PDA

Zobrazit plnou verzi : AfterEffects - nejkvalitnější výstup z bitmapové animace na DVD?

Serpentin
24-04-2007, 12:08
Zdravím,

mám problém s výstupem animace z AFX. Je to dělaný z naskenovaných obrázků, který mají jemný černobílý linky. Tyto linky při přehrávání strašně kmitají v jemných pohybech, i když se mají jen pomalu plynule pohybovat... To mě štve!
Projekt mám jako PAL 720x576 (DV pixel asect). Vyrenderoval jsem to do MainconceptDV codecu, V AFX render enginu jsem nastavil field order jako off - tedy to chápu jako progresive.
Toto video už při přehrávání dost flickeruje v jemných šikmých pohybujících se linkách.
No a na DVD to dám do mpegu - tam mám dát upper filed first? Někde jsem četl, že mpeg na DVD má být upper - je to tak?
Co když to dám taky do progressivu?
Je to na videoprojektor.

Nevíte někdo jak na to? Kde je chyba?
kodek? ( na kvalitní bitmapové animace s spoustou drobných linek)
field order?
mpeg2 field order?
nějakej fór v AFX?

Díky za radu, jsem z toho dost neštastnej

ai
24-04-2007, 12:59
1. z toho AE bych to exportoval uncompressed a to bych nacet do strihiveho programu a pak export do mpg z timeline anebo ten mpg bych udelal z toho uncompressed, nevim co s tim delas, vyhnes se te mezikompresi do DV

2. aplikuj nejaky jemny blur v tom AE

urcite by byl nejaky fundovanejsi postup, ale toto bych rozhodne zkusil

Serpentin
24-04-2007, 20:44
Ok - to je logický! A všechno progressive, nebo mpeg udělat upper?

clee
25-04-2007, 21:49
tak prvne si nastav projekt na progressive, vyzen to ven jako nekompresovany nebo lossless avi a pak to nacpi primo do nejakyho mpeg enkoderu a enkoduj jako progresivni video...

Serpentin
26-04-2007, 00:37
díky - už abych šetřil na další disk...
Už jsem to prubnul - je to supr. Nechápu proč jsem to dřív dával do toho DVkodeku - asi jsem si myslel, že když to má být pro PAL, tak DVkodek bude optimální.... chyba!!!

Ještě k tomu progressive mpegu - je to kompatibilní s většinou DVD přehávačů, nebo to umí progresivně přečíst jen některý a zbytek z toho udělá prokládaný video?

Normálně, když se dělá video DVD, tak má být upper first, ne?

Samozřejmě na animace je progresive to nejlepší.... ještě aby i zobrazovače byly progresive....

Whitejoker
27-04-2007, 10:09
přehrávače by to většinou měly zkousnout,
zobrazení podle mě bude sice prokládaně, ale horní i dolní půlsnímek bude stejný

clee
27-04-2007, 12:16
no prokladany video z toho udela d/a prevodnik, progresivne to ven muze jit jen pres komponentni vystup nebo hdmi/dvi, ale to ze video ma flag upper field first jeste neznamena ze je prokladany...

Geralt22
28-04-2007, 21:39
Z AFX (podla toho aku mas verziu, ja mam 7) je v effects/blur taka polozka ze flicker (tusim sa to tak vola) kde si nastavis velkost rozblurovania objektu. Ale to ti uz poradili. Vyrenderuj to von ako nekomprimovane avi progressive. A v nakom converteri (Canopus ProCoder) si daj z toho spravit mpeg s hornymi snimkami, CBR bitrate s 8000. V nakom authorizacnom programe (napr. Encore DVD, DVD Architect) si to natiahni a sprav z toho dvd, ked chces aj s menu. Je to moj osvedceny sposob.