Zobrazit plnou verzi : LCD TV Thomson 32LB40S5 - propojení s PC, rušení
cardel_tvf
13-10-2006, 09:40
Připojil jsem si tuto LCD tv přes stíněný VGA kabel. Obraz je celkem ucházející, ale přes celou šířku obrazovky problikávají pruhy, jakoby nějaké rušení.
Anténu mám vypojenou, zkoušel jsem v počítači nastavovat jiné rozlišení i frekvence, ale nic nepomohlo. Stejného výsledku jsem dosáhl i po připojení přes DVI výstup a použití DVI-VGA redukce.
Někde jsem četl cosi o tom, že by karta měla podporovat HSYNC, nebo VSYNC... nemůže tím být toto rušení zapříčiněno?
Díky za každý nápad
ODSakEda
13-10-2006, 10:37
Thomson dělá hlavně televize-tedy LCD TV, tedy není možná kupodivu až tak, že nefunguje bezvadně jako LCD PC monitor, v čemž Thomson jaksi tradici výroby a zkušenístí nemá!...
Varuji zde donekonečna, že pod 37"a 99% pod 32" LCDTV, je více a hlavně televize než PC monitor !!! a nereagují korektně na výstup PC grafik!!!!! (dá se pak předpokládat, že i na přístroje stolní s těmitorozhranímy, neb takový HDTV přijímač, aby se přeneslo plné rozlišení do LCDTV, neb analogem SCART to jaksi nepůjde :-E , musí mít defacto obdobu PC grafiky s VGA nebo DVI (HDMI je DVI+audio+zase jiný konektor... :(( )
Tedy před koupí při zamýšleném připojení LCDTV i k PC (kčemuž veké LCD obrazovky přímo vybízí, neb jsou pro PAL analogové vysílání nevyužitý jejich boží rozlišení), raději vzít PC a otestovat konkrétní kus!!!
cardel_tvf
13-10-2006, 12:42
Samozřejmě jsem si tuto TV nebvybiral jako nahradu za monitor, pouze ji nyni mam pripojenou jako druhy monitor kvuli filmum. Onen problem s rusenim byl pouze vinou elektricke site. Stacilo zapojit tv a pocitac do stejne zasuvky a obraz je jak vino. Stejne tak filmy...
ODSakEda
13-10-2006, 12:55
cardel no to je ale zásadní chyba a obecný problém smyček-jakákoliv propojená elektronika se nesmí zapojovat do různých okruhů sítě! Jsem rád, že jste tím odhalením nezanevřel na mnohými odsuzované LCDTV :-) Ale bacha na to! Moje varování platí dál! Nespoléhejte za ty love na štěstí, vy co uvažujete o propojení s PC!
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.