PDA

Zobrazit plnou verzi : Koupím PC sestavu schopnou nahrávat TV do MPEG4 (Divx, Xvid, WMV)

pepppa
13-06-2007, 04:22
Předmětem poptávky je : Koupím PC sestavu schopnou nahrávat TV do MPEG4 (Divx, Xvid, WMV)

Výše požadované ceny : 2 000 - 5000 Kč

Místo výskytu poptávajícího : a) Plzeň, b) do Prahy jezdím často
Akceptovatelné způsoby dodání : a) Osobně b) Poštou lze, ale zaplatím až po ověření funkčnosti
Stránka s informacemi o produktu :

Další komentář : Nestačí mi ujišťování, že nahrávání do MPEG4 určitě půjde, ale reálné ověření některým z těchto způsobů
a) u Vás s Vaší TV kartou, která zůstane v sestavě,
b) u Vás s moji vlastní TV kartou, kterou Vám k ověření zapůjčím
c) u mě
Na operačním systému mi nezáleží.
Sestava může být středně výkonná i málo výkonna (postačuje ostatně už Pentium PIII 300 MHz/Celeron 433 MHz, ale lze i výkonnější procesor, grafická karta stačí integrovaná), podstatné je ukládání do MPEG4 v nízkých datových tocích včetně nízkých toků zvuku. Ať už firemní aplikací např. Leadtek PVR, nebo s pomocí free ATV2000 či free MS encoderu, které by měly fungovat u většiny TV karet.

Foolproof
13-06-2007, 13:52
Nebude to moc drahé ?

Sevo
13-06-2007, 14:03
Přiměřené. Nevím, proč bych si měl kupovat něco nadupaného, když hry vůbec nehraju a doposud mi pro tento účel plně postačovalo PIII 300 MHz

Foolproof
13-06-2007, 17:42
Nevím sice který nick je který, protože reakce je formulována v první osobě, ale dovedu si představit, jak se kvůli marži 150 Kč na celé akci nabídky jenom hrnou.

Myslím, že nejlepší by bylo obejít bazary a sběrné dvory.

Moc si to P3 už nepamatuji, ale já jsem měl kartu s hardwarovým enkoderem do MPEG2, protože softwarově mi určitě nešlo MPEG4 realtime z analogu ve větším rozlišení než nějakých 320x240, což je tak pro mobilní telefon.

Na mém ještě velmi slušném stroji mám zátěž procesoru přes 50 % při rozlišení 720x576 - viz obr. při capturingu TV vysílání, moc nevěřím tomu, že by byl někdo kvůli již výše zmíněné marži ochoten prokazovat jak to bezva funguje na nějaké hrklávce.

pepppa
14-06-2007, 01:53
Aby nedošlo k nedorozumění - 320x240, framerate 8/s jde zcela bezpečně i na Pentiu 300, to není třeba prokazovat. A je fuk, jestli to bude Pentium 300 MHz či DualCore, pokud se to vejde do 5 000 Kč Ale problém může být v inkompatibilitě karty s deskou apod, a jedině o to jde.

Jano
23-06-2007, 00:12
Aby nedošlo k nedorozumění - 320x240, framerate 8/s jde zcela bezpečně i na Pentiu 300, to není třeba prokazovat. A je fuk, jestli to bude Pentium 300 MHz či DualCore, pokud se to vejde do 5 000 Kč Ale problém může být v inkompatibilitě karty s deskou apod, a jedině o to jde.

Asi je vonku veľmi teplo - počkaj na podzim ,aj ceny budú nižšie ....

Pitomec
23-06-2007, 07:22
Ono je hlavně otázkou, co si má člověk představit pod pojmem "nahrávat do MPEG-4"... - jestli nějaké rozlišení alá velikost displeje mobilu a počet snímků tak na úrovni víceméně statických obrázků, anebo MPEG-4 v podobě třeba SAT vysílání (HD). Každopádně pokud by to měl zvládat PC 300MHz, tak to bude chtít HW kartu a tu nikdo neprodá ani za těch 5t.Kč, natož s celým kompem dohromady :rolleyes:

Sevo
25-06-2007, 10:06
Zcela bezpečně to funguje bez HW karty: stařičký Dell 300MHz, TV karta stařičká levná Pinnacle PCTV (ten typ co ještě dobíhal od předchozí firmy koupené Pinnaclem, jméno jsem už zapomněl), aplikace MS Encoder pro WinME - nastavení: 320x240, framerate 8/s, tok obrazu 210 kbit/s, tok zvuku 20 kbit/s - kvalita obrazu i zvuku na dokumentární filmy více než dostatečná, dokonce plně dostačuje i na konverzační komedie. Na sport nebo akční filmy samozřejmě velmi málo, ale o to mi nejde.

Pitomec
25-06-2007, 21:11
Tak zrovna film bych teda v 320x240/8fps vidět nechtěl (když vezmeme v úvahu, že normálně je to 720x576/25fps) :-k