PDA

Zobrazit plnou verzi : Vegas 7 - poněkud nepovedená verze!

pierrek
30-09-2006, 10:08
Tak jsem z téhle verze na rozpacích. Co pánové ze Sony týmu celý rok dělali. Jak nadávám na Premieru jak je zbytečně složitá, tak má zase funkce k nezaplacení!

V nové verzi Vegasu naprosto zmizela záložka PRINT DEVICE!
Takže majitelé Decklinku utřou nos. I když nainstalujete 5.6 drivery, tak Vegas kartu při nabírání videa prostě nevidí! I když se všude sony ohání všeljakými novinkami, jak je vylepšená komunikace s Decklinkem.
Tohle jim jaksi ehm.. uniklo.

Další věc , která už mohla být dávno vyřešená je ta, že kdo pracuje v mediích a má na jedné straně Vegas a nadruhé analogovou Betu, tak v minulé verzi nešlo navolit při export to Tape audio kanály. Takže vám Vegas na Betu poslal jen obraz ale už nedal Betě příkaz aby nahrála i zvuk.
V 7mé verzi, jde zvuk při exportu vybírat, ale jen přes digitální SDI výstup, což je sice milé, ale které reg. studio má digitální BETY že?!
V tomle je Premiera daleko vyspělejší, a nebýt toho že je jinak zbytečně složitá, tak už v ní dávno dělám.

Další čeho jsem si všiml, je to že když si vybírám při titulku fonty, tak mi nový Vegas najednou spadne , bez jakéhokoli upozornění.

Tak se tedy ptám jestli Sony spíš netěží z minulých verzí Sonic Foundry. A než aby udělala Vegas s podporou Matroxu a jiných spolehlivějších firem, tak si radši vybere Blackmagic se svým úžasným Decklinkem, a stejně "skvělou AJA" které pracují jen s bezkompresním YUV kodekem, místo aby podporovala DV formát, který je 30x menší a daleko použitelnější.

Ještě jednu věc novýmu DVD architektovi:
Super že to umí haldu nových funkcí jako grafické titulky a kdoví co ještě, ale pomohl by nám taky nějaký Tutorial, nebo demo, aby jsme taky věděli jak na to.

PS: Vegas je jinak bezva program, ale jsou věci, které mohli být už dávno vyřešeny, ale Sony s nimi šetří , na každé verzi. Je to smutný!

stayman
30-09-2006, 10:18
pierrek
Este mi povedz, co z toho bezneho uzivatela (ktory nema tu I/O kartu urcite) zaujma :-? \/ Vo Vegas7 je plno novych funckii, zlepsena praca na timeline a hlavne vylepseny preview aj HD videa. Ze spadne som si nevsimol, striham denne na nej co vysla. B-)

yaso
30-09-2006, 11:01
Chyby určitě má a ještě se jich pár objeví (od toho jsou update), ale jedna, co mě vážně vytočila je ten export do AC3 5.1, který je nefunkční a navíc se dělá 20x pomaleji než ve Vegas6. Netrpělivě čekám na opravu, abych mohl odevzdat práci, ale jinak jsem s Vegasem maximálně spokojený. :-)

Modena
30-09-2006, 11:38
V tomle je Premiera daleko vyspělejší, a nebýt toho že je jinak zbytečně složitá, tak už v ní dávno dělám.
A pro koho je PremierePro složitá, a dle jakých testů, nebo zkušeností jsi k tomuto závěru dospěl, smím-li se zeptat ? :-I

pierrek
30-09-2006, 11:48
A pro koho je PremierePro složitá, a dle jakých testů, nebo zkušeností jsi k tomuto závěru dospěl, smím-li se zeptat ? :-I[/quote]

Jeden příklad za všechny:
Styl jakým se dělá jednoduchá prolínačka, je u těchto softů rozdílný.
A to bych mohl pokračovat dál. Co je ve vegasu otázkou jednoho kliku myšli, je v Premieře na minuty.
Nebudu se hádat, jde o můj pocit.

Fantas!
30-09-2006, 14:17
K tem fontum, jednou se mi to uz taky stalo, skutecne to pada. Ted mam novy system a tam jen zakladni fonty a uz to nedela... :-)
Jinak ve V7 me stve, ze nemuzu odstranovat soubory jak ve V6, tedy s projektu a rovnou odstranit z disku, ta polozka je zasedla. :-(
Ale jinak je pri praci na timeline hodne novych vychytavek, na ktere postupne prichazim. Nektere jsou v prvnim dojmu sokem, ale po chvili desne pomahaji a nedochazi k problemum jako v predchozi verzi...

pelf
30-09-2006, 18:29
Take mi Vegas pada pri vyberu fontu a navic kdyz chci pouzit ceske znaky s diakritikou, tak mi je spravne zobrazi jen v zakladnich fontech windows.Nemate nekdo podobnou zkusenost?Samozrejme mam vsechny fonty vcetne ceskych znaku, ale nektere nemuzu ve Vegasu vubec pouzivat.Jinak Vegas je super soft! :-)

BEPE
02-10-2006, 11:23
To Pierrek: Každý SW se, kterým jsi sžitý je výborný proti SW se kterými experimetuješ. Jinak Premiére (pracuji s ni od verze 5.1) je hlavně založena na používání Hot Keys a ne na šmrdlání s myší. S Hot Keys je práce skutečně velmi rychlá a efektivní např default prolínačka obrazu = CTRL+D při nastavení "běžce" v Timeline na předěl mezi dvěma klipy, u zvuku to samé jenom uděláš kombinaci CTRL+SHIF+D atd, atd . A hlavně pracuje jako ostatní profi střižny souběžně s monitorem zdroje (source) a monitorem cíle (target) tak jak je tomu u většiny profi střžen a ty máš souběžně kontrolu čím jsi skončil a co na to dál můžeš nastřihnou, což u "jednookenních" střižen je docela problém. To byl vlastě hlavní důvod proč jsem nepřešel na Vegas i když se mi jinak docla zamlouval a vcelku uznávám jeho kvality. Výhradu vůči omezeným změnám rychosti clipu a zejména dynamické přijímám, ale Premiere není koncipována jako univerzální automat, který dělá celou post produkci v jednom prostředí. Na to má specializované spoluhráče - After Effects, Audition, Photoshop, Ilustrator a Encore DVD. I tak toho umí Premiere opravdu docela dost, jen s ní umět pracovat.

kukolarik
02-10-2006, 13:32
ludia, vyuzivam Vegas aj DVDA najma na tvordbu vlastnych DVD, teda najme na upravu AR a rendering vo Vegas a nasledny autoring v DVDA. Na to mi bohate postacuje vegas6 a dvda3 aj ked by som prijal funkcie navyse, priamo v DVDA urobit pohyblive menu z viacerych obrazov, pripadne samostatny nahlad filmu ci sxpomalene zabery v pozadi nech porobi automaticky, alebo napisi je velmi striedme tam davat, mohlo by ponukat rozne graficke upravy... nemam dovod instalovat 7+4 aj ked to mam doma aj s medicinou, pocuvam len rozne staznosti na to... pockam na lepsie verzie, ale otazka znie, ako sa ku nim dostanem? mam teraz stiahnute verzie 7 a 4, ako zistim, ze najeky update je na svete?

Modena
02-10-2006, 13:46
To Pierrek: Každý SW se, kterým jsi sžitý je výborný proti SW se kterými experimetuješ. Jinak Premiére (pracuji s ni od verze 5.1) je hlavně založena na používání Hot Keys a ne na šmrdlání s myší. S Hot Keys je práce skutečně velmi rychlá a efektivní např default prolínačka obrazu = CTRL+D při nastavení "běžce" v Timeline na předěl mezi dvěma klipy, u zvuku to samé jenom uděláš kombinaci CTRL+SHIF+D atd, atd . A hlavně pracuje jako ostatní profi střižny souběžně s monitorem zdroje (source) a monitorem cíle (target) tak jak je tomu u většiny profi střžen a ty máš souběžně kontrolu čím jsi skončil a co na to dál můžeš nastřihnou, což u "jednookenních" střižen je docela problém. To byl vlastě hlavní důvod proč jsem nepřešel na Vegas i když se mi jinak docla zamlouval a vcelku uznávám jeho kvality. Výhradu vůči omezeným změnám rychosti clipu a zejména dynamické přijímám, ale Premiere není koncipována jako univerzální automat, který dělá celou post produkci v jednom prostředí. Na to má specializované spoluhráče - After Effects, Audition, Photoshop, Ilustrator a Encore DVD. I tak toho umí Premiere opravdu docela dost, jen s ní umět pracovat.
:-) :BB:

stayman
02-10-2006, 14:35
ludia, vyuzivam Vegas aj DVDA najma na tvordbu vlastnych DVD, teda najme na upravu AR a rendering vo Vegas a nasledny autoring v DVDA. Na to mi bohate postacuje vegas6 a dvda3 aj ked by som prijal funkcie navyse, priamo v DVDA urobit pohyblive menu z viacerych obrazov, pripadne samostatny nahlad filmu ci sxpomalene zabery v pozadi nech porobi automaticky, alebo napisi je velmi striedme tam davat, mohlo by ponukat rozne graficke upravy... nemam dovod instalovat 7+4 aj ked to mam doma aj s medicinou, pocuvam len rozne staznosti na to... pockam na lepsie verzie, ale otazka znie, ako sa ku nim dostanem? mam teraz stiahnute verzie 7 a 4, ako zistim, ze najeky update je na svete?

Striham uz 2 tyzdne vo Vegase7, takmer nepretrzite, mozes teda povedat, ake su staznosti? Zvuk 5.1??? Ale no tak 9-) Ku DVDA4 som sa este nedostal...

yaso
02-10-2006, 15:20
StayMan by €RikŁ€, ano právě ve zvuku 5.1 je problém :-)

yaso
02-10-2006, 15:21

http://www.sonymediasoftware.com/download/step1.asp?catid=2

pierrek
02-10-2006, 18:06

Právě to šmudlání tou ušmudlanou myší, dělá Vegas jednoduchým a intuitivním:-) Zatím co na Premieru abys měl haldu knih, a k efektům další tři, abys věděl jak že se ta prolínačka vůbec dělá. Já bych si zas nezvykl v náhledu na druhé okno, a jsem rád že vše co se děje vidím v jednom a teď hned.
Jinak chystám svoje stránky, kde "světu" ukážu co že to ten Vegas vlastně umí:-) Tak se těšte.
Jen s tím decklinkem a 7čkou to Sony podělal!
Je mi jasný že každý kdo jednou s něčím začne, si těžko zvyká na něco jinýho, a je pohodlnej na to aby se učil nový příkazy, když už se tak pracně naučil jedno. Za co ale musím Premieře vyseknout obdiv, je funkce při importu a exportu na analog pásku. a podporu Matroxu!
Čus! :-)

peco
03-10-2006, 06:48
Jinak chystám svoje stránky, kde "světu" ukážu co že to ten Vegas vlastně umí
Potom daj vediet :-!!!

BEPE
03-10-2006, 08:34
to Pierrek: Odpověděl jsi mi v mých intencích máš rád Vegas, zvykl sis na něj umíš s ním bezpečně pracovat, vyhovuje Ti jeho pracovní prostředí drž se jej. Někdo má rád vdolky jiný holky tak už to na světě chodí :-)

stayman
03-10-2006, 09:41
akuratze tie holky dokazu viac :-D

Modena
03-10-2006, 16:31
A to si odkial zobral, takýto blááááábol ? 9-)

stayman
03-10-2006, 21:51
A to si odkial zobral, takýto blááááábol ? 9-)

To mam este z cias Premiery :-E

Krist
04-10-2006, 08:10
http://www.bahno.wz.cz/minismile/ms_0755.gif

Tean
10-10-2006, 23:33
yaso, Kukolarik
Nova verzia 7.0b je na svete.
Tu je zoznam oprav
http://dspcdn.sonymediasoftware.com/releasenotes/vegas70b_readme.htm

okrem ineho:
Fixed a bug that prevented the left/right surround and LFE channels from being rendered when rendering 5.1 surround projects to AC-3 or ATRAC formats.

Download Vegas 7.0b
http://www.sonymediasoftware.com/download/step2.asp?DID=697

Fantas!
11-10-2006, 06:15
Fixed a problem that prevented the Remove from project and delete files(s) command from working when right-clicking a file in the Project Media window.
:-!!! :BB:

Musko
11-10-2006, 07:03
yaso, Kukolarik
Nova verzia 7.0b je na svete.
okrem ineho:
Fixed a bug that prevented the left/right surround and LFE channels from being rendered when rendering 5.1 surround projects to AC-3 or ATRAC formats.

Paraaaaaadaaaaaaa,
tahaaaaaam :BB: :BB: :BB:

yaso
11-10-2006, 07:18
:-) :-) :-)

yaso
11-10-2006, 07:48
DVDA je update taky :-)