PDA

Zobrazit plnou verzi : Soft. pre editaciu pohybu na videu

jakub89
18-01-2007, 16:17
Zdravim,

Vrta mi uz dlhsie v hlave, ci existuje free program, ktorý by video dokazal spracovat tak, ze nejaky znak, povedzme cervene koliesko s modrym krizikom, by editoval na videu a po spracovani by pohyb toho predmetu ulozil do sekvencii, ktore by sa dali pouzit na pohyb figurky vytvorenej v 3D programe.

Skusim to este inak: :-I
Dajme tomu, ze mam cervenu lopticku, za nou bielu plochu a nahram si pohyb lopticky ako pada na zem, potom sa odbije, pada, odbije az sa nakoniec ustali na zemi. Toto video by som vlozil do toho editora a ten by pohyb cervenej lopticky preniesol do sekvencií. Tie by mali len dve hodnoty Y a X.

Dufam ze som sa vyjadril dost jasne. Myslim ze takeho finty pouzivaju v crash testoch, ale niesom si isty. A uz vobec netusim ci moze nieco podobne byt aj na nete k dostaniu zadarmo.

ruy
01-03-2007, 17:52
...free?
...no skus virtual dub (FREE) a uložit ako jpegy a nejak z nich nacitat suradice
... skor by som sa snažil zaznamenat trajektoriu na jeden obrazok (prekrytim jpeg (na to je MRTE free softu)) a podla toho prisposobit drahu v 3d

...len neviem jako chces na 3d objekt pouzit xy suradnice - v blenderi (FREE) sa da dat na pozadie jpeg a podla neho pracovat - ale ten 3 rozmer bude chybat asi

...hm obavam sa že nič neni free =)

joe1
03-03-2007, 14:19
free neviem ale mohlo by to ist v Edius-e 3D-picture-in-picture tam si podla casovej osi pohnes napr s tou loptou ktore bude bez pozadia...

lada
07-03-2007, 11:47
A co tak použít přímo 3D soft. Blender.

T-Munny
08-03-2007, 19:58
Já sem si udělal pár snímků z videa v klíčových momentech. V 3D max studiu sem si udělal jednoduchej model a ten sem se pokoušel synchronizovat se snímkama z videa. Docela se to povedlo... ikdyž stím byla dost velká práce...

Tato
19-09-2008, 08:50
Cinelerra - Motion tracker

http://www.youtube.com/watch?v=3jYFJw1dT18

Terka
22-09-2008, 13:58
existuje plugin pro vdub "deshaker", vysledky uklada v cislech do txt souboru