PDA

Zobrazit plnou verzi : Co je to za typ rušení?

leo
18-10-2004, 10:03
Zde je odkaz (1,66MB):
http://kocour.wz.cz/test.wav
Je to nahráno z rozhlasu (Proglas), poslední dobou jsou všechny nahrávky vážné hudby takto przněny. Rád bych věděl, zda toto rušení může způsobit přenos signálu vzduchem (než jim vynadám :(( ). Podle mne to zdrbali již někde ve studiu - setkali jste se někdo s tímto typem zkreslení? Když už jim budu psát, tak bych třeba mohl poradit, co mají shnilého v systému a jak to napravit (je to v mém zájmu :-) ). Zvuková karta je vyloučena (SB Extigy i integrovaná se chovají stejně), samotný počítač také (zlobí to i při použití samotné SB Extigy bez připojení do počítače). Buď to nachytalo v luftě (ale ostatní FM stanice jsou OK) nebo ve studiu. Díky za odpovědi.

mirekv
18-10-2004, 12:10
leo: u rádií je to celkově k :-k , snaha každého rádia je být co nejhlasitější, přitom musí dodržovat normy (hlavně překročení špičkového zdvihu), takže se vše děje na úkor dynamiky. U vážné muziky je to katastrofa. Mám možnost sledovat, co leze do/z Optimodu u Evropy2 - totálně potlačená dynamika.

Atkins
21-10-2004, 13:14
se domnivam, ze to neni "z luftu" ale nekorektni digitalisací. Hodně stanic používá tzv. AUDIO servery na kterych b diskových clusterech leží tuny audio souborů, zpravidla ve formátu MP2 ale v rámci úspory nákladů mnozí používají MP3 či dokonce RM a to i ve velmi nízkých datových tocích což je specialně u vážné muziky obrovsky znát. Pro jistotu se pokusím udělat nahrávku "proglasu" z DVB-T. Uvidíme, zda to tam bude taky. Mimochodem - ty smyčce měly být současné nástroje či nástroje hostorické ? (staré violy apod.). :-((

leo
29-10-2004, 15:49
Tak už jsem jim napsal, jsem zvědav co na to řeknou. Ty smyčce by měly být staré violy, ale tu nahrávku jsem zrušil (to opravdu není k poslouchání). Co se týká ploché dynamiky ( jak psal mirekv), tak toho jsem si užil dost u gramofonu (některé nahrávky totálně zmršené - a přesto jsou lidé, kteří na gramec nemohou dopustit). Nahrávky z FM rozhlasu jsou tuším omezeny frekvenčně na nějakých 15kHz, což není až takový hřích jako to, co leze z toho Proglasu. Uvidíme, co na to redakce odpoví (jestli odpoví). Dík