PDA

Zobrazit plnou verzi : Co po mrtvem VHS videu?

vq
14-09-2004, 19:49
Nejak se mi opakovane sype video, opravovat se mi uz asi nevyplati. Misto noveho VHS videa zacinam zvazovat nejaky DVD+(-)RW recorder, asi radsi i s pevnym diskem pro ad hoc nahravani. Muzete nekdo doporucit vhodny model? Netusim, jak to u techto stroju byva s moznostmi zalohovat bezne filmove DVD na HD a pak na DVD+RW - jde to? A co ruzne ptakoviny typu Macrovision apod.? Predem dik za odpovedi.

Pitomec
14-09-2004, 22:59
Kup si S-VHS ET rekordér a na DVD rekordér rovnou zapomeň - jsou to jenom vyhozený prachy. Radši palírnu na DVD do PC (pro originál filmy).

vq
14-09-2004, 23:35
Kup si S-VHS ET rekordér a na DVD rekordér rovnou zapomeň - jsou to jenom vyhozený prachy. Radši palírnu na DVD do PC (pro originál filmy).
To zni dost rezolutne :-) Jsou to vyhozeny prachy jen proto, ze to brzy pujde cenove dolu (coz predpokladam), nebo to (zatim?) ma mouchy a nefunguje to moc dobre? Koukal jsem na SVHS-ET (zatim nevim, co prinasi to ET, trochu pohledam) a je to tak 10-18kKc, coz se dost blizi tem DVD+RW vcetne ~80GB HD. Na tom HD me laka, ze bych se zbavil bordelu kolem hromady kazet apod. Ale mate-li s touhle technologii nejake spatne zkusenosti, rad si je poslechnu. Diky.

stayman
15-09-2004, 01:52
Nie je spatne mat aj aj :-) , pricom tych pristrojov a kombinacii je dost, ale v kazdom pripade ak zvolis s HDD, urobis dobre.

Pitomec
15-09-2004, 05:37
To zni dost rezolutne :-) Jsou to vyhozeny prachy jen proto, ze to brzy pujde cenove dolu (coz predpokladam), nebo to (zatim?) ma mouchy a nefunguje to moc dobre? Koukal jsem na SVHS-ET (zatim nevim, co prinasi to ET, trochu pohledam) a je to tak 10-18kKc, coz se dost blizi tem DVD+RW vcetne ~80GB HD. Na tom HD me laka, ze bych se zbavil bordelu kolem hromady kazet apod. Ale mate-li s touhle technologii nejake spatne zkusenosti, rad si je poslechnu. Diky.
Jsou to vyhozený prachy, protože na DVD rekordéru se dost špatně dělají kopie (v podstatě to jde pouze na modelech s HDD a jenom u nechráněných a jednovrstvých disků), vstupní tunery DVD rekordérů nemají schopnost příjmu DVB-T vysílání, záznam na DVD je možný pouze na jednovrstvé disky (max. délka ještě dívatelného záznamu je 120 minut), není možné nahrávat v DD 5.1 ani DTS (pouze 2k)... - prostě nevidím ve stolním DVD rekordéru žádný pozitivum (o ceně se netřeba bavit, protože to je nehoráznost sama o sobě). A to nemluvím o faktu, že pokud jsou Dual Layer palírny do PC, tak se něco podobnýho určitě objeví i u stolních přístrojů...

Co se týká S-VHS ET rekordérů (ET znamená, že je možný záznam v kvalitě S-VHS na běžné VHS pásky), tak jsem před cca 2 měsíci kupoval jakýsi JVC v Elektro Cígler a chtěli za něho 5.350,-Kč vč. DPH.

condor
15-09-2004, 19:25
Ja osobne bych uz do pasky nesel. Zkusil jsem DVD rekorder a nebylo to spatne. Ovsem my pouzivame video jenom za ucelem "nahraj-podivej-smaz" z TV, takze nejaky 5.1 me netrapilo.

Co se tyce kopirovani DVD tak je to stejne asi nejlepsi pres PC a asi i bude. Protoze pokud DVD rekorder bude nekdy kopirovat DVD tak jen pouze jako A/V a ne jeka data (VOBy).

Ono nakonec i tech 6 hodin na jednom DVD nekdy nekdy k zahozeni, byt je to kvalita na urovni VideoCD. Ovsem je to uz jenom pro nouzi a "nahraj-podivej-smaz". Na archivaci to uz je opravdu hodne velke zpatecnictvi.

Zaver: podle potreby bud DVD rekorder bez HDD a nebo s HDD. ALe spise pockat az budou rozumejsi ceny.

vq
15-09-2004, 20:11
Zaver: podle potreby bud DVD rekorder bez HDD a nebo s HDD. ALe spise pockat az budou rozumejsi ceny.
No, vidim to podobne - do pasky se mi uz moc nechce, asi brzy by to uz jen prekazelo. Nase vyuziti videa je prave hlavne to zminene "nahraj-podivej (pokud je tedy cas :-) ) - smaz" a s HDD by odpadl zmatek s kazetami. Velmi zridka by se mohlo hodit docasne zkopirovani DVD na HDD, vyjimecne pak i na DVD+R (na to ale taky radsi pujdu pres PC, pokud vubec).

V tomhle typu spotrebice to vidim asi na nejakou aspon trochu 'znacku', ti se asi drzi ruznych Macrosion apod.? Muj stary Nintaus na to prdi, ale treba Philips/Panasonic atd. asi ne, co? Mate nejake osobni zkusenosti? Nebo muzete doporucit i nejaky dobry noname?

S tim poklesem cen souhlas - skoda, ze to video neslo do kytek az tak za rok.

kirk
15-09-2004, 22:54
Pitomec: Ty ceny nejsou zas tak nehorázný. V Carrefouru mají DVD rekordér PANASONIC za necelých 10000! Pamatuješ si ještě na D-VHS? víš kolik to stálo? Na kopírování DVD hodlám používat počítač, ale co se týče občasnýho záznamu seriálů, který mi uniknou, tak začínám zvažovat, jestli si nekoupit DVD rekordér.

VQ: Podobné problémy jsem měl s VHS vidorekordérem Toshiba (HI-FI stereo) taky :(( Kupoval jsem to v roce 2000! A někdy v roce 2002 se to posralo nejspíš definitivně :(( Nehodlám už do toho krámu vrazit ani korunu. A kupovat páskovej šmejd se mi už nechce. Buď si koupím po upgrejdu komplu TV kartu (a poté, co začne digitální vysílání po kabelu i DVB kartu, nebo si koupím DVD rekordér.

Pitomec: Je fakt, že DVD rekordéry umějí pouze stereofonní záznam, ale co když si nakonec trh vynutí výrobu DVD rekordéru se záznamem zvuku ve formátu Dolby Digital 5.1 a digitálními video- a audio- vstupy? Pamatuješ si ještě na doby, kdy byly videorekordéry pouze monofonní? A nakonec se objevily i stereofonní. Co když to podobně bude i s DVD rekordéry? Až u nás konečně dojde k ukončení analogového vysílání, tak bude jen otázkou času, kdy i nějaká televize u nás začne vysílat filmy s 5.1 zvukem. V Německu už takhle vysílá Pro-7 a Rakouská televize taky občas něco odvysílá s 5.1 zvukem :-)

clee
15-09-2004, 23:38
kdyz si koupis toshibu tak se nediv, umej mozna delat notebooky, ale to je tak vsechno...

S-VHS se na zaznam z analogTV vic nez hodi, tam se navic nemusis bat defektnich medii, z tech par set kazet co mam doma se mi nestalo ze by nektera z nich nesla "nacist" :-E dvd rekorder akceptuju jedine pokud ma i harddisk, navic s nastupujicim dvb-t vysilanim ti dvd rekorder s analogovym tunerem za par let bude uzitecnej jako mrtvymu zimnik :-)

navic pokud nema scsi/firewire/usb rozhrani na pretahovani zaznamu z/do PC je dle me k nicemu

vq
15-09-2004, 23:43
VQ: Podobné problémy jsem měl s VHS vidorekordérem Toshiba (HI-FI stereo) taky :(( Kupoval jsem to v roce 2000! A někdy v roce 2002 se to posralo nejspíš definitivně :(( Nehodlám už do toho krámu vrazit ani korunu. A kupovat páskovej šmejd se mi už nechce. Buď si koupím po upgrejdu komplu TV kartu (a poté, co začne digitální vysílání po kabelu i DVB kartu, nebo si koupím DVD rekordér.

Hm, pres pocitac to honit nechci, nemam ho v obyvaku atd. Takze to vypada na DV rekorder. Kdyz tak bych to vzal asi i s HDD, mozna to HDD nakonec pouzijeme vic nez paleni na DVD. Takze ktery? Na http://www.obchodni-dum.cz/detail.phtml?authcode=o8SZR9Hy400KpPvceH7I&kosid=11920476&provreg=5&prov=5&provreg=5&id=33509
je za slusnou cenu varianta sice noname LG RH-4820V (LG osobne vubec neznam), ale ze vsech co jsem nasel, umi nejvic formatu (vcetne VCD/SVCD a JPG). Jak byste tuhle masinku hodnotili? Nebo doporucite vhodnou alternativu? Diky.

condor
16-09-2004, 07:09
clee: jeste by tam mohlo byt WiFi, BlueTooth .... :-)

VQ: neboj LG zase neni at tak noname a divim se, ze ti to nic nerika. Jinak z noname si jeste muzes vybrat YAKUMO sice bez HDD ale za nejakych 7 000,-

Pitomec
16-09-2004, 07:21
Takze to vypada na DV rekorder.
To je správná volba! Sám ho mám taky (v kombu s S-VHS ET) a spokojenost. 1000x lepší, než nějaký MPEGový mazanice.

Pitomec
16-09-2004, 07:24
Mimochodem - někde sem četl, že se na světě vyrobilo do dnešních dnů neuvěřitelných 600 mld. VHS kazet. To je tak velký množství (byť jistě celá řada už je dávno na smetišti), že VHS formát tady bude nejspíš do skonání světa. Rozhodně tedy nemusí mít nikdo strach, že VHS nemá perspektivu - má (a díky pochybným sporům u DVD) bude mít i nadále. :-)

Trent
16-09-2004, 10:02
Amen...

Hawkey_tvf
16-09-2004, 11:28
Myslim, ze paska ohladom ease of use tu s nami este dlho zostane, a sam mam S-VHS (aj s ET) a nevidim dovod na nic ine.
Dnesne DVD rekordery to tak skoro neprecuraju.

vq
16-09-2004, 19:37
VQ: neboj LG zase neni at tak noname a divim se, ze ti to nic nerika. Jinak z noname si jeste muzes vybrat YAKUMO sice bez HDD ale za nejakych 7 000,-
Asi jsem to nenapsal presne - spis melo byt "s LG nemam zadne osobni zkusenosti ani reference od znamych apod." - natoz pak s tim konkretnim modelem. Takze byste tenhle kousek nevideli jako jasnou chybu?

vq
16-09-2004, 22:38
Jeste doplnujici dotaz - kde se daji nalezt nejake dobre recenze na produkty tohoto typu? Dik.

stayman
16-09-2004, 22:41
V nemeckom casopise VIDEO :-D

HOFA
10-10-2004, 17:23
Nejak se mi opakovane sype video, opravovat se mi uz asi nevyplati. Misto noveho VHS videa zacinam zvazovat nejaky DVD+(-)RW recorder, asi radsi i s pevnym diskem pro ad hoc nahravani. Muzete nekdo doporucit vhodny model? Netusim, jak to u techto stroju byva s moznostmi zalohovat bezne filmove DVD na HD a pak na DVD+RW - jde to? A co ruzne ptakoviny typu Macrovision apod.? Predem dik za odpovedi.

Test best of.

HOFA
10-10-2004, 17:25
test best of.

HOFA
10-10-2004, 17:27

Joe-Joe
07-08-2005, 08:19
Prave mi nastal podobny problem. Odislo mi video a vzhladom na to, ze mam spustu pasiek asi kupim nove. Oprav sa uz neoplati. Bol to panak HD650.:-((
Otazka znie, ake a kde? Poradte nieco za dobru cenu a dobru kvalitu.

Pitomec
07-08-2005, 08:22
Dneska už si moc nevybereš - skladem je akorát JVC 5970 za cca 4,5t.

Joe-Joe
07-08-2005, 09:26
Tu je to akesi lacnejsie?
http://philips.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=25761

Krtek
07-08-2005, 09:44
Prave mi nastal podobny problem. Odislo mi video a vzhladom na to, ze mam spustu pasiek asi kupim nove. Oprav sa uz neoplati. Bol to panak HD650.:-((
Otazka znie, ake a kde? Poradte nieco za dobru cenu a dobru kvalitu.

Ten Panák byl dobrej model. Podívej se na stránky Panasonicu. Určitě ještě něco dělají...

Pitomec
07-08-2005, 10:17
Nedělají už nic - akorát někde se dá sehnat 121 nebo 930, event. 880.

Krtek
07-08-2005, 11:52
Ale dělají. Mají v nabídce celkem 2 modely...Akorát neumějí nahrávat S-VHS, ani ET. Ten druhý model má pouze přehrávání...

http://www.panasonic.cz/vyrobky.aspx?id=ACD

Pitomec
07-08-2005, 12:48
Tak o tom já se nebavím - VHS nebo VHS s SQPB je o ho*ně :-I

Krtek
07-08-2005, 13:13
Pitomec: Nemyslím. Pro mě osobně S-VHS ztratilo jakýkoliv smysl v ten moment, když jsem začal stříhat na PC. Předtím jsem dělal master na S-VHS a pak kopie. S-VHS vzhledem k drahým páskám neměl nikdy podporu veřejnosti, a ET není S-VHS. Je to spíš něco mezi. Rozdíl mezi VHS je minimální. Pokud bys srovnal S-VHS a ET, pak je S-VHS viditelně lepší. Ale jak píšu. Dnes v pohodě stačí kvalitní 6 hlavý VHS.
Vůbec nechápu, jaktože se přestávají videa vyrábět, vzhledem k tomu, kolik je v oběhu kazet jak píšeš. VHS ná velkou výhodu právě nahrávání z TV a kazety stojí dnes pod 30 kč.
Zrovna jsem dodělal zakázku hodů. Dělal jsem 38x VHS a jen 2X DVD. Lidi chcou prostě pořád kazety. Taky jsem se setkal s názory že DVD je nahouby, protože filmy na nich jsou širokoúhlý a na normální TV mají pruhy. O titulkách ani nemluvě.

redburger
07-08-2005, 13:25
ludia su proste zvyknuti este na vhs - pravda,a hlavne my tuto mame taku naturu - tazko prijimat nove veci......teda tuto na vychode europy...
este niesme zvyknuti asi na ten system - pokazi sa - vyhod kup nove...
a tak....
i ked ja by som si nic na vhs nedal uz robit šoha nigda.
a co som kupil je kombo vhs-dvd.
ked daco treba nahrat nahrajem si a vymazem,ked treba kuknut film abo daco z kamery mam dvd.

Pitomec
07-08-2005, 14:05
Krtek: Až budeš čas od času něco dělat i někomu jinýmu, než jenom home userům, tak se bez S-VHS neobejdeš (a PC do toho nemotej, to s tím nesouvisí) :-)

Pitomec
07-08-2005, 14:07
i ked ja by som si nic na vhs nedal uz robit šoha nigda.

A na co by sis to nechal dát? Na DVD, ze kterýho časem zmizí data jak pára nad hrncem? To máš teda odvahu 9-)

redburger
07-08-2005, 16:38
Pitomec
no teraz sa tu riesi problem,ze pomaly sa videa nevyrabaju.
tak super ze na vhske mi obraz dlhsie vydrzi,ale co z toho ked o desat rokov to nebude na com pozerat....????
a dvd sa da stale z casu na cas prepalit ,alebo dat viacmenej nejak inak bez straty kvality na iny nosic dat.
kdezto vhs co?kazdym prehravanim sa kvalita obrazu znizuje,urcite viac ako video na dvd.resp. bezdotykovych mediach.

okrem toho......mozno dvd je citlive na toto,tamto,aleked ho mam pekne v obale ulozene a nespravam sa k nemu macošsky,tiez nieco vydrzi...
netreba zabudat,ze kazetu dam trocha k repraku a dovidenia...calebo kazeta nebodaj nestarne????

a zaujimalo by ma, kolko ludi stade nieco natoci,postriha a dava si vsetko na vhs.

Pitomec
07-08-2005, 18:07
Pitomec
no teraz sa tu riesi problem,ze pomaly sa videa nevyrabaju.
tak super ze na vhske mi obraz dlhsie vydrzi,ale co z toho ked o desat rokov to nebude na com pozerat....????
To je samozřejmě hovadina - VHS tady je od roku 1975 (t.j. 30 let) a na světě je tolik pásek, že videorekordéry se budou vyrábět pořád. V současnosti je problém spíš v tom, že trh je přesycen a proto lidi nekupujou - rozhodně ne v tom, že by nebyl zájem (ostatně podíl VHS rekordérů vs. jiné rekordéry je tak 95%:5%).

a dvd sa da stale z casu na cas prepalit ,alebo dat viacmenej nejak inak bez straty kvality na iny nosic dat.
kdezto vhs co?kazdym prehravanim sa kvalita obrazu znizuje,urcite viac ako video na dvd.resp. bezdotykovych mediach.
Pokud máš cca 10ks DVD, tak si je jistě přepálíš. Ale pokud je budeš sbírat 5 let a dostaneš se hravě na počet >1000ks, tak bych chtěl vidět, jak je budeš přepalovat 9-) A jiný nosič dat je co? CD, ne...? 9-) 9-) 9-)

okrem toho......mozno dvd je citlive na toto,tamto,aleked ho mam pekne v obale ulozene a nespravam sa k nemu macošsky,tiez nieco vydrzi...
netreba zabudat,ze kazetu dam trocha k repraku a dovidenia...calebo kazeta nebodaj nestarne????
Multidisc byl taky pěkně uložen v obalu a hle - půl roku a na DVD už ani bit :-E (a to se pochopitelně může opakovat i u dalších výrobců a v různých časech od vypálení)
A páska u reproduktoru, ze které zmizí záznam? Tos viděl někde v televizi, ne...? 9-) 9-) 9-) :-E :-E :-E (jinak páska samozřejmě stárne, ale narozdíl od DVD je prokázáno, že vydrží min. 30 let - což u některých DVD nelze říct ani za týden od vypálení...)

a zaujimalo by ma, kolko ludi stade nieco natoci,postriha a dava si vsetko na vhs.
Čas od času někomu točím svatbu (byť se tomu snažím vyhýbat) nebo hody apod. akce, a drtivá většina lidí vyžaduje VHS nebo v nejlepším případě obojí (t.j. VHS+DVD).

redburger
07-08-2005, 20:02
Pitomec
no teraz si ma zotrel,prehodnotim nazory. 9-)

redburger
07-08-2005, 21:18
ale predsa nieco k dacomu poviem,mam kusa cas :-D
k tomu podielu : napalovačka nieje rekordér ? 9-)
k tomu ze vhs je tu 30 rokov : iste,ale dalsich 30 tu asi nebude.to si netrufam sice povedat,ale myslim ze uz o 5 rokov bude trh zaplaveny lcd a plazmami a kukni na tom vhs 9-) - ide predsa aj o zobrazovanie,nie len o to to prehrat.
k tomu 1000 ks :neviem ci video rodinne za 5 rokov urobim 1000 ks dvd 9-)

k tomu inemu nosiču dat : o 5 - 10 rokov to asi cd nebude 9-)
k tej vydrzi pasky : kcem vidiet pasku po 30 tich rokoch co bola za rok aspon 5 krat pozreta od zaciatku az do konca....resp. len za mesiac si to pretiahni videom 150 krat a 150 krat si kukni dvd - neviem co ako obstoji. 9-)
a k tomu kto co vyzaduje : asi najsilnejsi argument,len som zvedavy ako ti ludia budu na tu kazetu čumieť, ked si o par rokov kupia lcd 82 cm 9-)
ved to co je na vhs kua je sprznena vec...
uz len preto ze vhs je taka vec, co pri samotno nahrati moze vykazovat uz nedostatky...moze sa pokrkvat kazeta vo videu,zaseknut.....a co ja viem co este.....

redburger
07-08-2005, 21:23
a este :pytal som sa kolko ludi ztade : takych co sa vyznaju....nie nejakych beznych pouzivatelov...
naco potom si tu omielame authoringove softy a tak pod.i?zrejme to nebude prekvitanim vhs ? 9-)
cize asi aj ludia kcu veci na dvd......
alebo kazdy kto nieco postriha a urobi dvd,urobi z toho aj pal dv a pichne to na vhs?
ak uz tak spat na mini dv kazetu,tam to este samozrejme kvitujem,neni o com....ale vhs???
e e..rači dvd.

Pitomec
08-08-2005, 00:09
Vypalovačka je rekordér, protože v něm je tatáž mechanika :-)

LCD a plazmy? A kdo si je bude proboha kupovat? Na rozmazanej obraz a vypálený body si můžu sehnat v bazaru za odvoz Selenu - k tomu nemusím opláchnou několik desítek tisíc korun za produkt zjevně sloužící pouze k tahání peněz z lidí 9-)

Rodinné video patří jednoznačně na DV - už se to tady řešilo a nemá smysl se k tomu vracet.

Jiný POUŽITELNÝ nosič dat není, takže je zbytečné se tím zabývat. Prostě musíš pálit na DVD a doufat, že barvivo bude milosrdné a data uchová :-)

X-násobně obehrané pásky dlouhého stáří najdeš třeba v TV archivech. Každopádně netuším, proč bych se měl na něco dívat 150x - a i kdyby, tak to DVD na tom nebude o moc líp (škrábance atp.)

VHS je použitelný záznam a hlavně NEJROZŠÍŘENĚJŠÍ na světě - žádné problémy s tím, že je nějaký authoring zmaštěný, že zrovna to médium nechutná tomu přehrávači, že je to špatně vypálený a seká se obraz od začátku do konce... Prostě nic z toho u VHS nehrozí. A samozřejmě i délka záznamu (SP-300min) je trochu o něčem jiným, než rozkostičkovaných 120min. :-k

A ta poslední věc - na TVFREAKu jsou lidé, kteří se o DVD zajímají, takže celkem logicky můžeš nabýt dojmu, že na světě nic jinýho není. Opak je ale pravdou - běžného člověka (6.00-14.00 na píchačkách) žádný DVD rekordér nezajímá, tomu stačí TV H@VNA a VHS. Jelikož mám příležitost ročně procházet stovky domácností, tak vidím, co tam lidi mají - DVD rekordér jsem zatím spatřil pouze u sebe a počet DVD přehrávačů aby člověk spočítal na prstech jedné ruky... :-)

redburger
08-08-2005, 08:35
no neviem no......
skrabance na dvd - snad ne od laseru??? :-E
ja sa k dvd spravam slusne.....
vhs je mozna najrozsirenejsie na svete,len je to logicke,ked ma za sebou 30 rokov.ci nie?
dobre no.....ja by som teraz kcel len dvd uz,ziadne vhs.
a predstava ze o paru rokov si kupim nejaku vakuovku selenu a co ja viem co.....no neviem......taze ak by som si nechal dat povedzme krst mojho decka - neze by som cakal,ale teraz na vhs.
a ten maly ked bude mat 30 rokov,si bude musiet to ist asi kuknut do technickeho muzea kua. 9-)
a mat vkuse stare vybavenie len preto,ze mam vsetko na vhs ked som mohol mat za tych istych podmienok na dvd....
neviem.....i ked jedno mas pravdu,a sice ze mam doma furu kaziet co tam boli voloviny a aj ja som uvazoval,ze tam podavam necio z kamery no....ta podavam tam teda,aby si nehovoril. 8-)

redburger
08-08-2005, 08:38
a este moment...ja o tom nevravim ze videorekorder a dvd rekorder - zaciatok nasej vymeny nazorov je to,ze ja som povedal,ze ak by mi niekto nieco tocil,tak by som si z toho dal spravit dvd.a nieze by som si ja domov kupil dvd rekorder....to zase tiez ne.... \/
ale presvedcil si ma ze oki - dam si teda urobit vhs+dvd ak by bola nejaka akci :-D

Krtek
08-08-2005, 14:12
Krtek: Až budeš čas od času něco dělat i někomu jinýmu, než jenom home userům, tak se bez S-VHS neobejdeš (a PC do toho nemotej, to s tím nesouvisí) :-)

No nevím. Za těch 8 let po mě S-VHS nikdo nechtěl.
Jinak k těm VHS. Ty se možná budou vyrábět ještě nějakou dobu, ale jejich vývoj se už zastavil. Nemyslím si, že je trh přesicenej. Ty firmy mají videa v nabídkách už jen jako prestiž. Sehnat však kvalitní video je v dnešní době problém.

Pitomec
08-08-2005, 15:26
A kdo by po tobě S-VHS chtěl, když točíš svatby? Začni točit do lokálních kabelovek a na S-VHS budeš dělat furt :-)

A vývoj VHS? Tady není co vyvíjet - všechno už bylo vyvinuto. Ale každopádně nečekej, že lidi na celým světě vyhodí těch několik miliard kazet a pohrnou se pro DVD rekordéry - to je naprostá utopie si něco takovýho myslet...

redburger
08-08-2005, 16:27
a len tak medzi rečou - sranda ze o vitalite vhs vravi niekto,kto ma doma dvd recorder :-E

Pitomec
08-08-2005, 19:01
DVD rekordér mám jenom jeden, zatímco VHS rekordérů mám 5 a S-VHS/S-VHS ET pak 4 (z toho jeden v kombu s miniDV a jeden v kombu s HDD) :-)

redburger
08-08-2005, 21:56
preto su štatisky o počte videi take ako pises - miliony videí a neviem čoho...a ludi z toho využívaju tak 1,najviac dve - aj v detskej izbe obcas najdeme....
taze ... statisticky som aj ja podla lavicovych stran pod hranicou chudoby.lebo nemam prijem a na výšku mi len pride kladna odpoved :-E
ale faktom je,ze sa necitim taky chudobny,lebo este byvam s mamou a tak.
:-E :-E :-E
no ale dosť to hadok a narazok,v dobrom samozrejme, ale zaujala ma jedna vec,co by som teda doma kcel :a sice video v kombe s mini dv.
to take je :-? :-? :-? daj nejaky link.to znie fajne

Modena
08-08-2005, 22:11
redburger
Dobrá volba :BB: , ale svět se bohužel ubírá jiným směrem . . . :-(((
http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--52900/

Pitomec
08-08-2005, 22:14
preto su štatisky o počte videi take ako pises - miliony videí a neviem čoho...a ludi z toho využívaju tak 1,najviac dve - aj v detskej izbe obcas najdeme....
taze ... statisticky som aj ja podla lavicovych stran pod hranicou chudoby.lebo nemam prijem a na výšku mi len pride kladna odpoved :-E
ale faktom je,ze sa necitim taky chudobny,lebo este byvam s mamou a tak.
:-E :-E :-E
no ale dosť to hadok a narazok,v dobrom samozrejme, ale zaujala ma jedna vec,co by som teda doma kcel :a sice video v kombe s mini dv.
to take je :-? :-? :-? daj nejaky link.to znie fajne
Já využívám všechny - jinak bych je asi neměl, ne? :-)

A to kombo je JVC SR-VS30E.

redburger
08-08-2005, 22:22
Modena
no,drahe to je poriadne......sak toto,inak by to bola parada vecička.Pitomec
no ja mam teraz v obyvačke mono grundig,čo mi len tak stoji,bo ho nemam kde zapnut,ale uvazujem,ze si ho dam sem do izby a dam to do tv karty - pojde to vobec ???
oki .ale nie tolko ludi je s tym na tom tak ako ty....s tym počtom videí 9-)
:-D

Krtek
09-08-2005, 00:00
A kdo by po tobě S-VHS chtěl, když točíš svatby? Začni točit do lokálních kabelovek a na S-VHS budeš dělat furt :-)

A vývoj VHS? Tady není co vyvíjet - všechno už bylo vyvinuto. Ale každopádně nečekej, že lidi na celým světě vyhodí těch několik miliard kazet a pohrnou se pro DVD rekordéry - to je naprostá utopie si něco takovýho myslet...

Do kabelovek dělám taky. Všichni to chtějí na DVD a pouští do do eteru ve smyčce.
Nečekám další vývoj VHS, ale taky jsem nečekal, že všechny dobrý modely se přestanou vyrábět. Vždyť se na to podívej. Každej už dělá jen základní modely. Kdyby měli aspoň S-Video konektory...Nevím na čem budu nahrávat až se mi to všechno pos*re. Nejspíš přes Cinče jako před 10 lety... :-I

Pitomec
09-08-2005, 05:36
DVD a kabelovka...? Hmm... - teda ne, že by to nešlo, ale pro odbavování se většinou používá právě S-VHS (v těch menších kabelovkách) a Betacam/DVCAM (v těch větších).
Jinak nechápu, co tam kdo pouští ve smyčce na DVD? To už to může rovnou pouštět přímo z PC, ne?

Krtek
10-08-2005, 11:33
Pitomec: No já dělám každých 14 dnů cca 20 minutovej film na DVD. Jsou tam základní informace většinou v textové podobě. To pak dám na úřad, a tam to jede ve smyčce pořád dokola. Můžou to samozřejmě pouštět rovnou z PC, ale nejdřív jim to musí někdo udělat...Žádné filmy se tu nepouští, i když jsem několikrát nabízel sestřihy z různých kulturních událostí a dění...Jsou to normální obecní kabelovky. Žádné vysílání jako třeba v Brně.

Ještě k těm VHS. I když DVD postupně tento formát vytlačuje z trhu, píšeš, že na světě je několik miliard kazet.
Tím by se defacto otevřel prostor pro nový výrobek na trhu, bohužel výrobci jsou jiného názoru. Spousta lidí odkojených VHS by jistě uvítala záznam v digitální podobě na VHS. Něco takového už zkoušel i Panasonic (bohužel s na naše poměry tragikomickou cenou)
A pokud by tohle digitální video umělo přehrát i analogový VHS, pak by se tento výrobek určitě setkal s větší odezvou než současné DVD rekordéry.

redburger
10-08-2005, 13:40
Krtek
zaujimavy postreh...to si myslel d-vhs ????

Pitomec
10-08-2005, 14:31
Pitomec: No já dělám každých 14 dnů cca 20 minutovej film na DVD. Jsou tam základní informace většinou v textové podobě. To pak dám na úřad, a tam to jede ve smyčce pořád dokola. Můžou to samozřejmě pouštět rovnou z PC, ale nejdřív jim to musí někdo udělat...Žádné filmy se tu nepouští, i když jsem několikrát nabízel sestřihy z různých kulturních událostí a dění...Jsou to normální obecní kabelovky. Žádné vysílání jako třeba v Brně.
V normální obecní kabelovce jedou zprávy z PC, protože zařadit aktualitu (nebo i normální zprávy) je naprostá banalita a zvládne to i cvičená opice :-) Toto dělat na DVD, je trochu o ho*ně - no on asi KabelSat-Veselý na víc nemá 9-)

Ještě k těm VHS. I když DVD postupně tento formát vytlačuje z trhu, píšeš, že na světě je několik miliard kazet.
Tím by se defacto otevřel prostor pro nový výrobek na trhu, bohužel výrobci jsou jiného názoru. Spousta lidí odkojených VHS by jistě uvítala záznam v digitální podobě na VHS. Něco takového už zkoušel i Panasonic (bohužel s na naše poměry tragikomickou cenou)
A pokud by tohle digitální video umělo přehrát i analogový VHS, pak by se tento výrobek určitě setkal s větší odezvou než současné DVD rekordéry.
D-VHS neuspěl ze dvou důvodů - jednak obavy o autorská práva (proto taky na žádném D-VHS rekordéru nebyl digitální vstup/výstup v MPEG-2, což je formát ve kterém D-VHS pracuje, ale pouze DV vstup - prostě paralela jako u stolních DVD rekordérů) a druhak přišel až v době, kdy už tady bylo lisované DVD (takže zapisovatelné DVD se dalo očekávat). Paradox je pouze to, že celá šaškárna ohledně autorských práv by v případě D-VHS vyzněla jednoznačně ve prospěch producentů, protože dělat kopie ve stylu DVD by nebylo zdaleka tak jednoduché...
Jinak se dá namítnout, že je tady DV rekordér, který kopie umožňuje bezproblémů, ovšem tady výrobci nasadili záměrně takové ceny, že nahrávat na DV pořady z TV vysílání je utopie.

Modena
10-08-2005, 17:13
Pitomec + Krtek
jj :-(((
Jinak - brečíte krásně, ale uvědomte si, že nový formát BR klepe na dveře spotřebnímu kšeftu a páskový Betyny a DVCAM (a bohužel i DV) jsou dnes na ústupu i v profiscéně ve studiu (disková pole rullez :-E ).
S-VHS mám doma taky, ale používám ho na nahrávání TV programů, o který nechci přijít a pak mažu a nebo, když někdo ke mě přitáhne ojebanou VHS, VHS-C k masteru na DVD . . . :-k :-E

Pitomec
10-08-2005, 17:21
Pitomec + Krtek
jj :-(((
Jinak - brečíte krásně, ale uvědomte si, že nový formát BR klepe na dveře spotřebnímu kšeftu a páskový Betyny a DVCAM (a bohužel i DV) jsou dnes na ústupu i v profiscéně ve studiu (disková pole rullez :-E ).
S-VHS mám doma taky, ale používám ho na nahrávání TV programů, o který nechci přijít a pak mažu a nebo, když někdo ke mě přitáhne ojebanou VHS, VHS-C k masteru na DVD . . . :-k :-E

Proboha nešil - o Blu-Ray se mluví už přes 3 roky a skutek-utek. Do technologie DVD se investovalo příliš mnoho peněz a je to příliš dobrá zlatá finanční slepice, než aby to někdo odpískal a nahradil něčím jiným.
Mimochodem - DV páska 276minut (184DVCAM) má při těchto formátech (t.j. DV a DVCAM) kapacitu 60, resp. 40GB (DVCAM), což se i optickému nosiči bude dohánět jen stěží. A samozřejmě nemluvě o spolehlivosti a trvanlivosti záznamu - tam páska jednoznačně vede. Částečnou náhradou může být HDD, ale ten se hodí akorát do zpravodajství, a to ještě pro samotné pořízení záznamu (samozřejmě při zpracování taky, ale to je jasná věc).

Modena
10-08-2005, 17:35
Pitomec
Abys nebyl překvapenej - jestliže přichází doba HDTV vysílání a i HD kamery jsou k mání, lidi to budou chtít archivovat na přenosném médiu, nemyslíš ? Jak se teď štěkaj ty tři formáty, jeden to stejně neunese a vystřelí to do světa - že by ty Číňani ? :-E

redburger
10-08-2005, 17:43
Modena
ale myslim, ze predsa len to este chvilu potrva....teraz sa len rozbieha viacmenej dvd,resp, uz sa rozbehlo,ale v tom ma pitomec pravdu...vhs tu je stale....ja vravim,tak skoro si film z br so vsetkym co k tomu patri nik nekukne.....

Pitomec
10-08-2005, 17:52
Pitomec
Abys nebyl překvapenej - jestliže přichází doba HDTV vysílání a i HD kamery jsou k mání, lidi to budou chtít archivovat na přenosném médiu, nemyslíš ? Jak se teď štěkaj ty tři formáty, jeden to stejně neunese a vystřelí to do světa - že by ty Číňani ? :-E
No tak doba HDTV přichází asi tak, že na SATu v Evropě z těch několikatisíc programů jich je cca 10 v HDTV (a to ještě pokusně) a trend je spíš ve snižování datovýho toku a rozlišení 9-) a HD kamera je šunt (navíc záznam stejně uchovává na pásce, takže netřeba vymýšlet další formát na uložení) :-)

Modena
10-08-2005, 18:07
Pitomec
Evropa není svět - nebo jó ? 9-)
To, že na PAL se jakžtakž nechá (na rozdíl od NTSC :-E ) koukat, ještě neznamená, že to nerozjedou jinde a pak tady v Evropě budem zase jen chvíli čumět a obdivovat ! Holt novátoři jsou dnes tam, kde byli do teď s kvalitou TV v kelu (jůesej a šikmoocí na východ od Tatier). Rozdíl mezi PAL a HDTV je hodně patrný až na 42´zobrazovači, ale ty hamburgerožrouty zjevně posadil na p*del rozdíl mezi NTSC a HDTV - a právem ! Myslíš, že to budou chtět nahrávat na VHS ? 9-) :-E :BB:

redburger
10-08-2005, 19:26
Modena
to ako ntsc je horsi ako pal ? :-?

Modena
10-08-2005, 19:38
:-E

redburger
10-08-2005, 19:56
ejha, som nevedel...tak potom ti amerikani fakt su asi mimo z hd 9-)

Modena
10-08-2005, 21:02
D-VHS kde myslíš, že byla prvně prosazovaná JVC? No a důvod už taky znáš ! :-E
Amerika nemá k BR daleko - to je fakt, kterej se myslím brzo potvrdí ! B-)

Krtek
10-08-2005, 21:46
Pitomec

No tak vystřelí do světa. A dopadne nejspíš jako Minidisc a pod. Vzhledem k rozšíženosti DVD bude mít tento formát velké problémy. Nástup může být třeba příští rok, ale rozšíření může trvat i 10 let \/ .
Pokud budou výrobci dělat HD DVD nebo BlueRay, pak stejně budou muset i nadále dělat klasický DVD.

Krtek
10-08-2005, 21:50
ejha, som nevedel...tak potom ti amerikani fakt su asi mimo z hd 9-)

NTSC není horší než Pal, pokud máš NTSC film, přehrávač i TV. Rozhodně nelze srovnávat kvalitu NTCS na TV Pal, i když to přehrávač umí přehrát. NTSC je o něčím jiným \/

Krtek
10-08-2005, 21:53
D-VHS kde myslíš, že byla prvně prosazovaná JVC? No a důvod už taky znáš ! :-E
Amerika nemá k BR daleko - to je fakt, kterej se myslím brzo potvrdí ! B-)

I Evropa nemá k BR daleko. Jenže všechno to bude stát pěknej balík, a kdo si to koupí ???
Myslím, že BR bude několik let pouze formátem vyvolených, a ne normálních lidí. Ne každej má doma plasmu za 100 litrů...

Modena
10-08-2005, 21:55
Krtek

NTSC není horší než Pal, pokud máš NTSC film, přehrávač i TV. Rozhodně nelze srovnávat kvalitu NTCS na TV Pal, i když to přehrávač umí přehrát. NTSC je o něčím jiným \/
No . . . A teď tak trochu kecáš, viď ? 9-)

Krtek
10-08-2005, 22:10
Krtek

No . . . A teď tak trochu kecáš, viď ? 9-)

Nekecám. Jestliže hodnotíš NTSC podle toho co Ti jede na TV, tak věř tomu, že v USA jim to jede jinak.

Modena
10-08-2005, 22:22
Krtek napsal :

Ne každej má doma plasmu za 100 litrů...

Krtku, ta plasma mě stála míň, než tebou vyvolenej Paňár ve slevě - chápeš ? Až ji koupíš, budeš mít doma dražší telku, než já, tak se uklidni ! ! ! :((

Krtek
10-08-2005, 23:33
Krtek napsal :

Ne každej má doma plasmu za 100 litrů...

Krtku, ta plasma mě stála míň, než tebou vyvolenej Paňár ve slevě - chápeš ? Až ji koupíš, budeš mít doma dražší telku, než já, tak se uklidni ! ! ! :((

Já jsem klidnej...Nějak si mě nepochopil. Já neřeším to, za kolik jsi ji koupil, ale dívám se na problém BR očima normálního spotřebitele.
Ty tu TV máš sice levně, ale ostatní lidi si ji musí koupit za nemalé peníze. Proto pro ně nebude BR zajímavej... Dneska koupíš klasickou namakanou TV uhl. 72 za 17 tis...uhl. 55 za 5 tis. A vo tom to je...

Pitomec
11-08-2005, 06:41
Pitomec
Evropa není svět - nebo jó ? 9-)
To, že na PAL se jakžtakž nechá (na rozdíl od NTSC :-E ) koukat, ještě neznamená, že to nerozjedou jinde a pak tady v Evropě budem zase jen chvíli čumět a obdivovat ! Holt novátoři jsou dnes tam, kde byli do teď s kvalitou TV v kelu (jůesej a šikmoocí na východ od Tatier). Rozdíl mezi PAL a HDTV je hodně patrný až na 42´zobrazovači, ale ty hamburgerožrouty zjevně posadil na p*del rozdíl mezi NTSC a HDTV - a právem ! Myslíš, že to budou chtět nahrávat na VHS ? 9-) :-E :BB:
Měl by ses trochu vzdělat, protože už analogový W-VHS uměl záznam HDTV (samozřejmě se jedná o analogové HDTV, které bylo v Zemi vycházejícího Slunce) \/ :-D

Pitomec
11-08-2005, 06:42
Já jsem klidnej...Nějak si mě nepochopil. Já neřeším to, za kolik jsi ji koupil, ale dívám se na problém BR očima normálního spotřebitele.
Ty tu TV máš sice levně, ale ostatní lidi si ji musí koupit za nemalé peníze. Proto pro ně nebude BR zajímavej... Dneska koupíš klasickou namakanou TV uhl. 72 za 17 tis...uhl. 55 za 5 tis. A vo tom to je...
Přesně :-!!!

Modena
13-08-2005, 08:49
Pitomec
Natolik vzdělán jsem a o menšinových formátech záznamu :-E jako např. W-VHS se záměrně nezmiňuju proto, že proletěl jako rachejtle bez podpory kteréhokoliv významného filmového studia - na rozdíl od D-VHS ! ! ! :-R
Malá poznámka na okraj - kdo myslíš, že hýbe spotřebitelským trhem elektroniky ? Malej šikmookej činorodej Japonec, nebo tlustej prachatej a věčně nespokojenej hamburgerožrout ? http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gif
I Ty bys měl být vzdělán a to natolik, abys na tohle dokázal odpovědět . . . :-E :BB:

Pitomec
13-08-2005, 17:24
Pitomec
Natolik vzdělán jsem a o menšinových formátech záznamu :-E jako např. W-VHS se záměrně nezmiňuju proto, že proletěl jako rachejtle bez podpory kteréhokoliv významného filmového studia - na rozdíl od D-VHS ! ! ! :-R
Malá poznámka na okraj - kdo myslíš, že hýbe spotřebitelským trhem elektroniky ? Malej šikmookej činorodej Japonec, nebo tlustej prachatej a věčně nespokojenej hamburgerožrout ? http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/laugh.gif
I Ty bys měl být vzdělán a to natolik, abys na tohle dokázal odpovědět . . . :-E :BB:
Technikou samozřejmě hýbe hlavně ten Japonec - vždyť prakticky všichni výrobci jsou právě z Japonska. A jenom na nich je, aby to dokázali USA vnutit a dobře prodat (což jde v pohodě).
A co se týká filmových studií, tak tady jsi trochu ulítl, protože takový DV formát se taky podařilo prosadit do praxe a v životě jsem na něm neviděl jeden jediný film z významného filmového studia :-E

Modena
13-08-2005, 17:57
Pitomec

Technikou samozřejmě hýbe hlavně ten Japonec - vždyť prakticky všichni výrobci jsou právě z Japonska. A jenom na nich je, aby to dokázali USA vnutit a dobře prodat (což jde v pohodě).
A co se týká filmových studií, tak tady jsi trochu ulítl, protože takový DV formát se taky podařilo prosadit do praxe a v životě jsem na něm neviděl jeden jediný film z významného filmového studia :-E
Ale h*vno sem ulít ! :((
V životě jsem neviděl amatéra s DV kamerou, anžto točí rodinné záběry dětí a manželky na pláži u moře - bo by ho svojí titěrností po půlhoďce zabila ! :-E
Se asi bavíme o tom, jestli na ten formát ta filmová studia pošlou spielfilm a daj ho do prodeje, né o tom, v čem to oni masterujou a čistěj a převáděj z celuloidu atd. atd. atd. ! No a o W-VHS jsem pokud vím ani v technicky vyspělém Japonsku nikdy neslyšel, že by alespoň nějaké věhlasné :-E japonské filmové studio na něj poslalo něco víc, než prezentační 20min. program!
V USA se ale již pár filmů na D-VHS dostalo - a to je ten gruntovní rozdíl! A šlo to i docela dobře načasovat se zahájením jejich satelitního HDTV vysílání, takže kšeft se mohl rozeběhnout - byly mastery s filmama i možnost pořizovat záznam - 2 dobré důvody koupit ! :-R
Kua - nejde o to, kdo jak dokonalej technickej formát vypotí v laboratoři - takovejch bylo víc a kdyby se prosazovaly podle kvality, nebyla by, pokud mě paměť nešálí, ani VHS, že ? Jde přesně o to, jak se ho podaří prodat konečnému spotřebiteli a k tomu potřebuješ co ? Asi ňákej dobrej program na tom novým prosazovaným formátu (médiu) !

Pitomec
13-08-2005, 18:51
Ale h*vno sem ulít ! :((
V životě jsem neviděl amatéra s DV kamerou, anžto točí rodinné záběry dětí a manželky na pláži u moře - bo by ho svojí titěrností po půlhoďce zabila ! :-E
Tak to tě dost lituju, protože na DV formát dneska točí prakticky každý amatér (byť několik jedinců ještě využívá D8 a analogové VHS-C, V8, S-VHS-C, Hi8 nebo plnoformát VHS, S-VHS), přičemž je samozřejmě jedno, jestli je páska v provedení mini nebo plnoformát (protože jde o naprosto identický formát, t.j. DV) :-)

Kua - nejde o to, kdo jak dokonalej technickej formát vypotí v laboratoři - takovejch bylo víc a kdyby se prosazovaly podle kvality, nebyla by, pokud mě paměť nešálí, ani VHS, že ? Jde přesně o to, jak se ho podaří prodat konečnému spotřebiteli a k tomu potřebuješ co ? Asi ňákej dobrej program na tom novým prosazovaným formátu (médiu) !
No VHS byl na svou dobu určitě jedním z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší) a nic na tom nezmění ani tvrzení SONY o dokonalosti Betamaxu - to je jenom mediální tlach firmy, která šla vlastní cestou a natloukla si hubu (dle očekávání) :-E

Modena
13-08-2005, 18:53
VHS byl na svou dobu právě ten nejhorší ! No nic, musíš se ještě učit ! 9-) Myslel jsem video 2000, ale to je jedno . . . B-)
Na rozdíly tebou uváděného W-VHS v souvislosti s mou neznalostí a mnou jmenovaného D-VHS jsi mi stejně nenapsal nic - co by, odpovídat můžem přece na to, na co sami chcem, že ? Někoho jsi mi připomněl, ale celé Tatry asi nevidíš, viď ? :BB:

Pitomec
13-08-2005, 19:01
VHS byl na svou dobu právě ten nejhorší ! No nic, musíš se ještě učit ! 9-) Myslel jsem video 2000, ale to je jedno . . . B-)
Ale chlapče - takhle se znemožnit, to bych od tebe fakt nečekal :-E :-E :-E :-E :-E
Video 2000 jednak přišlo v roce 1979 (t.j. 4 roky po VHSce, takže bylo mladší a nelze mluvit o formátu stejné doby), ale každopádně systém využití pásky oboustranně z toho udělal jeden z nejhorších produktů vůbec - ostatně nikdy už žádný další formát takto nepracoval. Proč asi? Hádej... :-E :-E :-E :-E :-E

Modena
13-08-2005, 19:18
Zase plácáš konec laboratorního výzkumu JVC a prosazení na trh spotřební techniky dohromady, ale už mě to nebaví ani číst, ani na nic odpovídat ! :-)-
Někdy je dobré se společensky znemožnit, a proto končím diskusi o ničem a na oltář tohoto vlákna a Tvé velikosti kladu svou hlavu, aby to už ani ostatní náhodní návštěvníci nemuseli číst ! :BB:

delay
17-08-2005, 07:30
Chlapci, chlapci...
Dnes kupovat video?
S-VHS ET Rekordér jsem kupoval před třemi-čtyřmi lety. Byla to značka JVC a stál mě se slevou 9.000 Kč, protože byl z Německa, jinak tady stál 15.000 Kč, a to byl ten základní S-VHS model.
Dva roky jsem nahrával systémem S-VHS ET, kde řádkování je až 400 oproti max. 250 u VHS, čiliže větší ostrost a prokleslení obrazu.
Má to ovšem jeden podstatnej problém, na ET musíte používat kvalitní videokazetu, nejlépe PANASONIC Hi-FI, nebo SVH-S ET. Cena 80 - 120 Kč. Pokud použijete třeba i nejprodávanější EMTEC EQ-240, tak Vám garantuji, že nahrávka v režimu ET bude pro videopásku předimenzovaná, a to se projeví nesčetnými drop-outy, čili výpadky nahraného signálu v horizontálním směru.

Mám takhle nahraných asi 150 videokazet, a když si je dnes pustím, tak některý jsou prostě k blití. Proto jsem ca. po dvou letech začal nahrávat opět jen na VHS a kvalita obrazu je prostě stabilní, ikdyž méně ostrá.

Dnes mám již DVD rekordér (opět JVC), a kvalitou se sním SVH-ET nemohou rovnat, na to rovnou zapomeňte, a nevyhazujte peníze zbytečně.

Navíc, kolik stojí médium DVD-R, a kolik kvalitní videokazeta?

mirekv
17-08-2005, 08:19
VHS a jeho odrůdy je takový Pitomcův syndrom, já nikdy video neměl, stačilo mi, co jsem viděl u kámošů, většinou to bylo k :-k , buďto byly k dispozici kazety, které kolovaly mezi lidmi, nebo z půjčoven, které nebyly o moc lepší. Originálku si koupil málokdo, stejně ji časem půjčil, děti apod., a za chvíly vypadaly, jak ty ostatní. Navíc kopírovat prakticky nešly. Budoucnost vidím v DVD recorderech, chce to však ještě vymakat.

delay
17-08-2005, 08:36
Když on to Pitomec bere moc z PROFI hlediska. Vím jak vypadá střižna takovýho studia tady u nás ve městě. Dnes, ale doopravdy spíš začínají používat PC a formát DVD. Na S-VHS ještě točí, ale to je normálním lidem nepřístupné...
Pokud by kazeta S-VHS stála 40 Kč, tak nebudu z TV nahrávat na nic jinýho.
Nadruhou stranu mám DVD rekordér se slušnými MPEG obvody, nahrávám na RAMky a v PC upravím, jednoduše. Nejsem PROFík a neživím se tím, takže je to třeba brát z této stránky.

Prvodní dotaz v tomto fóru byl, co nyní koupit na nahrávání...
Tak já doporučuji kvalitní DVD-Rekordér (JVC, Pioneer) pro nahrávání z TV a DVD vypalovačku do PC.

Netřeba tady pěstovat technickou onanii, která stejně "skoro" nikam nevede.

ViKinG
17-08-2005, 08:55
už teď se těším na Pitomce :-)
DVD rekorder bez HDD nebrat...

delay
17-08-2005, 08:57
Proč bez HDD nebrat?
Nahraju na RAM nebo DVD-RW a v počítači pečlivě sestříhám, a nemusím to dělat na pro tuto funkci primitivním DO.

mirekv
17-08-2005, 09:02
Bohužel, kapacita DVD nosiče je dost omezující, ten HDD bych bral raději.

delay
17-08-2005, 09:09
To chápu, když chceš třeba nahrát něco, co má 8 hodin, třeba v poslední době LIVE8... Já to usel nahrát na RAMKu v režimu FR 480. Světe div se, a já se hlavně divil, že se na to necholo koukat...
Pro archivaci samozřejmě asi na prd...

Když u mě rozhodovala ta cena, a ta před rokem ještě nebyla tak příznivá.

Stejně nahrávám jen FK z ČT2, což jsou filmy s délkou od 80 - 180 min. a na to mi ten jeden disk vždycky stačí.

Jako výhodu nových rekordérů s HDD vidím hlavně v dvouprůchodovém kódování obrazu.

ViKinG
17-08-2005, 09:26
delay: a kapacita media??? Beru v úvahu jen 4,3GB = 1 hod (archivní/protoženenílepší!!!/kvalita a 2 hod = kouknout a smazat. A když budu chtít zaznamenat více než 1(2) hod ???
Já byl v pokušení napsat že DVD rekorder je naprd komplet ale uznavam, že ne každej chce pro záznam TV pořadu zapínat PC.
I když píšeš něco o kvalitních převodnících (dovolím si tvrdit že pokud není obraz naprosto bez šumu tak jakýmkoliv převodníkem A/D dojde k viditelné degradaci). Já osobně dosáhnu lepší kvality S-VHS záznamem než dvd rekorderem. Záznam z DVB-S do PC je o něčem jiném... k tomu se můžeš s dvd rekorderem snažit (marně :-) ) přiblížit.

delay
17-08-2005, 10:15
Tak mi dej min. 200 Kč na SVHS kazetu, a já na ně budu nahrávat.
Mám pouze "zašuměnou" kabelovku, a JVC mi ten obraz spíše vyčistí, smozřejmě, že jen opticky, ale o to jde ne? Co oko nevidí to ho netrápí.

Jinak ty obvody fungujou (nahrává se trochu se zpožděním).
A fungujou i při přehrávání obyč. DVD disku, který je příliš zkomprimovaný a třeba na mém Pan. S-75 příšerně kostičkuje.
JVC obraz umí vyhladit a hned to vypadá jinak.
Ikdyž to jsou kraviny, tak právě tohle se mi líbí.
Né každý má digtální satelit apod. a občas si chce něco nahrát a archivovat...

ViKinG
17-08-2005, 10:30
s S-VHS ET nahráváš S-VHS na normální kazetu (což víš) a např Basf/Emtec cca 50-60 Kč 240 min jsou naprosto OK. To "vyhlazení" tě připraví o detaily a např lidi jsou jak po megaliftingu a místo vlasů mají "koupací čepice". A bohužel tohle moje oko vidí a radši se podívám na snesitelnou dávku analogovýho šumu než digitálně vyhlazený "cartoon". Ale proti gustu žádný dišputát, já tě do pekel posílat nebudu :-) .

delay
17-08-2005, 10:44
Hele, s S-VHS ET na mě nechoď, tohle jsem psal ráno a je to pravda.

Má to ovšem jeden podstatnej problém, na ET musíte používat kvalitní videokazetu, nejlépe PANASONIC Hi-FI, nebo SVH-S ET. Cena 80 - 120 Kč. Pokud použijete třeba i nejprodávanější EMTEC EQ-240, tak Vám garantuji, že nahrávka v režimu ET bude pro videopásku předimenzovaná, a to se projeví nesčetnými drop-outy, čili výpadky nahraného signálu v horizontálním směru.

Mám takhle nahraných asi 150 videokazet, a když si je dnes pustím, tak některý jsou prostě k blití. Proto jsem ca. po dvou letech začal nahrávat opět jen na VHS a kvalita obrazu je prostě stabilní, ikdyž méně ostrá.

A mluvil jsem o vyhlazení čtverečků, ne změkčení obrazu.
Na filmy stejně koukám na Panasonic DVD přehrávači, kterej je ostrej až dost. A že by ta nahrávka byla míň ostrá než S-VHS ET, to asi ne...

ViKinG
17-08-2005, 10:56
delay: S-VHS ET mám už moc dlouho na to abych se nechal přesvědčit o něčem jinym... tvrdim, že Emtec je v pohodě a nehodlam to měnit. Nechci nijak brojit proti DVD recorderum ale nedostatečná kapacita media je předem znevýhodňuje. Až bude digitální vysílání DVB-T (nebo kdo už může přijímat) a bude mít digitální tuner, je to zase o něčem jiném.

delay
17-08-2005, 11:03
Já ti rozumím, ale nebejt těch drop-outů, tak na to nahrávám, ale ikdyž jsem si dvakrát koupil kazetu Panasonic S-VHS ET za 120 Kč, tak tam ty drop-outy byly. Nejlepší byly Panasonic HiFi, Emtec HiFi. Pak Maxell vše za 80 - 100 Kč. EMTECy nebo BASF za 40 - 50 nic moc pro ET. Jinak na VHS super.

Tohle jsem řešil před dvouma rokama. Strávil jsem třeba hodinu porovnáváním stejného záznamu na ET a na VHS SP. Na malé televizi do 55 cm není vidět to, co na 100 Hz 72 cm.

ViKinGu, nic proti tobě, ale musel by jsi mi říct, že mám šmejdský video, který dělá ty drop-outy (JVC S-VHS ET (HR) 5950), a vem jed na to, že jsem mu hlavy čistil, jako sobě uši...
Jinak fakt nevím...

ViKinG
17-08-2005, 11:14
delay: já už teď S-VHS ET používám jen když jde něco v době kdy nejsem doma a vim že se chci jen podívat(nikoliv archivovat). Takže nejsem žádnej zarytej analog brzda pokroku. JVC 5xxx a 9xxx mám taky (S-VHS ET) a po několikátém recordingu se drop-outy objeví a je jich s každou další nahrávkou víc a víc. Totéž platí i pro přehrávání. To je ale normální... takže šmejdský video nemáš (mám praktisch totéž), jed nevezmu a doufám že nemáš špinavý uši.

Pitomec
17-08-2005, 17:30
Kecy... - v S-VHS ET nahrávám výhradně na Emtec EQ-240 (JVC HR-DVS2, SR-VS30, HR-S7700, HR-S5950 a Panasonic NV-HD930, NV-SV120) a nikdy jsem tam žádný dropout neměl. Klidně ti těch cca 200 pásek dovezu a můžeš mně ty dropy ukázat :-E U tebe bude spíš asi problém v samotném rekordéru...

Navíc, kolik stojí médium DVD-R, a kolik kvalitní videokazeta?
A kolik se vleze na VHSku a kolik na DVD, ha...? :-E (nápověda: na VHSku 300 minut a na DVD v ještě sledovatelné kvalitě 120 minut)

Pitomec
17-08-2005, 17:32
VHS a jeho odrůdy je takový Pitomcův syndrom, já nikdy video neměl, stačilo mi, co jsem viděl u kámošů, většinou to bylo k :-k , buďto byly k dispozici kazety, které kolovaly mezi lidmi, nebo z půjčoven, které nebyly o moc lepší. Originálku si koupil málokdo, stejně ji časem půjčil, děti apod., a za chvíly vypadaly, jak ty ostatní. Navíc kopírovat prakticky nešly. Budoucnost vidím v DVD recorderech, chce to však ještě vymakat.
Žes byl ujetej celej život, to je tvůj problém :-E :-E :-E A budoucnost v DVD rekordérech rozhodně není - až si nějaký koupíš (já už ho nějaký ten pátek mám), tak pochopíš proč :-I

Pitomec
17-08-2005, 17:34
Omyl - DVD rekordér s HDD nebrat (pokud ten HDD není ovšem výměnný za libovolný jiný) :-)

Pitomec
17-08-2005, 17:40
Záznam z DVB-S do PC je o něčem jiném... k tomu se můžeš s dvd rekorderem snažit (marně :-) ) přiblížit.
Problém je jenom v tom, že na SATu se ne vždy vysílá ve formátu aspoň po minimální úpravě slučitelném s DVD - taková Galaxie Sport jede v 480x576, což je naprosto o ničem. Nahraješ stream, ale co s ním dál? Buď překopat do formátu DVD-kompatibilní, anebo to musíš mít navždy jenom v PC. Ten stolní rekordér aspoň tento problém řešit nemusí. A navíc u SATu seš ještě limitován nikoliv kapacitou média (DVD disk), ale velikostí datovýho toku ze strany vysílatele (takže v případě nevyhovující velikosti jedině překódovat, což je zase na prd).

Pitomec
17-08-2005, 17:43
delay: S-VHS ET mám už moc dlouho na to abych se nechal přesvědčit o něčem jinym... tvrdim, že Emtec je v pohodě a nehodlam to měnit. Nechci nijak brojit proti DVD recorderum ale nedostatečná kapacita media je předem znevýhodňuje. Až bude digitální vysílání DVB-T (nebo kdo už může přijímat) a bude mít digitální tuner, je to zase o něčem jiném.
To bude totéž, co jsem psal o příspěvek výše - jestli DVB-S nebo DVB-T nebo DVB-C, to je jedno. Ono to ale stejně dopadne tak, že pokud bude mít DVD rekordér i ten DVB-T tuner, tak tam bude překlop do analogu, protože z podstaty věci nelze přímo stream vysílání pálit na placku.

mirekv
17-08-2005, 17:58
Omyl - DVD rekordér s HDD nebrat (pokud ten HDD není ovšem výměnný za libovolný jiný) :-)
Samo, že výměnný.

Pitomec
17-08-2005, 18:30
Ale za libovolný jiný - nikoliv ten, který dodává výhradně výrobce DVD rekordéru. Jestli máš tip na takový přístroj, kam lze napasovat běžný HDD z prodeje, tak sem s ním :-)

mirekv
17-08-2005, 19:10
No jasně, tak to myslím a v šuplíku! :BB:

ViKinG
17-08-2005, 21:43
Pitomec: DVD rekorder s HDD může nahradit VHSku pro silnou spotřební většinu. Potřebuje jednoduché ovládání (zmáčknu tlačítko a nahrávám a nepotřebuju nic vědět o formátech a normách...) a konkurenceschopnou cenu. První už má a na druhém se usilovně pracuje.
Pokud získáš ze satelitu slušnej stream máš nejlepší možný zdroj... (u Czechlinku platí dvojnásob) i kdybys muset upravovat stejně bude výsledek lepší než analog. V případě velmi kvalitního analog signalu to bude nerozhodně. Doufám, že aspoň některé stroje budou tak že na HDD půjde rovnou digi stream z DVB-T a bude možno ho nacpat do PC k další úpravě (střih začátek, konec, titulky atp...) Ty stolní DVD-R s vyměnitelným HDD běžným z PC sféry jsou...

ViKinG
17-08-2005, 21:46
např tento: http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/pvr820/index.asp

Pitomec
17-08-2005, 22:51
Pitomec: DVD rekorder s HDD může nahradit VHSku pro silnou spotřební většinu. Potřebuje jednoduché ovládání (zmáčknu tlačítko a nahrávám a nepotřebuju nic vědět o formátech a normách...) a konkurenceschopnou cenu. První už má a na druhém se usilovně pracuje.
Pokud získáš ze satelitu slušnej stream máš nejlepší možný zdroj... (u Czechlinku platí dvojnásob) i kdybys muset upravovat stejně bude výsledek lepší než analog. V případě velmi kvalitního analog signalu to bude nerozhodně. Doufám, že aspoň některé stroje budou tak že na HDD půjde rovnou digi stream z DVB-T a bude možno ho nacpat do PC k další úpravě (střih začátek, konec, titulky atp...) Ty stolní DVD-R s vyměnitelným HDD běžným z PC sféry jsou...
Zmáčkneš tlačítko, nahráváš a... na konci nahrávky ti to vnutí nějaký debilní menu, vysmahne to na médium, který nemusí být jinde kompatibilní... - ne, ne: toto má ke komfortu a kompatibilitě VHSKy ještě hóódně daleko :-)

např tento: http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/pvr820/index.asp
To je stroj na hovno - nemá možnost záznam vypálit na médium :-I

ViKinG
18-08-2005, 11:17
Pitomec: ten Sigmatec je nanic pro BFU ale díky tomu že můžeš data přesypat na PC a tam se vyřádit dosytosti a v stolnim recorderu máš jen šuplík kam vrazíš prakticky jakýkoliv HDD je pro lidi co se pohybujou na Freaku jedna ze zajímavých možností.

delay
18-08-2005, 11:44
PITOMEC:
A o kus dál taky ViKing psal, že tam ty dropouty má taky,
tak už se di vyspat.

ViKinG
18-08-2005, 11:59
delay: aby to bylo přesnější, dropouty jsou až po několikátém (cca 10+)znovunahrávání, pokud použiju novej Emtec tak nee.

delay
18-08-2005, 12:24
To už je fuk, mě to to video dělalo od začátku, i na novou kazetu.
Pouze ve formátu VHS to je zcela čistý.

ViKinG
18-08-2005, 12:34
delay: pak je chyba na tvym HW... v práci mám 3(a předtim byly taky 3 takže 6) S-VHS ET JVC a pokud je kazeta nová dropout se nekoná...

delay
18-08-2005, 12:43
Mě už je to hlavně jedno, protože to nepoužívám, můžu teď bejt maximálně nasranej, že ca. 200 filmů je s ňákým tím výpadkem, ale už to neřešme...

clee
20-08-2005, 16:56
pro home sferu-hdd rekorder s dvd-ram mechanikou (mpeg2, mpeg4) - idealne integrovanej dvb-t/s/c tuner
pro semi-profi sferu-hdd rekorder (dv, mpeg2)
pro profi sferu-hdd rekorder (dvcam, dvcprohd, hdcam)

jaydoo
14-11-2005, 11:43
Ale stále nebolo odpovedané na otázku čo po mrtvém VHS.
Vždy záleží na tom, na čo sa bude používať.

Ja teraz uvažujem nad kúpou DVD rekordera Samsung s 160GB HDD.
http://www.samsung.com/pl/products/dvdplayer/dvdrecorder/dvd_hr721.asp
Pretože ked nie som doma, chcem si nahrat program, ked budem mať čas, tak si ho pozriem a ak budem chcieť, tak ho napálim na DVD.

Toto už nejaké roky riešim s PC, ale s tým sú stále problémy. X krát reinštalované PC, vždy treba všetko ponastavovať, báť sa ,a aby sa pc zapol v stanovený čas, aby to nahralo, aby nevypadávali snímky, mať poriadok na HDD a td.
A kvoli pozretiu si programu nahrávať VHS a potom mazať, všetcia vieme, ako vyzerá kazeta po 5 nahrávkach.
Takže podla mna je volba DVD rekordér s HDD najlepšia volba pre nahrávanie a neskoršie pozretie programov.

/nech mi odpustia všetci, ktorý profesne nahrávajú na S-VHS, tým tento príspevok nebol určený/

Pitomec
14-11-2005, 12:00
Pokud chceš kvalitu, tak si kup DV/DVCAM rekordér. Jestli chceš fialovo-kostičkovaný mazanice, tak DVD rekordér. Nebo zůstaň u S-VHS (ET) - kvalita dobrá, cena přijatelná.

jaydoo
14-11-2005, 12:11
Pokud chceš kvalitu, tak si kup DV/DVCAM rekordér. Jestli chceš fialovo-kostičkovaný mazanice, tak DVD rekordér. Nebo zůstaň u S-VHS (ET) - kvalita dobrá, cena přijatelná.

O čom Ty stále dokola vyprávaš ? čítaš, čo iný píšu? Ved z kabelovky to čo stiahneš bude vždy nahovno, nech máš čokolvek. tu ide o komfort toho, že čo najjednoduchšie nahrať a zmazať za čo najlacnejšie. Kupim DVD Rec za 10tis, a viac sa nemusim starat, ak chcem archyvovať, tak DVD-R za 15, a mam pokoj.

Pitomec
14-11-2005, 12:20
O čom Ty stále dokola vyprávaš ? čítaš, čo iný píšu? Ved z kabelovky to čo stiahneš bude vždy nahovno, nech máš čokolvek. tu ide o komfort toho, že čo najjednoduchšie nahrať a zmazať za čo najlacnejšie. Kupim DVD Rec za 10tis, a viac sa nemusim starat, ak chcem archyvovať, tak DVD-R za 15, a mam pokoj.
Já ale nemůžu za to, že máš obraz z kabelovky na hovno - já ho mám v pohodě. Navíc existuje i něco takovýho jako třeba DVB-S, kde u Czechlinku (ČT) není problém s kvalitou vůbec. Takže fakt nevidím důvod proč to prznit nějakým DVD rekordérem - samozřejmě vyjma situace, že to nahraju, podívám se a přemažu (k tomu ovšem stačí i VHSka za 2t.). Ale archivovat něco na DVD, to seš teda fakt hodně ulítlej (asi se ti ještě nestalo, že pár měsíců od výpalu ti na placce nezůstane kromě prachu vůbec nic...).

clee
14-11-2005, 13:31
nahravat 6.5mbps stream na dvcam recorder, dobrej for :-E na to co leze ze satu nebo z kabelu ( :-k ) dvd rekorder bohate staci, osobne preferuju harddiskovy

Pitomec
14-11-2005, 13:33
HDD rekordér na co? Jednoho dne se zaplní a seš v pr**li 9-) A archivovat na DVD, to je něco podobnýho 9-)

jaydoo
14-11-2005, 13:35
HDD rekordér na co? Jednoho dne se zaplní a seš v pr**li 9-) A archivovat na DVD, to je něco podobnýho 9-)

Ty si stale nepochopil ? Ak si chceš pozrieť niečo nahrat z TV aby si si to mohol neskor pozriet a potom zmazať, max 1 z 10 vecí archivovať, tak ako to robíš? Podla mna je DVD Rec s HDD najvhodnejší. Ty to robíš na DV/DVCAM rekordér ???? :-D To snád nie.

Pitomec
14-11-2005, 13:39
Ty si stale nepochopil ? Ak si chceš pozrieť niečo nahrat z TV aby si si to mohol neskor pozriet a potom zmazať, max 1 z 10 vecí archivovať, tak ako to robíš? Podla mna je DVD Rec s HDD najvhodnejší. Ty to robíš na DV/DVCAM rekordér ???? :-D To snád nie.
Proboha tak si ten svůj DVD rekordér s HDD kup, užívej si do sytosti "bezvadnou" MPEG kompresi a nic neřeš - vůbec nechápu, co tady vlastně sháníš, když už seš dopředu rozhodnutej... 9-)

clee
14-11-2005, 13:47
Pitomec
proc by se mel plnit, kdyz muzu (to co chci archivovat) zkopirovat do pc a smazit placky? :-) nevim jak ty, ale ja obcas svy nahravky potrebuju pujcit znamejm co dvcam playery doma nemivaj (me se sice ted pod nohama vali dsr40, ale taky sem exot :-E ) mno tak proto dvd, a kdyz chcipne tak chcipne, co nadelam 8-)

swoop
14-11-2005, 13:52
Proboha tak si ten svůj DVD rekordér s HDD kup, užívej si do sytosti "bezvadnou" MPEG kompresi a nic neřeš - vůbec nechápu, co tady vlastně sháníš, když už seš dopředu rozhodnutej... 9-)
Pane Pitomec (pitomce),
on sice ma favorita ale chce vediet aky je nazor inych. Clovek je tvor omylny a lahko sa mohlo stat ze sa k nemu nejake dolezite informacie nedostali alebo mu nieco uniklo. Tak sa snazi o overenie toho co zatial ziztil. To ale Tebe asi nedoslo, pretoze Ty vies vsetko a si neomylny...

Pitomec
28-11-2005, 12:21
Pitomec
proc by se mel plnit, kdyz muzu (to co chci archivovat) zkopirovat do pc a smazit placky? :-) nevim jak ty, ale ja obcas svy nahravky potrebuju pujcit znamejm co dvcam playery doma nemivaj (me se sice ted pod nohama vali dsr40, ale taky sem exot :-E ) mno tak proto dvd, a kdyz chcipne tak chcipne, co nadelam 8-)
VHSku má ovšem doma skoro každej (a nemusí řešit, jestli je zrovna ta či ona placka blbě vypálená nebo špatný médium nebo rozdíl v + a -) :-)

Pitomec
28-11-2005, 12:24
Pane Pitomec (pitomce),
on sice ma favorita ale chce vediet aky je nazor inych. Clovek je tvor omylny a lahko sa mohlo stat ze sa k nemu nejake dolezite informacie nedostali alebo mu nieco uniklo. Tak sa snazi o overenie toho co zatial ziztil. To ale Tebe asi nedoslo, pretoze Ty vies vsetko a si neomylny...
Většinou sděluju jenom to, co mám z vlastní zkušenosti - takže pokud je moje nedůvěra k DVD, tak to není kvůli ničemu jinýmu, než kvůli vlastní negativní zkušenosti (resp. těch negativních zkušeností je víc). Ostatně celá diskuze na TVFREAKu obsahuje celou řadu podobných ohlasů - stačí se jenom dobře dívat a číst.

clee
28-11-2005, 12:26
tak vhsku uz po me celkem dlouho nikdo nechtel (vzhledem k tomu ze to je vetsinou zdroj), rok mozna vic, kdyz chce nekdo dvd z vhs, tak mu to nijak nevymlouvam, jednak z toho mam prachy :-E a ta kazeta mu stejne zustane :-R btw. momentalne delam dvd skoro vsech filmu ze studia co uz vysly na vhs, trh si to evidentne zada