PDA

Zobrazit plnou verzi : Jak zpracováváte krátké eventy

Tomáš X.
15-10-2004, 10:44
Často ze záběru musím vystřihnout zatřesení s kamerou, zvlášť u zoomovaných záběrů, zakolísání u shiftu, takové to "bezradné" sem-tam, když někdo vleze do záběru nebo jiné rušivé elementy (reklamní bilboard na nějakou pakárnu u shiftu po historickém náměstí, ....)

Tím vznikají kraťoučké eventy, u kterých mám problém je spojit. Když je nechám prolnout, tak z nich nic nezbyde a budou tam v neprůhledném režimu třeba jen sekundu, což je málo, když je posadím za sebe, tak je z toho trhaný záběr. Nemá někdo nějaký šikovný fígl? Napadá mě zmultiplikovat poslední frame předchozího eventu a první frame následujícího a přes ty to prolnout, ... ???

Jo a taky co když chci prolnout obraz navazujících eventů, ale originál zvuk, který chci zachovat, navazuje. Bylo by pěkné, kdyby existoval nějaký hodně vymakaný způsob, který by dokázal urychlit pauzy ve zvuku. Teď zruším grupování obrazu a zvuku, prolnu obraz a ve zvuku vystřihávám pauzy mezi větami. Blbá piplačka. Třeba když chci vystřihnout kus rozostřeného obrazu, ale ponechat zvuk - stříhám jednu prohlídku hradu s komentářem, takže průvodkyni většinu doby není vidět na pusu, proto rozsynchronizování není většinou na škodu.

stayman
15-10-2004, 11:14
Ak vystrihujes cast obrazu, je logicke , ze o nadvaznost prides a ak pri tom ponechavas zvuk, je zase logicke, ze prides o synchronizaciu... Jedine co ti mozes poradit a ako to robim ja je, ze opakujem zaber, teda pouzijem insert.

MOJE
15-10-2004, 11:57
Spomaliť záber, záber+REVERSE záber+záber (pri budovách, ....) B-)

MOJE
15-10-2004, 12:00
Alebo urobiť FLASH a potom natočený statický obrázok s okrajom ako fotku (a tým prekryješ nepotrebné zábery a divák má čas si pozrieť to čo chceš ukázať B-)

Tomáš X.
15-10-2004, 12:14
To MOJE: díky za náměty - jo reverse může být šikovné.