PDA

Zobrazit plnou verzi : Hľadanie reálnej farby, odstraňovanie far.závoja a pod.

premiere
29-09-2004, 10:11
Často sa tu preberajú všelijaké efektové filtre. Časom som dospel k poznaniu že ich treba používať s mierou alebo radšej ani nie.
Chcel by som začať diskusiu o hľadaní reálnej farby na video záberoch, ktoré sú už natočené a majú nedostatky. Nie o svietení a nastavovaní parametrov v kamere.
Často sa stane, že je záber podexponovaný lebo je málo svetla a záber je neopakovatelný alebo sa podarí natočiť niečo čo má farebný závoj (mne najčastejšie žltý).
Ako sa Vám to darí riešiť, aké postupy používate a aké nástroje. Podelte sa o svoje skúsenosti s amatérmi.
Ja sa to snažím riešiť asi takto:
v Premiere pro ale myslím si že postupy sú aplikovatelné z istými odchylkami takmer vo všetkýck edit softoch

podexponovaný záber: nakopírujrm to isté video do vyššej stopy a požijem efekt screen
farebný závoj pomocou efektu color correction
ak mám v zábere bielu alebo šedú farbu použijem pipetu (kvapkátko) ktorá odfiltruje základný farený závoj. Ak je záber bez evidentne bielej alebo sivej plochy použijem také tie farebné kruhy HSL hue offsets, ktoré prezentujú master shadows midtones a highlits a podľa potreby posuniem ich nastavenie do opačnej farby akú chcem odstrániť.
na konci ešte použijem filter levels na odstránenie zbytočných informácii z obrázku(tento filter používan takmer na každý záber).

Toto sú moje amatérske postupy nechcem nikoho navádzať ani zavádzať. Potešilo by ma keby ste sa ktomu vyjadrili opísali svoje postupy opravili môj.

stayman
29-09-2004, 11:05
Je vela filtrov s cim si pomozes a hlavne u AAE, ale co ma narychlo napada, tak pre Premieru mas dobre pluginy:

od Redgiant software napr. MagicBullet
http://www.redgiantsoftware.com/magicbullet.html

alebo plugin ViviClip Video Filters 3 Pro
http://www.viviclip.com/vf3promain.htm

premiere
29-09-2004, 14:08
Viviclip vyzerá byť super plugin mám ho ale nepoužívam pre jeho neskutočnú odozvu. Obraz v preview okne sa aktualizuje až po niekoľkých desiatkach sekúnd. P4 HT 2,6 1G ram. Možno mám niečo zle nastavené ale zatial som neprišiel na to že čo. Ak viete nejakú fintu sem s ňou. Na verejnosť.

yozefb
29-09-2004, 19:13
na to si vsak budes musiet zvyknut, MagicBullet a ja ine "lepsie" filtre vo Vegase alebo aj v premiere robi to iste.
U mna (2.7 XP+ 512DDR)pri renderingu trva jedna minuta videa cca50 min, zalezi od nastavenia filtrov.
Aby si mal to prewiev v realnom case potrebujes kartu, alebo neaku masinu z Hollywoodu :-D

premiere
29-09-2004, 19:22
problem je asi inde. ak opustím viviclip vidím výsledok okamžite. Ale na prácu je to na hovno aby si nevidel čo robíš a robil všetko iba odhadom prípadne ukončil prácu z efektom aby si videl výsledok. Nastavenie kriviek alebo kontrastu nemôže soft rátať na to musí reagovať okamžite. Buď mám niečo zle nastavené, alebo soft nespolupracuje.

yozefb
29-09-2004, 21:05
vyskusaj, ako dlho ti potrva rendering...

premiere
29-09-2004, 21:26
Ja sa ale teraz nebavím o renderingu klipu ale o náhľade efektu. Keď zmením parameter mal by sa okamžite zmeniť náhľad. Lenže ten náhľad sa skôr zmení ak ukončím viviclip ako keby som mal čakať kým s tým niečo urobí on.