PDA

Zobrazit plnou verzi : Procoder 2-neznamy format videa

strelec
06-09-2004, 21:52
Zdravim vsechny odborniky

narazil jsem na problem s Procoderem 2 - Pracne jsem v Pinaclu vytvoril asi 1.5 hod video, ktere jsem nechal vyrenderovat v DV formatu. Ted bych jej chtel v Procoderu 2 prevest na MPEG2. Nastavil jsem VBR, 2 pass, bitrate prumer 5000 a max 8000 a dal konvertovat. Konverze probiha zdanlive uspesne asi dve hodiny a pak se objevi hlaska "DV Reader: neznamy format videa" a konverze se ukonci bez jakehokoliv vysledku. Stejny soubor jsem zkonvertoval v MainConceptu se stejnym nastavenim bez problemu.
Znovu jsem zkusil zkonvertovat stejny soubor TMPGEncoderem, trvalo mu to asi 13 hodin a tady jsem si vsimnul, ze je tam jedna cast - asi 3 minuty, nahrana vecer v hodne spatnem svetle a hodne zasumena- na ktere se zretelne zadrhnul, ale nakonec to zvladnul.
Myslim, ze to bude odhadem stejna cas na ktere Procoder zkolabuje.
Delam nekde chybu ja, nebo je to tak jak tu nedavno napsal "Hawkey", za kazdemu encoderu jde neco lipa neco terba neumi a nejaky super a univerzal zatim neni?
tak co vy na to?

Strelec

Hawkey_tvf
07-09-2004, 10:07
ProCoderu zrejme pretiekol VBV buffer a hentak to "zinterpretoval". Inak na zasumene pasaze byva prave ten Tsunami lepsi, a ten drzi VBV v medziach ako pribite!
Super a univerzal encoder naozaj nie je, mozno dake milionove HW kusy - tam su surely implementovane algoritmy ktore si do SW rieseni netrufnu pustit, lebo staci 1 motivovany cracker a je po najstrazenejsom tajomstve kvality.
Ono sa da, pokial identifikujes problemovu scenu, urobit strih na 3 ks - bezproblemovy usek "pred" a "za" a problemovy usek. Tie bezproblemove enkodujes s default parametrami, a problemovy zvlast povedzme 9600vkou CBRkou a este lepsie je asi dat constant quantizer (tam nehlada bitrate, vsetko schrume na jednej urovni kompresie a len strazi VBV ci nepretecie, ak pretecie, bud sa na to vyprdne, alebo zhavaruje). Proste vyhras sa z parametrami. Alebo tu problemovu pasaz prezenies cez iny koder. Potom to zas zmultiplexujes (Tsunamacky enkoder - MPEG Tools napriklad). BTW filmy sa v podstate koduju +/- po scenach.

Barcuch
07-09-2004, 12:09
Mel jsem podobny problem, ale s Procoderem jeste 1.5 - mne pomohlo tehdy to avi z Pinnacle Studia vyrenderovane "prohnat" Virtualdubem-pri otvirani zadat "re-derive keyframe flags", no a po ulozeni bez rekomprese uz soubor Procoderu nevadil.

strelec
07-09-2004, 19:47
Diky za odpovedi,
zkusim to podle nich nejak vyresit.
Jinak jeste pro informaci nejake zkusenosti s timto problemem. Zpracoval jsem soubor - asi 5 minut - s problemovou casti. Procoder zkolaboval vzdycky asi po zpracovani 4 minut. Domnival jsem se ze v tomto miste bude nejaky problem. Kdyz jsem ale video rozdelil na dve casti tak i to misto, kde vzdycky zkolaboval klidne zpracoval.
Nevim sice moc presne co to znamena preteceni VBV jak uvadi Hawkey, ale muze to mit souvislost s tim ze od zacatku zpracovani teto casti postupne klesa pomer rychlosti zpracovani ke skutecnemu casu?

zdravim Strelec

dejv_tvf
13-09-2004, 07:46
Mám podobnýp problém, který se tady popisuje. Taky dělám AVI z Pinnacle a potom přes Procoder 2 do m2p. U jednoho videa mi to píše stejnou chybu a když to různě zkracuji a upravuji, tak to vyhnívá na tuto chybu v různých místech. Avi má něco přes 1 GB, doba konverze tak cca 15 minut. Ne a ne to dokončit. Kdysi jsem používal Express a ten chodil bez problémů.
Co se týče projetí VirtualDubem, s tím mám problém, protože mi napíše že to neumí přehrát. Asi mu chybí nějaký codec :-(((
Není nějaký patch na Procoder 2 ?

Hawkey_tvf
13-09-2004, 08:53
dejv: VD nepozna MPEG-2, treba pouzit bud frameserver alebo VirtualDubMod

strelec: mas nejaky chaos v dekoderoch, asi si instaloval este nejaky MPEG-2 dekoder PO instalacii ProCoderu - alebo ho mas prasacky vycrackovany... inak v hentom pripade by asi tiez pomohol frameserving z AviSynthu.

dejv_tvf
13-09-2004, 09:34
No ale já jsem tím VD nechtěl přehrávat ten MPEG, ale to AVI, který jsem uložil v původní DV kvalitě pomocí Pinnacle a který se snažím Procoderem teprve převést. Když to přehrávám MediaPlayerem, tak mi to vždycky na konci taky ohlásí chybu, kdežto zdrojové AVI z kamery ne !! Neprzní někde Pinnacle ten export do AVI a pak se z toho ten Procoder podělá ?? Ale zase některé videa mi jdou a všechno dělám pořád stejně !!

Hawkey_tvf
13-09-2004, 12:32
... inak v tom mozes mat pravdu ze Pinnacle "zas raz" (ako je ich blbym zvykom) volaco posrali

dejv_tvf
15-09-2004, 08:02
No asi to tak bude. Vyzkoušel jsem AVI vyexportované z Pinnacle načíst do VirtualDubu a znovu uložit jako AVI. Volbu re-derive keyframe flags jsem nikde nenašel :-(( ale stejně to zabralo. Velikost souboru se nepatrně hnula, Canopus si ovšem chrochtal blahem a m2p z něj vypadlo OK!!!

strelec
16-09-2004, 21:10
Tak jsem zkusil prerenderovat ten soubor z Pinaclu ve formatu DV - .avi ve Virtual Dubu a k memu velkemu podivu tento novy DV soubor Procoder bez problemu prevedl na MPEG i s tou problemovou casti. Ma to jen jeden hacek, ve Virtual Dubu je v nastaveni „compresion“ moznost vyberu z nekolika kodeku. „Libil se mi“ kodek od Canopusu a od MainConceptu. Bohuzel oba tyto kodeky mi na vysledne video „nalepi“ neprehlednutelna loga. Da se s tim neco delat? Nebo jaky jiny kodek bych mel nastavit?

Ve Studiu se ale take pri renderovani vysledneho projektu da nastavit pouzity kodek. Nemuze byt problem s dalsim zpracovanim vysledneho souboru tady?
Jaky kodek by tady mel byt nastaven?

To: Hawkey – po Procoderu jsem nainstaloval nekolik encoderu, myslis, ze to opravdu muze
Procoderu tolik vadit

zdravim Strelec

Hawkey_tvf
17-09-2004, 09:49
Pri jednom renderi kludne mozes pouzit M$ dvds filter.
Tie loga sa samozrejme daju odhovorit od ucasti (spravnym ciselkom).
Jasne ze instalacia dalsich dekoderov the same formatu po ProCoderi vadi, ale pokial si vies zeditovat prioritu dekoderov tak ani velmi nie :-E inak ti bude video dekodovat s najvacsou pravdepodobnostou vzdy ten posledny nainstalovany.

strelec
19-09-2004, 08:12
To: Hawkey
s temi cisilky je to nejake divne, enkoder od Main Conceptu se tvari ze je spokojeny s cisilkem, ktere jsem mu poskytnul, Procoder od Canopusu si taky nijak zjevne nestezuje. Pravda ale je, ze kdyz enkoduji .avi do MPEG v Main Conceptu tak tam to logo taky „nalepi“,
Procoder ale kdy se mi podari mu vnutit nejaky .avi soubor, ktery nebojkotuje tak tam zadne logo neda?

Prosim Te s tim nastavenim prioritniho enkoderu je to nejak moc slozite? Nevim o tom vubec nic, nemuzes mi to nejak problizit, nebo dat typ kde bych to zjistil?

zdravim Strelec