PDA

Zobrazit plnou verzi : A.Premiere 1.5- nelze aktivovat nahrávání.

maron
08-01-2007, 16:02
Ahoj lidi,
nedokážu přijít na to, kde dělám chybu. Pokud chci náhrát z kamery video, zobrazí se toto: Cant activate recorder. Try reseting Camera.

Už jsem si procházel různá nastavení a na nic nemohu přijít.
Mám IEEE1394 na desce GB, GA-DSQ i965 a přes Pimmacle 9 to jde.
Kamarád přinesl AP 6.5 a tam to sice funguje, ale také se ji něco nelíbí... Pokusím se to nějak opsat.
Prosím o radu, názor jak dál.
PS- přeinstalovat AP 1.5 nepomáhá
Díky. M

Modena
08-01-2007, 18:06
Makey
Udělal bych být tebou za prvé upgrade na PremierePro 2.0, jestli je to pro Tebe možné ! Občas pomůže i to, když vypneš a zapneš s nahozenou Premiérou/Capture kameru .Stávalo se mi to samé (asi 3x právě ve verzi PremierePro 1.5 a kamerou Panasonic 400), nyní se Sony HC-96 a verzí PremierePro 2.0 je klid ! :-)

maron
08-01-2007, 18:19
Ciao Modena,

už jsem zkoušel on-off mockrát. AP to zaznamená a správně označí, jestli jsem s kamerou online nebo ne.
Potřebuji rozchodit tu 1.5ku :-I

stanix
09-01-2007, 06:32
Taky mi to kdysi dělalo,nemáš náhodou nainstalený Morgan stream switcher(nebo tak nějak se to jmenovalo) ten za to myslím mohl

maron
09-01-2007, 16:52
...Morgan stream switcher(nebo tak nějak se to jmenovalo) ....

Myslím, že to nemám, teda, pokud to není součástí nějakého softu.

Tak mne lidi napadlo:
-jestli za to nemůžou nějaké Codek paky?
- a jaké bych měl mít DirectX?

video
10-01-2007, 08:41
Odinštaluj všetky alinone codeky.Tie to spôsobujú.
Potom pomôže už len preinštalovanie PC.

glbco
10-01-2007, 13:52
Striham aj na Appro 1.5, 2.0, Ediuse a na capture vzdy pouzivam Scenalyzer .
Tak to vyskusaj a nic nemusis upgradovat a preinstalovat.

maron
10-01-2007, 18:14
To s tím capture přes jiný program se mi docela zamlouvá.
Jaké programy jsou obecně v oblibě? Je to sice zase trochu práce na víc, ale nechce se mi znovu štourat v PC. Jsem rád, že jsem ho nedávno postavil a rozchodil.

Modena
10-01-2007, 19:09
To s tím capture přes jiný program se mi docela zamlouvá.
Jaké programy jsou obecně v oblibě? Je to sice zase trochu práce na víc, ale nechce se mi znovu štourat v PC. Jsem rád, že jsem ho nedávno postavil a rozchodil.
S těma kodekpackama velkýho bacha - udělal jsem to kdysi a hořce jsem litoval až do reinstalu Widlí - to by skutečně mohl být Tvůj problém ! :-R :-(

stanix
11-01-2007, 06:49
Asi je to fakt nějaký (mrcha) kodek ,já měl podezření na
Morgan.. tímto se mu omlouvám.Zajímavé je,že jsem měl současně i AP6.5 a tam to grabovalo jedna báseň,ale APPro1.5 nic.Jsou prostě věci mezi nebem a zemí....

maron
11-01-2007, 10:19
To Modena,
jsem tak trochu lama, tak se zeptám po lopatě-
1/ AllinOne se dají nějak odinstalovat? Nebo musím disk naformátovat a vše zase znovu?
2/ Pokud nerozchodím AP 1,5 - co bys řekl tomuto postupu:
Capture: v Pinnacle9- šlape to.
Editace a střih: v Pinnacle9- šlapalo OK, mám to naučené a stačilo mi.
Pak bych to v Pinnacle9 uložil jako AVI. Mám pocit, že obraz kvalita u DVD z Pinnacle9 je nekde mimo.
2DVD: To AVI bych použil jako zdroj pro výrobu DVD nebo DivX v nějakém dalším softu, který mi doporučíte.
3/ a třeba tu plácám blbosti :-I

maron
11-01-2007, 16:19
Jo, ještě toto:
Error connecting to Microsoft(TM) DV Drivers

to mi hodí AP 6,5 ale capture funguje???

Modena
11-01-2007, 18:02
Jo, ještě toto:
Error connecting to Microsoft(TM) DV Drivers

to mi hodí AP 6,5 ale capture funguje???
Stopro jsou to v Tvém případě ty kodekpakosračky ! :-R \/ :-(

Některé jdou odinstalovat normálně, některé bohužel se jen tak tváří, že odinstalované jsou a přitom prd !

K PremierePro potřebuješ nutně pouze Frame od Widlí a možná QuickTime od Jablíčka, vše ostatní v PremierePro je ! Ten postup s tím Pinnacle samozřejmě je možný, ale každého zde opakovaně varuji před jakýmkoliv výstupním formátem videa - Pinnacle totiž používá jakési vlastní encodéry, jejichž kvalita je obecně velmi tristní, Pinnacle Studio ve všech podobách není dle mého plnohodnotný soft na video, jen se tak tváří a dosud mu nepomáhá ani sňatek s Avidem ! :-(

maron
12-01-2007, 16:00
Ahoj lidi,
kodek paky jsem odstranil zkusil capture a NIC.

Zkusil jsem opsat ty hlášky z AP 6.5 -snad to nekomu řekne více. Já spíše jen tuším, o co tam jde.

Error connecting to Microsoft(TM) DV Drivers:

Premiere Was unable to connect to the native Microsoft(TM) DV suport on this machine.
This setting was designed to only work with an OHCI IEEE1394... card with an approved Microsoft DV driver.
If you have installed the driver included with your OHCI 1394 card, please uninstall those drivers,
and use install new hardware setting in the control panel to install the Microsoft(TM) drivers.
If you have installed another capture card, pleas use that cardś custom project settings.
If this was working, and you have just installed another applikacion or a driver update, pleas ininstall those.

A další hláška pokud odkliknu tu velkou:

Project initialization failed.
DV/IEEE 1394 Playback is not setup correctly.
Playback performance will be impacted.

Díky za pomoc

9-) :-?

maron
13-01-2007, 18:18
Prosííííím,
najde se tu někdo, kdo mi pomůže s těma hláškama a poradí jak dál...?
Děkuji.

maron
20-01-2007, 19:05
... jak vidím, pláču sice hezky ale na blbým hrobě! :-(((

ai
21-01-2007, 01:56
no jak uz tu nekdo rek, dej to do PC v jinym softe, zkus FREE winDV nebo Scenalyzer Live (neni free, jen jeho Scenalyzer verze)

maron
23-01-2007, 19:12
no jak uz tu nekdo rek, dej to do PC v jinym softe, zkus FREE winDV nebo Scenalyzer Live (neni free, jen jeho Scenalyzer verze)

OK, kouknu se po jiným softu.
Ale, stejně bych rád věděl, co se AP nelíbí... že mi tak nadává/ viz ty hlášky/

Mám totiž new pc a jsem mírně nervózní z toho, že je tam třeba něco blbě a já nevím co. Proto tady škemrám o pomoc s přeložením těch hlášek.
Psal jsem i SZ Modenovi, ale ten se na nějakou pomoc hezky vy....! Přesně jako ta jeho figurka. Co by se obtěžoval odpovědět nějakýmu zelenáči...
:-I
Stejně je ale divný, že z 376 lidí, kteří četli toto vlákno, nevzešlo nic konstruktivního :-?

Modena
23-01-2007, 19:30
Makey
Já bych Ti fakt rád pomohl, ale nevím - prostě nevím . . . :OO :-(((
Něco jsem Ti radil, dle těch chybových hlášek znovu doporučuju :
1.reinstal Widlí
2.žádné all in one kodecksračky, pouze FrameServer, SP2, QuickTime
3.s deskou jsi jistě dostal i CD s drivery - zkus prověřit ovladače FireWire, jestli jsou na "céčku" (dle hlášky se Widlím nedaří po propojení inicializovat přenos dat díky bití se s cizím ovladačem, čičo . . .) :-I
4.upgrade na PremierePro 2.0, která je psaná k SP2 !

Nostradam
23-01-2007, 20:41
4Makey.
Zkoušel jsi odinstalovat ovladače pro IEEE1394? Pokud odinstaluješ a restartuješ PC, tak Windows si sám najde ovladač a nainstaluje. Nemáš náhodou taky např. TV kartu?

ai
24-01-2007, 01:46
clovece nestastny,
zkus ty grabovaci softy, to nejsou softy, to jso softiky, nikomu neublizujici utilitky , naprosto neskodne softwarecky (jak jinak ti to rict, neurazej se :-)) aspon budes vedet, jestli ti to grabuje , nebo i tam jestli budou potize budes o krok dal, necekej na zazrak z fora, temi grabovacimi softy naopak budes mit unikatni nazvy souboru (treba podle timekodu),

nebo reinstall a pak zadne codecpacks (rikas , ze mas novy PC, neni co resit)

neco ti reknu za sebe, ja kdyz jsem zacinal, tak jsem zkousel dost veci,..., PC se zasvini a pak po case kdyz budes general, reinstall OS a pak install jen toho co budes potrebovat a vyhnes se tomu co ti delalo potize, nikdy neinstaluj hafo novych programu najednou ze zacatku, nevis pak, ktera bije

maron
25-01-2007, 07:50
Ahoj lidi,
díky za reakce :-)

\/
1/ zkusil jsem WinDV je to OK.
2/All in One už tam dávno nemám.
3/ TV kartu nemám.
4/ Myslím, že už dávno nepatřím k zběračům zbytečných softů.... jen to co opravdu potřebuji.

-Zkusím odinstalovat ty ovladače pro IEEE1394 / jak to radí Nostradam/
-A také prověřím ovladače FireWire, jestli jsou na "céčku"
-Co se podívat na nové ovladače pro IEEE1394 k mé desce/GA DQ6 i965/...?
Dám vědět, jak jsem dopadl.