Zobrazit plnou verzi : Sony Vegas vs. WMP
Po inštalácii Sony Vegas mi pán Sony rozhadzal kodeky pre Windows Media Player, takže DV a DVD mi neprehráva korektne (DV prehráva čiernobielo a DVD v nesprávnych farbách s nádychom žltej...). Ten DV kodek som odstavil priamo v Options vo Vegase, keď som zapol natvrdo používať Microsoft kodek a odvtedy mi prehráva DV korektne. Ale DVD mi blbne aj naďalej. Skúsil som zapnúť High compaktibility with AVI2.0 v Options, ale žiadny efekt to nemalo (funguje len vo výstupnom súbore). Viete ako to napraviť ? (nemyslím teraz rady typu odinštaluj Vegas... aj keď to fakt pomôže :-))
S Vegasem se nainstaluji i DirectShow kodeky od MainConceptu pro prehravani MPEG2. WMP zrejme pouziva je misto puvodnich. Slo by jim teoreticky zmenit Merit, aby se nepouzivaly, ale je to slozity, radsi spis pouzij nejaky jiny prehravac, u ktereho lze rict, co ma pouzivat - treba Media Player Classic.
Co se tyce DV, tak se mi nezda, ze by na to mel mit Vegas vliv, ten prepinac co je ve Vegasu, tak by mel fungovat jen pro Vegas a stejne tak by mel fungovat DV kodek jen pro Vegas.
Áno, keď použijem iný prehrávač pre DVD (Windows Media Classic, Nero Media, ...), tak to fičí. Ale len WMP prehrá DVD korektne a môžem v ňom odhaliť prípadné chyby a dokonale odladiť DVD ešte pred napálením. WMC má občas problémy s tlačítkami a Nero "prežuje" aj neplatné inštrukcie !!!
Sony mi proste vyprodukuje v compe neštandartné prostredie a to som rád, že mi tam nenaištaluje nejaký rootkit :-) Potrebujem to vyriešiť. Nedá sa registroch natvrdo prepísať pre prehrávanie kodek microsoftu (niekde pre WMP alebo DirectX) ?
Sony proste zaregistruje své kodeky do DirectShow a to že WMP (resp. DirectShow) sáhne po nich je už věc jiná. Ty kodeky mají všechny nastaveny stejný Merit (což je preference kodeků), takže je jen na WMP, který z nich si vybere. Preference v registrech najít jsou, po minutě hledání v Googlu jsem našel Windows XP Video Decoder Checkup Utility:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=de1491ac-0ab6-4990-943d-627e6ade9fcb&DisplayLang=en
Ten by mel umet zmenit preference MPEG-2 kodeku, tak to zkus, pamatuji si, ze neco takoveho umela nejaka utilita, ale uz si nepamatuju ktera
Tak uz vim: hledej RadLight Filter Manager
Foolproof
25-07-2007, 22:33
:)
Jenom je třeba pamatovat, že změna priorit filtrů v systemu má za následek změnu pro všechny programy, které systemový enumenator volají, nejenom WMP a tedy výsledky takové činnosti jsou nepředvídatelné.
Proto bych doporučil použít jakýkoliv jiný player, u kterého lze přesně definovat jaké CLSID na jaký MediaType či SubType má použít, byly tady jmenované, třeba MPC,Zoom a mnoho jiných.
Pro "odlaďování" DVD před vypalováním není WMP určitě to pravé ořechové s jakýmikoliv filtry.......
...Pro "odlaďování" DVD před vypalováním není WMP určitě to pravé ořechové s jakýmikoliv filtry.......
Přesně tak (tady by se hodil smajlík ve tvaru tvého avataru). A Abych neby úplně off topic, já jsem si oblíbil přehrávač VLC media player.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.