Zobrazit plnou verzi : !!!! Vegas a převod videa do DV !!!!
nazdárek.už jsem z toho neštastnej!!!! Při převodu videa do kterýhokoliv kodeku ( xvid, Mpeg4, uncopresed, MP2) prokládaně Upper field First, je vše v pohodě, i pohyblivý titulky. Je vidět plynulé rozřádkování při prudkých pohybech - vše je ok! Ale jak video převedu do DV videa - Upper field First, tak při prudkých pohybech jsou pohyblivý titulky který jsou dělaný ve Vegasu hrozně trhaný a video pokud není pozpátku je v pohodě. a jak dám při renderingu Lower field firt, tak zas titulky ksou dobrý ale video se trhá. Celý se to jakoby rozfázuje, a jedno je v pohodě a druhý zase trhaný. co stím? Ps: už jsem vyzkoušel i Mainconcept DV z download TV Freak ale problém je neustále. :-((( :((
Tomáš X.
18-10-2004, 22:03
MPEG-2 nebo dokonce MPEG-4(DivX) jsou podstatně více ztrátové kodeky, než je DV. Kompresní utility jsou zařízené především na to, že jak zdroj dostanou úplnější informaci a jejich úkolem je zmenšit množství informace tak, aby to bylo vizuálně co nejméně poznat. Ovšem to, o co se snažíte Vy, je pravý opak. Udělat z méně informace více!!!
DV enkodér je zařízen především na to, aby z úplné bitmapy v každém frame udělal mírně zkomprimovanou bitmapu. Na domýšlení si informace tam, kde v MPEG-1,2,4 chybí, na to vůbec není zařízený a optimalizovaný. Musí to dělat tak, že z MPEGu si nechá vyrobit každý frame zvlášť na "úplnou" bitmapu a na to pak aplikuje svůj princip komprese. Jenže MPEGy jsou založené kromě jiného na tom, že se hladá vektorová závislost mezi framy, že se počítá s omezenou schopností lidského zraku vidět 50 půlsnímků za sekundu, takže MPEG něco vypustí a spolehne se na setrvačnost zraku a DV to hezky otrocky domyslí a mlaskne tam fiktivní neexistující detaily, kterých si už oko všimne, ....
Ziadne nastavenia si nevsimaj, len u tych reversov pouzi flicker, alebo len prehod polsnimky.
Tomáš X.
18-10-2004, 22:10
StayMane, ten elaborát, co jsem popsal, ale má taky logický základ, ne?
pierrek: nemuzes davat do DV s nastavenim upper fieald first, protoze dv je jen a pouze lower field first, takze tvuj vysledek je ten, ze vegas tomu cpe faramy s upper filed, coz kodek ignoruje a zkoduje to jako lower field first a tim prehodi pulsnimky a prehravani bude trhane, takze zmen na lower field first...
Ak zmeni u iba toho reverzneho klipu, nic neignoruje
pierrek: nemuzes davat do DV s nastavenim upper fieald first, protoze dv je jen a pouze lower field first, takze tvuj vysledek je ten, ze vegas tomu cpe faramy s upper filed, coz kodek ignoruje a zkoduje to jako lower field first a tim prehodi pulsnimky a prehravani bude trhane, takze zmen na lower field first...
To je sice hezký a máš pravdu, a už to funguje i s rolo tituly, nic se neseká, než OVŠEM !!! a teď to příjde!!! - dáš jeden záběr pozpátku!!! Tím se ti změní ten kousek na Uper field First av še je po renderingu v pohodě. jen ten kousek se seká. I když ho přehodím na Lower, problem je stejný, Zkus to a uvidíš. A o Smart deinterlace mi ani nemluv! To je taky kapitola sama o sobě!
To je sice hezký a máš pravdu, a už to funguje i s rolo tituly, nic se neseká, než OVŠEM !!! a teď to příjde!!! - dáš jeden záběr pozpátku!!! Tím se ti změní ten kousek na Uper field First av še je po renderingu v pohodě. jen ten kousek se seká. I když ho přehodím na Lower, problem je stejný, Zkus to a uvidíš. A o Smart deinterlace mi ani nemluv! To je taky kapitola sama o sobě!
jo to vim, upozornoval jsem na to vyrobce uz u verze 4 a v petce je to porad, je to proste chyba vegasu, ja to resim tak, ze manualne prehodim pro ten klip field order a pak je to OK, ale obcas na to taky zapomenu a pak se divim :-)
co se ti nelibi na smart deinterlace? ten je prece na neco uplne jinyho...
jo to vim, upozornoval jsem na to vyrobce uz u verze 4 a v petce je to porad, je to proste chyba vegasu, ja to resim tak, ze manualne prehodim pro ten klip field order a pak je to OK, ale obcas na to taky zapomenu a pak se divim :-)
co se ti nelibi na smart deinterlace? ten je prece na neco uplne jinyho...[/quote]
A kde nastavíš Field order ? Já myslel že smart deint. je na zrušení prokládání, nebo přehození půl snímků, nebo? Rád se poučím. A ještě jedna věc - to nemluvím o tom kdzž chci video zpomalit, tak po renderingu je sekaný ještě víc, přitom v prewiu okně je vše OK. Je smutný že Vegas o sobě tvrdí že je profesionální editor, když tam má takovou CHYBU!!!! A ještě nepodporuje žádný RT karty!
naco nastavovat field order? vzdyt ti to ty pulsnimku zrusi, prohazovat pulsnimky nejde, kdyz tam zadny nezbydou
jo ten vegas v tomto smutny je, ale zase na druhou stranu ne kazdy potrebuje realtime kartu, vsichni o tom mluvi a stejne ji nemaj
to ze je obraz po zpomaleni trhany je logicky, to jinak nejde
naco nastavovat field order? vzdyt ti to ty pulsnimku zrusi, prohazovat pulsnimky nejde, kdyz tam zadny nezbydou
jo ten vegas v tomto smutny je, ale zase na druhou stranu ne kazdy potrebuje realtime kartu, vsichni o tom mluvi a stejne ji nemaj
to ze je obraz po zpomaleni trhany je logicky, to jinak nejde
No psal si že - ja to resim tak, ze manualne prehodim pro ten klip field order a pak je to OK. A na co je teda Smart Deinterlace. Já tyhle věci nikdy nepotřeboval , protože jsem vše dělal v Progresive scan. Ale teď musím prokládat, když to běží na TV.
Ziadne nastavenia si nevsimaj, len u tych reversov pouzi flicker, alebo len prehod polsnimky.
pls..to se dá nastavit kde a jak (myslím to přehození půlsnímků)?
Na clip pravym tlacidlom mysi: Properties -> v prvej zalozke mas Reduce Interlaced Flicker -> v druhej zalozke u Field Order mas tie polsnimky... Ked to spravis takto, reverse je ciste jak vino :-)
Jak dondu dom, hnedka to vyskúšám... 8-) :BB: 8-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.