Zobrazit plnou verzi : miniDVD a stolní playery
Tak nevim jestli sem zase neobjevil Ameriku, ale stolní playery asi miniDVD moc neberou,že? Dělal sem malinkou prezentačku (cca 500mega) a chtěl sem ušetřit za DVDčko, tak sem to zadal Neru jako miniDVD na klasické CD. V playeru pak nechutně škubal obraz aj zvuk a až podvou hodinách mě napadlo smahnout projekt na DVD a bylo po problému. Máte s nečím podobným zkušenosti?
Podle mě miniDVD bylo vždy o ničem už jen proto že to nebraly stolní playery. V dnešní éře levných DVD ztratilo význam (jedině že by ses odvážil pálit na multidisky).
Hawkey_tvf
03-09-2004, 20:53
V zivote som nevidel kvalitnejsi DVD prehravac, ktory by miniDVD vedel.
Myslím, že nezáleží na "kvalitě" DVD přehrávače, ale zejména na mechanice a hlavně firmwaru.
Ten můj má vevnitř PCčkovou Toshiba 1802 s upraveným firmware,aby se to netočilo jako v PC, přehraje naprosto cokoliv.
Když jsem před mnoha lety kupoval svůj první DVD přehrávač tak jsem chodil po obchodech s vypáleným audioCD a zkoušel.V té době do toho výrobci strkali mechaniky, které uměly jenom jednu vlnovou délku a platilo, že čím dražší tím horší vypálené CD charakterizovaly jako "No disc"..Nakonec jsem si nechal dovézt z Ameriky Pioneera, který zvládal i vypálené VideoCD bez záseků a chvíli jsem se divil,že mi na tom nejedou evropská DVD atd...
Pokud výrobce nebo někdo jiný upraví firmware je MiniDVD hratelné v čemkoliv.Pokud není od výrobce nebo od nějakých fandů firmwarová podpora, nevím jastli bych si ho koupil.
v dnešní době už to je diskuze o ničem...
Whitejoker
05-09-2004, 22:57
Většina přehrávačů identifikuje miniDVD jako běžné CD a neumí si poradit s Video_ts adresářem a soubory VOB - a ani je vlastně nehledá, protože mini DVD je nestandart.
Já jsem to jednou zkusil na přehrávači, který jinak přehraje skoro vše (typicky VCD s rozlišením víc než 352*288 a také datový tok větší než 1150 kbs pro video) - a nai si neškrtnul... :-((
John Major
03-11-2004, 16:33
Problém je prý ve vysokém bitrate u miniDVD. Proto stolní DVD player nestíhá, protože neroztočí motor dost rychle, aby mu z CD šla data tak rychle jako z DVD. Když se použije bitrate stejná jako u SVCD, tak by miniDVD mělo běžet normálně.
Problém je prý ve vysokém bitrate u miniDVD. Proto stolní DVD player nestíhá, protože nerztočí motor dost rychle, aby mu z CD šla data tak rychle jako z DVD. Když se použije bitrate stejná jako u SVCD, tak by miniDVD mělo běžet normálně.
To už není ovšem miniDVD, ale :-k
John Major
03-11-2004, 16:40
Uznávám, že kvalita je slabá, ale líp se tak dělají "legální" vypínatelné titulky, než u SVCD standardu.
Uznávám, že kvalita je slabá, ale líp se tak dělají "legální" vypínatelné titulky, než u SVCD standardu.
Hm, tak to je možné. SVCD jsem se nadělal celkem dost, titulky jsem pálil natvrdo. Ovšem SVCD formát je už dost na hraně a to má rozlišení 480x576. U 720x576 to musí být dost hrozné.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.