Zobrazit plnou verzi : MPG do AVI - prosím jen profesionály
Zdravím všechny videomaniaky.
Ne že bych nevěděl různé způsoby, jak dostat mpg do avi, ale jsem takový jakože VIDEOKLIP fajnšmekr, ripuju klipy ze sat a z jiných důvodů potřebuju z tohoto mpg udělat avi (prostě to potřebuju velikostně zmenšit - nemá cenu říkat proč).
Takže profíci - poraďte ten nej nej nej návod, jak z mpg udělat opravdu kvalitní avi, kde skoro nepoznám rozdíl. Popř jak nejlépe nastavit Xvid kodek a podobné vychytávky
Díky moc.....funteek
A co si máme pod tím "AVI" představit? DV-AVI nebo jiné AVI :-?
funteek
Akorát si trošku protiřečíš. V jedné větě chceš nejkvalitnější AVI a v druhé nastavovat XviD. 9-)
:-!!!
me se osvedcil AutoGordianKnot, ten si xvid nastavuje uplne idealne sam pomoci avisynthu apod. Ale to neni dulezity protoze nejsem profik :-((( B-)
Ono taky "profík" a "mpg2avi" je silný protimluv!
funteek
Akorát si trošku protiřečíš. V jedné větě chceš nejkvalitnější AVI a v druhé nastavovat XviD. 9-)
Tak poraď čím jiným než Xvidem. Já fakt takové kktiny jako je převod do avi nedělám, protože source kvalita je source kvalita... ale prostě to fakt potřebuju dát do avi a zároveň chci super kvalitku.
Ono taky "profík" a "mpg2avi" je silný protimluv!
Vím, že je blbost dělat z mpg avíčko, ale opravdu potřebuju dostat velikost videoklipu z cca source 90MBového na 50 MB avi.
Umím už udělat krásné avi přímo z DVD pomocí programu Xilisoft DVD Ripper. Udělá to fakt pěkný xvid.
Ovšem když mám už mpg na disku tak Xilisoft DVD Ripper to pochopitelně neotevře.
Je tam ještě Xilisoft Video Converter, ale ten z mpg udělá ten xvid hodně rozčtverečkovaný a netuším proč, bo nastavit xvid moc neumím.
Takže tak asi......
Foolproof
07-11-2006, 19:51
Nevím jestli se mohu odvážit přispět, protože mám do profesionála (rozuměj, živícího se tím) daleko, ale ......
Jsou 3 cesty - a) pomocí nějakého kombajnu určeného pro opice, styl input - output, výsledek právě v případě satu velmi nejistý.Takových programů jsou desítky.
b) pomocí poloautomatu jako je např. Dr.DivX,GordianKnot aj. který správně udělá crop a resize, podstatné u převodu ze sat, kde rozměry jako 544x576 s PAR 16:9 nejsou vyjímka. :-D
c) ručně, což je nejlepší, ale to tomu chce však rozumět
-----------
Takže asi varianta b)
Jeden z nejdůležitějších faktorů je datový tok originálu, pokud je to z UPC a pod. zmenšení velikosti na 50 % do MPEG4 dává výsledky hrozné jakýmkoliv enkoderem. Čím vyšší datový tok, tím větší kompresi a tím i zmenšení souboru si můžeš dovolit. Ostatní je víceméně rutina, ale nezapomeň, že to má PAR 1:1, tedy bude se to zobrazovat v takovém poměru stran, v jakém to bude enkodované.
ODSakEda
07-11-2006, 22:07
- Free editor VirtualDubMpeg-2, nainstalit free XviD kodek (vše je i zde na TVfreaku v Download 8-) ).
-jeli ten empeg prokládaný, pro účinné zmenšení deinterlovat-odstranit prokládání! Pokud není video příliš dynamické, stačí interní filtr deinterlace ve VirtualDubu-blend, pro mnoho pohybu v záběrech a to třeba i jen kamerou, raději najít a stáhnout smart filtr deinterlace. Nerozmaže tolik obraz a chytrým diferenčním spojením půlsnímků nezdvojí kontury pohyblivých objektů! Zvolit položky: Video/ Filters/Add/Load -a nahrát ten smart do V.D. a pak jej zvolit a nastavit.
-Zvolit v položce Video/Compression nainstalovaný kodek XviD a vyzkoušet nejprve původní hodnoty na koustu označeném vedu, nebo nastavit alespon takto: 1pass CBR-ponechat, Bit rate: od 2000kB/s do 3000kB/s, v Advanced Option pak moution search precison na 6-Ultra High, a ještě i-frame maximum na 10 při dynamické scéně apro možnostpřesněji posléze video sříhat alespon na 1/3 sekundy.
-Audio, zvol Fuulprocessing a znova Audio a Compression zvol AC3 ACM codec a ne méně jak 56kb/s! nebo LameMp3 kodek pro VirtualDub. Oba nejprve stáhni a nainstaluj samože
Jsem jen amatér, ale připadlo mi toto řešení nehodné profesionálů (coje to vlastně profesionál???...) a tak přispívám svojí víceletou zkušeností s videem především pro weby a dokumenty z akcí z okolí.
Foolproof
07-11-2006, 22:44
ODSakEda
Trochu jsi přehlédl, že je to ze satelitu. Takže se může stát, že s tím tvým datovým tokem 2000 a víc dojde ke zvětšení původního souboru, což je pro tazatele nežádoucí.
A není to z kamery, takže ve VDM a pod. je třeba víceméně ručně udělat crop a resize, zkus si to , když má file rozměr 544x576 a PAR 4:3 s letterboxovaným filmem 16:9 a nemají to zaplněné celé do rozměru obrazu, protože to asi blbě naskenovali, takže deformaci kontroluješ vizuálně na monitoru, který je zase 5:4, nic dobrého pro začátečníka. :-D
ODSakEda
07-11-2006, 23:20
Foolproof -mnoo já mám v ffdshow zvolené 4:3, tedy i když mám LCD obrazovku 1280x1024 tedy poměr nejen stran, ale i rozlišení nikoliv 1,3333 (4:3) ale 1,25, tak díky té volbě v ffdshow, mám reálně poměr stran videa 4:3 bez deformací ksichtů 8-) (asi ale nejsem začátečník že? :-I )
A zmenšit jej může tím tokem okolo 2000kb/s neb mnohé stanice valí i víc jak 3500kb/s! nevíme z jaké stanice to má?. Já jen že zdůraznoval furt tu kvalitu! A stačí mu zmenšení o trochu. 8-)
funteek
Pročpak by si protiřečil???! Co máš proti AVI a XviD?!
jen pro ilustraci, XviD a jen cca 2300kb/s převedený z DVDvideo (MPEG-2) vzniklé přepočtem také z XviD HD 8000kb/s a ten přepočtem původně z MPEG-2 HD 18000kb/s z (mojí) HDVideokamery JVCD10, tedy taky z komprimátu: http://www.sweb.cz/HDV1/NorskoXviDzDVDvideo
Je ten mpg podle DVD specs ?. Udelej DVD z toho, jednoducha zalezitost , aby to ten tvuj oblibenec vzal. Nic noveho se ucit pak nemusis.
funteek
Zkus to podle mého návodu na ripování DVD (http://jech.webz.cz/dvdrip1.php). První díl (ripnutí DVD na disk) ignoruj a zbytek už je stejný. Tohle je nejkvalitnější možný postup, lepší neexistuje.
Pokud se Ti to bude zdát moc složitý, zkus použít program AutoGK, kterej tenhle postup automatizuje.
noo Vlada to ma solidne rozepsany. Vzdycky jsem chtel vedet, jak spravne nastavit xvid, nez jsem prisel na AutoGK. Vyzkousej ho a budes vitez. Muzes 3 hodiny studovat Vladuv navod anebo za pet minut stahnout AutoGK - http://www.autogk.me.uk/, nainstalovat, vlozit mpeg, jednoduse nastavit a jit na dvoupruchodovy kafe. Vysledna kvalita bych rekl, ze bude stejna.
Za Vladovy návody se taky přimlouvám i když podle nich nedělám! :-D Ono stejně můžeš mít návody jaké chceš, výsledek závisí na kodeku.
Foolproof
08-11-2006, 13:20
:-D
Pořád to směřujete na DVD2AVI, to je legrace, DVD má vždycky v PALu 720x576, to se dokonce dá i naučit, ze satelitu je to fakt větší laboratoř.
Nehledě na to, že spousta oněch "osvědčených" programů se sesype, jenom když dostane packet size 188, místo očekávaných 2048 nebo je v tom MPG i PMT a 2 zvuky pod.
:-D
Pořád to směřujete na DVD2AVI, to je legrace, DVD má vždycky v PALu 720x576, to se dokonce dá i naučit, ze satelitu je to fakt větší laboratoř.
Nehledě na to, že spousta oněch "osvědčených" programů se sesype, jenom když dostane packet size 188, místo očekávaných 2048 nebo je v tom MPG i PMT a 2 zvuky pod.
to je mozny, ale at to nejdriv zkusi, ne? Se zvukem muze byt problem ale i to se da lehce obejit.
Krist
Plno mych návodů je spíš koncipovanych ve smyslu "proč to tak je" a ne "jak to udělat". Ale pokud se to jednou naučíš, tak už potom nemáš problém převést cokoliv do čehokoliv pár klikama. Automatický programy se občas můžou na nějakej specialitce sesypat, potom právě přichází vhod muj "manuální" postup. Pro začátečníka a někoho, kdo se to nesnaží pochopit je AutoGK ideální - kvalitní a přitom jednoduchý.
Uplně jsem zapomněl vám všem poděkovat za rady. Tak jsem tu po dvou letech, abych to udělal. Nějak jsem zapomněl sem pak už juknout. AutoGK jsem vyzkoušel a kvalita je vcelku fajn. Ale v současnosti jsem si víc oblíbil program AutoMKV, kde můžu dělat jak mkv, tak avi a ještě další formáty. Jen mu to trvá trošku dýl, ale kvalita je fakt super. Budu rád, když mi tu někdo napíšete, jestli jste AutoMKV taky zkoušeli a jak s ním jste spokojení.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.