Zobrazit plnou verzi : DivX a MP3 - bitrate
tyrol_gangster
09-09-2004, 11:59
v pinnacle studio 9 exportuju video jako divx, kodek pro audio vyberu MPEG Layer 3. jak ovlivnim jeho vysledny bitrate? gspot hlasi 56kb/s a to je malo ne?
Patrně jsi použil původní windousí MP3 kodek, který je pro encoding omezený právě na těch 56 kbps. Ten samý kodek (je to Fraunhofer) se povaloval i tu v downloadu v plné verzi. A nebo zkusit LAME
tyrol_gangster
09-09-2004, 12:38
stahl jsem lame3.96. predpokladam ze se to instaluje pomoci souboru acm/lameacm.inf ale v nabice ve studiu se potom na vyber neobjevil...
takze sem vybral zase proste MPEG Layer 3, gspot ted ukazuje sice 1536 kb/s (?) ale kdyz to avicko pustim tak zvuk neslysim vubec :-(
tyrol_gangster
09-09-2004, 13:45
ok nekde sem nasel ze pinnacle nema lame rado, takze jsem nainstaloval Fhg Radium MP3 codec v1.263 a uz to funguje.
jenomze to dela 320 kb/s coz se mi zda zase moc. KDE to zmenim napr. na 192 ???
pokud to v pinnacle studio nejde tak mi prosim nekdo poradte v jakem formatu to exportovat ze studia aby nedoslo k zadne ztrate kvality a nejaky jiny program kde z toho udelam divx, ktery mi umozni vybrat bitrate... DIK
PS moc neznám, ale pokud bitrate opravdu nejde nastavit, tak bych to asi vyrenderoval s nekomprimovaným zvukem a pak to dodělal ve VirtualDubu: video na direct stream copy a zpracovat audio
ale stejně se mi nezdá, že by se parametry audia v PS nedaly nastavit. no... ale možné je asi všechno
tyrol_gangster
09-09-2004, 18:35
fakt to tam neni. omlouvam se ale sem fakt amater, nekomprimovany zvuk je to PCM?
tyrol_gangster
09-09-2004, 19:01
ok diky za radu obema.
ale bohuzel kdyz se pokusim otevrit ten .avi soubor ve virtual dub, hlasi to VideoSourceAVI error: The source image format is not acceptable (error code -2)...
tyrol_gangster
09-09-2004, 19:08
ta beta verze 1.6 to otevre ale hlasi
video codec panasonic dv codec is claiming to be able to decompress formats that it actually does not support...
ten codec sem tusim instaloval aby vubec slo v pinnacle studiu exportovat do .avi (nasel sem tu radu nekde na netu).
V tom případě to těžko bude DivX.
Ještě jednou jak radil Mluvek,export-avi-všechny kodeky-divx-nastavit divx,zvuk-ano-PCM, předělat ve VD.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.