PDA

Zobrazit plnou verzi : Multimedialni PC k projektoru?

reep
02-10-2004, 11:19
Premyslim nad subj... Vzhledem k umisteni do obyv.pokoje a nahrazeni DVD prehravace jsem postavil case http://www.eurocase.cz/Czech/KS01.htm ktery vypada docela dobre se stribrnou Asus DVD+-R/RW, MB Asus mATX, Athlon 2500+, 512MB RAM, VGA 5900XT.. Vse se podarilo docela slusne odhlucnit..
Ted to nejdulezitejsi - pouzit externi TV tuner + nejakou solidni kartu s HW MPEG podporou (Pinnacle) nebo interni kartu? Výstup bude na projektor (pravdepoodobne Benq 7200) pres DSUB. Tim odpadaji problemy s kvalitou TV-out u gr.karty..
Mam celkem obavu ze zateze 250W zdroje, bohuzel silnejsi se snad v provedeni pro mATX neprodavaji..
Nakolik je realne pouzivat neco podobneho pro realtime zaznam na HDD, popr. primo na DVD-RW?(nahrada videa, ne pujceneho DVD :) ) Nejake zkusenosti mam pouze s Prolink USB2.0 externim boxem, ktery me ale nenadchl predevsim po softwarove strance a nahrada za jiny soft se mi nepodarila..
Vim ze se tu podobne veci uz x-krat probiraly, ale v podstate jsem nenarazil na podobne spojeni PC+projektor.. Bude kvalita TV-tuneru (ext./int.) dostatecna na toto pouziti?

Ivo Mašek
02-10-2004, 12:35
Vcelku by to mohlo fungovat. Jsou tady některá "ale", která ve smyslu projektoru nejsou prakticky vyzkoušena, co se týče konfigurace PC (svým způsobem budeš průkopník).
-Mam celkem obavu ze zateze 250W zdroje,
obava je oprávněná. Některým to na normálních PC s interní tv-kartou funguje, s tím, že současně neprovádí na PC nic jiného, a s tím, že při nahrávání mají určité problémy.
-Bude kvalita TV-tuneru (ext./int.) dostatecna na toto pouziti?
Pravděpodobně nebude. Kvalitní zachytávání na profesionální úrovni není přes tv-kartu (výlučně přes ní) možné.
Mrkni do sekce zachytávání - tam jsou přes to odborníci, kteří právě tv-karty nepoužívají. Oni to tam i podrobně vysvětlují a také je tam spousta užitečných návodů na profesionální zachytávání.

reep
02-10-2004, 14:09
Pote co jsem probral prispevky o zachytavani zacinam stale vice uvazovat o moznosti dvou pristroju a to PC + Dreambox (DM5620 nebo DM7000) v kombinaci s Czechlink a UP* kartou.
V PC snad jeste pro legraci (a Novu :) ) TV karta Hauppage.
Tohle reseni mi prijde pravdepodobne nejidealnejsi i kdyz trosku nakladnejsi...

Ivo Mašek
02-10-2004, 14:23
TV karta Hauppage.
Karty od firmy Hauppauge jsou velice dobré. Mohu doporučit. Já mám kartu od firmy Leadtek, jsem velmi spokojen, ale dnes bych možná uvažoval právě o něčem od Hauppauge.

Surgical_tvf
03-10-2004, 09:06
Pokud chces top multimedialni pocitac a navic s bezproblemovym skvelym obrazem na projektor a televizni kvalita neni pro tebe na poslednim miste, porid Ati All-In-Wonder Radeon lepes novejsim Rage Theater 200 chipem, tedy AIW 9600XT, 9800SE nebo full 9800Pro.
S TV resenim All-In-Wondera se zatim zadny pridavny solo TV tuner interni ani externi nemuze rovnat.

Osobne pouzivam pridavny tuner a po laborovani a vyzkouseni prakticky vseho, co je na trhu zustavam zatim stale u Pinnacle PCTV-Pro (primarni grafiku mam Radeno X800 v soucasne dobe). AleDo pocitacu, kde jsou na prvnim miste multimedia davam kamosum All-In-Wondery a sam netrpelive vyhlizim pro sebe annoncovany AIW X800.