Zobrazit plnou verzi : Nestabilita Pinacle Studio 9
johnlord
06-09-2004, 21:03
Zdravím všechny příznivce digitálního videa a zároveň prosím o radu.
Mám PC Athlon XP2500+Barton, MB - MSI KT6V LSR, Saphire Radeon 9200 VIVO 128MB, 512MB DDR RAM a na tom Win XP Prof., kde mám také originál Pinacle Studio 9. Bohužel mi neustále při práci padá ( Známá hláška s omluvou o chybě ) a nevím co s tím :-(( . Zkusil jsem nainstalovat patch přímo ze stránek výrobce (9.1.2.) ale bohužel bez úspěchu. Video s menší minutáží se sem tam ještě rozběhne, ale jakmile chci otevřít kolekci s rozpracovaným delším videem ( mám tam 70min ), tak je konec a program jde do sr..... :((
Stahování videa do počítače jde v pohodě, jen ten střih a další práce s programem.
Už si opravdu nevím rady, včem je chyba, tak prosím zkuste poradit.
Díky moc. JohnLord
Petr Braun
06-09-2004, 22:51
Podle mých zkušeností je Pinnacle9 opravdu velice nestabilní, a čím větší projekt, tím hůř. U mne pomohlo to, že jsem tento program nainstaloval na úplně čistý systém. Jen Win a Pinnacle9. Pak to trochu drželo. Jinak to nevidím, jedině přejít na jiný editor. Já jsem tenkrát přešel na UMS 6.5 a byl pokoj.
Venousekh
07-09-2004, 07:44
Zdravím všechny příznivce digitálního videa a zároveň prosím o radu.
Mám PC Athlon XP2500+Barton, MB - MSI KT6V LSR, Saphire Radeon 9200 VIVO 128MB, 512MB DDR RAM a na tom Win XP Prof., kde mám také originál Pinacle Studio 9. Bohužel mi neustále při práci padá ( Známá hláška s omluvou o chybě ) a nevím co s tím :-(( . Zkusil jsem nainstalovat patch přímo ze stránek výrobce (9.1.2.) ale bohužel bez úspěchu. Video s menší minutáží se sem tam ještě rozběhne, ale jakmile chci otevřít kolekci s rozpracovaným delším videem ( mám tam 70min ), tak je konec a program jde do sr..... :((
Stahování videa do počítače jde v pohodě, jen ten střih a další práce s programem.
Už si opravdu nevím rady, včem je chyba, tak prosím zkuste poradit.
Díky moc. JohnLord
Nevím. Mám AMD 1800+ , KT3 , GeForce 4MX , 512 DDR RAM , WinXP Pro a nepadá mi to vůbec. Teď zrovna stříhám 2 hodinové video ze svatby kamaráda a žádný problém. Jinak je skutečně nejlepší nainstalovat Studio 9 hned jako první po instalaci WinXP.
Instalace PPE (PCI perfonmance enhancer) nepomůže ?
Vhodné je též nechat Studio, aby si při startu kontrolovalo merit svých filtrů.
johnlord
08-09-2004, 06:24
Ahoj pratele, Diky vsem za cenne rady, ale bohuzel se mi i pres to Studio 9 nepodarilo rozbehnout tak, aby nepadalo. Zkousel jsem i tvorbu noveho projektu jiz na verzi s patchem, ale pokud zacnu pridavat slozitejsi fekty (HFX prechody atd.) tak to spadne. Jeste me napadla moznost kompletniho formatu distu a nova instalace jak Win tak Studia 9, ale uz tomu prestavam verit. Je smutne, ze si timto vyrobce kazi dobrou povest. :-(
Pokud jeste nekdo na neco prijdete, prosim ozvete se. Zdravim vsechny.
Johnlord
Už se to tu řešilo několikrát.....
Pinnacle Studio má prostě se stabilitou problémy (komu funguje bez problémů může jásat a střihat a střihat....). Doporučuju použití jiného softu - mimo spoustu jiných např. WinDVD Creator. Je jednoduchý jako Studio a problémy nemívá.
Venousekh
09-09-2004, 12:16
Ahoj pratele, Diky vsem za cenne rady, ale bohuzel se mi i pres to Studio 9 nepodarilo rozbehnout tak, aby nepadalo. Zkousel jsem i tvorbu noveho projektu jiz na verzi s patchem, ale pokud zacnu pridavat slozitejsi fekty (HFX prechody atd.) tak to spadne. Jeste me napadla moznost kompletniho formatu distu a nova instalace jak Win tak Studia 9, ale uz tomu prestavam verit. Je smutne, ze si timto vyrobce kazi dobrou povest. :-(
Pokud jeste nekdo na neco prijdete, prosim ozvete se. Zdravim vsechny.
Johnlord
Jestli máš Studio legálně požádej o pomoc technickou podporu. Funguje velice dobře , ale v angličtině.
johnlord
10-09-2004, 07:06
Studio 9 mám koupené normálně legálně. Volal jsem přímo do Exactu (oficiální distributor), ale ani tam mi neporadili.
Teď to funguje tak na půl žerdi, při sřihu nepadá, ale padá při vkládání HFX efektů (což u verze bez patche nedělalo) a při renderování a převodu na DVD vynechávjí titulky a někdy i podkladovou hudbu.
Kdyby někdo ještě věděl co s tím, prosím ozvěte se. Jinak půjde z domu.
Díky Johnlord
Myslím že jediná relativně stabilní verze Studia byla 8.6.32. Všechno před i po bylo krajně nespolehlivé (alespoň u mě na PC). Doporučuju změnu. Uleví se ti :-)
Venousekh
10-09-2004, 13:26
Myslím že jediná relativně stabilní verze Studia byla 8.6.32. Všechno před i po bylo krajně nespolehlivé (alespoň u mě na PC). Doporučuju změnu. Uleví se ti :-)
Nechci nějak přehnaně hájit Studio , ale sám jsem ho provozoval na 3 různých počítačích u mně doma a instaloval ho na další dva u známých a nikde nebyly nejmenší problémy. Instaloval jsem ho jako jednu z prvních aplikací po čisté instalaci Windows. Skoro bych řekl , že váš systém je zralej na format . Pokud vám to dělá na správně nakonfigurované čisté instalaci Win , tak se omlouvám . Ale hodně o tom pochybuji......
Samozřejmě instalace takového softu na 2 roky běžící OS , kde každý týden nainstalujete a odinstalujete několik obskurních frrewarových prográmků může být problémová ......
Skoro bych řekl , že váš systém je zralej na format .
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Seš úplně vedle. V počítači mám a vždycky sem měl jenom OS, ovladače obrazu a zvuku, videoeditor, authorig. soft, office a mozilu :-E :-E :-E
Jo a eště CollinMcRae 4
:-!!!
Venousekh
10-09-2004, 13:49
Studio 9 mám koupené normálně legálně. Volal jsem přímo do Exactu (oficiální distributor), ale ani tam mi neporadili.
Teď to funguje tak na půl žerdi, při sřihu nepadá, ale padá při vkládání HFX efektů (což u verze bez patche nedělalo) a při renderování a převodu na DVD vynechávjí titulky a někdy i podkladovou hudbu.
Kdyby někdo ještě věděl co s tím, prosím ozvěte se. Jinak půjde z domu.
Díky Johnlord
Jakou máš verzi HFX ?? A jde o cr*cknutou instalaci ? Jakej ti běží ještě na PC software ( antivirák atd. ) ?
Venousekh
10-09-2004, 13:50
Skoro bych řekl , že váš systém je zralej na format .
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Seš úplně vedle. V počítači mám a vždycky sem měl jenom OS, ovladače obrazu a zvuku, videoeditor, authorig. soft, office a mozilu :-E :-E :-E
Jo a eště CollinMcRae 4
:-!!!
A jakou máš konfiguraci , verzi Win atd. ??
Ale já už sem svůj problém s Pinnacle Studio vyřešil :-E :-E :-E
Skús si pozrieť stranky www.exac.cz, hlavne technicku podporu. Je tam par dobrych rad. Aku verziu mas nainstalovanu ?
Mne verzia 8 robila divy, ale 9.1.2 je uz lepsia. :-!!!
Hlavne sa nesnaz strihat vo verzi 9 to co si nagraboval v 8.
S tym som mal najvacsie problemy. Ked som to nagraboval v 9 tak to chodilo.
V Pinnacle nepoznaju zrejme kompatibilitu verzii. :-?
Co sa tyka mailovej podpory, tak sa snazia, ale este mne osobne ešte nič nevyriešili. :((
Mam s tym take skusenosti, ze po case sa prestanu o tvoj problem zaujimat.
Venousekh
12-09-2004, 07:26
Ale já už sem svůj problém s Pinnacle Studio vyřešil :-E :-E :-E
Co budeš dělat až ti kvůli tvým problémům přestanou fungovat třeba Office ?? Taky půjdou z disku ??? 9-)
:-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Až mě přestanou chodit Office, tak je hodím do prdele a přejdu na 602!!!
:-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Ale to spíš zítra ráno nevyjde slunce než aby mě přestaly fungovat :-)- :-)- :-I :-)- :-)-
Venousekh
14-09-2004, 09:49
Tak jo. Až mně přestane jít Studio 9 , tak ho hodím taky do prdele ... 9-) 9-) 9-)
A asi přejdu na Movie Maker :-D :BB:
jj, ten je lepsi, dokonca v SP2 je nova verzia WindowsMovieMaker2.1 :-)
johnlord
15-09-2004, 18:46
Tak jsem se to pokoušel vyřešit. Udělal jsem format disku, natáhl XP s ovladači a hned potom Studio 9, které jsem upgradoval na verzi 9.0.8. Pak jsem doinstaloval ostatní aplikace a zatím to drží. :-!!!
Ještě nemám vyzkoušený renderování, ale základ zatím šlape. I HFX efekty, který před tím nešly tak šlapou. Mám sice i upgrade 9.1.15d, ale zatím ho tam dávat nebudu, aby se to zase nějak nepos.....
Mám sice i upgrade 9.1.15d, ale zatím ho tam dávat nebudu, aby se to zase nějak nepos..... 8-)
Kludne ho tam daj, je to stabilnejsie. Mne to vyriesilo napr. mrznutie. :-!!!
Jenom malou poznamku - mozna ze to vsichni vedi a "budu nosit drivi do lesa" Pinacle si v prubehu editace videa radu veci rovnou prapocitava - prechody, filtry apod. Pokud mu clovek zada takovychto prikazu nekolik najednou, dokud si nespocital predchozi prikaz tak "spadne". Je treba sledovat horni listu na casove ose, pokud je zelena je potreba pockat dokud nezezloutne. Fakt je ze u vetsich projektu je pomalejsi.
Zkusenosti z renderovani - nevytvarim MPEGY ale jen DV .avi. Nektere enkodery, napr. Procoder2 nezpracuji ani tento DV format a je nutno jej jeste jednou ulozit napr ve VirtualDubu.
Stiahnite si tu beta verziu (o par dni bude full) a mate po problemoch s nestabilitou \/
Stiahnite si tu beta verziu (o par dni bude full) a mate po problemoch s nestabilitou \/
Mozem potvrdit. Po 6hodinach prace na projekte ani raz nebol s Pinnacle Studio 9 Plus problem. :-? Vsetko chodi ako hodinky. Nevahajte a upgradujte. :-!!!
Diky StayMan :BB:
[quote="johnlord"]Studio 9 mám koupené normálně legálně. Volal jsem přímo do Exactu (oficiální distributor), ale ani tam mi neporadili.
Skus si stiahnut patch zo stranok www.exac.cz
je to Studio 9 HFx fix nVidia. Osetruje problemy pri vkladani HFx efektov
Ja mam Studio 9+ a jsem maximalne spokojen. Neda se rici, ze by muj system byl cerstva instalace, jen si davam bacha, co si instaluji, kam to instaluji a nekompromisne likviduji stare instalace a cistim registry.
Jeden z mala poznatku po instalaci noveho studia: vsechna videa v DV ktera po instalaci prehravam na monitoru vykazuji jakoby spatne razeni prokladani snimku, takze obraz pri pohybu ma roztrepene kontury. Nevim, jestli mi studio vymenilo DV kodek, nebo jestli neco v registrech prepsalo, fakt je ze pred instalaci devitky to nedelalo. Ma predchozi verze byla 8 a nic. Tak nevim, na finalnim DVD je to v pohode na monitoru a samozrejme i na TV. Je to ale neprijemne a dela to na vidiich nagrabovanych pres osmicku i devitku. Hmm.. 9-)
Jeremino
28-11-2004, 15:32
Poradte nekdo kde sezenu cesky manual k pinacle 9plus. Dik moc
Poradte nekdo kde sezenu cesky manual k pinacle 9plus. Dik moc
Ved je to cele v cestine aj s helpom :-?
BluejackerII
28-11-2004, 17:00
Jeremino
Je to na stránkách Exacu:
http://www.exac.cz/pinnacle/pdf2/studio9.pdf
Dobrý Den.
Mám doma sestavu s těmito parametry:
MotherBoard: KT4V (via KT400 Chipset), LAN
CPU: AMD Athlon™ XP 2400+, 2.0GHz, 256MHz
RAM: 2x DIMM DDR 256MB PC333
VGA: NVIDIA GeForce4 Ti 4200, 64MB (AGP 8x Ver. 6.14)
HDD: 2x WESTERN DIGITAL 120GB 7200ot./min., 8MB cache
Karta: Fire Wire 4x (3x ext., 1x interní)
CD-RW mech.: Samsung CD-R/RW SW216B, (16/10/32 IDE)
DVD mech.: DVD R/RW+/- TEAC DV-W50DK, (DVD +/-R 4x, DVD-RW 4x, DVD+RW 2,4x, CD-R 16x, CD-RW 10x)
Software: Windows XP (bohužel bez žádného Service Pack)
Pinnacle Studio 9
NeroVision Express 2
Mám problémy s renderingem. Vytvářím DVD-Video. Finální produkt se vždy v některých místech kouše.
Před pár dny jsem provedl upgrade Pinnacle Studia 9 na v.9.3.5. Mám „odemčeny“ všechny Hollywood FX 5 efekty. Nemám však žádné aktivační klíče pro „odemknutí“ jiných součástí.
Nyní bych chtěl celý počítač zformátovat (udělat si v něm pořádek) a TAK ŽÁDÁM O RADU JAK DOCÍLÍT TOHO, ABY CELÝ PROGRAM ŠLAPAL BEZ PROBLÉMŮ A ŠLY POUŽÁVAT VŠECHNY JEHO FUNKCE (samozřejmě zadarmo).
Je možné, že v tomto foru už někdo měl podobný dotaz, ale já mám velmi omezenou možnost přístupu na internet, tudíž nemůžu celé toto forum přečíst.
PROSÍM TEDY NĚKOHO, KDO VÍ JAK MI POMOCT, AŤ ODPOVÍ NA TENTO MŮJ DOTAZ. NEJLÉPE AŤ ZAŠTE ODPOVĚĎ NA MŮJ E-MAIL : petr-ape@seznam.cz. (POPŘÍPADĚ AŤ PŘILOŽÍ FORMOU PŘÍLOHY NĚJAKÉ DŮLEŽITE SOUBORY, ATD.)
ZA ODPOVĚĎ PŘEDEM MOCKRÁT DĚKUJI!!!
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.