PDA

Zobrazit plnou verzi : Avid FreeDV

kojot
29-09-2004, 16:41
Instaloval jsem si zminemy Avid FreeDV na svuj AthlonXP 2800+ Barton/ 512M/ Radeon 9600 Pro a ten soft se nechutne brani. Hned po startu Avidu se totiz vsechna menu nejak zvlastne rozechveji a mrkaji. Program bezi, ale neda se s nim prakticky pracovat, protoze se okna spatne refreshuji, nekdy tam neco chybi a tak. Rikal jsem si, ze by to mohl mit na starosti ovladac 4.7 od ATI a tak jsem ho zvednul na posledni 4.9ku a nic, porad stejne. Ani hratky s rozlisenim a nastavenim ATI software nevedla k uspechu. Rikal jsem si, ze snad procesor AMD a nekompatibilita, jakou jsem kdysi videl u Premiere..? No Avid jen rika, ze minimalni HW pozadavky jsou...a o AMD ani slovo. Hmm, nemate nekdo podobnou zkusenost ?

premiere
29-09-2004, 17:17
Mám takú istú skúsenosť s P4 nvidia nedávno som inštaloval sp2 a na čistom OS to ide bez problémov. Dokonca som neinštaloval ovladače od nvidie a možno práve preto to ide.....

kojot
29-09-2004, 17:22
Ano, to by mohlo byt reseni, WinXP mam ovsem bez SP2, ale s poslednimi updaty ale hlavne jsou tam drivery od ATI. Mozna by to chtelo zkusit Omega drivery. Mozna Avidu vadi, ze ATI driver zpracovava take vystup na TV..?? Zkusim poladit drivery, snad prostrelim.

premiere
29-09-2004, 17:39
myslím si nie je rozhodujúce sp1 sp2 ale čistý OS

kojot
09-10-2004, 21:56
Ne, asi definitivne jsem se vykaslal na ustupek Avidu tvrde konkurenci v domacim strihu DV a za levny peniz koupil pinnacle studio 9+ a jsem v poho.. Alespon prozatim. Chova se prikladne, ma podporu a maka. U avidu se vam u free verze na podporu vykaslou a mate smulu, takze pokud vam to nejede, tak si muzete tak akorat trhnout ploutvi. Abych kvuli Avidu pod vidinou nejisteho uspechu pri reinstalaci WinXP zabil par hodin praci a pak to nebylo k nicemu, na to se muzu vykaslat. U Pinnaclu mam zatim pouze 2 vyhrady a to zaprve, ze se nekamaradi s DVD-RAM medii a zadruhe a to neresi urcite ani Avid ve free verzi, ze vetsina filtru, vychytavek a menu je za tvrdy priplatek..
Takze, docela by mne zajimalo jake zkusenosti s Avidem DV free mate Vy ostatni, kteri ho snad pouzivate...