Zobrazit plnou verzi : vegas capture z NFTS kamery 8
jak mám nastavit aby to slo nahrát do vegasu protože ted to vychazi minuta 1,2 GB ??? 720x480x24 25,000fps progresive SONY YUC codec, audio 44100 16 bis stereo uncompres a z windows movie maker to je 15MB jen kodeky jsou Windows Media video a audio ? grabuji to přes ATI 9600 all in wonder
Preco zrovna do toho kodeku??? Preco nie do DV??? Preco s takym rozmerom pre NTSC ???? Preco ???? A na zachytavanie je ina sekcia, tu sa riesi uz editace
a jaky rozliseni ma tedy NTSC ?? a v Sony video capture jde nastavit kodek??
a jaky rozliseni ma tedy NTSC ?? a v Sony video capture jde nastavit kodek??
Take ako uvadzas a aj s tym kodekom to ty sam pises.
ten SONY to vybírá samo a nikde nemůžu najít kde ho změnit ?
jsem z toho jelen - co mám tedy nastavit ?
Pri Capture sa nic nenastavuje (iba ak PAL, alebo NTSC pri analogu), iba sa kopiruju data do PC !!!!! Presne povedzte aky typ je to kamery, zda sa, ze je to analogova a v NTSC ???
je to starodávna 8 a navic je v NTSC má výstup mono a video na cinc, jak to z ním mám prosím dostat
Foolproof
04-08-2007, 20:16
Hned v prvním příspěvku psal, že to grabuje přes AtiAllinWonder.
Nejlépe by bylo nainstalovat AtiMultimedia center, je zadarmo a k převodu do PC použít toto. Potom to zpracovat třeba ve Vegasu, není podmínkou, že ve Vegasu to musí být i nagrabované. Těžko říci, co ten MMC nabídne, ale pokud to budeš chtít mít kvalitní, budeš muset respektovat něco podobného, co nabízí Vegas, totiž nějaký MJPEG, tedy veliké soubory, jinak musíš komprimovat a bez zkušeností mohou být výsledky všelijaké.
Hned v prvním příspěvku psal, že to grabuje přes AtiAllinWonder.
Bohuzial ale pisal, ze to robi cez Vegas a ten ine, ako DV nepozna, takze je jedno, ci je to ATI, alebo nieco ine \\/
je to starodávna 8 a navic je v NTSC má výstup mono a video na cinc, jak to z ním mám prosím dostat
No spustis Capture, nastavis na NTSC a natahujes do PC do DV AVI. To je vsetko.
Foolproof
04-08-2007, 23:51
Bohuzial ale pisal, ze to robi cez Vegas a ten ine, ako DV nepozna, takze je jedno, ci je to ATI, alebo nieco ine \\/
Z analogového zdroje si vnitřně udělá DV, ale je potřeba to nastavit a je otázka, jestli to Vegas na Ati dovede, jaké rozlišení mu PC zvládne bez vypadnutých snímků, to chce pár testů.
Kamera NTSC na kartě určené pro naši zemi, tedy PAL taky není triviální, Pinnacle to neumí vůbec, nastavíš 640x480, ale jak je to s barvama apod. ví pánbů.
Ve Vegasu NTSC nenastavíš, jedině v ovladači zachytávací karty. Jak nastavíš projekt je úplně jedno, na to zachytávání to nemá vliv.
Z analogového zdroje si vnitřně udělá DV, ale je potřeba to nastavit a je otázka, jestli to Vegas na Ati dovede, jaké rozlišení mu PC zvládne bez vypadnutých snímků, to chce pár testů.
Kamera NTSC na kartě určené pro naši zemi, tedy PAL taky není triviální, Pinnacle to neumí vůbec, nastavíš 640x480, ale jak je to s barvama apod. ví pánbů.
Ve Vegasu NTSC nenastavíš, jedině v ovladači zachytávací karty. Jak nastavíš projekt je úplně jedno, na to zachytávání to nemá vliv.
Ale nastavis, je to v hlavnych preferenciach, praveze kartu ber ako HW a potom je to jedno, ci je to ATI, alebo NVIDIA alebo ... \\/ 9-)
jen to zopakuji, ve vegas capture ve video preferencích mám nastavit jak píše Foolprof , nebo jak říká Stayman v hlavních preferencích tedy sony video capture-options-preferencess...-capture-custom frame rate ??? a tam nastavím tedy 29,970 nebo 25,000 ???
a rozlišení ? 720 nebo 680?? mám P4 3 Ghz 2 GB RAM, disk 2xRaid a 2 samostatný takže sestava to asi zvládne
Foolproof
05-08-2007, 10:51
to Dennis
Rozlišení takové co největší, aby nevypadávaly snímky při zachytávání. To závisí na výkonu PC. Vyzkoušet, papírové parametry PC ještě neznamenají, že to půjde jak po másle.
to Stayman
V hlavních preferencích je akorát možnost vybrat případný externí capture program, ale normu onoho "hardware" Vegasem těžko změníš, pokud bude Secam, zůstane Secam atd a datový proud do Vegasu půjde řekněme raw.
Musí se to navolit v tom "hardware". Zkusil jsem si to a jde to změnit i v tom Pinnacle, ale ne v rubrice "Capture capture", ale v "capture" (jak zřejmé a intuitivní:) ), tam co jsou ty táhla na jas, kontrast a pod.
Potom už se v rubrice "Capture capture" nastaví akorát snímky a rozměr a táhlem "kvalita" (taky pofiderní)
jen to zopakuji, ve vegas capture ve video preferencích mám nastavit jak píše Foolprof , nebo jak říká Stayman v hlavních preferencích tedy sony video capture-options-preferencess...-capture-custom frame rate ??? a tam nastavím tedy 29,970 nebo 25,000 ???
Ano, v tých hlavnych preferenciach nastav 29.970(NTSC) a pomocou WDM ovladacov ti to naberie do DV kodeku. To je vsetko.
Stayman : děkuji to jsem potřeboval :-) a je normální ze minuta ma cca 1 GB ???
Stayman : děkuji to jsem potřeboval :-) a je normální ze minuta ma cca 1 GB ???
Tak to uz normalne nie je, takze asi pozri este nastavenie kodeku podla toho obrazku, co tu daval fulprofesor, ale ja som tam mal vzdy DV. 60 minut = cca 13GB
Foolproof
05-08-2007, 19:37
Hm..
Kodek nenastavíš, už při stisku capture máš jenom 2 možnosti, HDV a DV a jenom DV umožňuje analog, to si Vegas obsluhuje sám, proto jsem navrhoval chytat to v tom AtiMMC, oni k té kartě nějaký nahrávač určitě mají.
tak jsem to zachytil pomoci ATV2000 tam šli nastavit kodeky i rozlišení, díky za pomoc
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.