PDA

Zobrazit plnou verzi : winfast tv usb2

bArokna
12-09-2004, 19:10
mam problem s externim tv tunerem od leadteku. obraz v poho, ale zvuk je divnej. v docela pravidelnych intervalech mi v nem chrasti a pritom kdyz si to vezmu na sluchatka, tak je slyset, ze zvuk z tv je uplne cistej a ten chrapot se tam nejak "sampluje". mam wxp, p4-2.8..., signal je perfektni. poradte diky

Bulva
10-10-2004, 11:13
Ahoj mam uplne stejny problem.
projevuje se to relativne nachodnym chrastenim,spatna detekce nastaveni stereo/dual/mono.pri stero zvuku se obcas prepina do stereo/mono,
dale je slyset original i dabing najednou ,je jedno jestli je nastaven stereo nebo dual.atd

WinXP home CZ SP1
P4 2,8 512 ram

Ivo Mašek
10-10-2004, 12:21
Pro oba:
najeďte na stránku:
www.leadtek.com.tw/eng/support/download.asp?downlineid=61
jsou tam ovladače i drivery pro WinFast TV_USB2 ze srpna letošního roku. Údajně řeší problém videa a zvuku.
Než budete instalovat, proveďte nejdříve regulerní odinstalaci dosavadních programů.
...a propo: nepoužíváte CodecPack ? (kodeky "všechny v jednom").

Bulva
10-10-2004, 13:36
mno codec pack pouzivam,jsou s nim problemy?

jinak ty posledni drivery jsem uz instaloval,ale zkusim to znovu.
Nainstaloval jsem je natvrdo na ty stare.
Ted je tedy odinstaluji a nainstaluji na cisto.

Ivo Mašek
10-10-2004, 13:57
Nainstaloval jsem je natvrdo na ty stare.
Takhle se to nesmí !!!!!! Mrkni na moje stránky, tam mám firemní návod na regulérní odinstalaci. Je to sice na kartu TV2000XP, ale platí to pro všechny produkty firmy Leadtek.
Odinstaluj i ten CodecPack (regulérní odinstalací). Většinou to zlobí, protože se to pere s kodeky, které si s sebou přinese tv-karta.
Až budeš mít odinstalovánu tv-kartu a CodecPack, tak, až si hardware řekne o software, nejdříve tam "šoupni" programy z přiloženého CD. Ono to zřejmě zlobilo z důvodu těch kodeků "všechny v jednom".

Ivo Mašek
11-10-2004, 17:57
Bulva: Jak jsi dopadl ?

bArokna
04-11-2004, 19:50
tak sem tu znova. jsem rad, ze nejsem sam. mam uplne to sami s dualem. dik za rady ale nic nepomohlo.

Ivo Mašek
04-11-2004, 19:59
Co přepnutí klávesou "S" na PC klávesnici.

bArokna
18-11-2004, 17:35
"S" se prepina akorat stereo/mono (dual1-2). pri stereu jsou slyset obe monofoni zvuk. stopy najednou! :((

Ivo Mašek
18-11-2004, 17:41
Tak by to mohla být zvuková karta. Ten zvuk leze ven přes ní. A je fuk, zda je interní, či externí.

Bulva
01-12-2004, 09:47
Nove ovladace stare problemy.Nic noveho.Vlastne jo,nova chyba na klavese S.prepina dual 1/mono.Aby jel stereo/dual2 musim pouzit dalkac.A ten z niceho nic prestal fungovat.Heh stereo stejne nefunguje.Ale pazvuky uz temer vymizely.Uz jsem si konecne nahral prvni simpsny,ktere si muzu
nechat na vypaleni.

trotom
04-12-2004, 09:13
Já mám s touhle kartou trošku jiný problém. Při nahravání se mi zpožďuje a seká obraz za zvukem. Přitom si myslím, že v hardwaru problém nebude, protože mám Celerona 2,0 a 512 MB Ram, což si myslím, že by stačit mělo.
Nevíte někdo, zda je problém třeba v ovladačích, či kodecích? Díky za odpověď.

bArokna
04-12-2004, 15:41
do ceho to nahravas? jestli rovnou do mpeg4 (divx) tak se nedivim, pac celer 2ghz to nezvladne. navic je to k nicemu nahravat to rovnou do divx.

trotom
06-12-2004, 09:54
No, zkoušel jsem to do skoro všeho, co tam bylo v možnostech, ale výsledek pořád špatný. Jaký formát by byl nejlepší pro takto "silný" procesor?

Ivo Mašek
06-12-2004, 18:24
Já bych začal v oddíle: Capture Format Profile.
- Video Quality
- Target data rate

Tam si s tím pohraj. Začni s MPEG_2 a zkus poladit, a nesmíš být hned "maximalistycký" :-)

bArokna
07-12-2004, 19:50
Tak ohledne toho chrasteni zvuku: kdyz zacne zvuk chrastit staci prepnout zv. normu klavesou "A" na jinou a pak zpatky, chrasteni zmizi nicmene zachvily je zase zpatky!!!! takze je to evidentne bud ovladacema nebo tim programem. :(( :((

Ivo Mašek
08-12-2004, 06:10
Já bych to viděl na nějaký kondenzátor v okruhu zvuku.
Něco se tam "nabuzuje" (to je zvláštní slovo)

ddddx
10-12-2004, 18:45
Mám stejnej problem se zvukem. Můj poznatek je , že to chrastění leze přímo z USB TV /repro jsem propojil rovnou s USB TV/ a to pouze u zvuku Pal D/K !!! U zvuku B/G je vše v naprostém pořádku. Ovladače jsem taky přeinstaloval a vše je na hov... Moje lehká odbornost mi našeptává, že je něco špatně přímo v TV.
Je škoda, že nikdo už nenapsal, jak uspěl.

bArokna
10-12-2004, 18:54
tak ted sem se na*ral! stahnul sem nove drivery a novy pvr a krome toho, ze zvuk porad chrasti se pridal dalsi problem. tuner me odmita pustit stereo a ani nejde vnutit! :(( :-!!! :-?

ddddx
10-12-2004, 19:42
Chtělo by to schema tý externí tv, teda zejména tuneru. To by objasnilo, kde je zpracovávanej zvuk. Jestli přímo v tuneru nebo někde dál.
Já jsem nejdřív koupil PCI kartu, taky Win Fast. Ta mě stála taky dost nervů. Problémy s kvalitou obrazu. Po mnoha testech a výměnách různých dílů /vč. zdroje / jsem zjistil , že PC je jedna velká rušička. Způsobovovala to základní deska nebo něco na ní. Dál už jsem to nezjišťoval a kartu jsem vyhodil a koupil tu USB. Super obraz, zachytávání z externího zdroje OK. A teď jsem si všimnul toho zvuku.
Teď ještě ke zpracování zvuku. PCI karta měla vyvedeno audio přímo z tuneru /bylo to pouze mono/. Pokud je takto dělaná i USB TV a má dva kanály audia z tuneru, tak je to v háji - vyrobce tuneru se asi moc nezabýval nasazení v zemích východní evropy. Jediná možnost reklamace.
Pokud je zpracování zvuku jiné, na to moje znalosti nestačí.
U klasickeho zpracovani zvuku jsou na mezifregvenci filry, pro mono 5,5 nebo 6,5 Mhz dle normy. U sterea jsou dva filtry s přesnějším nastavením kolem těchto mezifregvencí.
Co nás tedy zachrání od návštěvy Chocholouška, reklamace nebo ovladače?
Ještě by mě zajímalo. jestli to někomu jede v pohodě?

ddddx
12-12-2004, 18:57
Další poznatek. Dneska jsem to rozebral a na výstup přímo z tuneru uvnitř připojil audio zesilovač. Z tuneru lezou celkem 3 audia. Předpokladam , že to třetí je výstup mono. Z toho je zřejmé, že zvuk je zpracován přímo v tuneru a leze z něj čistý!!!
Takže to chrastění se tam dostává někde mezi tunerem a výstupem externí tv. Vlastní přepínání mono stereo dual probíhá až za tunerem a tam asi bude problém.
Zkusil jsem ještě novou instalaci Windows s instalací jen pro USB TV. K orig. cédečku jsem tomu nedal ani čuchnout . Prostě jenom nové ovladače včetně PVR. A co myslýte, JE TO TAM ZASE !!!
Další pokus už jen reklamace - někdy po vánocích. :-?

bArokna
14-12-2004, 23:30
na reklamace uz nemam naladu. zkousel sem to, ale za 2 mesice me to vratily s tim, ze je v poradku a zaplatil sem praci "technika" za neopravnenou reklamaci. nastesti prodavac v obchode byl hodnej a na dva dny me pujcil jinej tuner (myslim ten samej, jen jinej kus). zkus si typnout.... je to to same. tzn. ze je chyba u vsech (asi, uz sem mel celkem 3 kusy a pravdepodobnost, ze by to byla jenom nahoda je miziva).

Ivo Mašek
15-12-2004, 05:59
Pak jedině dotaz na support firmy Leadtek. Tady ti asi nikdo, bohužel, nepomůže. Obvzlášť, pokud je to chyba z výroby.

ddddx
15-12-2004, 17:37
Ještě jsem se v tom povrtal. Poslední zjištění- USB TV nepoužívá zvuk zpracovaný ve vnitřním tuneru /plechová krabička s ant vstupy/. Zpracování probíhá v obvodech USB TV. Udělal jsem do toho malý zásah-vytáhnul jsem audio přímo z tuneru na doplněný konektor. Zvuk je dobrej, žádné chrčení. Jako důkaz mého tvrzení považuji rozdílné chování při přepínání klávesou A. Z tuneru jde bud zvuk nebo je umlčen, dle normy. To neplatí v případě výstupu z USB TV. Tam v případě nesprávného zvolení normy zvuku jde šum!!!
Tu moji úpravu vyvedení zvuku považuji za konečné, použitelné řešení. Jedinou nevýhodou je nutnost přendat konektor do původního výstupu při nahrávání z externího zdroje.
Poslední šance je ještě na straně výrobce, pokud to vyřeší ovladač.
Z reklamace mám taky nějak mrazení v zádech.