PDA

Zobrazit plnou verzi : program na film

kavis
18-12-2006, 10:48
S kamaratmi chceme digitalnou kamerou Sony natocit 1 film a preto by som sa chcel spytat, ktory strihovy program je na to najlepsi. Moje poziadavky su:
- aby sa tam dal urobit "filmlook"
- relativne jednoduche ovladanie
alebo ktory program je jednoducho podla vas najlepsi na natacanie filmu. Rozhodujem sa hlavne medzi Premiere Pro a Vegas. V tom Vegasi su vraj aj nejake veci na vytvorenie filmlooku (a poradte rovno prosim aj verziu programu, lebo mam zmatok napr. Premiere Pro, je verzia 2 a potom verzia 7???)

Krist
19-12-2006, 08:03
davam jeden hlas pro Vegas, je i relativne jednodussi na ovladani nez premiera. Aktualni verze 7.0c. Jinak na natoceni je nejlepsi kamera, softem nic nenatocis :) .

Modena
19-12-2006, 08:48
kavis
PremierePro 2.0 je poslední verze, 7.0 je (i když to dle čísla nevypadá) 3 roky stará !
PremierePro je poměrně složitý soft, ta relativní složitost je ale vykoupena jeho nadstandartními možnostmi !
Doporučuji používat celý balík softů Adobe Production Premium Suite, kde je Od Photoshopu až po AfterEffects zastoupeno vše, co budeš pro filmovou tvorbu kdy potřebovat a ještě mnohem víc ! :-)

kavis
20-12-2006, 20:02
Diky za rady. Ja som cital v 1 recenzii ze prave Vegas je zlozitejsi ale ako som pozeral nejake prispevky v tomto fore a vase rady, tak ten Vegas bude praveze jednoduchsi. Ja som tiez rozmyslal nad Vegas kvoli tomu filmlooku. Ten Adobe Production Premiere Suite som pozeral uz davnejsie a vyzera to dost dobre, ale napr. na vytvorenie hudby (na to sa tesim najviac:)) pouzijem trochu profesionalnejsie programy aj ked neviem na akej urovni je ten od Adobe. Ale kedze so strihovymi programami len zacinam (strihal som len v Pinnacle Studio), dam prednost jednoduchosti, lebo so samotnym filmom je aj tak dost prace. Ked budem mat cas pozriet sa na ten Vegas tak este napisem, lebo urcite budme mat nejake problemy...