Zobrazit plnou verzi : Canopus MPEGCraft DVD
Stano_tvf
30-09-2004, 15:56
Skusali ste niekto kvalitu prevodu do mpeg-2 s tymto SW? Je to nieco ako Procoder?
Skor by som povedal ze je to ako MpegCut, TMPGTools a pod.
Skor by som povedal ze je to ako MpegCut, TMPGTools a pod.
Takže super, že?
Stano_tvf
30-09-2004, 18:10
Mal som na mysli cast "to MPEG Tools". Ta dokaze urobit z avi mpeg-2. Tools v TMPGEnc to nedokazu, akurat multiplex a pod. :-E
Tvoja otazka znela, ci "je to nieco ako ProCoder", tak som ti dal prirovnanie ...a vobec, na jaku **** ti odpovedam :-k
Stano_tvf
01-10-2004, 11:16
Neviem skutocne na aku *** odpovedas, pytal som sa na kvalitu encoderu
z avi do mpeg-2. Procoder je encoder, nie nastroj na strihanie ako MpegCut alebo Tools v TMGEnc. Sucastou MPEGCraft je nastroj "to MPEG Tool" - encoder mpeg-2. Pytal som sa na kvalitu jeho prevodu v porovnani napr. s Procoderom. Chapes ? :-G
No chlapce, takze aby si to pochopil ty, tak ten MPEGcraft DVD ako som uz povedal je obdoba NASTROJOV pre strih a upravu Mpeg streamov, teda je primarne urceny na RE-ENCODING streamov mepg1 a 2 !!!
Moznost enkodovania AVI (iba DV) je jeho bezvyznamne plus. Primarny ENCODER je stale PROCODER no a ak si myslis, ze kvalita moze byt lepsia, tak si ho pouzivaj :-k
Stano_tvf
01-10-2004, 16:05
V Procodere mam vzdy problem s nastavenim poradia snimkov. Na rozdiel od TMGEncoderu, kde sa nastavuje poradie iba na vystupe, u Procoderu aj na vstupe. Skusal som rozne kobinacie ( vstup dv.avi z WinDV) a blblo to. Skusil som to z encoderom z Craftu a bez nastavovania je to O.K. Takze sa nemusis zlostit, predpokladal som ( a dufal) ze ked je to od rovnakej firmy, aj algoritmus enkodovania bude pribilzne rovnaky ( a kvalitny). :BB:
Tak pouzivaj ProCoder Express, ten pouzivam aj ja, ale iba pre AVI nie v DV, na DV->Mpeg2 mam MainConcept vo Vegase alebo v DVDArchitecte. :-)
Hawkey_tvf
02-10-2004, 00:07
Stano nieco rozbite musis mat jednoznacne "kdesi u seba"... poradie snimkov je dane definicne - DV ma hlava-nehlava bottom field first a do MPEG-2 to mozes nechat ukladat zrovna tak isto, pretoze hoci DVD by akoze malo byt top field first minimalne v PALe, prehravac to tak ako tak prezvejkne (MAL BY, blba vynimka sa najst moze) - a ak mu zadas ze ma urobit vysledok top field first, tak si s tym ProCoder poradi takisto (predpokladam ze odsekne prve a posledne pole, alebo to dointerpoluje)
zeby si mal bordel v dekoderoch? neinstaloval si nejaky DV dekoder po instalacii ProCoderu? citim tu zhnity smrad ffdshow alebo nejakeho codec packu...
vidis ted mi to dolousklo, ufiknout prvni a posledni pole, to me nikdy nenapadlo, je fakt ze sem u par videi videl ze pri strihu byl jeden field z koncici sceny a druhej z ty zacinajici, takze to tak bude :BB:
Hawkey_tvf
02-10-2004, 00:41
tak tak, preco by si musel drzat pokope frame ak mas strukturnu a aj casovu jednotku field?
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.