.

Penax
02-09-2007, 15:07
Tak tentokrát si odpovím sám.Po několika minutách zkoušení jsem na to přišel.DVD Architect umožňuje vytvořit to co jsem potřeboval a to je Playlist.Do něho se zadají video sekvence v pořadí tak jak mají být přehrány.Dokonce jdou pohodlně přesouvat mezi sebou.Pak stačí jen vytvořit tlačítko a přiřadit mu tento Playlist jako akci.Teď jenom jestli to všechno půjde bez problému přepočítat do DVD,tak aby to zůstalo vše funkčí a bude to super. Střihu zdar.

Saxel
03-09-2007, 12:55
V "Media Properties" máš volbu "End Action" a v ní nastavíš "Destination" na další klip. To je celé.

Mike
05-09-2007, 09:45
Zeptas se a za 3/4 hodiny si hned odpovis :) super

Penax
10-09-2007, 15:41
No tak zase super to neni.Asi jsem to zakriknul.Menu sice udelam a pri simulaci v PowerDVD na PC me vsechno funkuje normalne.Problem nastane v DVD prehravaci.Tlacitko prehrat vse bez problemu,ale jak spustim kapitolu, tak na prehravaci naskoci jeho obrazovka z logem a ja musim zmacknout play aby se vubec kapitola rozjela.Coz mi pripada dosti divne.Na PC staci dat jednou play na zvolene kapitole a rozjede se.Tak to tady ruzne zkousim a na nic nemohu prijit.Pro rychlejsi praci uz mam vytvoreno menu pouze s jednou kratkou kapitolou a stale nic.To je alespon problemek.

Penax
13-09-2007, 21:50
Tak opet si odpovim sam.Cely problem byl ve vypalovacim Softu na coz jsem,ale prisel uplnou nahodou.Ze sameho zoufalstvi jsem upustil od meho milovaneho CloneDVD a zkusil prepocitane DVD vypalit pomoci Nero Burning ROM.Verte nebo neverte DVD a jeho menu je zcela funkcni,tak jak je to videt v preview v DVD Architect.Kombinaci paleni CloneDVD a Nera jsem zkousel alespon 5x protoze jsem tomu nemohl uverit,ale je to tak CloneDVD nejakym zpusobem upravi uplne nesmyslne ifo soubor na DVD.Ostatni DVD pali bez problemu,ale na DVD vytvorene v Architectu udela nejakou zmenu.

1hroch
14-09-2007, 07:07
Ja to tvrdim porad, ze musi mit v Architectu nejaky odlisny zpusob navigace od ostatnich softu, viz muj problem se zpetnym previjenim:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3999
1/4 roku jsem si se Sonym dopisoval, posilal mu i DVD, ale podle nich je vse v poradku.

MikeM
14-09-2007, 08:04
jak zmenim obrazek klipu v menu ?
1, vyber nejake mrtvolky z daneho klipu ?
2, vlozenim obrazku (napr. animovaneho gifu nebo jpg) ?
dik

Penax
15-09-2007, 05:46
Jde to jednodušeji.V Menu je video klip prakticky jako tlacitko.Takze v Button Properties staci zmenit Buton style na Image only a pak zmenit i Start time na cas pozadovaného statickeho obrazku z klipu.Jeste neumim s DVD Architectem,ty spravna kouzla,ale jiste je,ze je to zatim nejlepsi program na menu,ktery jsem kdy zkousel.

Saxel
18-09-2007, 09:26
jak zmenim obrazek klipu v menu ?
1, vyber nejake mrtvolky z daneho klipu ?
2, vlozenim obrazku (napr. animovaneho gifu nebo jpg) ?
dik
Jestli máš na mysli změnu toho náhledu na klip, pak v Button Properties, na záložce "Media", změnit "Thumbnail Properties".