PDA

Zobrazit plnou verzi : CRT x LCD, 16:9 x 4:3?

Japhy_tvf
05-11-2006, 20:19
Nadpis hovoří za vše...Poměrně pečlivě jsem si přečetl i starší příspěvky, ale něco konkrétního bylo zase hodně starý, tak sonduju, jaká je situace teď s mírným výhledem do budoucnosti. Jsem z Ústecka, na Bukovku koukám každý den, takže situace je jasná-příští rok asi vypnou analog a já se budu muset starat. DVD moc nesleduju, spíš nahrávám souběžné pořady, ale to je do jiné diskuze :-) Díky.

CyberTec
05-11-2006, 20:34
CRT = 4:3, LCD = 16:9 :-)

Japhy_tvf
05-11-2006, 21:03
Hehe, fajn :) Tak ještě ten zbytek, kterej je zásadnější. CRT nebo LCD?

ODSakEda
05-11-2006, 21:39
Dobré LCD! (samo dle ceny, ale né pod 37" aby obraz 4:3 nebyl menší jak 72cm telka 4:3, leda by vám nevadily šišatý hlavy, míče a kola aut... a né pod 30.000!)
Zaměřte se na LG řady xxLC2R! (xx= velikost v ")
Mrknite, co o tom píši za živou zkušenost např. zde: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10525

Milosbb
05-11-2006, 21:57
Japhy

Ak vidíš dobre tak CRT, ak si slepý, tak machule na LCD si nevšimneš :-D .

příští rok asi vypnou analog a já se budu muset starat

To akože DVB-T vysielanie sa nedá sledovať na CRT ? To ani nehovorím o tom, čo sa môže stať, že do jedného multiplexu vám hodia 5-6 TV staníc + 20 FM a obraz bude horší ako pred 30-imi rokmi.

Ja osobne ešte rok-dva s kúpou LCD počkám, potom budeme múdrejší a hlavne LCD budú s full HD rozlíšením za rozumnú cenu. Dnešné tzv HD ready nestoja za to a naozaj kvalitné sú nad 100 000. Navyše Blu-Ray a HD-DVD prehrávače a filmy tu mali byť už pred rokom a stále nič. A prvé dabované filmy na HD médiách tu budú tak o dva roky.

-----------------

------------------

ODSakEda
05-11-2006, 22:08
Milosbb -Ale satelity již, sice né česky, vysílaj v HD! HD videokamery jsou také nějaký čas na trhu a nyní i od 30.00,-Kč! a sledovat svoje nahrávky natož dig. fotky o mnoha Mpx 16 až 24bit barvami na vakuovce s rozlišovací schopností cca 400x300 bodů a 256 barvami a prokládaně 50Hz nebo 100Hz rozplizle s opakováním stejného sníku, no nevím...

Japhy_tvf
05-11-2006, 22:47
Milosbb
Ale ne, jen, že už v podstatě delší dobu oddaluji nějaký upgrade ve sledování pohyblivých obrázků, tak to chci spojit právě s přechodem na digi TV.
ODSakEda
Na HD videokamery kašlu, fotky si rozhodně na telce prohlížet nehodlám. Řeším tedy, jestli mi DVB-T lépe převede na obraz CRT nebo LCD.

Pitomec
06-11-2006, 04:37
CRT TV 16/9 koupit, LCD TV nebrat (mazanice).

maiki
06-11-2006, 08:30
LCD? já myslel že se čeká na POKRAČOVATELE CRT, SED, nikoliv na slepou kolej

stani
06-11-2006, 13:36
CRT = 4:3, LCD = 16:9 :-)

A CRT nemůže být 16:9?...

ODSakEda
06-11-2006, 15:06
CRT TV 16/9 koupit, LCD TV nebrat (mazanice).
- Obecná demagogie! Některé nemoderní a levné LCDTV je určitě matanice, ale některá levná telka může být stejně tak hrozná!!! :((
- Naopak telka nikdy nedocílí kvality obrazu lepších LCD od 37" jako jsou lepší modely od PHILIPS, LG, SAMSUNG!!! Jen ten kdo to nekonfrontoval v reálu nebo slepec by toto mohl tvredit to co Pitomec... (nemyslím konfrontaci při zdroiji videa HDV, ale analogovýho prokládanýho zdroje obrazu PAL!!! U HDV není o čem diskutovat u většiny LCDTV :-) oproti vakuovce :-k ....)
Tedy alespon si vyprošuji přívlastky, jako některé LCDTV!!! a né obecné plácání, jako že češi jsou zloději a němci fašisti! (to jako fšecí???...)

Pitomec
06-11-2006, 15:40
Dokud nebude LCD TV umět prokládání, tak je to nepoužitelný artikl (ztratí se polovina informace). A s takovou odezvou, jaká u LCD TV je, to bude mazanice ať se ti to líbí nebo ne :-k
Jinak HDV sem netahej, protože drtivá většina lidí si na LCD TV bude pouštět převážně signál televizního vysílání, takže není co řešit - LCD TV NEBRAT!

ODSakEda
06-11-2006, 15:52
Dokud nebude LCD TV umět prokládání, tak je to nepoužitelný artikl (ztratí se polovina informace). A s takovou odezvou, jaká u LCD TV je, to bude mazanice ať se ti to líbí nebo ne :-k
Jinak HDV sem netahej, protože drtivá většina lidí si na LCD TV bude pouštět převážně signál televizního vysílání, takže není co řešit - LCD TV NEBRAT!
Netáhám sem HDV, byla to jen poznámka spíše k perspektivitě investice! Schválně jsem zdůraznil, že jsem konnfrontovalLCDTV s vakuovkou na prokládaném PALu! Ty lepší LCDTV nevypouští jeden plůsnímek a tím ani nijak nemlží -nerozostřují obraz!!! Vedle stojící vakuovka proti takovým LCD byla hrůza pohledět! :-k (především detaily v dály vakuovka neuměla vykresilt a na co blikající prokládání na výstupu-obrazovce???..., když chytré obvody umí dobrou deinterlaci-odstranění prokládání výpočtem zobou půlsnímků jen z diferencí při pohybu objektů?! A setrvačnost LCD??? Uněkterých přežitek! O barevné hloubce a úhlu pohledu ani nemluvě!)

Pitomec
06-11-2006, 16:03
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10572

stayman
06-11-2006, 16:10

To je co za odkaz??? Dalsi tvoj vyplod??? :-k / :-E :-E :-E

Pitomec
06-11-2006, 16:14
Jo - pokud mám nickname richardzizka, tak je to skutečně ode mě :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E

ODSakEda
06-11-2006, 17:33
Tady: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10525 popisuji co jsem viděl nedávno a tam mám odkaz, že právě tento: http://www.oeminformatica.it/catalog/images/le37r72bG.gif Samsung co má s ním pán problém s obarzem z TV vysílání z antény, tím spíše ty Samsungy s konusovou spodní hranou a chromovým kolečkem-vypínačem, vehementně reklamovamé v TV nedávno..., měly špatný obraz oproti LG nové generace!

Takže není divu, že tvůj odkaz vede na problém s obrazem u stejné modelové řady Samsungu, před kterou jsem tazatele varoval! To ale neznamená, že obcně je LCDTV nanic a rozdělil bych to na
- problém LCD obrazovky a
- problém obvodů, co se neumí poprat s prokládaným analogem a na
- problém citlivosti a kvality analogového Tv tuneru, kdy případný šum je pro LCD technologii problém, logicky!

Pitomec
06-11-2006, 17:35
To cos viděl ty mě vůbec nezajímá - pro tebe je vrcholem dokonalosti nějaká zajebaná NTSC kamera, kterou si tady nekoupí ani průměrný imbecil, takže si nedělám moc iluzí jak seš na tom s TV :-I

ODSakEda
06-11-2006, 17:46
To cos viděl ty mě vůbec nezajímá - pro tebe je vrcholem dokonalosti nějaká zajebaná NTSC kamera, kterou si tady nekoupí ani průměrný imbecil, takže si nedělám moc iluzí jak seš na tom s TV :-I
Já si sicekoupil kameru z USA, ale digitální a NTSC je maximálně jen analogovej TV OUT! Kterej nepoužívám, přesto kupodivu můj starý Panasonic PAL zobrazuje barvy i poměr stran obrazu správně po Compositním rozhraní!

Digitálu je však ukradený nějaký PAL nebo NTSC! Sám to připomínáš, že digitál a PAL je blbost! A videosoubor z kamery má rozlišení 1280x720p tedy přesně 16:9! a progresívní video 30fps je vuřt i stolnímu přehrávači DVDvideo po resizu na DVDvideo tedy 720x576p(!) s AR 16:9 8-)

Vypadá to v DVDvideo asi takto: http://www.sweb.cz/hdv1/NorskoXviDzDVDvideo
(jde pouze o ilustrativní ukázku, pro rejpaly, s malým dat. tokem a dokonce po 4. komprimaci z HD 1280x720p/30fps v empegu-MPEG-2 do HD v AVI/XviD, následně do DVDvideo s resizem na 720x576p/30fps a pro tuto ukázku opět převedeno do AVI/XvD 720x576p/30fps 8-) )

Pitomec
06-11-2006, 17:59
Už vidím jak si tu svoji kameru zapojuješ do TV přes digitální rozhraní 9-)

ODSakEda
06-11-2006, 18:06
Už vidím jak si tu svoji kameru zapojuješ do TV přes digitální rozhraní 9-)
Cožééé??? Proč čučet na nesestříhanej nudnej materiál přímo z digitální kamery a navíc v HD na vykuové telce s rozlišovací schopností jakoby rozlišení cca 400x300 tedy 0,12Mpx :-k o barvách nemluvě :-k ??? A vakuovka má nějakýdig. rozhraní??? K čemu proboha???... :-E
PC má dig, rozhraní! FireWire vstup a DVI výstup! 8-)
A nevyjádřil jsi se k tomu, že normální i ne-Divixovej player bezproblému přehraje toto přeresizovaný progresívní(!) video s 30fpspřehraje a na telce to má neobyčejně dobrej obraz jak od BBC 8-)

Pitomec
06-11-2006, 18:26
No paráda - aby ses mohl dívat na TV, tak si to z kamery nahrneš do PC a z PC to pak za hlasitého řevu větráků na CPU a ve zdroji (možná i grafice) pouštíš do TV. Prostě vrchol dokonalosti 9-) 9-) 9-)

ODSakEda
06-11-2006, 18:57
No paráda - aby ses mohl dívat na TV, tak si to z kamery nahrneš do PC a z PC to pak za hlasitého řevu větráků na CPU a ve zdroji (možná i grafice) pouštíš do TV. Prostě vrchol dokonalosti 9-) 9-) 9-)
- Jednak jsem psal, že i po analogových rozhraních kamera-TV mi to kupodivu telka zobrazuje správně! (nečteš vše kdyžuž oponuješ, nebo co???...)
- Jednak víš kulový o mém tichém PC!!!
-Jedank z PC nebudu navíc boží HDV pouštět do nějaký blbý vakuovky..., maximálně do mojeho profi CRT PC monitoru 21" Compaqu, nejlépe však do 37" LCD 1920x1080 po DVI 8-)

Modena
06-11-2006, 19:08
Pitomec
S LG i novějšíma Samsungama má Eda pravdu, protože ty zřejmě netušíš, že většina posledních modelů LCD TV japonské a korejské provenience používá scalery DCDi od Faroudja (jestli ti to teda něco říká :-E ) a tvoje vývody o neschopnosti LCD TV zobrazit oba půlsnímky je tím pádem kravina !
Je to tu s tebou furt dokola : LCD né, 16:9 né, kamery HD/HDV né, SAT TV né, DVB-T né . . . . 9-) . . . :-k . . .
Tak studuj (ačkoliv s tvojí anglinou . . . no . . . 9-)
http://www.av-outlet.com/en-us/dept_335.html :-)-

stayman
06-11-2006, 19:11
Pitomec
S LG i novějšíma Samsungama má Eda pravdu, protože ty zřejmě netušíš, že většina posledních modelů LCD TV japonské a korejské provenience používá scalery DCDi od Faroudja (jestli ti to teda něco říká :-E ) a tvoje vývody o neschopnosti LCD TV zobrazit oba půlsnímky je tím pádem kravina !
Je to tu s tebou furt dokola : LCD né, 16:9 né, kamery HD/HDV né, SAT TV né, DVB-T né . . . . 9-) . . . :-k . . .

Prvy tvoj hodnotny prispevok :BB:

Pitomec
06-11-2006, 22:37
Pitomec
Žádná LCD TV na světě neumí zobrazit prokládaný obraz bez toho, aby polovinu půlsnímků vyhodila do pryč (protože to ani díky samotné konstrukci nejde), takže se Sandále uklidni a běž onanovat někam jinam 9-) Ostatně tvoje "vědomosti", kdy si pleteš RGB s YUV (http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10424), jasně vypovídají, jak seš v dané problematice notně dezorientován 9-) :-E

stayman
06-11-2006, 23:06
Zadna LCD... a polovina de do pryc, to uz chod pitomec fakt do pryc ty sam :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E

ODSakEda
07-11-2006, 00:20
Zadna LCD... a polovina de do pryc, to uz chod pitomec fakt do pryc ty sam :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
přesně tak: :-E :-E :-E
To totiž umí i relativně starý, mnou opěvovaný 37" BENQ 1920x1080 a zrovna dnes před chvílí jsme koukali s kámošem, a zaměřili jsem pozornost právě na to, jak má ostrý obraz i ze satu u stanic nad 3500kb/s i po Scart RGB rozhraní - tedy analogový prokládaný zdroj obrazu dle normy PAL! a to i drobné kroužky v logách, kde by vypuštění půlsnímku zamenalo značné zoostření! Daní za to bylo, že občas těsně po přepnutí nového záběru sekundu trvalo, než vyhladil stopy interlace např. úst při mluvení herce ale vzápětí to dokázal již počítat logicky v reálu bez problémů aniž by rozmazal zbytek obrazu!!! 8-)

stayman
07-11-2006, 00:28
ODSakEda
Ako si s nim spokojny? Teraz je tu v akcii za necelych 37000sk co hovoris, kupit to? Da sa to potom vyuzit aj s PC?

Pitomec
07-11-2006, 06:08
Ty seš vážně StayKokot, protože ani netušíš na jakém principu LCD TV funguje - kdybys to tušil, tak pochopíš jak je to s prokládáním a proč v každé diskuzi všichni uživatelé na LCD TV nadávají, jaká je to mazanice :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E

Pitomec
07-11-2006, 06:13
To totiž umí i relativně starý, mnou opěvovaný 37" BENQ 1920x1080 a zrovna dnes před chvílí jsme koukali s kámošem, a zaměřili jsem pozornost právě na to, jak má ostrý obraz i ze satu u stanic nad 3500kb/s i po Scart RGB rozhraní - tedy analogový prokládaný zdroj obrazu dle normy PAL! a to i drobné kroužky v logách, kde by vypuštění půlsnímku zamenalo značné zoostření! Daní za to bylo, že občas těsně po přepnutí nového záběru sekundu trvalo, než vyhladil stopy interlace např. úst při mluvení herce ale vzápětí to dokázal již počítat logicky v reálu bez problémů aniž by rozmazal zbytek obrazu!!! 8-)
Ostrý obraz ti udělá každá CRT TV naprosto s přehledem a nemusí k tomu mít ani pytel korekčních obvodů, jenž se snaží cosi vylepšit, aby ta mazanice nebyla tak poznat (jak je tomu u LCD TV) 9-) Prostě se ty trumbero smiř definitivně s tím, že LCD technologie není na příjem televizního signálu vhodná a nesnaž se pořád z ho*na úpléct bič - stejně se ti to nepovede (ani když tě bude StayKokot v diskuzích vehementně podporovat, přičemž doma stejně vejrá na 25 let starou Selenu :-E ) 9-)

Japhy_tvf
07-11-2006, 08:40
No, teda, pánové, marně jsem doufal, že se něco dozvím, ale zatím jen vím, že tenhle je prý "kokot", tamten zase jáužnevímco :( Něco si z toho posbírám, ale je to fakt těžký, když tu jsou prakticky dva názory naprosto oponentní. Co trochu změnit téma? Jako to bude s digi vysíláním a udáváným poměrem 16:9, bude to opravdu 16:9 nedeformovaných nebo zase nějakej podfuck? Nechápu, jak by z jednoho formátu kamery mohli udělat dva vysílací :-? Bóóóže, zlatej analog a pár telek na výběr, dneska aby byl člověk odborník na všechno :-D

stayman
07-11-2006, 10:20
Japhy
Ak vynechas prispevky zdejsiho pitomca-blbecka, bude vsetko zase v normale. :-E :-E :-E

Pitomec
07-11-2006, 10:33
Přesně tak - dementního StayKokota neposlouchat, protože ten si splete i motherboard s klávesnicí, jaká je to LAMA :-E :-E :-E :-E :-E

ODSakEda
07-11-2006, 10:38
Pitomec -na telce to bude jen vypadat lépe a z relativně větší vzálenosti a v porovnání s větší obrazovkou LCDTV která navíc odhalí nedokonalost SD rolišení i prokládání!
- Neb často mnozí co kritizují i kvalitní LCD a obvody si neuvědomují že čučí na daleko větší LCD a z blízka (hlavně PC monitor a klidně může být i vakuový - CRT a SD video je i z DVD-tedy digitální!, humus...) a na telku zpravidla menší jak 70cm a z zpravidla z větší dálky a tedy u teho LCD není horší obraz zanalogu, jako spíše na menší telce z dálky si mozek obraz idealizuje a tedy je to o dojmu!
- Např. na malém monitorklu at již fotoaparátu či video na mobilu vypadá mnohdy velice dobře! Ano pracuje spíše fantazie mozku! Ale na velké obrazpvce a klidně a vakuové s mizerně hrubým rasterm a prokládáním to bude humus, neb se prozrazuje spíše hroně nedokonalá předloha stejně njako u velkého LCD mnohým došlo, že 0,4Mpx obraz napoř. i z DVDvideo at již je prikládaný nebo není, je prostě mizérie!!!

-Předpažte ruku, vemte si do ruky svisle (at můžeme srovnávat obrazovky 4:3 i s 16:9) tužku a běžte tak blízko k obrazovce at již LCD, CRT PC monitoru nebo vakuové 50Hz Telce s prokládáním, aby byla tužka akorát od kraje ke kreji obrazovky. Pak teprve srovnávejte obraz jednotlivých zařízení a technologií i bez rozdílu velikosti a při relativně stejné vzdálenosti i když jen ubjeltivně.
- Všímejte si hlavně loga generovaného stanící a neovlivněného kvalitou kamery a zpracování obrazu. Všímejte si obrazu spíše u Live! zpráv a pod! Všimněte si textury trávy, nebo obličejů vdáli-né ksichtů pořes celou obrazovku jak ve zprávách... (aby kořalkové viděli co je to za politiky i na 55cm telkce přes celou hospodu...)

- Nezapomente vždy na stejnou relativní vzálenost od obrazovky! Budete si muset odsednou notně od PC monitoru a ještě více od velkého LCDTV a rázem bude jejich obraz vypadat (Pitomec!) dokonaleji :-) Naproti tomu si budete muset nezvykle blíže přisednout, s tou tužkou v ruce, k vakuové telce a konečně doufám mnozí uvidí tu hrubou hrůzu!... :-k Nevylučuji ale hrůzu ani na některých LCDTV! Jistě bych s Pitomcem nad některými s ním souhlasil s termínem mazanice! Přesto bych varoval před obecnou demagogií Pitomce.

stayman
07-11-2006, 10:42
ODSakEda
Nieco som sa ta pytal, tak laskavo odpovedz a nie tam, kde sa ta nikto nic nepyta a este aj pises z cesty \/

ODSakEda
07-11-2006, 11:29
Sorry! Myslíš toto:

ODSakEda
Ako si s nim spokojny? Teraz je tu v akcii za necelych 37000sk co hovoris, kupit to? Da sa to potom vyuzit aj s PC?
Nějak to zaprskal zpátečnickou teorií Pitomec...

Jsem spokojen moooc i když mohl mít malounko vyšší kontrast, ale to je vidět nepatrně jen při úplné tmě nesvítí li v místnosti ani lampa a i když VGA ani DVI neumí bezezbytku využít fyzické roplzišení obrazovky 1920x1080, ale "jen" 1280x720 (je topřesně 16:9 a nejostřejší obraz :-) ), jsou Windows nedeformované akurát přes celou obrazovku a ostré jako břitva! :-D

Za tu cenu, tehdy do 39.000,-Kč s daní a již tenkrát! A dodnes s nejlepším vyhlazováním šumu i prokládání bez vypouštění půlsnímku!!! a tím bez rozmazávání nejen celého zbytku obrazu, ale i pohybůlivých objektů je stále dosti nepředstižen monohými novšími LCDT i za nesmyslnou cenu, snad s vyjímkou 37" PHILIPSE, ale to již nad 85.000Kč!
(stále mám na mysli zpracování analogového prokládaného zdroje videa at již z interního tuneru, ze satu či sice digitálního videa, ale jen s 0,4Mpx... - DVDvideo plyeru po Scartu RGB. Stejně tak z kvalitní videokamery po S-videu-což je také jen analogový zdroj prokládaného videa i když z digitální předlohy a jen 0,4Mpx!. I zde má jemnější struktura obrazoky 1920x1080 velice příznivý vliv na ostrost a detaily v obraze i z tak mizerného 0,4Mpx zdroje obrazu!!!)

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=6240
(to první logo z teho benqu má velikost cca 7cm a je navíc interpolované na 16:9, přesto myslím hooodně ostré!

Až některá vakuovka zobrazí tento monoscop (nebo klidně i jako screen, fotku, např. jako BMP-nevím ale z čeho a po jakých rozhraním bych to ideálně objektivně do té telky vůbec dostal???... :-E ): http://sweb.cz/eduard22/Tes_monitoru_TestScreens.exe věrně, tedy jak barvy tak tu nejmenší šachovnici vpravo nahoře, kterou vidím přesně jako rastr bez interferencí!, jako na mojem starým 17" PC LCD Neovo F-317 1280x1024 a relativně již stará(!) 37" LCDTV Benq 1920x1080, tak ji koupím za vaši cenu! (a vystoupím z ODS :-D )

Nebo alespon tento (fotka ze 4Mpx Olympuse UZ750 přímo z obrazovky teho 37" Benq: http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1262_1.jpg koliže svislých čárek zobrazí telka??? :-E

Windowsy a HDVideo jsou pak z PC po DVI i po VGA (LCD má dobrý autoadjusting 8-) ) mooooc supr! :-D Windows při poměru stran 16:9 i rozlišním 16:9 a tedy bez defpormace ikon a pod.: http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1225_1.jpg (to je plocha?! :-D )

stayman
07-11-2006, 11:45
Tak to si ma potesil, uvazujem, ale niekde som cital, ze v nejakom zapojeni nie je schopny preniest plnych 1920x1080, nespomenies si?

ODSakEda
07-11-2006, 11:55
Tak to si ma potesil, uvazujem, ale niekde som cital, ze v nejakom zapojeni nie je schopny preniest plnych 1920x1080, nespomenies si?
však píšu, že i když neumí ovládat grafikouplných 1920x1080, zkoušel jsem i blikající poaskvil 1080i/30Hz(fps), ale hrůůůza... Best bylo 1280x720p (60Hz tedy max. 60fps-tedy defacto i 0fps (nebo 1?) při statické fotce :-) )

stayman
07-11-2006, 11:59
Stale nerozumiem, takze vsetky vstupy nejdu na 1920x1080??? Tak potom na co je s takym rozlisenim ten LCD ????

Aha, toto je co?

http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1225_1.jpg

ODSakEda
07-11-2006, 12:13
StayMan by €RikŁ€ bohužel to je focený před potvrzením tohoto přednastaveného rozlišení, ale neakceptoval to a napsal, že je to: out off range! Nastavenoje těch 1280c720 ale v pohodě, pro fotky a video je to vysoké rozlišení obrazvky přesto příznívé, pro windows méně, přesto je to supr ostrý koukatelný již i z tři čtvrtě metru! 8-) Jinou fotku nemám a nechce se mi to přefocovat :-(((

stayman
07-11-2006, 12:14
Takze z PC to 1920x1080 nezvladne??? To teda nechcem !!!!

ODSakEda
07-11-2006, 13:45
StayMan by €RikŁ€ to umí zatím snad jen jediná 55" plasma Pioneer a ještě nějaký jediný velký LCD oboje okolo 299.000,-Kč! :OO

stayman
08-11-2006, 23:29
tak nechapem, o com tie LCD su ! :-?

ODSakEda
09-11-2006, 00:27
tak nechapem, o com tie LCD su ! :-?
Jsou to spíše a hlavně velké TV, tedy LCDTV!!! Né LCD (monitory)! I proto... :-(

stayman
09-11-2006, 01:13
To ni eje argument \/ Raz ked ma rozlisenie 1920x1080, tak preco tak nezobrazuje??? Na co mi to potom je? :-?

CyberTec
09-11-2006, 04:17
StayMan by €RikŁ€ to umí zatím snad jen jediná 55" plasma Pioneer a ještě nějaký jediný velký LCD oboje okolo 299.000,-Kč! :OO

1080p a tim padem i PC (analog pomoci D-sub) v nativnim rozliseni umi uz tenhle samsung LE40F71B http://www.samsung.com/cz/products/tv/lcdtelevisions/le40f71b.asp

manual ma 73 mega, na strance 43 jsou podporovana rozliseni pro PC
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/200610/20061012162740937_BN68-01047T-00-L08-0907-1.pdf

stayman
09-11-2006, 05:54
Ty blaaaho, to PDF je fakt zazracne, jak cele Adobe, netaham tych 70MB, lebo je to tu:

http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/200610/20061002195248734/EN/4_sub.htm

No ale ma to jeden maly problemik:

- Do not attempt to connect the HDMI/DVI connector to a PC or Laptop Graphics Card.
(This will result in a blank screen being displayed)

Co v podstate znamena, ze si s PC u HDMI/DVI neprdneme :-((( :-((( :-(((

tonikus
09-11-2006, 07:18
No ale aspon pokrok že dosiahneš z PC 1920x1080 cez D-SUB

bitskull
09-11-2006, 07:22
To ni eje argument \/ Raz ked ma rozlisenie 1920x1080, tak preco tak nezobrazuje??? Na co mi to potom je? :-?

Pokud nemas vysilani a filmy v HD rozliseni tak nejspis k nicemu :-)

stayman
09-11-2006, 07:23
No ale aspon pokrok že dosiahneš z PC 1920x1080 cez D-SUB

A to mas zarucene kde??? :-? Jedine cez komponent to garantuju (teda garantuju aj u tych HDMI/DVI rozlisenie 1920x1080, ale nie z PC) \/

tonikus
09-11-2006, 08:13
Podla manualu str. 41 pre SAMSUNG LE40/46/ F71
Nastavenie PC/Win XP/ bod 4. Správne nastavenie rozlíšenia :Optimálne 1920x1080-60Hz
Režimy zobrazenia:okrem nižších,
max. 1920x1080 /66.587kHz/59.934Hz/138.5MHz/

stayman
09-11-2006, 10:10
Uz to tam vidim, 70MB som si stiahol. Inak je zaujmave, ze tam prasknes aj 1600x1200, to sa mi na PC monitore este nepodarilo :-D

tonikus
09-11-2006, 10:50
Takže, myslím že SAMSUNG LE40F71 je pre mňa horúci kandidát, už len vystihúť dáku predvianočnú akciu, alebo lepšie novoročnú, ale kto bude dovtedy čakať?

stayman
09-11-2006, 10:53
Co stoji?

bitskull
09-11-2006, 12:14
Uz to tam vidim, 70MB som si stiahol. Inak je zaujmave, ze tam prasknes aj 1600x1200, to sa mi na PC monitore este nepodarilo :-D

Na tom rozliseni neni nic zvlastniho - je to standard VESA - pouzivam ho v praci.

SAMSUNG LE40F71 stoji zhruba 65.ooo,-

CyberTec
09-11-2006, 16:48
na philips 37PF9731D jde pripojit na HDMI pocitac i pomoci DVI-D a SPDIF audia, ale neumi 1080p, takze obraz z pc je max 1024x768. je to jen diky neschopne elektronice, snad se u dalsiho modelu u pochlapi. jinak ten model nema chybu, umi dokonce i streamovat video (mpeg, divx, xvid) z pocitace pomoci Wifi nebo LAN. Pokud by umel zobrazit PC v nativnim rozliseni tak do neho jdu :-) cekam na novejsi model, ktery to uz snad zvladne, snad to nebude pul roku...

tady je manual, pripojeni z pc pomoci DVI-D je tam i nazorne vyobrazeno, takze by nemel byt problem s HDCP a pod nesmysly, jen se v nastaveni zvoli ze se jedna o pripojeni PC.

http://www.p4c.philips.com/files/3/32pf9731d_10/32pf9731d_10_dfu_ces.pdf

stayman
09-11-2006, 17:16

Na tom rozliseni neni nic zvlastniho - je to standard VESA - pouzivam ho v praci.

Nie je nic zvlastneho??? Ako ti zobrazi 1200 bodov, ked tam mas 1080??? / 9-) :-E :-E :-E :-E

65.000???? :OO Ste sa zblaznili??? Sak to jednoznacne potom toto:

http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10574

ODSakEda
09-11-2006, 17:54
CyberTec o tomto Samsung vím, ale o tomže by zvládl 1920x1080 jsem si nebyl jist.

bitskull
09-11-2006, 18:12

Nie je nic zvlastneho??? Ako ti zobrazi 1200 bodov, ked tam mas 1080??? / 9-) :-E :-E :-E :-E

65.000???? :OO Ste sa zblaznili??? Sak to jednoznacne potom toto:

http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10574

Si psal, ze si ti to nepodarilo ani na PC monitoru - ja s tim na PC monitoru nemam problem, protoze ma 1200 bodu, asi sme si spatne rozumeli...

Co se tyce te Toshiby, tak to uz radsi tuhle:
http://www.cybex.sk/Produkt.aspx?Shortcut=TOA-37WL68PG&Type=F&PrmaId=575

tonikus
09-11-2006, 18:56
to bitskull
no ale ten tvoj odkaz nema FULL HD a mne ide hlavne o to

stayman
09-11-2006, 21:21
jj, full HD Toshibu som dal odkaz ja o 30.000 lacnejsiu a to sme sa naozaj nepochopili, pretoze fyzicke rozlisenie je 1080 a tazko tam dostanes 1200 \/ :-R :-E